VAR krijgt er opnieuw van langs nadat Club Brugge penalty onthouden wordt

Een match in een match was het, de voortdurende duels die Antwerp-verdediger Jelle Van Damme en Club Brugge-aanvaller Loïs Openda uitvochten. Maar had blauw-zwart al vroeg in de match geen strafschop moeten krijgen? Van Damme was eerst op een diepe bal in de zestien, schermde het leer af… en draaide zich dan om in de richting van de aanstormende Openda, om die vervolgens met een charge ten val te brengen, terwijl doelman Sinan Bolat het leer opraapte.

wic

De bal afschermen kan je dit toch nog maar bezwaarlijk noemen. Toch lieten zowel scheidsrechter Lawrence Visser als videoref Tim Pots doorspelen.

“Zijn enige intentie is Openda van de bal weghouden en hij doet dat foutief. Dan lijkt er mij maar één mogelijke conclusie: penalty”, vertelde analist Geert De Vlieger bij Play Sports. Die kon er met zijn verstand niet bij dat de videoref, voor wie de beelden toch ook duidelijk moeten zijn geweest, niet ingreep. “Je zit in dat busje wel iets te doen, niet alleen op de airco te letten.”

© Photo News

“Dat het vroeg in de wedstrijd is of dat Openda niet bij de bal kan, doet er niet toe. De videoref zit daar om het reglement toe te passen. Van Damme schopt Openda onderuit. Die bal moet je gewoon (op de stip) leggen.”

Na de match sprak ook Club Brugge-trainer Ivan Leko zijn frustratie uit. “Iedereen vond het blijkbaar penalty. Dan vind ik het jammer dat ze niet op zijn minst naar de beelden zijn gaan kijken om te zien wat er precies gebeurt. Je weet op voorhand dat een match tussen Antwerp en Club Brugge beslist wordt op basis van details. Daarom was deze fase superbelangrijk.”

Bekijk de fase hier beeld per beeld:

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer