Remco Evenepoel eerder in de Ronde van Turkije.
Volledig scherm
Remco Evenepoel eerder in de Ronde van Turkije. © Photo News

Imponerende Evenepoel gaat vol zijn kans in koninginnenrit in Turkije en wordt uiteindelijk vierde

WielrennenEen moedige aanval op vijf kilometer van de streep mocht niet baten. Remco Evenepoel (19) ging in de koninginnenrit in de Ronde van Turkije op jacht naar zijn eerste WorldTour-zege, maar moest finaal in de loodzware slotbeklimming lossen. Onze landgenoot van Deceuninck-Quick.Step finishte wel op een heel knappe vierde plaats. De dagzege ging naar de Oostenrijker Felix Großschartner (BORA-hansgrohe), die ook de leiding in het algemene klassement overneemt. 

10 reacties

  • eric maier

    5 jaar geleden
    Lefevre prikkelde hem, en Evenepoel zag ook wel in dat de paar kg extra waar Lefevre over sprak, teveel waren. Intussen met iets minder, bewijst hij dat de mogelijkheden er zijn tegenover Lefere. En hij haalde in deze etappe het maximale eruit, meer dan men verwachte zelfs. En verder, gewoon laten doen in zijn vrije rol, het is de komende jaren vooral een leerschool waar niet te veel moet.
  • Pieter De Ruyter

    5 jaar geleden
    Sterk van Evenepoel,hier leert hij van,namelijk nog langer wachten.Als hij echter nog wat sterker wordt dan zal hij gewoon domineren.
  • Jorg de Corte

    5 jaar geleden
    Volgens mij geen smerige actie van lefevre. Gewoon een soort stimulans en die jonge met de beide voeten op de grond houden. En als dat lukt en met wat tijd staat hem een goede toekomst te wachten
  • Leopold Vanhoof

    5 jaar geleden
    Best 'n mooie prestatie, proficiat.
  • Herbert Verbeeck

    5 jaar geleden
    Best sterk!