Plunderingen, in brand gestoken auto's en traangas: Parijs weer in rep en roer door protest ‘gele hesjes’, 126 mensen opgepakt

BuitenlandDe 23ste mobilisatiedag van de “gele hesjes” in Frankrijk tegen de sociale en fiscale politiek van de regering, bleef ook vandaag niet zonder incidenten. Bij manifestaties in Parijs braken in het begin van de namiddag eerste opstootjes uit. 126 mensen werden gearresteerd, in de stad kwamen ongeveer 10.000 manifestanten op de been.

9 reacties

  • Jef Heffens

    5 jaar geleden
    Aftreden van Macron zal weinig veranderen, de taart die er te verdelen is in Europa krimpt elk jaar. Dat heeft heel veel te maken met de verpletterende naïviteit in Europa en dat is niet alleen bij de politici. Ook is een verenigd Europa de enige toekomst voor ons allen, zowel het Catalaanse probleem als de Brixit zijn verloren energie. Je kan bijna beschrijven als een deel van de bevolking die nijgt naar zelf-destructie.
  • Denis Van den broeck

    5 jaar geleden
    De gele hesjes hebben gelijk . En het zal alleen maar erger worden !!! Blijven verzetten zou ik zeggen mijn respect heb je al !!!
  • censor

    5 jaar geleden
    De "echte" gele hebben gelijk, maar het uiteindelijk doel is dat Macron, eens een poot verzet tot een meer eerlijke verdeling van de belastingen, waar gaat het over: die miljardairs betalen praktisch geen belasting aan Frankrijk, het is daarom dat ze betogen...geld storen voor de Notre- Dame is ok, maar dat steekt de ogen uit van de betogers, omdat zij al lang ijveren voor rechtvaardige regering.
  • Jef Lois

    5 jaar geleden
    Dit is wat de zogezegde nieuwe president zelf over de mensen afroept ook hij ging het allemaal anders doen, gevolg de mensen zijn nog armer gemaakt. En zoals al aangehaalt voor een hoop stenen halen ze een miljard samen op een uur voor de mensen die niet meer rond komen is er niks. En ze hebben gelijk ze moeten opstraat blijven komen op een bep moment loopt devemmer over en in het westen loopt de emmer al een tijd over maar de politieke classe wil het nog niet zien net als hier.
  • Gerard Braeckmans

    5 jaar geleden
    Waarom pakken ze die gemaskerde crapulen niet aan? Pak ze op en steek ze ergens voor een jaar in een kerker.