Een ware ravage na de explosie in een kerk in Negombo.
Volledig scherm
Een ware ravage na de explosie in een kerk in Negombo. © REUTERS

Herlees: Bloedige aanslagen nog niet opgeëist, honderden doden

BuitenlandIn Sri Lanka zijn gisteren honderden doden en gewonden gevallen bij explosies in drie kerken en drie luxehotels in en rond de hoofdstad Colombo. Later op de dag volgden er ook een zevende en een achtste ontploffing. De politie liet deze ochtend weten dat er inmiddels 290 doden zijn gevallen en dat er zeker 500 gewonden zijn. Onder de doden zijn zeker 35 buitenlanders, onder wie vijf Britten, een Portugese dertiger, een Nederlandse vrouw van 54 jaar, twee Turken en een Chinees. Er zijn nog geen Belgische slachtoffers gemeld. De aanslagen zijn nog niet opgeëist. Herlees hieronder alles van vlak na de aanslagen. 

8 reacties

  • Yaya Canango

    5 jaar geleden
    Geen enkel geloof keurt dit goed
  • Leopold Bielen-Buczek

    5 jaar geleden
    En dat op een dag dat mensen elkaar vrede toewensen... De wereld is ziek. Sterkte aan families van de slachtoffers.
  • ERIK M. VAN MALDEREN

    5 jaar geleden
    Wat een laffe, achterbakse en weerzinwekkende daden, onschuldige slachtoffers maken op zo een mannier. Eender welke gelovige keurt zo'n laffe bestialiteit af. Waar is hun eer, trots, geloof? Het is gewoon verachtelijk, welk geloof je ook beleid.
  • Mounia Aarab

    5 jaar geleden
    Medeleven aan alle slachtoffers en families.
  • Zee Groen

    5 jaar geleden
    Bepaalde verslaggeving hier is zo onwaarschijnlijk dat het niet klopt, moedwillig is gekleurd of minstens een vertekend beeld geeft. Zonder verdere commentaar. Om dit te begrijpen moet je grondige kennis hebben van de laatste 100 jaar geschiedenis in de regio India - Sri Lanka. Een vrij complexe materie, dus oordeel niet te vlug.