Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

13 June 2021
03:35 uur

Gaat de kraan dicht als het droog blijft? Vlaanderen werkt aan afschakelplan voor water

Het Belang van Limburg

25/04/2019 - 07:06

Na het afschakelplan voor elektriciteit van afgelopen winter wordt er ook gewerkt aan plannen om drastisch te besparen op water. Omdat het nog altijd niet genoeg geregend heeft om het watertekort van vorig jaar aan te vullen, onderzoekt de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) hoe ze mogelijke problemen kan oplossen.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Welke waterkraan gaat straks dicht? Vlaanderen wil "afschakelplan" voor water tegen 2020 (25/04/2019 - VRT NWS)
  De Vlaamse overheid wil tegen de zomer van volgend jaar een plan klaar hebben dat moet bepalen wie bij grote droogte voorrang krijgt om water te gebruiken. Dat schrijft De Standaard. Door de grote droogte van vorige zomer en de beperkte regenval, zijn de grondwaterreserves in Vlaanderen nog steeds niet hersteld. Daardoor blijft het risico op een nieuwe waterschaarste vrij groot. De overheid wil zich nu daarop voorbereiden door een soort afschakelplan voor water op te stellen
  [naar artikel]
 2. Vlaanderen werkt aan afschakelplan voor water (25/04/2019 - Het Belang van Limburg)

  [naar artikel]
 3. Vlaanderen werkt aan afschakelplan door dreigende droogte: bij wie gaat de waterkraan als eerste dicht? (25/04/2019 - Het Nieuwsblad)
  Vlaanderen wil tegen de zomer van 2020 een prioriteitenlijst klaar hebben die bepaalt wie bij extreme droogte voorrang krijgt om water te gebruiken. Sectoren onderaan de lijst dreigen afgeschakeld te worden. Wie dreigt als eerste het gelag te betalen? De industrie, de landbouw of de natuur? Of toch de man in de straat?
  [naar artikel]
 4. Wie mag bij extreme droogte water gebruiken en bij wie gaat de kraan dicht? (26/04/2019 - De Morgen)
  Wie mag bij extreme droogte water gebruiken en bij wie gaat de kraan dicht? Op die vragen geeft het waterafschakelplan tegen 2020 antwoord.
  [naar artikel]
 5. Natuur belangrijker dan drinkwater in Nederlands Afschakelplan (26/04/2019 - Het Belang van Limburg)
  Den HaagVlaanderen werkt aan een Afschakelplan voor water om te bepalen wie voorrang krijgt bij extreme droogte. In Nederland bestaat zo’n lijst al. Kunnen wij die ­gewoon ‘kopiëren en plakken’?
  [naar artikel]
 6. Laat het water niet verloren gaan (03/07/2018 - De Standaard)
  Het is droog in Vlaanderen. Te droog. Maar we kunnen voorkomen dat er straks geen druppel meer uit de kraan komt.
  [naar artikel]
 7. ‘Afschakelplan’ voor water: wat als we doen zoals Nederland? (26/04/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Wie of wat krijgt bij extreme droogte voorrang om nog water te gebruiken? Dat is de vraag nu blijkt dat Vlaanderen tegen de zomer van 2020 een zogenaamd ‘afschakelplan’ met de prioriteiten klaar wil hebben. In Nederland bestaat zo’n lijst al. Kunnen wij die gewoon ‘kopiëren en plakken’?
  [naar artikel]
 8. Wie krijgt binnenkort nog water bij extreme droogte? Dit is het ‘afschakelplan’ van Vlaanderen (04/05/2021 - De Morgen)
  Geen druppel water uit de kraan? Het is niet meer ondenkbaar, deze zomer, in perioden van droogte. Wat moet er dan gebeuren? De Vlaamse overheid werkte een plan uit, waarin bepaald wordt wie prioritair bediend wordt. Wie krijgt nog water en is het mogelijk dat het drinkwater wordt afgesloten? En als het echt nijpend wordt?
  [naar artikel]
 9. Afschakelplan voor water op komst (25/04/2019 - Metro)
  Tegen de zomer van 2020 moet er een plan op tafel liggen dat bepaalt wie voorrang krijgt om water te gebruiken bij grote droogte. Het is daarbij niet uitgesloten dat ook voor gezinnen de kraan dichtgaat. Dat schrijven De Standaard, Het Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen en Belang van Limburg vandaag. Vlaanderen is nog steeds niet bekomen van de droge zomer van 2018. Er is niet voldoende neerslag gevallen om de reserves aan te vullen en de grondwaterstanden blijven laag tot zeer laag. Droogte wordt stilaan een constante. Daarom werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan een plan dat vastlegt wie prioriteit krijgt voor water­gebruik in geval van schaarste. Zelf noemt ze het een “reactief afwegingskader”. Het plan zal slaan op alle soorten water: oppervlaktewater, grondwater, kraantjeswater. Vanwege de complexiteit van de zaak zoekt de VMM een externe partner om het project mee uit te werken. De maatregel moet ook juridisch sluitend zijn. Het “afschakelplan” maakt deel uit van het droogteplan dat de Vlaamse regering begin april heeft goedgekeurd. Vlaams minister Koen Van den Heuvel (CD&V) sprak zich nog niet uit over welke groepen prioriteit moeten krijgen. bron: Belga Het bericht Afschakelplan voor water op komst verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 10. Gaat waterkraan straks dicht? (26/04/2019 - De Morgen)
  Wie mag bij extreme droogte water gebruiken en bij wie gaat de kraan dicht? Op die vragen geeft het waterafschakelplan tegen 2020 antwoord.
  [naar artikel]
 11. Wie krijgt nog water en is het mogelijk dat het drinkwater wordt afgesloten? Dit is het ‘afschakelplan’ van Vlaanderen (04/05/2021 - De Morgen)
  Geen druppel water uit de kraan? Het is niet meer ondenkbaar, deze zomer, in perioden van droogte. Wat moet er dan gebeuren? De Vlaamse overheid werkte een plan uit, waarin bepaald wordt wie prioritair bediend wordt. Wie krijgt nog water en is het mogelijk dat het drinkwater wordt afgesloten? En als het echt nijpend wordt?
  [naar artikel]
 12. Afschakelplan voor water op komst (25/04/2019 - Knack)
  Tegen de zomer van 2020 moet er een plan op tafel liggen dat bepaalt wie voorrang krijgt om water te gebruiken bij grote droogte. Het is daarbij niet uitgesloten dat ook voor gezinnen de kraan dichtgaat. Dat schrijven kranten van Mediahuis donderdag.
  [naar artikel]
 13. Komt er straks nog water uit de kraan? (04/06/2021 - De Morgen)
  Ook af en toe een dagje regen gaat de droogte van onze bodem niet tegenhouden. Hoe is het nu precies gesteld met onze watervoorraad en hoelang stroomt er nog water uit de kraan? ‘De productie van één T-shirt kost al 2.700 liter.’
  [naar artikel]
 14. Het afschakelplan: hoe werkt het en wie zou worden getroffen? (24/09/2018 - De Standaard)
  Wanneer er niet voldoende stroom is, treedt het ‘afschakelplan’ in werking. Wat is dat beestje? En wat doe je best als de stroom wordt afgesloten?
  [naar artikel]
 15. De Watergroep: "Overijse zal vandaag opnieuw voldoende water hebben", maar zuinigheid blijft de norm (24/05/2020 - VRT NWS)
  De problemen met de drinkwatervoorziening in Overijse, Vlaams-Brabant, lijken voorbij. Dat zegt watermaatschappij De Watergroep. Sinds donderdagavond kwam er in sommige straten helemaal geen water meer uit de kraan, in andere was de druk erg laag. Maar ook de komende week blijft het droog en tot dusver blijft het verbod op het gebruik van leidingwater voor niet-essentiële zaken van kracht in 42 Vlaams-Brabantse gemeenten.
  [naar artikel]
 16. De grote droogte van 2020: ‘We zullen pas wakker worden als er deze zomer géén water uit de kraan komt’ (09/06/2020 - De Morgen)
  Na het droogste voorjaar in meer dan een eeuw dreigt een zomer van waterschaarste in Vlaanderen. De inwoners van Overijse kregen al een voorsmaakje, toen er op Hemelvaartsdag geen water uit de kraan kwam. Het regent adviezen om water te sparen: korter douchen, bijvoorbeeld, of de auto niet wassen met leidingwater. Maar er dreigt overal in de wereld een tekort. En dat terwijl een hamburger 2.500 liter water kost, en een jeansbroek 8.000 liter.
  [naar artikel]
 17. Minister Zuhal Demir (N-VA) heeft waterplan klaar: gaan de kranen deze zomer dicht als het te droog wordt? (03/05/2021 - Het Nieuwsblad)
  Vlaanderen zal dreigende waterschaarste niet meer a l’improviste bestrijden. Een nieuw vuistdik plan van Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) moet gouverneurs en lokale besturen helpen bij het nemen van de juiste beslissingen. Maar wat staat daar in? Kan de kraan straks afgesloten worden als het te droog wordt?
  [naar artikel]
 18. “Water is in Vlaanderen niet duur genoeg” (22/03/2018 - VRT NWS)
  Bio-ingenieur Marjolein Vanoppen (UGent) vindt dat we in Vlaanderen eigenlijk te weinig betalen voor ons drinkwater. Met die straffe uitspraak kaart Vanoppen aan dat we niet genoeg beseffen hoe kostbaar ons drinkbaar water is. “We hebben maar onze kraan open te draaien en daar komt perfect drinkbaar water uit. Dat is veel te vanzelfsprekend voor ons, terwijl we niet beseffen dat water ook in Vlaanderen schaars wordt.”
  [naar artikel]
 19. In 19 Oost-Vlaamse stroomgebieden mag je geen water meer uit de beek halen (21/05/2020 - VRT NWS)
  Omdat het al een hele tijd droog blijft, staat het water in sommige beken zo laag dat het niet meer mag worden opgepompt. Het verbod geldt sinds vandaag voor 19 stroomgebieden in Oost-Vlaanderen, vooral in het zuiden van de provincie. Het gaat om ecologisch kwetsbare waterlopen. Er zijn wel wat uitzonderingen op het captatieverbod.
  [naar artikel]
 20. Vlaanderen heeft plan klaar om grote droogte te counteren: desnoods kopen we water in Nederland (04/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Geen druppel water uit de kraan? Het is niet meer ondenkbaar, in perioden van droogte. Wat moet er dan gebeuren? Wie krijgt nog water en is het mogelijk dat het drinkwater wordt afgesloten? De Vlaamse overheid werkte een plan uit, waarin bepaald wordt wie prioritair bediend wordt. Een reeks maatregelen moeten ervoor zorgen dat de Vlaming steeds drinkwater uit de kraan krijgt. En als het echt nijpend wordt, kunnen we nog altijd water uit Wallonië of Nederland laten komen.
  [naar artikel]
 21. Dag begint droog, daarna opnieuw regen (10/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De dag begint droog, maar in de loop van de namiddag gaat het regenen vanuit het westen. In het oosten van het land blijft het droog tot de avond. In de Hoge Venen wordt het tot 5 graden, in Vlaanderen tot 9 graden, meldt het KMI.
  [naar artikel]
 22. Kraan komt te dicht bij hoogspanningskabel: duizenden gezinnen en bedrijven zonder stroom (04/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Een groot deel van de Zennevallei zit momenteel zonder elektriciteit. Een dakwerker kwam in de Beerselsestraat in Beersel met een kraan te dicht
  [naar artikel]
 23. Eerste regen in vijftal weken voor delen van Vlaanderen, maar het blijft nog minstens 10 dagen "uiterst droog" (16/07/2018 - De Morgen)
  Vandaag valt er regen in sommige delen van Vlaanderen. Het gaat om de eerste regen in vijf à zes weken, bevestigt men bij het KMI, met uitzondering van de motregen van afgelopen week. Desondanks blijft het erg droog: we zitten in de op één na droogste periode ooit, enkel in de zomer van 1976 was het nog droger.
  [naar artikel]
 24. Iedereen moet zuinig zijn met water, maar kraan spuit dag en nacht (18/07/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Bewoners van de Kerremansstraat begrijpen niet dat er al weken water uit een standkraan spuit. De kraan, die binnenkort wordt vervangen, moet gespoeld worden om te voorkomen dat de leiding vervuild raakt. Pidpa belooft de kraan om de twee dagen te spoelen. Na Tomorrowland wordt ze vervangen.
  [naar artikel]
 25. Nieuwe leiding garandeert altijd en overal in hele provincie drinkwater uit de kraan (02/02/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Drinkwatermaatschappijen Pidpa en Water-link willen tussen Walem en Viersel een nieuwe ondergrondse drinkwaterleiding aanleggen. Zo kunnen ze wanneer nodig water uitwisselen tussen de stad Antwerpen en de rest van de provincie. Dat zal er mee voor zorgen dat ook in de toekomst altijd en overal in de regio drinkwater uit de kraan blijft komen.
  [naar artikel]
 26. Verontrustend droog zo vroeg op het jaar: "Als we nu niets doen, zitten we straks met grote problemen" (23/05/2020 - VRT NWS)
  De aanhoudende droogte veroorzaakt nu al problemen. In een groot deel van Vlaams-Brabant gelden maatregelen nadat eerder deze week in Overijse er plots geen water meer uit de kraan kwam. "De situatie van Overijse is niet die van Vlaanderen, maar het is verontrustend dat het zo vroeg op het jaar al zo droog is", zegt professor Patrick Meire, expert Waterbeheer aan de Universiteit Antwerpen.
  [naar artikel]
 27. Staking bij Water-link (maar kraan gaat niet dicht) (03/04/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Bij de Antwerpse watermaatschappij Water-link is vanmorgen een staking gestart na mislukt overleg tussen de drie vakbonden en de directie. Volgens de bonden nam de actie snel uitbreiding onder het personeel – bij Water-link werken zo’n 500 mensen. Volgens de directie bleef het beperkt. Directie en bonden bekijken nu of ze weer aan tafel kunnen gaan zitten. De consument zou nergens iets van mogen merken.
  [naar artikel]
 28. Vijf manieren om water te besparen in deze hitte (25/07/2018 - Metro)
  Na weken vol warme dagen zonder regen wordt er nu ook een sproeiverbod ingevoerd. Onze watervoorraad is niet eindeloos, daarom deze vijf tips om water te besparen. Want alle kleine beetjes helpen. Niets heerlijker dan een koele douche na zo’n warme dag. Toch dreigt ook die verfrissing geschrapt te worden, nu we al weken aan een stuk geen spatje regen hebben gehad. Clotilde Passalacqua, ontwerpleider van IKEA UK en Ierland, geeft aan The Sun een aantal tips om water te besparen. 1. Gebruik je water meerdere keren Terwijl je wacht tot je douche warm genoeg is, zet een emmer op de vloer om dat water op te vangen. De druppels die je uitspaart, kan je gebruiken om je planten water te geven. 2. Kookwater is ook lekker Zelfde tip voor het water dat je gebruikt om je aardappelen te koken. Je plantjes vinden het helemaal niet erg als je dat water opnieuw gebruikt om het te voeden. 3. Gebruik de vaatwasmachine Als je veel kleine afwasjes doet, kan je beter de afwasmachine gebruiken. Die gebruikt als je ze helemaal vol doet minder water dan afwassen met de hand, en je bespaart er tijd mee. 4. Draai de kraan dicht Vergeet niet om je kraan dicht te draaien als je je tanden poetst of je baard scheert. Een lopende kraan kan tot zes (!) liter water verspillen elke minuut. 5. Douch snel Gebruik een timer wanneer je een douche neemt, zodat je niet teveel water verbruikt. Of zet muziek op, en douch maximaal één nummer per beurt. Het bericht Vijf manieren om water te besparen in deze hitte verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 29. ‘Als 2020 opnieuw een kurkdroge zomer wordt, lopen we risico dat er nog kranen droog blijven’ (22/05/2020 - De Morgen)
  Op verschillende plaatsen in Vlaams-Brabant viel vrijdagochtend niet één druppel water uit de kraan. Het gevolg van het extreem hoog waterverbruik en het uitvallen van het waterproductiecentrum in Huldenberg. Dreigen dagen zonder water het nieuwe normaal te worden?
  [naar artikel]
 30. Afschakelplan blijft deze winter waarschijnlijk in de kast (29/11/2017 - De Tijd)
  13:43 Elia denkt dat het 'onwaarschijnlijk' is dat het afschakelplan deze winter zal geactiveerd moeten worden. De stroomnetbeheerder waarschuwt wel dat er mogelijk prijspieken kunnen zijn.
  [naar artikel]
 31. Kraan verdwijnt tijdens ruimen slib (20/05/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Aan het appartementsblok Herselaar in Willebroek, waar de vijver momenteel wordt leeggepompt, is maandag een kraan in het water weggezakt. De kraan had zich vastgereden in de vijver en zakte daarna verder weg.
  [naar artikel]
 32. Komt er binnenkort water uit de Noordzee uit onze kraan? (11/06/2021 - Het Belang van Limburg)
  Binnenkort zal ontzilt zeewater uit onze kraan komen. Het is de bedoeling dat zeewater één van onze bronnen voor drinkwater wordt. Dat zegt De Watergroep, het grootste drinkwaterbedrijf van Vlaanderen.
  [naar artikel]
 33. Op verschillende plekken komt er amper water uit de kraan (06/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  Inwoners van Meeuwen Gruitrode en ook Opglabbeek, Nieuwe Kempen, melden problemen met de waterdruk. De technische dienst van De Watergroep is onderweg. Ook in Helchteren komt er weinig water uit de kraan vanochtend.
  [naar artikel]
 34. ‘Het drinkwater kan straks opraken' (25/05/2020 - De Tijd)
  23:02 Overijse was een incident, maar als de droogte blijft duren, kunnen straks ook elders in Vlaanderen problemen opduiken. Er is geen garantie meer dat er altijd water uit de kraan zal komen.
  [naar artikel]
 35. West-Vlaanderen vecht tegen droogte: “Als je water aanvoert, verdampt je winst. Als je niets doet, gaat je oogst kapot” (23/08/2020 - Het Nieuwsblad)
  De beken staan droog, de gewassen verdorren op het veld. West-Vlaanderen, de groentetuin van West-Europa, zit in de frontlinie van de klimaatverandering. “Het gaat veel sneller dan we hadden durven te denken.”
  [naar artikel]
 36. FACTCHECK. ‘Als de droogte nog anderhalve maand aanhoudt, zou er geen water meer uit de kraan kunnen komen’ (03/07/2018 - De Standaard)
  ‘Als de huidige droogte nog anderhalve maand aanhoudt, is het niet onrealistisch dat er geen water meer uit de kraan komt. Als de waterreserves op zijn, zijn ze op.’ Professor Patrick Willems (KU Leuven), die onder meer gespecialiseerd is in waterbeheer en het effect van de klimaatverandering op hydrologische extremen, had gisteren een erg onrustwekkende boodschap in De Morgen. Zou het echt zover kunnen komen? Dat er hier, in het rijke Vlaanderen, binnenkort geen water meer uit de keuken- en bad­kamerkranen stroomt?
  [naar artikel]
 37. FACTCHECK. ‘Als de droogte nog anderhalve maand aanhoudt, zou er geen water meer uit de kraan kunnen komen’ (03/07/2018 - De Standaard)
  ‘Als de huidige droogte nog anderhalve maand aanhoudt, is het niet onrealistisch dat er geen water meer uit de kraan komt. Als de waterreserves op zijn, zijn ze op.’ Professor Patrick Willems (KU Leuven), die onder meer gespecialiseerd is in waterbeheer en het effect van de klimaatverandering op hydrologische extremen, had gisteren een erg onrustwekkende boodschap in De Morgen. Zou het echt zover kunnen komen? Dat er hier, in het rijke Vlaanderen, binnenkort geen water meer uit de keuken- en bad­kamerkranen stroomt?
  [naar artikel]
 38. Nog een effect van de hitte: bruin water uit de kraan (en dit doet u eraan) (20/06/2017 - Het Nieuwsblad)
  Het is al zo warm en dan komt er ook nog eens bruin water uit de kraan. “Geen paniek. Het ziet er misschien niet uit, het is niet schadelijk voor de gezondheid. Toch raden we aan er niet van te drinken of tijdelijk niet te wassen”, klinkt het bij De Watergroep.
  [naar artikel]
 39. “Wil er water uit de kraan blijven komen, moet er minder oppervlakte verhard worden.” Maar waar is die betonstop eigenlijk gebleven? (25/05/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Voor het derde jaar op rij riskeert Vlaanderen grote droogteproblemen én watertekorten. Het schrikbeeld – geen water uit de kraan – werd dit weekend al realiteit in Overijse. “Willen we dit oplossen, moet er echt dringend minder oppervlakte worden verhard”, beklemtoont burgemeester Inge Lenseclaes (N-VA). Een betonstop, kortom. Maar waar is die gebleven?
  [naar artikel]
 40. “Wil er water uit de kraan blijven komen, moet er minder oppervlakte verhard worden.” Maar waar is die betonstop eigenlijk gebleven? (25/05/2020 - Het Nieuwsblad)
  Voor het derde jaar op rij riskeert Vlaanderen grote droogteproblemen én watertekorten. Het schrikbeeld – geen water uit de kraan – werd dit weekend al realiteit in Overijse. “Willen we dit oplossen, moet er echt dringend minder oppervlakte worden verhard”, beklemtoont burgemeester Inge Lenseclaes (N-VA). Een betonstop, kortom. Maar waar is die gebleven?
  [naar artikel]
 41. Op vakantie geweest? Dan zet je je kraan beter een minuut open (31/07/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Wie zoals vele duizenden landgenoten tijdens de zomer op vakantie gaat, doet er goed aan om bij thuiskomst niet meteen water van de kraan te drinken. In Nederland is een campagne gestart om daarvoor te waarschuwen en AquaFlanders ondersteunt de oproep.
  [naar artikel]
 42. Op vakantie geweest? Dan zet je je kraan beter een minuut open (31/07/2018 - Het Belang van Limburg)
  Wie zoals vele duizenden landgenoten tijdens de zomer op vakantie gaat, doet er goed aan om bij thuiskomst niet meteen water van de kraan te drinken. In Nederland is een campagne gestart om daarvoor te waarschuwen en AquaFlanders ondersteunt de oproep.
  [naar artikel]
 43. Kraan komt te dicht bij hoogspanningskabel in Borsbeek: steekvlam en stroompanne in de wijk (02/12/2020 - VRT NWS)
  In Borsbeek is een grote kraan te dicht bij een hoogspanningskabel gekomen. Dat veroorzaakte een knal en nu zijn ondergrondse telefoon- en elektriciteitsleidingen beschadigd. Niemand raakte gewond, maar zo'n 15 gezinnen zitten zonder telefoon of elektriciteit.
  [naar artikel]
 44. “Afschakelplan is laatste redmiddel” (25/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  HASSELTFederaal energieminister Marie-Christine Marghem (MR) schuift de verantwoordelijkheid van het stroomtekort in de schoenen van Electrabel. Over concrete maatregelen om het tekort op te vangen kan ze nog niet spreken, en of het afschakelplan ook echt in werking zal treden is nog onduidelijk. “Geen paniek”, verzekert Ronnie Belmans van het onderzoeksinstituut EnergyVille in Genk. “Het afschakelplan treedt pas in allerlaatste instantie in werking.”
  [naar artikel]
 45. Waar komt ons water eigenlijk vandaan en hoe zuinig moeten we ermee zijn? (03/07/2018 - Het Nieuwsblad)
  Experts maken zich zorgen over dreigende waterschaarste in Vlaanderen. Hoe langer de droogte aanhoudt, hoe belangrijker het wordt dat we zuinig omspringen met drink­water. Maar dat er op een dag geen water meer uit de kraan komt? “Nee, dat is doemdenken”, zeggen experts.
  [naar artikel]
 46. Overal watertekort, maar Limburg pompt 20 miljard liter per jaar weg (26/04/2019 - Het Nieuwsblad)
  Terwijl Vlaanderen zich het hoofd breekt over het dreigende watertekort en zelfs een afschakelplan voor water voorbereidt, pompen ze in Limburg elk jaar zo’n 20 miljard liter water weg. Even veel als het volledige drinkwaterverbruik van de halve provincie. Wegpompen is nu eenmaal de goedkoopste oplossing, klinkt het. Er komt eerstdaags nieuw overleg.
  [naar artikel]
 47. Uitzonderlijk transport te water: nieuwe kraan voor Antwerp Gateway (22/01/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Aan de Berendrechtsluis werd deze morgen een kraan toegezwaaid die wordt geïnstalleerd aan het Deurganckdok. Het uitzonderlijk transport te water moet de capaciteit van DP World aan Antwerp Gateway verhogen.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.