Bernard Arnault in Parijs tijdens een aandeelhoudersvergadering eerder deze maand.
Volledig scherm
Bernard Arnault in Parijs tijdens een aandeelhoudersvergadering eerder deze maand. © REUTERS

Imperium van Franse luxepaus Arnault, die 200 miljoen aan heropbouw Notre-Dame schonk, ligt bijna volledig in Brussel

De Franse miljardair Bernard Arnault, die deze week aankondigde dat hij 200 miljoen euro schenkt voor de heropbouw van de Parijse kathedraal Notre-Dame, heeft al 81 procent van de aandelen van zijn Groupe Arnault ondergebracht in Belgische vennootschappen. Dat blijkt uit de jongste jaarrekeningen, bericht De Tijd vandaag.

10 reacties

  • Jean Emare

    5 jaar geleden
    In alle geval.. hij doet het. Onze politieke graaiers laten niet eens hun 350000 euro aan gouden handdruk vallen of extra maandelijkse politieke premie. Wat hebben ze meer gedaan dan ons. Inderdaad meestal niks voor de man in de straat..
  • Pieter smit

    5 jaar geleden
    Vriendje van het beleid van BDW. kassa, kassa niet betalen wel incasseren.....
  • Marc Croonen

    5 jaar geleden
    Tja , of hij dat nu aftrekt of niet , of hij nu veel of weinig belastingen moet betalen,zonder steun zou de Notre Dame wsl afgebroken worden ,nu zullen er duizenden mensen aan de wederopbouw hun boterham verdienen .Hij zal het er niet warm of koud van krijgen ,maar hij geeft het toch hé .Daarbij ik steun ook goede doelen die ik dan mag inbrengen ,aftrekken van de bruto-omzet ! Stel daar wel niet te veel van voor !
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Het overheidsbeslag op loontrekkenden is gemiddeld 54%, Jean De Grande. Voor alleenstaanden loopt dat volgens de OESO soms zelfs op tot 67%. Op die inkomsten van 22,3 miljard euro kapitaal heeft hij over drie jaar 44,69 miljoen euro aan belastingen betaald. Aan hoeveel procent zou hij komen. Een Contador waarde, iets als cero, cero cero...
  • Sander Clijsters

    5 jaar geleden
    3 jaar belastingen maar 44 miljoen. Winst 2016 was 7 miljard euro. Waarom moet ik dan wel 50% belasting betalen op mijn loon en dan nog eens 21% op alles wat ik koop?!?