Maggie De Block
Volledig scherm
Maggie De Block © VTM NIEUWS

Strengere regels voor alcoholreclame

Reclame voor alcoholische dranken moet binnenkort beantwoorden aan strengere regels. Wie de regels herhaaldelijk overtreedt, riskeert een boete die kan oplopen tot 10.000 euro. Dat staat in een convenant waarover minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) een akkoord heeft bereikt met de Raad voor de Reclame, de Federatie Vinum et Spiritus en de Federatie van Belgische Brouwers.

14 reacties

  • vanaeken jokke

    5 jaar geleden
    Zorg eerst dat die miljarden aan medicatie door uw werknemer op onze rug en onder strikte geheimhouden kan teruggedraaid worden mevrouw de Brok.
  • ROBERT GERTS

    5 jaar geleden
    Alcohol verbieden in openbare plaatsen! Dat zet jongeren aan tot drinken! Veel minder doden. Is dat niet dezelfde, absurde oplossing voor rokers?? Rokers zijn geen melaatsen! Belachelijk doen als iemand rookt. Komen niet in café, maar rookverbod moet! En dan komen ze thuis en doen gezellig hun 100x smerigere houtkachel aan!!!
  • Dirk Parein

    5 jaar geleden
    Wanneer stopt die schandalige geïnstitutionaliseerde brainwashing. Wat zijn wij eigenlijk ? menselijke wezens met hersenen en eigen keuzes of willoze slaven die dank zij de supprematie van de politieke kaste op het “juiste” pad gehouden moeten worden ? Ik weet ondertussen wel wat ik met de enige wettelijke mogelijkheid die ik heb om middenvinger op te steken zal doen, dat het maar snel 26 mei is.
  • Emi Hergersberg

    5 jaar geleden
    reclame moet "informeren" en niet e-nerveren ... Er is gewoon téveel reclame die geen informatie is. Afschaffen al die dure hersenspoelingen die aanzet en verleidt tot kopen.
  • rik lagrou

    5 jaar geleden
    Hoeveel maatregelen hebben al niet extra beslist sinds 1/1/1919 ongelooflijk hun regeerperiode stopt ene na andere wie zal daarmee boeten de Belgie //Alsof reclame zal tegenhouden verkoper drank aan minderjarigen Tabak? of erger verboden drugs in alle schoolomgevingen te vinden !!