Volgens de organisatie betoogden 25.000 jongeren met de Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg. Ook Anuna De Wever was erbij.
Volledig scherm
Volgens de organisatie betoogden 25.000 jongeren met de Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg. Ook Anuna De Wever was erbij. © Getty Images

Duizenden klimaatactivisten protesteren met Greta Thunberg en Anuna De Wever in Rome

Duizenden jongeren hebben vandaag in Rome samen met de Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg betoogd. "We zullen onze strijd voor onze toekomst voortzetten", beloofde Thunberg op de Piazza del Popolo, vanwaar ze de menigte toesprak. "Weken of maanden zijn niet genoeg. Het duurt jaren om iets te veranderen", zei ze nog. Ook Anuna De Wever was erbij.

13 reacties

  • lieve vanderstraeten

    5 jaar geleden
    Amaai die moeten nogal geld hebben om reiskes, en onderkomen te betalen
  • Paul Stausens

    5 jaar geleden
    Een originele reden om: en toch te vliegen en toch vakantie te nemen!
  • Dirk Thyssen

    5 jaar geleden
    Zouden ze niet eens kunnen betogen voor de klimaatopwarming ? Wij gaan regelmatig op pad naar warmere oorden ,maar als het nog een graad of 5 warmer zou worden hoeven we ons niet meer te verplaatsen, en zo reduceren we de uitstoot ook. Daarbij door Frankrijk rijden om in Spanje te belanden is behoorlijk vermoeiend, het klopt dus wel degelijk dat ieder nadeel zijn voordeel zou kunnen hebben niet ?
  • Gilbert Vermeersch

    5 jaar geleden
    De aandacht blijven vestigen op propere lucht is een must. Dus EcoloGroen,vliegticket+80€, àlle huizen renoveren, stookolie duurder, kernenergie no-gascentrales wel, bedrijfsleven +2miljard/jaar, bedrijfswagens afschaffen. Calvo: er stond toch verleden jaar 261miljard op alle spaarboekjes!
  • Guy Van Becelaere

    5 jaar geleden
    we gaan door tot aan de verkiezingen ? zegt genoeg de Minister van land bouw had wel gelijk hoor manipulatie door geld(subsidie) verslindende organisaties en de groene profeten ze zijn nog beter dan de apostelen