Larry Mitchell Hopkins, alias ‘Striker’ in een camper van zijn anti-migrantenmilitie ergens aan de grens met Mexico.
Volledig scherm
Larry Mitchell Hopkins, alias ‘Striker’ in een camper van zijn anti-migrantenmilitie ergens aan de grens met Mexico. © AFP

FBI arresteert baas van rechtse anti-migrantenmilitie die op eigen houtje grens met Mexico bewaakt

De baas van een gewapende militie, die op eigen houtje de Amerikaans-Mexicaanse grens patrouilleert op zoek naar migranten, is opgepakt voor verboden wapenbezit. Dat maakte de FBI vandaag bekend.

4 reacties

  • Steve Warson

    5 jaar geleden
    Tja, als de POTUS reeds 2,5 jaar polariserende speeches geeft, waarbij de fascistische en racistische ideologieën je om de oren vliegen dan moet men niet verwondert zijn dat zulke incidenten plaatsvinden.
  • Nicolas Van Hoecke

    5 jaar geleden
    Gewoon omdat hij wapens heeft, dacht dat Trump er blij mee zou zijn....zo mensen werken onofficieel samen met de echte grenspolitie. Daar is eens een docu over geweest. Maar normaal moeten ze dan gewoon de grenspolitie opbellen en daar stopt het. Sommigen gaan uiteraard altijd een stap verder.
  • Walter Decock

    5 jaar geleden
    Moet de onozele wapenlobby nu niet direct reageren met hun first amendement ? Er zijn al meer dan genoeg cowboys in deze wereld, opsluiten is de enige oplossing!
  • Nico Herbots

    5 jaar geleden
    Dat krijg je in the land of the free, free als je wit bent en Amerikaans spreekt tenminste, een bende zwaarbewapende cowboys met waanideeen en een godcomplex. Als ze dit willen volhouden tot de muur er staat, beginnen ze best met het alvast opleiden van de volgende generatie. Want de Mexicanen doen betalen, schijnt niet zo goed te lukken als aanvankelijk rondgetoeterd door de Almachtige Grote Leider.