Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

05 July 2020
13:23 uur

Minstens 55 doden bij ontploffing van tankwagen in Niger

Het Laatste Nieuws

06/05/2019 - 13:20

Bij de ontploffing van een tankwagen zijn in de buurt van de luchthaven van Niamey, de hoofdstad van Niger, minstens 55 doden gevallen. Dat meldt...


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Minstens 58 doden bij ontploffing van tankwagen in Niger (06/05/2019 - VRT NWS)
  Bij de ontploffing van een tankwagen in de nacht van zondag op maandag zijn in de buurt van de luchthaven van de Nigerese hoofdstad Niamey minstens 58 doden gevallen. Dat meldt Radio France internationale (RFI). Een dertigtal mensen belandde in het ziekenhuis.
  [naar artikel]
 2. Minstens 40 doden in Kenia na ontploffing tankwagen (11/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Bij de ontploffing van een tankwagen zaterdagavond op een drukke snelweg in de Keniaanse stad Naivasha zijn minstens 40 doden gevallen. Volgens
  [naar artikel]
 3. Minstens 40 doden in Kenia na ontploffing tankwagen (11/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  Bij de ontploffing van een tankwagen zaterdagavond op een drukke snelweg in de Keniaanse stad Naivasha zijn minstens 40 doden gevallen.
  [naar artikel]
 4. Minstens 40 doden in Kenia na ontploffing tankwagen (11/12/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Bij de ontploffing van een tankwagen zaterdagavond op een drukke snelweg in de Keniaanse stad Naivasha zijn minstens 40 doden gevallen.
  [naar artikel]
 5. Niger kondigt drie dagen van nationale rouw af na ontploffing tankwagen (08/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Niger heeft drie dagen van nationale rouw afgekondigd na de dood van 60 mensen bij de ontploffing van een tankwagen in de nacht van zondag op...
  [naar artikel]
 6. Zeker 57 doden bij ontploffing van tankwagen in Tanzania (10/08/2019 - Metro)
  Zeker 57 mensen zijn zaterdagochtend omgekomen bij de ontploffing van een tankwagen in de buurt van de stad Morogoro, goed 170 km ten westen van de Tanzaniaanse grootstad Dar es Salaam. Dat meldt een verantwoordelijke van de lokale politie. Andere bronnen hebben het over minstens 60 doden. “Het ging vooral om bestuurders van mototaxi’s en mensen uit het dorp die brandstof probeerden te recupereren van de tankwagen die net daarvoor een ongeluk gehad had”, aldus de politie. De tankwagen was onderweg vanuit Dar es Salaam. De meeste slachtoffers werden overgebracht naar het ziekenhuis in Morogoro, maar op de plaats van het ongeval bevinden zich nog enkele lichamen, aldus de plaatselijke gezondheidsverantwoordelijke Rita Lyamuya. De ontploffing gebeurde rond 8.30 uur plaatselijke tijd. Bron: Belga   Het bericht Zeker 57 doden bij ontploffing van tankwagen in Tanzania verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 7. Dodentol van ontploffing tankwagen in Niger stijgt tot 76 (13/05/2019 - Metro)
  In Niger is de dodentol van de ontploffing van een tankwagen op 6 mei gestegen tot 76. Dat blijkt uit een nieuwe balans die zondagavond werd bekendgemaakt op de Nigerese staatstelevisie. Een eerdere balans van het ongeval nabij Niamey maakte melding van 60 doden. De verongelukte vrachtwagen was omgekanteld op enkele honderden meters van een tankstation, waar hij vermoedelijk vandaan kwam. De slachtoffers probeerden brandstof over te pompen toen het voertuig ontplofte. Volgens de eerste getuigenissen zou een motorrijder die enkele bidons met benzine had gevuld zijn voertuig hebben proberen starten, waardoor een vonk ontstond die uiteindelijk leidde tot de ontploffing. Bij het ongeval raakten ook een veertigtal mensen gewond. Dinsdag had een verantwoordelijke van de brandweer nog gezegd dat het aantal dodelijke slachtoffers mogelijk nog verder zou oplopen, aangezien sommige gewonden met derdegraads brandwonden in het ziekenhuis liggen en “weinig kans op overleven” hebben, klonk het. Bron: Belga   Het bericht Dodentol van ontploffing tankwagen in Niger stijgt tot 76 verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 8. Tankwagen ontploft na botsing met vrachtwagen: minstens vijftig doden in Congo (06/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een ontploffing van een tankwagen zijn in het westen van de Democratische Republiek Congo (DRC) minstens vijftig doden gevallen. Dat melden...
  [naar artikel]
 9. Minstens negen doden bij ontploffing van tankwagen in Lagos (29/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Bij de explosie van een tankwagen in Lagos, de economische hoofdstad van Nigeria, zijn gisteren minstens negen personen omgekomen. Dat melden de...
  [naar artikel]
 10. Minstens negen doden bij ontploffing van tankwagen in Lagos (29/06/2018 - De Morgen)
  Bij de explosie van een tankwagen in Lagos, de economische hoofdstad van Nigeria, zijn gisteren minstens negen personen omgekomen. Dat melden de lokale autoriteiten. 
  [naar artikel]
 11. Tientallen doden na ontploffing tankwagen in Congo (06/10/2018 - VRT NWS)
  Bij een ontploffing veroorzaakt door de botsing van een tankwagen en een vrachtwagen zijn zaterdag in de vroege ochtend in het westen van de Democratische Republiek Congo (DRC) minstens zestig doden en tientallen gewonden gevallen. Dat meldden plaatselijke media en de interim-gouverneur van de provincie Centraal-Congo, Atou Matubuana. Een honderdtal mensen liep brandwonden op, het merendeel brandwonden in de tweede graad. 
  [naar artikel]
 12. Zeker 14 doden na ontploffing tankwagen in Nigeria (02/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  In Nigeria zijn minstens 14 mensen om het leven gekomen door een ontplofte tankwagen. Getuigen melden dat acht anderen met brandwonden werden
  [naar artikel]
 13. Drie dagen van nationale rouw in Niger na dodelijke ontploffing van tankwagen (08/05/2019 - Metro)
  Niger heeft dinsdag drie dagen van nationale rouw afgekondigd na de dood van 60 personen bij de ontploffing van een tankwagen in de nacht van zondag op maandag. Bij de explosie nabij Niamey vielen ook een veertigtal gewonden. Dat heeft het Nigerese ministerie van Binnenlandse Zaken gemeld in een communiqué dat op de staatstelevisie werd voorgelezen. De drie dagen van rouw gaan in vanaf woensdag. Het ministerie stelde daarmee ook de dodenbalans naar boven bij. Eerder was sprake van 58 doden. Mogelijk loopt het aantal dodelijke slachtoffers nog verder op, aangezien sommige gewonden met derdegraads brandwonden in het ziekenhuis liggen en “weinig kans op overleven” hebben, verwittigden de autoriteiten. De vrachtwagen was omgekanteld op enkele honderden meters van een tankstation, waar hij vermoedelijk vandaan kwam. De slachtoffers probeerden brandstof over te pompen toen het voertuig ontplofte. Volgens de eerste getuigenissen zou een motorrijder die enkele bidons met benzine had gevuld zijn voertuig hebben proberen starten, waardoor een vonk ontstond die uiteindelijk leidde tot de ontploffing. Bron: Belga   Het bericht Drie dagen van nationale rouw in Niger na dodelijke ontploffing van tankwagen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 14. Zeker 62 doden bij ontploffing tankwagen in Tanzania (10/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  Zeker 62 mensen zijn zaterdagochtend omgekomen bij de ontploffing van een tankwagen in de buurt van de stad Morogoro, goed 170 km ten westen van de Tanzaniaanse grootstad Dar es Salaam. Dat melden plaatselijke verantwoordelijken.
  [naar artikel]
 15. Tientallen doden na botsing tankwagen en vrachtwagen in Congo (06/10/2018 - Metro)
  Bij een ontploffing veroorzaakt door de botsing van een tankwagen en een vrachtwagen zijn zaterdag in de vroege ochtend in het westen van de Democratische Republiek Congo (DRC) minstens zestig doden en tientallen gewonden gevallen. Dat meldden plaatselijke media en de interim-gouverneur van de provincie Centraal-Congo, Atou Matubuana. Een honderdtal mensen liep brandwonden op, het merendeel brandwonden in de tweede graad. Het ongeval vond plaats op de Route Nationale N1 die de hoofdstad Kinshasa verbindt met de havenstad Matadi, ter hoogte van het dorp Mbuba vlak bij de stad Kisantu. De tankwagen was op weg van Matadi naar Kinshasa. Onduidelijk is hoe het tot een botsing met de vrachtwagen kwam. Alleszins zorgde de botsing voor een ontploffing van de tankwagen, waardoor een grote brand ontstond. Volgens een getuige stierven 53 mensen ter plaatse, zeven na overbrenging naar het ziekenhuis Saint-Luc in het nabije Kisantu. bron: Belga Het bericht Tientallen doden na botsing tankwagen en vrachtwagen in Congo verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 16. Tankwagen ontploft in Mozambique: 73 doden (17/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  In Mozambique zijn minstens 73 mensen omgekomen bij de explosie van een tankwagen. De tankwagen kantelde op weg van Malawi naar de havenstad
  [naar artikel]
 17. Tankwagen ontploft: minstens elf doden (13/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  In het westen van Mexico zijn bij de explosie van een tankwagen minstens elf mensen om het leven gekomen. Verschillende anderen raakten gewond, toen de tankwagen donderdag op een snelweg tussen de deelstaten Michoacán en Guerrero tegen een passagiersbus reed en onplofte. Dat meldt de krant Milenio onder aanhaling van de lokale civiele bescherming.
  [naar artikel]
 18. Tankwagen ontploft: minstens elf doden (13/04/2017 - Gazet van Antwerpen)
  In het westen van Mexico zijn bij de explosie van een tankwagen minstens elf mensen om het leven gekomen. Verschillende anderen raakten gewond, toen de tankwagen donderdag op een snelweg tussen de deelstaten Michoacán en Guerrero tegen een passagiersbus reed en onplofte. Dat meldt de krant Milenio onder aanhaling van de lokale civiele bescherming.
  [naar artikel]
 19. Zeker 33 doden in Kenia na ontploffing met tankwagen (11/12/2016 - De Redactie)
  De chauffeur verloor op een drukke snelweg de controle over zijn stuur, botste op een aantal auto's waarop de tankwagen in brand vloog.
  [naar artikel]
 20. Minstens negen doden bij zelfmoordaanslagen in Niger (05/06/2018 - Metro)
  Bij een reeks zelfmoordaanslagen in Diffa, in het zuidoosten van Niger, zijn minstens negen mensen om het leven gekomen. Dat melden de plaatselijke autoriteiten. “Drie kamikazes hebben zichzelf opgeblazen. Momenteel zijn er negen doden en ook gewonden”, aldus een regionale verkozene van Diffa. De stad, die vlakbij de Nigeriaanse grens ligt, is regelmatig het doelwit van aanslagen door de jihadistische groep Boko Haram. De kamikazes – volgens de bron twee jonge vrouwen en een man – brachten op verschillende plaatsen in de stad hun bommengordel tot ontploffing. Een van de doelwitten was een koranschool in een drukbezochte wijk in de stad. De aanslagen vonden plaats op het moment dat de Nigerese president Mahamadou Issoufou een Europese tournee gestart is. Gisteren was hij in Parijs, vandaag brengt hij een bezoek aan Brussel. Bron: Belga   Het bericht Minstens negen doden bij zelfmoordaanslagen in Niger verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 21. Minstens 20 doden na ongeval met tankwagen in Oeganda (19/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In het zuidwesten van Oeganda zijn minstens 20 mensen omgekomen nadat een tankwagen verongelukte en in brand vloog. Het voertuig zou zijn...
  [naar artikel]
 22. 40 doden in Kenia na ontploffing tankwagen (11/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  40 doden in Kenia na ontploffing tankwagen
  [naar artikel]
 23. Tankwagen ontploft in Mexico: zeker 29 doden (13/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In het westen van Mexico zijn bij de explosie van een tankwagen minstens 29 mensen om het leven gekomen. Verschillende anderen raakten gewond
  [naar artikel]
 24. Minstens 34 doden bij ontploffing bermbom in Afghanistan (31/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Bij de ontploffing van een bermbom zijn vandaag in de West-Afghaanse provincie Farah minstens 34 burgers om het leven gekomen. Minstens zeventien...
  [naar artikel]
 25. 57 mensen komen om het leven bij ontploffing tankwagen (10/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In Tanzania is een beschadigde tankwagen ontploft terwijl mensen olie aan het stelen waren. Mensen verzamelden rond de tankwagen nadat die...
  [naar artikel]
 26. Overstromingen in Niger: zeker 14 doden en 46.000 daklozen (12/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Door zware regenval veroorzaakte overstromingen hebben in Niger sinds juni al aan minstens veertien mensen het leven gekost en meer dan 46.000
  [naar artikel]
 27. Minstens veertien doden en 46.000 daklozen door overstromingen in Niger (12/08/2016 - Het Belang van Limburg)
  Door zware regenval veroorzaakte overstromingen hebben in Niger sinds juni al aan minstens veertien mensen het leven gekost en meer dan 46.000 anderen dakloos gemaakt. Dit heeft de regering van het Afrikaanse land vrijdag op de staatstelevisie bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 28. Minstens veertien doden en 46.000 daklozen door overstromingen in Niger (12/08/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Door zware regenval veroorzaakte overstromingen hebben in Niger sinds juni al aan minstens veertien mensen het leven gekost en meer dan 46.000 anderen dakloos gemaakt. Dit heeft de regering van het Afrikaanse land vrijdag op de staatstelevisie bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 29. Achttien doden bij geweld tussen veehouders en landbouwers in Niger (02/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  In Niger, in de buurt van het dorp Bangui in het westen van het land, werden gisteren minstens 18 mensen gedood en 43 anderen verwond bij geweld
  [naar artikel]
 30. Meer dan 40 vermisten bij schipbreuk in Niger (14/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In Niger worden minstens 43 personen vermist nadat hun overbeladen boot op de rivier de Niger zonk. De slachtoffers komen voornamelijk uit Benin....
  [naar artikel]
 31. Pakistan: 148 doden bij brand tankwagen (25/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In Pakistan zijn minstens 148 mensen om het leven gekomen, nadat een tankwagen met olie van de weg was geraakt en in brand was gevlogen. Er is
  [naar artikel]
 32. 29 doden bij explosie tankwagen in Mexico (14/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In het westen van Mexico zijn bij de explosie van een tankwagen minstens 29 mensen om het leven gekomen. Verschillende anderen raakten gewond,
  [naar artikel]
 33. Minstens 17 doden bij aanval op nomadenkamp in Niger (19/05/2018 - Metro)
  Bij een aanval op een nomadenkamp in het westen van Niger zijn minstens 17 doden gevallen. De aanval werd uitgevoerd door zwaar bewapende mannen op motorfietsen uit het naburige Mali. Dat heeft een regeringsbron zaterdag gemeld aan AFP. De aanval was gericht op een nomadenkamp van de Peul in Inates, gelegen op een tiental kilometer van de grens met Mali. Volgens een bron zouden de aanvallers meteen naar de moskee zijn getrokken, waar ze met automatische mitrailleurs het vuur openden en meteen een tiental slachtoffers maakten. Nadien trokken ze al schietend het kamp verder binnen. Na de raid keerden de aanvallers terug richting Mali. Volgens een Nigeriaanse veiligheidsbron zou het gaan om een vergeldingsactie voor een aanval van twee weken geleden waarbij 18 Malinese Touaregs om het leven kwamen. Bron: Belga   Het bericht Minstens 17 doden bij aanval op nomadenkamp in Niger verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 34. Minstens 28 doden bij ontploffing in moskee in Afghanistan (18/10/2019 - Metro)
  Bij een ontploffing in een moskee in het oosten van Afghanistan zijn minstens 28 mensen om het leven gekomen. Dat is meegedeeld door het provinciebestuur van Nangarhar. “Het aantal slachtoffers is opgelopen tot 28 doden en 55 gewonden”, zegt Attaullah Khogyani, woordvoerder van de provinciegouverneur van Nangarhar. Alle slachtoffers zijn gelovigen die deelnamen aan het vrijdaggebed in de moskee in het district in Haska Mena, zo klinkt het nog. Het gebouw is volledig vernield. Tot nu toe heeft niemand een aanslag op de moskee opgeëist. Zowel de taliban als Islamitische Staat zijn actief in de provincie Nangarhar. Bron: Belga   Het bericht Minstens 28 doden bij ontploffing in moskee in Afghanistan verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 35. Lichtflits en gigantische vuurbal als tankwagen overkop gaat (10/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  In een stadje op zo’n 100 km van Kaapstad in Zuid-Afrika is een gastank ontploft. De ontploffing was kilometers ver te zien. Volgens de eerste berichten zou een tankwagen met gas op een elektriciteitspaal gereden zijn, waarna hij overkop ging en een gigantische ontploffing en vuurbal volgde. Er zouden inmiddels enkele brandweermannen gewond geraakt zijn bij de bluswerken. Op beelden is te zien dat auto’s rechtsomkeert maken na de ontploffing om de omgeving te vermijden.
  [naar artikel]
 36. Lichtflits en gigantische vuurbal als tankwagen overkop gaat (10/07/2019 - Gazet van Antwerpen)
  In een stadje op zo’n 100 km van Kaapstad in Zuid-Afrika is een gastank ontploft. De ontploffing was kilometers ver te zien. Volgens de eerste berichten zou een tankwagen met gas op een elektriciteitspaal gereden zijn, waarna hij overkop ging en een gigantische ontploffing en vuurbal volgde. Er zouden inmiddels enkele brandweermannen gewond geraakt zijn bij de bluswerken. Op beelden is te zien dat auto’s rechtsomkeert maken na de ontploffing om de omgeving te vermijden.
  [naar artikel]
 37. Ontploffing van tankwagen in Tanzania eiste al 71 mensenlevens (11/08/2019 - Metro)
  Bij de ontploffing van een tankwagen in de buurt van de Tanzaniaanse stad Morogoro zijn zaterdag 71 mensen omgekomen. De meesten van hen zijn zondag al begraven tijdens een ceremonie die geleid werd door premier Kassim Majaliwa en live werd uitgezonden op tv. Dat melden de autoriteiten. Er zijn ook 59 mensen gewond geraakt, van wie er 43 in de grootstad Dar es Salaam, 180 km naar het oosten, verpleegd worden. Sommigen van hen zijn er erg aan toe. “Het ging vooral om bestuurders van mototaxi’s en mensen uit het dorp die brandstof probeerden te recupereren van de tankwagen die net daarvoor een ongeluk gehad had”, zei de politie zaterdag al. De tankwagen was onderweg vanuit Dar es Salaam en zou gekanteld zijn toen hij een moto probeerde te ontwijken. President John Magufuli heeft drie dagen van nationale rouw, tot en met maandag, afgekondigd. Bron: Belga   Het bericht Ontploffing van tankwagen in Tanzania eiste al 71 mensenlevens verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 38. Niger: 18 doden bij confrontatie tussen veehouders en landbouwers (02/11/2016 - Knack)
  In Niger, in de buurt van het dorp Bangui in het westen van het land, werden dinsdag minstens 18 mensen gedood en 43 anderen verwond bij geweld tussen landbouwers en veehouders.
  [naar artikel]
 39. Zware ontploffing in Chinese fabriek eist minstens tien doden (20/07/2019 - Metro)
  Bij een krachtige explosie in een vergassingsinstallatie in het centrum van China zijn vrijdag minstens tien mensen om het leven gekomen, zo berichten Chinese staatsmedia. Vijf andere mensen zijn vermist. De explosie, die ook negentien gewonden maakte, vond plaats in Sanmenxia, een stad in de centrale provincie Henan. De ontploffing richtte zware schade aan gebouwen in de omgeving aan. Video’s op sociale media toonden een enorme grijze en dichte rookkolom. Er is een onderzoek gestart naar de oorzaak van de ontploffing. bron: Belga Het bericht Zware ontploffing in Chinese fabriek eist minstens tien doden verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 40. Minstens 14 doden bij ontploffing van bomauto in noordwesten van Syrië (02/06/2019 - Metro)
  Bij de ontploffing van een bomauto in het noordwesten van Syrië zijn zondag minstens 14 mensen gedood. De explosie deed zich voor in Azaz, aan de grens met Turkije. Dat meldt het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten (SOHR). Bij de aanval raakten ook meer dan 20 mensen gewond, zegt de ngo die in Groot-Brittannië is gevestigd, maar over een uitgebreid netwerk in het oorlogsland beschikt. Onder de doden bevinden zich ook vier kinderen. De explosie gebeurde op een moment dat heel wat mensen na het gebed huiswaarts keerden. De aanval werd nog niet opgeëist. Bron: Belga   Het bericht Minstens 14 doden bij ontploffing van bomauto in noordwesten van Syrië verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 41. Minstens acht doden bij ontploffing in Oekraïense mijn (02/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Bij de ontploffing van gas in een koolmijn in het westen van Oekraïne zijn minstens acht mijnwerkers om het leven gekomen. Twintig anderen zijn
  [naar artikel]
 42. Minstens 14 doden bij ontploffing bomauto in noordwesten van Syrië (02/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Bij de ontploffing van een bomauto in het noordwesten van Syrië zijn vandaag minstens 14 mensen gedood. De explosie deed zich voor in Azaz, aan de...
  [naar artikel]
 43. Twee doden en dertig gewonden bij grote ontploffing in oosten van China (26/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  In China zijn zondagochtend bij een grote explosie in de oostelijke havenstad Ningbo (provincie Zhejiang) minstens twee doden en dertig gewonden gevallen. Dat bericht de staatstelevisie CCTV. De ontploffing leidde tot de instorting van meerdere gebouwen. Hoe de ontploffing precies is ontstaan, is nog niet duidelijk.
  [naar artikel]
 44. Tientallen doden door ontplofte tankwagen in Tanzania (10/08/2019 - VRT NWS)
  In het Oost-Afrikaanse land Tanzania zijn zeker 57 doden gevallen toen een tankwagen ontplofte. Het incident vond plaats in Morogoro, zo'n 200 kilometer ten westen van Dar es Salaam, de grootste stad van het land. De meeste slachtoffers zijn mensen die weglekkende brandstof voor hun moto(taxi) wilden recupereren van de beschadigde tankwagen.
  [naar artikel]
 45. Drie dagen van nationale rouw in Tanzania na vele doden door ontploffing tankwagen (11/08/2019 - Metro)
  De Tanzaniaanse president John Magufuli heeft tot en met maandag de nationale rouw afgekondigd, nadat zaterdag bij een explosie van een tankwagen 64 mensen omkwamen die probeerden de lekkende brandstof op te vangen. De feiten speelden zich gisterenochtend af in de gemeente Msamvu, dichtbij Morogoro, een stad op ongeveer 200 km van de economische hoofdstad Dar es Salaam. De tankwagen was onderweg vanuit Dar es Salaam en zou gekanteld zijn toen hij een moto probeerde te ontwijken. Bestuurders van motortaxi’s en lokale bewoners probeerden de brandstof die uit de tank ontsnapte te recupereren, maar het kwam tot een ontploffing. “President John Magufuli kondigt drie dagen van nationale rouw af vanaf 10 augustus”, zo stond in een officiële verklaring die zaterdagavond laat werd verspreid. Magufuli droeg ook premier Kassim Majaliwa op om hem te vertegenwoordigen op de begrafenis van de slachtoffers. De minister van Parlementaire Zaken Jenista Mhagama zei deze ochtend op de lokale televisie dat de begrafenis in de late namiddag zou beginnen om gezinnen de tijd te geven om hun familieleden te identificeren. Er zullen DNA-tests uitgevoerd worden op de onherkenbare slachtoffers. Volgens de meest recente cijfers van gisterenavond van de gouverneur van Morogoro, Stephen Kebwe, vielen bij het incident 64 doden en 70 gewonden. Bron: Belga   Het bericht Drie dagen van nationale rouw in Tanzania na vele doden door ontploffing tankwagen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 46. Drie dagen van nationale rouw in Tanzania na vele doden door ontploffing tankwagen (11/08/2019 - Metro)
  De Tanzaniaanse president John Magufuli heeft tot en met maandag de nationale rouw afgekondigd, nadat zaterdag bij een explosie van een tankwagen 64 mensen omkwamen die probeerden de lekkende brandstof op te vangen. De feiten speelden zich gisterenochtend af in de gemeente Msamvu, dichtbij Morogoro, een stad op ongeveer 200 km van de economische hoofdstad Dar es Salaam. De tankwagen was onderweg vanuit Dar es Salaam en zou gekanteld zijn toen hij een moto probeerde te ontwijken. Bestuurders van motortaxi’s en lokale bewoners probeerden de brandstof die uit de tank ontsnapte te recupereren, maar het kwam tot een ontploffing. “President John Magufuli kondigt drie dagen van nationale rouw af vanaf 10 augustus”, zo stond in een officiële verklaring die zaterdagavond laat werd verspreid. Magufuli droeg ook premier Kassim Majaliwa op om hem te vertegenwoordigen op de begrafenis van de slachtoffers. De minister van Parlementaire Zaken Jenista Mhagama zei deze ochtend op de lokale televisie dat de begrafenis in de late namiddag zou beginnen om gezinnen de tijd te geven om hun familieleden te identificeren. Er zullen DNA-tests uitgevoerd worden op de onherkenbare slachtoffers. Volgens de meest recente cijfers van gisterenavond van de gouverneur van Morogoro, Stephen Kebwe, vielen bij het incident 64 doden en 70 gewonden. Bron: Belga   Het bericht Drie dagen van nationale rouw in Tanzania na vele doden door ontploffing tankwagen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 47. Minstens negen doden bij ontploffing van bomauto in Bagdad - IS eist aanslag op (06/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Minstens negen personen zijn deze nacht omgekomen bij een ontploffing van een bomauto in de buurt van een ziekenhuis in het centrum van Bagdad.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.