Direct naar artikelinhoud
Voetbal

Marc Coucke stopt als voorzitter Pro League

Marc Coucke.Beeld Photo News


Anderlecht-voorzitter Marc Coucke heeft beslist zijn mandaat als voorzitter van de Pro League per direct neer te leggen. Dat heeft hij zelf bekendgemaakt.

“Mijn mandaat kost veel energie en tijd”, verklaart Coucke, die CEO Pierre François van de Pro League heeft ingelicht. “Ik denk dat ik die tijd beter in Anderlecht kan stoppen, hier is meer werk dan gedacht.”

Maar Coucke benadrukt nog een groter probleem. “Ik vind vooral dat ik te vaak in een belangenconflict terechtkom. Stel dat Anderlecht vijfde eindigt in play-off 1 en Mechelen wint de beker, dan beslis ik op bondsniveau mee of Anderlecht al dan niet Europees speelt (in geval van veroordeling van KV Mechelen in operatie-Propere Handen, red.).”

Coucke volgde in juni 2018 Roger Vanden Stock op als voorzitter van de Pro League, maar stelt zijn mandaat dus nog geen jaar later opnieuw ter beschikking. Hij benadrukt wel de goede samenwerking met Pierre François en zijn medewerkers. “We hebben het voorbije jaar op een uitstekende manier kunnen samenwerken. Soms vind je de job van je leven, maar moet je uit voortschrijdend inzicht vaststellen en toegeven dat niet altijd alle puzzelstukken kunnen samenvallen.”

Twitter bericht wordt geladen...