© Tom Palmaers

94-jarige vrouw thuis brutaal overvallen: “Plots stond ik oog in oog met een man”

In Veldwezelt is vrijdagavond in de vooravond een 94-jarige vrouw thuis overvallen. De dader greep de vrouw vast en vroeg haar om geld. Nadat hij enkele lades had doorzocht, sleurde hij de vrouw aan de arm mee naar de zitkamer, waarbij ze ten val kwam. De indringer griste 170 euro uit de handtas van het slachtoffer en verdween daarna in de donkere avond.

Johnny GEURTS

Een onbekende man drong vrijdag in de vooravond binnen in een woonhuis in Veldwezelt. “Omdat de thuiszorghulp ging langskomen, had ik de deur op een kiertje gezet. Ik was net naar de wc geweest toen ik een stem hoorde. Plots stond ik oog in oog met een man. Meteen vroeg hij om geld voor zijn kind. Ik zei dat ik geen geld had en wou naar de telefoon grijpen. Maar de man greep me onmiddellijk stevig bij mijn linkerarm en duwde me naar de living. Daar keek hij in de lades van de kast. Opnieuw vroeg hij naar geld en terwijl hij me nog steeds vasthield, trok hij me hardhandig mee naar de zitkamer. Ik verloor in het gangpad mijn schoen, struikelde en viel op de grond. De man keek rond en zag mijn handtas op de grond staan. Daar heeft hij 170 euro uitgenomen. Ik bleef ondertussen stil op de grond liggen. De man is vervolgens via de voordeur weggelopen”, vertelt de kranige 94-jarige dame.

Niet veel later arriveerde de thuiszorghulp. “Zij heeft meteen de hulpdiensten en politie verwittigd. De dokter heeft mijn geschaafde arm verzorgd. Door het vallen heb ik ook mijn been en knie flink bezeerd”, aldus nog het slachtoffer.

Familieleden vingen de geschrokken vrouw op. De rechercheurs van de lokale politie Lanaken-Maasmechelen zijn ondertussen een onderzoek opgestart om de brutale overvaller te vinden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer