Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Feit of fabel: val je af van te roken?

Uit onderzoek blijkt dat de angst om te verdikken veel rokers tegenhoudt om te stoppen. Gemiddeld komt iemand die komaf maakt met de slechte gewoonte dan ook 3,5 tot 8 kilo bij in de eerste jaren. Hoe komt dat eigenlijk en kun je het tegengaan? Wij vroegen het aan tabakoloog Laura Jacobs.

6 reacties

  • Loesje Vranken

    5 jaar geleden
    Je gaat van zoveel dood!!! Laat iedereen genieten van zijn leven, met of zonder sigaretje, glaasje,vettig spek, zalige sex.Je kan van uw stoel vallen en dood zijn.
  • Marie Verbeek

    5 jaar geleden
    Ik ben gestopt in augustus 2018 na 44 jaar roken.De eerste drie maanden bleef ik op gewicht en vanaf toen tot nu is er 5 kilo bij gekomen. Ik voel me niet beter zonder roken. Ik had nooit een rokershoest. De gewichtstoename zou een reden kunnen zijn om terug te beginnen met roken alhoewel ik er absoluut geen zin in heb.
  • Marcel Vanderschoten

    5 jaar geleden
    Van roken ga je dood!!!
  • Louis Bouduin

    5 jaar geleden
    Mijn broer is noodgedwongen gestopt met roken. In drie maanden 30 kg afgevallen en nu helaas dood. Het zou cynisch kunnen zijn, maar het is gewoon de bittere waarheid. Over roken, gewicht én je gezondheid.
  • Johan jonckheere

    5 jaar geleden
    4 jaar geleden gestopt met roken. 25 kg bijgekomen. 4maanden geleden herbegonnen met roken. Al 12 kg eraf. En nee ik voel me nu beter, dan toen ik gestopt was met roken. Ik ben indertijd gestopt om het eens te proberen. Ik heb eigenlijk nooit last gehad van mijn rookgedrag. Ik hoest niet en kan perfect 4 verdiepingen de trap oplopen. Leeftijd 61.