Een postbezorgers van PostNL aan het werk.
Volledig scherm
Een postbezorgers van PostNL aan het werk. © ANP

Idee: korting als je online aankoop zelf gaat afhalen, meer betalen als je het thuis laat leveren

'Bezorgschaamte'Wie online bestelde producten thuis laat bezorgen, moet extra gaan betalen. Zo kan de wildgroei aan pakketbezorgers worden tegengegaan, claimen Amsterdamse winkeliers van de vereniging MKB Amsterdam. 

22 reacties

  • DIRK RASSCHAERT

    5 jaar geleden
    Niet zo milieuvriendelijk denk ik?
  • Stefanie van Dijk

    5 jaar geleden
    Misschien moeten ze gewoon het aantal pakketdiensten beperken zodat niet eerst de een, dan de ander en vervolgens nr 3 in dezelfde straat stopt. Verdeel de wijken zeg maar. Ik vind pakketpunten trouwens ook prima, vooral bij supermarkten dan kan het met de gewone boodschappen mee, maar meestal moet je er voor naar een krantenwinkeltje in een achteraf straatje waar je verder niks te zoeken hebt
  • pipo de clown

    5 jaar geleden
    Het verschil tussen 1 bestelwagen of 100 auto's. 99 vrije parkeerplaatsen, 99 keer minder milieuvervuiling, 99 keer minder kans op een omvergereden fietser of voetganger, 99 minder voertuigen op de weg.
  • Jan Dekoninck

    5 jaar geleden
    Laat ons eerst eens ophouden met "volgende dag geleverd" als de pakjesdienst maar een keer per week moet langs komen scheelt dat al een pak kilometres(kost) , een pak minder nachtwerk (kost en uitbuiting) en een pak minder verkeershinder( tijd en ergernis). En als je dan toch eens heel dringend nodig hebt kan je nog zelf gaan afhalen, toch?
  • Eddy Keulier

    5 jaar geleden
    Een bestelwagen is juist milieu vriendelijk. Enkele honderde pakjes in bestelwagen is 100 auto’s minder op de baan die elk hun pakje gaan afhalen.