Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Van der Poel over knotsgekke ontknoping: “Wij kregen niets mee. Tot we die laatste bocht uitdraaiden...”

WielrennenHoe hij precies de Amstel Gold Race won? Je moest het Mathieu van der Poel (24) niet vragen. Geen idee, namelijk. “Wat een onwaarschijnlijke ontknoping”, kneep hij zichzelf in Berg en Terblijt in de arm. “Ik val van de ene verbazing in de andere, dit voorjaar.”

22 reacties

  • Jan Van Den Bergh

    5 jaar geleden
    Alaphilippe en Fuglsang staken er kop en schouder bovenuit , maar gunden mekaar de zege niet .... Anders kan je nooit 1 minuut goedmaken op 2 kilometers .
  • sven verschooten

    5 jaar geleden
    Als Mathieu 50 km/u rijdt en Ala en Ful 25 km/u. Dan rijdt M. 833 meter per minuut en de andere rijden daar 2 minuten over. En de manier hoe dat ze op 1,3 km aan't rijden waren lijkt me nog amper 20 per uur. En op tijdsverschillen meten en het doormelden zit altijd wat vertraging op. Alaphilip was de snelste spurter en heeft al wedstrijden gewonnen dus kon hij wel het tempo erin gehouden hebben. Dus Mathieu dik verdiend gewonnen.
  • Koos Lock

    5 jaar geleden
    Ik heb heeel veel koersen gezien of beter gezegd gevolgd: toen Tom de Giro won was het uitbundig FEEST..maar deze koers, deze finish...de eerste keer in mijn leven natte ogen.! Nooit gedacht dat dat kon.
  • Ruben Lampe

    5 jaar geleden
    Alaphilippe reed 35 per uur Kwiat 40 Vd Poel groepje rond de 50 Logisch dat je dan je voorsprong verliest. Hij reed gewoon te traag
  • Julien Morren

    5 jaar geleden
    Rekent zelf uit aan welke sneheid je moet rijden om een gat van 45sec dicht te rijden? Onmogelijk zónder hulp. En met in zijn zog vergezeld van een pelotonetje 2de rangs renners ? Die waren dan plots allemaal Van der poelen. Zou hun verhaal graag horen .