Man die koppel doodreed, vraagt mildere straf: “Alcohol speelde geen rol”

© credit

De man die in Gistel een ongeval veroorzaakte waarbij twee doden vielen, heeft in beroep een mildere straf gevraagd. “De alcohol in zijn bloed speelde geen rol”, stelde de advocaat van Mike R., die ook te snel reed.

Arne Franck

Op 28 juni 2015 omstreeks 16.30 uur verloor Mike R. (24) ter hoogte van een asverschuiving in de Brugsebaan in Gistel de controle over zijn wagen. Hij kwam op het andere rijvak terecht en motorrijder Jonathan Vandecasteele (30) kon de klap niet meer vermijden.

De Diksmuidenaar overleed ter plaatse en zijn vriendin Marie-Laure Geers (25), die achterop zat, bezweek in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

Onderzoek wees uit dat R. 90 kilometer per uur reed in de bebouwde kom en onder invloed was van alcohol. Hij had de nacht voordien zwaar de bloemetjes buitengezet en had nog steeds 0,78 promille in het bloed.

De politierechter oordeelde dat alcohol en overdreven snelheid aan de basis lagen van het ongeval en veroordeelde R., die eerder al een veroordeling voor rijden onder invloed had opgelopen, in mei tot zes maanden voorwaardelijke cel en een rijverbod van drie jaar.

Maar de jongeman legde zich daar niet bij neer en ging in beroep.

“Mijn cliënt betwist niet dat hij te snel reed en geïntoxiceerd was”, stelde zijn advocaat Alain Coulier gisteren in de Brugse rechtbank. “Maar het lichte alcoholgehalte in zijn bloed stond geenszins in oorzakelijk verband met het ongeval. Mijn cliënt was afgeleid door zijn hond, die op de passagierszetel zat. Bovendien liet hij zich verrassen door die asverschuiving.”

Het Openbaar Ministerie vroeg de bevestiging van het eerste vonnis.

De advocaten van de nabestaanden van het jonge koppel waren niet mals voor Mike R.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen