Acteur en humorist Volodymyr Zelensky, een nieuwkomer in de politiek, heeft vandaag een klinkende overwinning op aftredend president Petro Porosjenko behaald in de presidentsverkiezingen in Oekraïne.
Volledig scherm
Acteur en humorist Volodymyr Zelensky, een nieuwkomer in de politiek, heeft vandaag een klinkende overwinning op aftredend president Petro Porosjenko behaald in de presidentsverkiezingen in Oekraïne. © AFP

Komiek Zelensky wordt president van Oekraïne

Acteur en humorist Volodymyr Zelensky, een nieuwkomer in de politiek, heeft vandaag een klinkende overwinning op aftredend president Petro Porosjenko behaald in de presidentsverkiezingen in Oekraïne. De uitslag geeft de omvang weer van het wantrouwen van de kiezers tegenover de zittende machthebbers. De aftredende president van Oekraïne, Petro Porosjenko, heeft zijn nederlaag ondertussen erkend en zijn tegenstrever Volodymyr Zelensky gefeliciteerd.

20 reacties

  • Dirk Van Brussel

    5 jaar geleden
    de Rus te vriend HOUDEN ? Hoe gaat hij dat doen. de Oekrainer heeft NOOIT iets van de Rus moeten hebben.
  • paola nerozzi

    5 jaar geleden
    Eindelijk een ander president iedereen die commentaar erop heeft eerst zien hoe hij het doet want den andere die nu weg is was helemaal niks waard en als deze Rusland te vriend wilt houden moet hij weten want Poetin is zo slecht nog niet dan vind ik trump een pak slechter die moeten ze ook nog vervangen
  • Fons Casteels

    5 jaar geleden
    Goed nieuws dat de verrottingsstrategie van Poroshenko is afgestraft. Hij heeft miljoenen inwoners van Oost-Oekraïne als paria bestempeld, énkel omdat ze Russisch als moedertaal hebben. De nieuwe president zal het principe huldigen "beter een goede buur dan een verre vriend". Hij zal zich meer richten op Rusland, goed wetend dat de corruptie een té groot probleem is om lid te mogen worden van de Europese Unie.
  • diane colman

    5 jaar geleden
    Als het een verstandige man is en zich laat omringen door goeie??? raadgevers kan dat lukken. En de kiezers moeten hun gevoel voor humor behouden. Ik hoop dat het lukt want zoals bij ons, een landje vol TE VEEL kibbelende regeringsleiders is ook geen voorbeeld.
  • Frans Peeters

    5 jaar geleden
    met Porosjenko zou de oorlog blijven duren en escaleren