De felbesproken fase uit Genk-Club, waarbij de bal op de stip ging na hands van Brandon Mechele.
Volledig scherm
De felbesproken fase uit Genk-Club, waarbij de bal op de stip ging na hands van Brandon Mechele. © rv

Refs krijgen dan toch feedback over handsregel... een uur voor de aftrap van de speeldag

Play-off 1Frank De Bleeckere is niet duidelijk geweest in zijn communicatie aan de refs over de nieuwe richtlijnen rond handspel. Dat zorgde voor verwarring, met een onterechte penalty voor RC Genk tegen Club Brugge tot gevolg. De scheidsrechters vroegen nadrukkelijk om feedback. En kregen die uiteindelijk ook... een dik uur voor de aftrap van speeldag 5.

23 reacties

  • Matthias Breugelmans

    5 jaar geleden
    Genk al een heel seizoen op kop als best voetballende ploeg. Brugge nog op geen enkel moment aanspraak op de titel gemaakt en nu zou deze bal zogezegd over de titel beslist hebben? Laat me niet lachen, Brugge was trouwens nergens in die match en het werd 3-1 dus dan eindstand 2-1 na correctie. Brugge en supporters kunnen echt nooit in eigen boezem kijken. We zullen ook maar zwijgen van de overduidelijke handsbal die hun de titel schenkt vorig jaar.
  • Jean Emare

    5 jaar geleden
    Schaf dit gedoe gewoon af. Bal raakt de arm.. of niet rechtstreekse scorekans 'penalty' in de halve cirkel net buiten het strafschopgebied. Is het een ontnomen rechtstreekse scorekans penalty.. Gedaan met de zever. In hockey is er nooit gezever.. met marginaal voetbal altijd.
  • Vic Lenaerts

    5 jaar geleden
    Moet kort voor de match gebeuren anders zijn ze het reeds vergeten.
  • Michael Thomas

    5 jaar geleden
    Ja hoe los je dat nu eerlijk op? Eerst geef je penalty... hou het dan zo voor heel de play-offs. Stel je voor dat exact diezelfde situatie gebeurd bij een 1-1 stand later in FCB - KRC in de 88ste minuut en de ref fluit niet? In het voordeel dan van FCB natuurlijk ... dan vind ik dat je als ref neutraal moet blijven en daar dan ook penalty toekennen, of we gaan terug en herspelen de match bij een 1-1 vanaf minuut 55... niet? Standard-KRC ook herspelen, mentaliteit kon volledig anders zijn...
  • Peter Debrouwer

    5 jaar geleden
    Het reglement zal de komende weken wel nog een paar keer aangepast worden om gelijk wie behalve Brugge kampioen te maken ! Na operatie propere handen stinkt het nog meer in het Belgisch voetbal dan voorheen !