De man viel het meisje 's nachts aan nadat hij haar eerst een tijdlang achtervolgde.
Volledig scherm
De man viel het meisje 's nachts aan nadat hij haar eerst een tijdlang achtervolgde. © thinkstock

Levenslange gevangenisstraf voor man die tiener 's nachts achtervolgt en op straat brutaal verkracht terwijl ze met vriendje aan het bellen is

Een man die een tienermeisje vorig jaar in juni 's nachts door het verlaten centrum van de Engelse stad Leeds achtervolgde en haar brutaal verkrachtte, krijgt een levenslange gevangenisstraf. De man viel de 19-jarige vrouw aan terwijl ze aan het FaceTimen was met haar vriendje. De aanval gebeurde midden in het gesprek, waardoor het vriendje aan de andere kant van de lijn snel wat screenshots kon maken voor hij de politie belde. Die beelden bleken cruciaal bewijs te zijn om de dader achter de tralies te krijgen. Dat zegt de politie van West Yorkshire.

68 reacties

  • Wim Vansprinhel

    5 jaar geleden
    Voor een hond kan 8 jaar levenslang zijn maar bij een mensenleven is het belachelijk dat ze dit uitspreken als levenslang.
  • Joeri Declercq

    5 jaar geleden
    Dus in onze westerse wereld is een levenslang 8jaar. Dus zo bereken ze ons met alles.
  • Anthony van der Borght

    5 jaar geleden
    Je ziet wat dat je uitsteekt .. gelijk hoe oud dat is bent. Dat ze u te pakken krijgen.. dat het niet waard is om dingen te doen wat je zelf weet dat je in de gevangenis beland.. gans u leven is om zeep . Denk er aan mensen die dat dingen van plan zijn.. gelijk wanneer dat ze u te pakken hebben dat je ga boete voor de dingen dat je zelf uitsteekt !!
  • Nikolaas Bouman

    5 jaar geleden
    Lijkt België wel! Sta je als verkrachter ook weer binnen no-time op straat.
  • Dennis Dennis

    5 jaar geleden
    In België zou hij 5j voorwaardelijk krijgen!