Wordt deze gemeente straks het mekka medicinale cannabis?

© WFA

De organisatie Royal Doctors heeft een aanvraag ingediend bij het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG) om in ons land onderzoek te mogen doen naar medicinale cannabis. Als de goedkeuring er komt, plant de organisatie een grote onderzoeksinstelling in het Limburgse Kinrooi.

TIMMIE VAN DIEPEN

Dat medicinale cannabis nuttig is bij pijnbestrijding bij kankers of bij de onderdrukking van spasmen bij MS-patiënten is al langer aangetoond, maar toch staat het onderzoek naar medicinale cannabis nog altijd in zijn kinderschoenen. Dat gat in de markt heeft ook de internationale organisatie Royal Doctors gezien. Het bedrijf, dat in 2003 werd opgericht door Joris Vanvinckenroye, leidt mensen naar de beste medische zorgen voor een bijdrage van 1 euro per dag. Intussen heeft Royal Doctors een wereldwijd netwerk van 250 ziekenhuizen en 500 specialisten.

Landbouwers

“Vier jaar geleden sprak de bekende oncoloog Jaak Janssens mij aan over de voordelen van medicinale cannabis”, zegt Vanvinckenroye. “Het probleem is echter dat medicinale cannabis nog altijd niet genoeg is onderzocht. In 2011 heeft Solvay geprobeerd om een kunstmatige vorm te creëren, maar dat is mislukt. Het moet dus met de planten zelf gebeuren, maar de stabilisatie van de cannabisplant is een probleem.”

Lees meer in Het Nieuwsblad editie Limburg van zaterdag 19 november

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen