Walt Disney-CEO Bob Iger.
Volledig scherm
Walt Disney-CEO Bob Iger. © AFP

Disney-erfgenaam hekelt “geschifte” vergoeding van Disney-CEO: 1424 keer hoger dan gemiddelde werknemer

Abigail Disney, de kleindochter van Walt Disney’s broer Roy en zelf een bekroond filmmaker, vindt het niet kunnen dat Bob Iger vorig jaar maar liefst 65,6 miljoen dollar (58 miljoen euro) binnenrijfde als CEO van The Walt Disney Company. Dat is 1424 keer meer dan het inkomen van de gemiddelde Disney-werknemer, haalt ze aan in een reeks van 22 tweets.

22 reacties

  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Hij is wel de aangestelde leidinggevende maar niet de eigenaar, Jonathan Wouters. Onze kapitalistische economie is niet meer deze van de 19e eeuw. Eigenaars zijn de aandeelhouders vertegenwoordigd in de raad van bestuur. De CEO is een aangestelde werknemer als een andere. Met een extravagant loon, extravagante legale voordelen en extravagante bonussen.
  • Jonathan Wouters

    5 jaar geleden
    Daar valt niets aan te doen. Hij is de baas. Hij kan heel zijn boeltje bij elkaar pakken en opnieuw beginnen waar de arbeiders ipv 15$ maar 3$ per uur willen. En dan hebben die andere niets meer.
  • Ronny Biesen

    5 jaar geleden
    Ze heeft overschot van gelijk. Er moet terug bezinning komen. Die extravagante lonen zijn niet nodig. Als hij in 1 jaar 58 miljoen verdient, tel eens uit hoelang een normale werknemer moet werken om aan 58 miljoen te geraken? Zet de zaken eens naast elkaar. Natuurlijk mag de CEO meer verdienen als een ander, maar er is een morale grens. En die is nu al lang overschreden.
  • Kjelt Van de Broeck

    5 jaar geleden
    Dat is toch normaal? Je moet het maar doen he.
  • rik lagrou

    5 jaar geleden
    Waarom moeten sommigen 10 auto hebben ? Natuurlijk wereldwijd iemand die 5miljard *$per jaar abnormaal vind dat werknemers kom rijst hebben ?Of hier iemand met werkloosheid uitkering normaal vind om zwart bij te werken? Of airbnb geen belasting moet betalen !