Met deze 5 mimosarecepten maak je indruk op de paasbrunch
Schreeuwt er iets meer paasbrunch dan mimosa’s? De frisse cocktail is trouwens ook nog eens poepsimpel om te maken, ideaal als je je gasten wil imponeren maar weinig tijd hebt. 5 recepten. Vrolijk Pasen!
De mimosa dankt zijn naam aan de gelijknamige knalgele pluizige bloem. Een originele mimosa bestaat uit champagne en sinaasappelsap en heeft dus diezelfde gele kleur. Volgens de legende werd de mimosa voor het eerst uitgeschonken in 1925 in Hôtel Ritz in Parijs door barman Frank Meier. Later werd het door televisieserie’s als Gossip Girl populair om op een brunch te serveren.
1. De originele mimosa
Vul een glas voor 1/3 met champagne (of cava), 1/3 sinaasappelsap en 1 eetlepel Grand Marnier likeur. Meng goed en werk eventueel af met een takje munt. Klaar!
2. Rosé en aardbei mimosa
Doe een kleine schep aardbeisorbet in een glas, vul aan met rosé champagne of cava en werk af met een takje rozemarijn of tijm.
3. Moscow mule mimosa
Voor wie fan is van moscow mule cocktails, maar het liever iets luchtiger heeft zo vroeg op de dag is deze mimosa ideaal. Vul een glas voor 1/3 met (vers) sinaasappelsap, 1/3 met gemberbier en 1/3 met champagne of cava. Werk af met een schijfje limoen of sinaasappel.
4. Watermeloen mimosa
Doe een paar blokjes (voorgesneden als je weinig tijd hebt) watermeloen in een glas, doe er een eetlepel watermeloensiroop bij, een scheut sinaasappelsap, champagne of cava en nog een scheut bruiswater. Serveer zonder te roeren, zodat de mooie kleurenovergang behouden blijft. Om het helemaal kitscherig te maken kun je de bovenkant van het glas eerst in suiker deppen.
5. Pompelmoes - salie mimosa
Vul een glas met 1/3 pompelmoessap, 1/3 bruiswater en 1/3 champagne of cava. Werk af met een blaadje salie.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Spaargids.be
Mag je het geld op de rekening van je kind als ouder zelf gebruiken? En wat kan je zoon of dochter (zonder dat jij het weet)?
-
PREMIUM
Apero time! Foodie Sonja Peeters maakt 3 originele cocktails en bijpassende hapjes waarmee je gegarandeerd indruk zal maken
-
PREMIUM
Deze 3 ovenschotels uit het nieuwe boek van Wim Ballieu zijn een portie pure nostalgie. “Ik heb een grote liefde voor gehakt en patatten”
Chef Wim Ballieu groeide op met de ovenschotels van zijn mama en metje Mariette. “Voor mij zijn die schotels nostalgie voor de smaakpapillen en de soul.” In zijn nieuwe kookboek ‘Ovenschotels’ verzamelde hij zesenzestig recepten, rangschikte ze per seizoen en zette de lokale telers en boeren in de schrijnwerpers. Het boek is nog niet uit, maar wij mogen jullie alvast exclusief drie recepten tonen: een kruidige parmentier, een verfijnd vispotje en een gezellige racletteschotel. -
-
Jobat
Wie krijgt vakantiegeld? Om welk bedrag gaat het? En wanneer wordt het uitbetaald?
-
Lidl
De ultieme kerstklassieker om samen van te genieten: gevulde kalkoen
Dat kalkoen op het kerstmenu thuishoort, is een traditie die we graag in ere houden. Gevuld met krokante pancetta, champignons en geurige kruiden is dit een smakelijk én dankbaar hoofdgerecht. Net zoals we weer mooie momenten aan tafel beleven met wie we graag zien, genieten we ook samen van een rijkelijke maaltijd. -
Lidl
Wrap it up! Lekker makkelijk: fajita's met gewokte savooi en rundsreepjes
De fajita hebben we als lekkernij in een jasje te danken aan de Tex-Mex, ofwel de Texaans-Mexicaanse keuken. Je kan de wraps naar hartenlust beleggen met ingrediënten naar keuze, maar voor deze versie gebruiken we verfijnde entrecôte, in dunne reepjes gesneden, en krokant gewokte savooikool. -
HLN Shop
Pretpark (extra voordelig) meepikken vóór de grote drukte? Vier hoogvliegers voor de hele familie op een rij
-
Last van een winterdip? Met deze opkikkers zet je een portie energie op tafel
-
Beter dan een bord of een bowl? ‘Blates’ veroveren onze keukentafels
Trends komen en gaan, maar ‘blates’ zouden weleens blijvers kunnen zijn. De iets diepere borden presenteren gerechten mooier en maken het stukken moeilijker om te smossen. Gloednieuw is het hybride item niet, maar het lijkt wel goed op weg om een vaste waarde in onze keukens te worden. -
3 plantaardige recepten die non-believers overtuigen, volgens Madam Bakster, Karola’s Kitchen en Elisabeth Van Lierop
Deze hele maand loopt in ons land de VeggieChallenge van EVA, die de Belgen meer plantaardig wil doen eten. Op zoek naar inspiratie? Karolien van Karola’s Kitchen, Elisabeth Van Lierop van plantbased.be en Laura Verhulst a.k.a. Madam Bakster delen hun beste tips om lekker plantaardig te koken en een recept dat een must is in je receptenboek. -
Queen Elizabeth lanceert bakwedstrijd voor haar verjaardagsdessert. Dit zijn 3 geliefde recepten van de zoetekauw
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer