TONY VAN GALEN
Volledig scherm
© TONY VAN GALEN

Perenboeren met de handen in het haar: een derde van de oogst onverkoopbaar

De Belgische perenboeren zitten in een diepe crisis, want ze krijgen hun oogst amper verkocht. Vooral door de droogte van vorig jaar blijkt een derde van de peren onverkoopbaar. Dat bericht VRT NWS vandaag en wordt door de Boerenbond bevestigd.

15 reacties

  • DIRK VAN DESSEL

    5 jaar geleden
    Tot perenspijs malen ter vervanging van appelspijs en lekker bij varkensgebraad of pensen.
  • Zjos Peeters

    5 jaar geleden
    LIkeur van maken, maar tje, dan staat vadertje staat weer aan de taks-deur...
  • JAN krommentak

    5 jaar geleden
    peer in blik ?
  • eric loyens

    5 jaar geleden
    Tis altijd hetzelfde zelstandig en goe boeren hoor je ze niet gaat het een jaar slechter dan vinden ze dat de gemeenschap maar moet bijbetalen ,de peren vernitigen omdat ze minder opbrengen en de prijs kustmatig hoog houden is de klanten bedriegen . Dat terwijl er ovel mensen honger lijden een schande
  • Gerard Braeckmans

    5 jaar geleden
    Men kan misschien peren voor appelen verkopen.
  1. EXCLUSIEF. Bé De Meyer (60) praat voor het eerst sinds ex Eddy Snelders van voyeurisme wordt beticht: “Hoe kan het dat ik nooit iets zag? Ik lig daar wakker van”
    PREMIUM

    EXCLUSIEF. Bé De Meyer (60) praat voor het eerst sinds ex Eddy Snelders van voyeurisme wordt beticht: “Hoe kan het dat ik nooit iets zag? Ik lig daar wakker van”

    “Het is net een beerput die open is gegaan”, zegt Bé De Meyer (60), die 16 jaar lief en leed deelde met de in opspraak gekomen Eddy Snelders (65). Deze week kreeg ze een zoveelste slag in haar gezicht. Via de media vernam ze dat hij al op zijn achttiende veroordeeld werd wegens openbare zedenschennis. “Zo pijnlijk”, zegt ze. Want ook dat wist ze niet. Net zoals ze nooit heeft geweten dat Snelders jarenlang hun gezin, familie en vrienden stiekem filmde op het toilet of in de douche. “Het is precies alsof ik iemand anders heb gekend.”
  2. Ontslag gekregen of genomen: op welke werkloosheidsuitkering kan je dan rekenen?
    Jobat

    Ontslag gekregen of genomen: op welke werkloos­heids­uit­ke­ring kan je dan rekenen?

    Er komen heel wat formaliteiten bij kijken als je werkgever je ‘laat gaan’. Eén van de belangrijkste, waarvoor je ook zelf de nodige stappen dient te ondernemen, is de werkloosheidsuitkering. Terwijl je zoekt naar een nieuwe job – intensief én tijdrovend – zorgt deze vergoeding ervoor dat je niet zonder een inkomen komt te zitten. Maar wanneer heb je er recht op als bediende, en hoeveel bedraagt die uitkering? Jobat.be zoekt het uit.