Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Gazet van Antwerpen

De beste asperges op Vlaamse wijze eet je in Schilde: unieke bereiding

03/05/2019 - 08:26
"Asperges op Vlaamse wijze is een klassieker en zeer herkenbaar, maar De Drij Lindekens wisten op een unieke wijze dit gerecht om te toveren. Zeer geslaagd, want onze jury is ervan overtuigd dat zij de titel verdienen van beste asperges op Vlaamse wijze. De Bomma uit Antwerpen en Calesberg uit Merksem eindigen op twee en drie."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. De lekkerste asperges op Vlaamse wijze eet je in dit restaurant (02/05/2019 - Gazet van Antwerpen)

De lekkerste asperges op Vlaamse wijze eet je in Schilde. De jury koos voor restaurant De Drij Lindekens van Peter en Katrien Sentobin-Neirynck. De Bomma uit Antwerpen en Calesberg uit Merksem eindigen op twee en drie. [naar artikel]


2. DE GRENS. Asperges op Vlaamse wijze hebben Nederlands tintje: “Al onze Kempense asperges hebben Nederlandse roots” (11/05/2023 - Gazet van Antwerpen)

Het aspergeseizoen is in volle gang. Overal langs Kempense wegen komt men reclameborden tegen om de delicatesse aan te prijzen. Net over de grens springen dan weer de uitgestrekte aspergevelden in het oog. Aspergetelers Jos Kennes uit Alphen en zijn Poppelse collega Fons Nooyens vertellen alles over het witte goud, van de teelt tot de bereiding. “Bij asperges à la flamande hoort een goede ham.” [naar artikel]


3. Zo maak je asperges op Vlaamse wijze klaar voor Pasen volgens Piet Huysentruyt: “Prak het ei nooit met een vork” (27/03/2024 - Het Laatste Nieuws)

Bij Pasen denkt iedereen aan witte asperges. Het seizoen is volop bezig en asperges op Vlaamse wijze zijn vaak een vaste waarde op de paasbrunch. Hoe maak je de nationale klassieker zoals het hoort? Van de perfecte saus tot goed geschilde asperges: HLN-chef Piet Huysentruyt legt uit. Hij gidst je door de zeven ultieme stappen en deelt de vijf meestgemaakte fouten. “Maak een krasje in de achterkant om te checken of ze nog niet uitgedroogd zijn.” [naar artikel]


4. Hoe maak je asperges op Vlaamse wijze klaar? Piet Huysentruyt deelt 7 tips: “Zo krijg je een mooi gebonden saus” (27/03/2024 - Het Laatste Nieuws)

Bij Pasen denkt iedereen aan witte asperges. Het seizoen is volop bezig en asperges op Vlaamse wijze zijn vaak een vaste waarde op de paasbrunch. Hoe maak je de nationale klassieker zoals het hoort? Van de perfecte saus tot goed geschilde asperges: HLN-chef Piet Huysentruyt legt uit. Hij gidst je door de zeven ultieme stappen en deelt de vijf meestgemaakte fouten. “Maak een krasje in de achterkant om te checken of ze nog niet uitgedroogd zijn.” [naar artikel]


5. Hier eet je de lekkerste asperges van Antwerpen (13/05/2017 - Gazet van Antwerpen)

Elk jaar weer kijk ik reikhalzend uit naar het aspergeseizoen. Geloof me vrij en wees er trots op, onze witte asperges zijn de beste ter wereld, neem met minder geen genoegen. Het oogsten van de witte asperges is een specialiteit van onze contreien. Een delicate bezigheid omdat de asperges zo min mogelijk aan zonlicht blootgesteld mogen worden, zodat ze mooi wit blijven. [naar artikel]


6. In ’t groen of gegrild: 5 verrassende recepten van groentechef Seppe Nobels voor de Vlaamse asperge (01/05/2021 - Het Laatste Nieuws)

De oer-Vlaamse vollegrond asperges zijn op hun best nu. In ons interview met Seppe Nobels vertelt de groentechef in geuren en kleuren waarom de groente zo'n geliefde klassieker is, en hoe hij hem graag klaarmaakt. Zin gekregen om er thuis mee aan de slag te gaan? Nobels deelt gul vijf van zijn beste recepten voor witte en groene asperges. [naar artikel]


7. Waarom asperges nu zo duur zijn (04/04/2018 - VRT NWS)

Doordat de prijs van Belgische asperges momenteel erg hoog is, is de kans groot dat er afgelopen weekend bij u geen asperges à la flamande op het paasmenu stond. Nochtans is de lekkernij een traditioneel gerecht om rond Pasen te eten. Hoe komt het dat asperges nu zo duur zijn en heeft dat een impact op de smaak? [naar artikel]


8. Schilde verliest haar unieke Engelse ‘roundabout’ (18/02/2020 - Gazet van Antwerpen)

De Cirkellaan in Schilde is de enige rotonde in Europa waarop je met de klok mee moet rondrijden. Eventjes toch nog, want de gemeente gaat dit curiosum aanpakken en de rijrichting omkeren. [naar artikel]


9. Waarom we zo van asperges houden (16/04/2019 - VRT NWS)

De eerste asperges zijn inmiddels al geoogst en gegeten en staan alweer volop op het menu. Maar wat verklaart nu dat enorme succes van asperges in ons land? "Ze zijn betaalbaar, ze passen in de trend van vegetarisch eten en zijn seizoensgebonden: kortom asperges hebben alles", zegt chef-kok Geert van Hecke. [naar artikel]


10. Daar zijn de asperges: onze chef geeft je tips over hoe je ze het best kookt (08/04/2021 - Het Belang van Limburg)

Het aspergeseizoen is in volle gang. Maar hoe weet je nu of de asperges vers zijn? En hoe schil je ze en gaar je asperges het best? Goesting vroeg het aan chef Wilfried Beliën. [naar artikel]


11. Waarom asperges niet alleen lekker, maar ook gezond zijn (tip: ze verhelpen je kater) (06/04/2018 - Het Laatste Nieuws)

Wie lente zegt, zegt asperges. Buiten mogelijke toiletbezoeken met een geurtje is er geen enkele reden om ze niet op het menu te zetten. Asperges... [naar artikel]


12. Kempense familie steekt eerste asperges van 2018 uit de grond: “Droge en zachte zandgrond is ideaal voor de teelt” (15/04/2018 - Gazet van Antwerpen)

Nergens ter wereld zijn de omstandigheden voor de teelt van asperges zo perfect als in onze regio. “De droge en zachte Kempense zandgrond is ideaal voor asperges”, zeggen vader Fons (55) en zoon Jan Nooyens (29) uit Ravels. Donderdag wordt op hun erf het nieuwe Vlaamse aspergeseizoen officieel geopend. [naar artikel]


13. "Asperges houden nu van alles waar de mensen niet van houden" en andere dingen die je moet weten aan het begin van het aspergeseizoen (09/04/2018 - Het Belang van Limburg)

Ze hebben dit jaar een beetje vertraging opgelopen, maar de asperges uit volle grond komen eraan. Tijd dus ook om de hardnekkigste fabels en feiten rond asperges vanonder het stof te halen. Zijn lange asperges een stuk lekkerder dan kortere exemplaren en moeten ze echt piepen als je ze tegen elkaar wrijft? We voelden daarom aspergekweker Paul Vercammen aan de tand. [naar artikel]


14. Geen Pasen zonder De Ronde en asperges (04/04/2021 - Het Laatste Nieuws)

Geen Pasen zonder de Ronde en... asperges. Naar verluidt serveerde Cleopatra ze al aan Julius Caesar, maar zekerder is dat dit weekend zowat elke (sterren)chef ze in zijn afhaalmenu stopt. Net zoals er zondag aan de Vlaamse keukentafels vele kilo’s geschild zullen worden terwijl Wout naar de zege snelt. En dat hebben we vooral te danken aan... het kleine Kalfort. Vandaag een gehucht van Puurs, honderd jaar geleden het epicentrum van de witte asperges dat zelfs Parijs overblufte. [naar artikel]


15. Wat staat er op het seizoensmenu? Witte asperges: “Heerlijk met ingrediënten zoals spek, zalm, boter of parmezaan” (09/04/2022 - Het Laatste Nieuws)

De dagen worden stilaan langer, de bomen dragen bloesems én we kunnen weer witte asperges eten. Dit is het seizoen waar lekkerbekken een heel jaar naar uitkijken. Zo ook chef-kok Francesca Skerckx van restaurant Mistinguett in Aarschot. “Witte asperges zijn mijn favorieten”, vertelt ze. “Tenminste als je geen lange, vezelige draden proeft tijdens het eten.” Hoe vermijd je die draden dan? Hoe bereid je die witte asperges het best en welk type asperges gebruik je wanneer? [naar artikel]


16. Zijn asperges echt goed voor de potentie? (28/05/2019 - De Morgen)

Aan asperges worden allerlei gezondheidsvoordelen toegeschreven. Klopt dat wel? [naar artikel]


17. Geen Pasen zonder asperges - en dat danken we aan het kleine Kalfort (04/04/2021 - Het Laatste Nieuws)

Geen Pasen zonder de Ronde en... asperges. Naar verluidt serveerde Cleopatra ze al aan Julius Caesar, maar zekerder is dat dit weekend zowat elke (sterren)chef ze in zijn afhaalmenu stopt. Net zoals er zondag aan de Vlaamse keukentafels vele kilo’s geschild zullen worden terwijl Wout naar de zege snelt. En dat hebben we vooral te danken aan het kleine Kalfort. Vandaag een gehucht van Puurs, honderd jaar geleden het epicentrum van de witte asperges dat zelfs Parijs overblufte. [naar artikel]


18. Asperges (11/04/2020 - Het Belang van Limburg)

Het witte goud van asperges, het rood van wilde aardbeien. De Zeeuwse meester Adriaen Coorte schildert troostende heerlijkheden van de aarde. [naar artikel]


19. Daarom zijn er dit jaar al zo vroeg asperges (04/04/2017 - Het Belang van Limburg)

Normaal verschijnen ze pas rond mei, maar nu al zijn er asperges te verkrijgen. Dat het witte goud zo vroeg op het jaar zijn weg gevonden heeft naar de winkelrekken heeft als voornaamste oorzaak het mooie weer, zeker wat de asperges betreft die bij ons in open grond werden gekweekt. [naar artikel]


20. Zijn asperges Vlaamser dan stoverij? “Stoofvlees bereid met bier had ook in de canon gemogen!” (10/05/2023 - Het Laatste Nieuws)

Balletjes in tomatensaus en asperges op z’n Vlaams krijgen een eervolle vermelding in de Vlaamse canon, maar liefhebbers van de stevige fond blijven op hun honger zitten: van stoofvlees met friet geen spoor. Waarom zijn ‘carbonades flamandes’ minder Vlaams dan ‘asperges à la flamande’? Voedingshistoricus Peter Scholliers (VUB) en auteur en tv-gezicht Regula Ysewijn wikken en wegen. “We hebben zo’n rijke eetcultuur, dit voelt als een gemiste kans.” [naar artikel]


21. Zijn asperges werkelijk Vlaamser dan stoofvlees-friet? De canondiscussie die het meeste pijn doet (10/05/2023 - Het Laatste Nieuws)

Balletjes in tomatensaus en asperges op z’n Vlaams krijgen een eervolle vermelding in de Vlaamse canon, maar liefhebbers van de stevige fond blijven op hun honger zitten: van stoofvlees met friet geen spoor. Waarom zijn ‘carbonades flamandes’ minder Vlaams dan ‘asperges à la flamande’? Voedingshistoricus Peter Scholliers (VUB) en auteur en tv-gezicht Regula Ysewijn over de canondiscussie die het meeste pijn doet. “We hebben zo’n rijke eetcultuur, dit voelt als een gemiste kans.” [naar artikel]


22. Donderdag veggiedag: sushi met asperges (10/05/2017 - De Morgen)

Geen fan van rauwe vis? Hoeft ook niet. Maak je sushi met groene asperges, wortels en avocado. Veggielicious! [naar artikel]


23. WONEN IN SCHILDE. “Schilde is nog altijd Beverly Hills niet, ook al hebben sommige percelen een helihaven” (07/11/2022 - Gazet van Antwerpen)

Schilde is al jaren een speeltuin voor immomakelaars. Ze verdringen er zich om een graantje mee te pikken van de lucratieve handel in villa’s, al dan niet me strodak. Optrekjes wisselen er vaak voor astronomische bedragen van eigenaar. Voor jongeren die opgroeiden in Schilde is het zo niet eenvoudig om in de eigen heimat nog een stekje te vinden. De ‘onbetaalbaarheid’ van woningen deed Schilde de voorbije jaren trouwens vergrijzen. Jan Thys van ’t Waterhuys, die al 22 jaar zelfstandig makelaar is en kantoor houdt in Schilde zelf, ziet aan de populariteit van Schilde en ’s-Gravenwezel niet meteen een einde komen. [naar artikel]


24. Prijzen asperges nog nooit zo laag (17/05/2018 - Het Belang van Limburg)

De aspergetelers klagen steen en been omdat ze het slechtste seizoen in jaren beleven. Door de late start van het seizoen en de aanhoudende warmte is er al weken een overaanbod aan asperges, met historisch lage prijzen tot gevolg. “Voor AA-asperges krijg ik op de veiling nog maar 1,60 euro per kilo, terwijl dat normaal 3 euro is”, zegt aspergeteler Maarten Snijkers uit Kinrooi. “Dit is ons slechtste seizoen in 18 jaar.” [naar artikel]


25. Puur Sonja: 3 x genieten van asperges (09/06/2019 - Het Laatste Nieuws)

Dit is hét moment om van asperges te genieten, voordat de telers traditiegetrouw stoppen met telen op 24 juni. Het witte goud op zijn best, nu het... [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!