ANP
Volledig scherm
© ANP

Mathieu van der Poel doet het na ongelofelijke finish! Eerste Nederlandse winnaar sinds 2001

Amstel Gold RaceMathieu van der Poel (24) heeft de Amstel Gold Race gewonnen. De Nederlandse kampioen haalde het als topfavoriet na een ongelofelijke slotkilometer in Valkenburg. Simon Clarke en Jakob Fuglsang finishten op twee en drie. Het is de eerste Nederlandse overwinning sinds 2001, maar wat een ontknoping! 

68 reacties

  • Peter Nols

    5 jaar geleden
    Al die verdachtmakingen hier betreffende doping zijn wel echt de max. Niemand heeft de laatste maanden meer overwinningen dan VDP (in het veld en op de weg) en daardoor is hij dus heel zeker de meest gecontroleerde coureur van allemaal.
  • Ineke Visser

    5 jaar geleden
    Jacques Weterings evenaren is knap. Ik verwacht dat hij misschien in de buurt komt maar dat komt ook omdat tijden veranderen. Ik hoop dat hij gewoon bij het lijstje van de grootste wordt bijgeschreven in de toekomst.
  • jacques weterings

    5 jaar geleden
    Dat onttronen van Merckx zie ik niet direct zitten. Tegen de tijd dat Mathieu hetzelfde aantal grote rondes zou gewonnen hebben is hij bijna 'n oude man.
  • Pieter De Ruyter

    5 jaar geleden
    @Johan Planckaert,in Merckx zijn tijd stonden 110 coureurs aan de start van de ronde van Frankrijk,ploegen van 10 man.In 1980 stonden nog 50 Belgische renners aan de start van "la grande boucle".Er reden toen geen Amerikanen,Australiërs,Colombianen en Oostblokkers mee.Het is ondertussen ook al meer dan 40 jaar geleden dat een Belg won en 35 jaar dat nog en Fransman won,het niveau ligt nu pakken hoger.
  • Roger Vanopstal

    5 jaar geleden
    Het zou best kunnen dat dit supertalent Merckx onttroont in de toekomst. Zelfs een Van Aert supporter kan niet anders dan fan zijn van “Matje”. Grandioos! Te weinig superlatieven voor deze prestatie. Ik hoorde een Nederlandse reporter zeggen ons “Belske”. Dus ja, hij is ook een beetje van ons.