AFP
Volledig scherm
© AFP

Wat we nu weten over de explosies in Sri Lanka: al 290 doden en 500 gewonden, 7 zelfmoordterroristen onder de daders

BuitenlandIn Sri Lanka zijn gisterenochtend honderden doden en gewonden gevallen bij explosies in drie kerken en drie luxehotels in en rond de hoofdstad Colombo. Inmiddels stelde de politie het dodental naar boven bij tot 290. Er zouden nu 500 gewonden zijn. Voorlopig zijn er geen Belgische slachtoffers gemeld, maar zeker 37 van de dodelijke slachtoffers zijn buitenlanders. De aanslagen zijn nog niet opgeëist. 24 mensen zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de aanslagen.

43 reacties

  • Paul Buckens

    5 jaar geleden
    Indien al die fanatici toch zo overtuigd zijn van hun gelijk, moeten ze toch iemand met een ander gedacht niet vrezen . Ik denk dat het juist omwille van de twijfel die ze hebben zichzelf moeten overtuigen van het gevaar dat een ander hen misschien zou kunnen overtuigen van iets anders. God is de meest gevaarlijke creatie van de mens, door de existentiële angst voor de einde na de dood.
  • Paul Vanmaldeghem

    5 jaar geleden
    Politiek en godsdienst, een explosieve cocktail die de wereld verpest
  • Erwin VD

    5 jaar geleden
    De geschiedenis herhaalt zich altijd tussen christenen en moslims (radicale). Het zijn vooral radicale moslims, die leven in de tijd van voor de middel-eeuwen, die hun geloof met geweld en terror willen opdringen alhoewel de Koran moorden verafschuwt! Dus begrijp het maar hé!
  • dirk Driessens

    5 jaar geleden
    Alles wat nu gebeurd gebeurd al een 1000 tal jaar mensen .... er is altijd oorlog geweest met geloven de Perzen de kruisvaarders altijd groepen die mensen wouden bekeren of hun geloof wilde opwaarderen zo lang er geloof is is er oorlog denk daar maar eens goed over na ! Enkel hadden ze vroeger geen krant en internet nu weet en ziet iedereen het de tijd van de kruisvaarders was er geen media die verslag uitbracht ..... leer er gewoon mee leven want het is van alle tijden .....
  • Jan Depoortere

    5 jaar geleden
    August Leemans, dat is wat ze ze jou willen doen geloven. De meeste zijn gelovig omdat het ingegeven wordt met de paplepel en zowat elk groot geloof regeert via angst. Doe dit en dit, of er wacht eeuwige kwelling na de dood. Het speelt in op het feit dat mensen niet met koude feiten kunnen omgaan en wordt gebruikt om goed te spreken wat niet goed te spreken valt, een manier om de mensen onder controle te houden.