© JG

Leko: “In Engeland is dit nooit een strafschop”

Geen ‘Dedju Djene wa doe dzjie na’ van Ivan Leko. De Truiense coach nam zijn speler in bescherming. “Vossen speelt het schitterend. Het was misschien wel een duwtje maar in Engeland is dit nooit een strafschop”, zuchtte Leko. “Jammer, want zeker na een heel sterke tweede helft verdienden we een punt.”

fvranckx

Ivan Leko zat natuurlijk in zak en als, net zoals in Gent en Genk gooide zijn ploeg in de slotfase van de match nog een punt te grabbel. Misschien was het wel die ontgoocheling, die mee zijn visie op de beslissende penalty bepaalde. Leko nam zelfs even het woord ‘schwalbe’ in de mond.

“Ik zeg niet dat het een goeie verdedigende actie was van Djene. Maar het is alleen omdat Vossen het zo mooi speelt dat de bal op de stip gaat. Net zoals tegen Kortrijk wordt ons hier een punt ontnomen.” Opvallend: ook toen was Lawrence Visser scheidsrechter.

Leko ging nog in op zijn keuze voor Pirard in doel. “Een talentvolle jonge keeper moet één keer zijn eerste match spelen. Mijn keeperstrainer Jos Beckx en ik oordeelden dat dat moment nu was aangebroken. Pirard maakte een foute openingsfase maar heeft daarna uitgebreid getoond dat hij ons vertrouwen waard was.” Leko vond zijn ploeg sterk presteren. “Voor rust kwamen we er wel te weinig uit maar dat had alles met de prima druk van Club te maken. Na rust ging de bal veel sneller en beter rond. Ons middenveld verdient een pluim, jammer genoeg lieten we dé kans op de 1-0 liggen.”

Preud’homme stoïcijns

Opvallend bij de late 0-1; Michel Preud’homme juichte niet. “Dat heb ik in de kleedkamer gedaan”, reageerde de Brugse coach. “Ik vond dit geen fijne wedstrijd, die te veel incidentjes kende. We hadden moeite met de prima organisatie van STVV, al hadden we al vroeg op voorsprong moeten komen. Gelukkig slikten we geen tegengoal op hun enige doelkans en kregen we dit keer de terechte strafschop wél toegekend.”

Aangeboden door onze partners