De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

De Lijn houdt voet bij stuk: “Zonder structurele oplossing keren bussen niet terug naar Brussel-Noord”

Het Nieuwsblad

13/05/2019 - 21:26

De Vlaamse openbaarvervoermaatschappij De Lijn is niet van plan haar bussen terug te laten keren naar het station Brussel-Noord zolang er geen structurele oplossing gevonden is voor de situatie in dat station. Dat laat De Lijn maandagavond weten. De Schaarbeekse burgemeester Bernard Clerfayt had eerder nog gevraagd om de halte aan het station weer in gebruik te nemen.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET NIEUWSBLAD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. De Lijn: 'Zonder structurele oplossing keren bussen niet terug naar Brussel-Noord' (13/05/2019 - Knack)
  De Vlaamse openbaarvervoermaatschappij De Lijn is niet van plan haar bussen terug te laten keren naar het station Brussel-Noord zolang er geen structurele oplossing gevonden is voor de situatie in dat station. Dat laat De Lijn maandagavond weten. De Schaarbeekse burgemeester Bernard Clerfayt had eerder nog gevraagd om de halte aan het station weer in gebruik te nemen.
  [naar artikel]
 2. "Zonder structurele oplossing keren bussen niet terug naar Brussel-Noord” (13/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Vlaamse openbaarvervoermaatschappij De Lijn is niet van plan haar bussen terug te laten keren naar het station Brussel-Noord zolang er geen...
  [naar artikel]
 3. De Lijn: 'Zonder oplossing niet terug naar Brussel-Noord' (13/05/2019 - De Tijd)
  22:41 De Vlaamse openbaarvervoermaatschappij De Lijn is niet van plan haar bussen terug te laten keren naar het station Brussel-Noord zolang er geen structurele oplossing gevonden is voor de situatie in dat...
  [naar artikel]
 4. “Zonder structurele oplossing keren bussen niet terug naar Brussel-Noord” (13/05/2019 - Metro)
  De Vlaamse openbaarvervoermaatschappij De Lijn is niet van plan haar bussen terug te laten keren naar het station Brussel-Noord zolang er geen structurele oplossing gevonden is voor de situatie in dat station. Dat laat De Lijn vanavond weten. De Schaarbeekse burgemeester Bernard Clerfayt had eerder nog gevraagd om de halte aan het station weer in gebruik te nemen. De Lijn besliste onlangs om niet meer halt te houden onder het Noordstation in Brussel. De chauffeurs klagen al maanden over onveilige en onhygiënische omstandigheden, gelinkt aan de groep transmigranten die al maanden in het station verblijft. De halte is nu verplaatst naar het Rogierplein. Tussen de ritten door stoppen de bussen op de busbaan in de Vooruitgangsstraat. De Schaarbeekse burgemeester had gevraagd om de bussen vanaf vandaag weer aan het station te laten stoppen. Hij stelt dat er geen sprake is van een gezondheidsrisico en bovendien is de halte vrijdagavond gekuist door een groep vrijwilligers. Daarom is volgens Clerfayt geen reden meer om de halte aan het station Brussel-Noord niet te gebruiken. Maar De Lijn is daar niet voor te vinden. “De bussen keren niet terug naar Brussel-Noord zolang er geen structurele oplossing is voor de problematiek”, klinkt het vanavond bij de openbaarvervoermaatschappij. “De besprekingen daarover zijn volop aan de gang. Uiteraard blijven we in dialoog met de betrokken gemeentes en politiezones om tijdelijke oplossingen buiten het Noordstation te faciliteren en daar afspraken over te maken.” bron: Belga Het bericht “Zonder structurele oplossing keren bussen niet terug naar Brussel-Noord” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 5. Brussel-Noord – Maandag vanaf 10.00 uur weer bussen De Lijn onder Brussel-Noord (19/05/2019 - Metro)
  Als alles goed gaat, zullen de bussen van De Lijn maandag vanaf 10.00 uur weer reizigers laten in- en uitstappen onder het Brusselse Noordstation. Dat meldt de Vlaamse vervoersmaatschappij zondagavond. De Lijn besliste onlangs om niet meer halt te houden onder het Noordstation. De chauffeurs klaagden al maanden over onveilige en onhygiënische omstandigheden, gelinkt aan de groep transmigranten die al maanden in het station verbleef. De halte werd daarom verplaatst naar het Rogierplein. Nu de transmigranten het Noordstation in Brussel verlaten hebben, bereidt De Lijn een terugkeer naar de haltes onder het station voor. Als de reinigingswerken zoals gepland verlopen, zullen de bussen er maandag vanaf 10.00 uur weer reizigers oppikken en afzetten. bron: Belga Het bericht Brussel-Noord – Maandag vanaf 10.00 uur weer bussen De Lijn onder Brussel-Noord verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 6. Bussen De Lijn raken niet weg uit Brussel-Noord (12/04/2019 - De Tijd)
  15:00 Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) wil de bushaltes van De Lijn weg uit het Brusselse Noordstation. Maar een oplossing is niet voor morgen.
  [naar artikel]
 7. Weer bussen van De Lijn vanuit station Brussel-Noord (20/05/2019 - Metro)
  Om 9 uur, een uurtje vroeger dan aangekondigd, rijden er weer bussen van De Lijn vanuit het station Brussel-Noord. Dat heeft Sonja Loos van de openbaarvervoermaatschappij vandaag laten weten. “Er is nog een centrale hal die afgesloten blijft, maar de busperrons zijn vrijgegeven”, aldus de woordvoerster. De Lijnwinkel in het station Brussel-Noord blijft wel nog de hele week dicht. In het station Brussel-Zuid is er een bijkomend loket geopend. Ook online vervoersbewijzen aankopen, blijft een mogelijkheid. De Lijn besliste onlangs om niet meer halt te houden onder het Noordstation. De chauffeurs klaagden al maanden over onveilige en onhygiënische omstandigheden, gelinkt aan de groep transmigranten die al maanden in het station verbleef. De halte werd daarom verplaatst naar het Rogierplein. bron: Belga Het bericht Weer bussen van De Lijn vanuit station Brussel-Noord verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 8. De Lijn houdt been stijf: bussen wijken uit naar haltes in de buurt van Brussel-Noord (06/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het overleg tussen de vakbonden en de directie van De Lijn over de precaire situatie aan het Brusselse Noordstation is afgelopen. De...
  [naar artikel]
 9. Brussel-Noord: 'N-VA-ministers organiseren chaos op kap van inwoners' volgens PS (26/11/2018 - Knack)
  De bussen van De Lijn stoppen niet meer onder het station Brussel-Noord. Door de gewijzigde haltes moeten bussen nu stilstaan op een plaats waar dat niet mag.
  [naar artikel]
 10. Topman De Lijn benadrukt: “Dit is een tijdelijke noodmaatregel, wij laten Brussel-Noord niet los” (23/11/2018 - VRT NWS)
  Dat er vanaf maandag geen bussen van De Lijn meer zullen stoppen aan het station Brussel-Noord is slechts een tijdelijke noodmaatregel. Dat benadrukt directeur-generaal Roger Kesteloot in “Terzake”. “Van zodra er een behoorlijke, aanvaardbare oplossing voor ons is, willen wij gerust van de ene dag op de andere de terminus weer bedienen.”
  [naar artikel]
 11. De Lijn vindt alternatief in de directe omgeving voor halte Brussel-Noord (06/05/2019 - Metro)
  Het overleg tussen de vakbonden en de directie van De Lijn over de precaire situatie aan het Brusselse Noordstation is vanmiddag afgelopen. De vervoersmaatschappij dringt er bij de bevoegde overheid nogmaals op aan om een structurele oplossing te vinden voor het probleem. Voorlopig zullen de bussen van De Lijn Brussel-Noord niet meer bedienen. Dat zegt woordvoerder Tom Van de Vreken, die eraan toevoegt dat de reizigers die normaal gezien aan het Noordstation in- of uitstappen in de directe omgeving een alternatief vinden. “Vanaf dinsdag zullen de reizigers kunnen afstappen aan de tijdelijke halte op het Noordplein. Opstappen kan aan de halte Rogier (richting voorstad) op het vlakbij gelegen Rogierplein. Dit gebeurt onder begeleiding van controleurs van De Lijn”, zo klinkt het. De chauffeurs klagen al maanden over de gevaarlijke en onhygiënische omstandigheden rond het station, die te maken hebben met de groep transmigranten die er verblijft. bron: Belga Het bericht De Lijn vindt alternatief in de directe omgeving voor halte Brussel-Noord verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 12. Bussen van De Lijn stoppen weer aan Brussel-Noord (20/05/2019 - VRT NWS)
  De bussen van De Lijn stoppen vanaf 10 uur vanmorgen opnieuw aan hun vertrouwde haltes onder het station Brussel-Noord. Sinds vrijdag is de omgeving rond de bushaltes opnieuw proper en veilig. Het is nog maar de vraag of de situatie nu op lange termijn is opgelost.
  [naar artikel]
 13. Na vertrek transmigranten: weer bussen van De Lijn vanuit station Brussel-Noord (20/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  Om 9 uur, een uurtje vroeger dan aangekondigd, rijden er weer bussen van De Lijn vanuit het station Brussel-Noord. Dat heeft Sonja Loos van de openbaarvervoermaatschappij maandag laten weten.
  [naar artikel]
 14. Na vertrek transmigranten: weer bussen van De Lijn vanuit station Brussel-Noord (20/05/2019 - Het Nieuwsblad)
  Om 9 uur, een uurtje vroeger dan aangekondigd, rijden er weer bussen van De Lijn vanuit het station Brussel-Noord. Dat heeft Sonja Loos van de openbaarvervoermaatschappij maandag laten weten.
  [naar artikel]
 15. Weer bussen van De Lijn vanuit station Brussel-Noord (20/05/2019 - De Morgen)
  Sinds 9 uur, een uurtje vroeger dan aangekondigd, rijden er weer bussen van De Lijn vanuit het station Brussel-Noord. Dat heeft Sonja Loos van de openbaarvervoermaatschappij maandag laten weten.
  [naar artikel]
 16. Politie noemt file van bussen De Lijn naar nieuwe halte “illegaal”, maar grijpt voorlopig niet in (26/11/2018 - De Morgen)
  De bussen van De Lijn die in de Vooruitgangsstraat in file staan aan te schuiven richting de nieuwe vertrekhalte aan het Rogierplein, zijn in overtreding. Dat bevestigt de politiezone Brussel-Noord. Het gaat om een busbaan waar bussen niet stil mogen staan. 
  [naar artikel]
 17. File van bussen van De Lijn richting Rogierplein is illegaal volgens politie (26/11/2018 - Metro)
  De bussen van De Lijn die op de Vooruitgangsstraat in file staan aan te schuiven richting de nieuwe vertrekhalte aan het Rogierplein, zijn in overtreding. Dat meldt nieuwssite Bruzz en de politiezone Brussel-Noord bevestigt het nieuws aan Belga. Het gaat om een busbaan waar bussen niet stil mogen staan. “De baan is voorbehouden voor bussen, maar er moet op gereden worden en er mag niet op geparkeerd worden”, zegt Audrey Dereymaeker, woordvoerster van de politiezone Brussel-Noord. Nu de Vlaamse openbaar vervoersmaatschappij haar halte aan het Noordstation tijdelijk heeft afgeschaft, staan de bussen in de Vooruitgangsstraat aan te schuiven richting het Rogierplein. Hoewel dit illegaal is, grijpt de politie nog niet in. Er is overleg aan de gang met De Lijn om tot een oplossing te komen. Voetgangers en autobestuurders uit de aansluitende straten moeten zich nu tussen de bussen manoeuvreren. “We hebben nog geen klachten gehad, maar de politie die deze morgen ter plekke was, heeft vastgesteld dat dit geen goede situatie is”, aldus Dereymaeker. bron: Belga Het bericht File van bussen van De Lijn richting Rogierplein is illegaal volgens politie verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 18. Topman De Lijn wil snoeien in aanbod bussen, maar “dat is geen oplossing” (14/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  De onbetrouwbaarheid bij de Vlaamse openbaarvervoermaatschappij De Lijn oplossen door de frequentie op bepaalde lijnen te verminderen van vijf naar vier bussen per uur, zoals De Lijn-topman Roger Kesteloot maandag oppert in Het Laatste Nieuws, is geen oplossing. Dat zeggen vakbond ACOD en reizigersorganisatie TreinTramBus in een reactie.
  [naar artikel]
 19. Vakbond en reizigersorganisatie niet opgezet met uitspraken topman De Lijn: “Aantal bussen verminderen is geen oplossing” (14/10/2019 - Het Nieuwsblad)
  De onbetrouwbaarheid bij de Vlaamse openbaarvervoermaatschappij De Lijn oplossen door de frequentie op bepaalde lijnen te verminderen van vijf naar vier bussen per uur, zoals De Lijn-topman Roger Kesteloot maandag oppert in Het Laatste Nieuws, is geen oplossing. Dat zeggen vakbond ACOD en reizigersorganisatie TreinTramBus in een reactie.
  [naar artikel]
 20. Er stoppen weer bussen van De Lijn onder Brussel-Noord (20/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Lijn heeft busstation Brussel-Noord opnieuw in gebruik genomen. Reizigers kunnen nu weer in- en uitstappen onder het treinstation. Dat meldt de...
  [naar artikel]
 21. Er stoppen weer bussen van De Lijn onder Brussel-Noord, politie pakt dronken migranten op (20/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Lijn heeft busstation Brussel-Noord opnieuw in gebruik genomen. Reizigers kunnen nu weer in- en uitstappen onder het treinstation. Dat meldt de...
  [naar artikel]
 22. Mission Impossible voor Michel: migratiepact is 'rode lijn' voor N-VA (04/12/2018 - Knack)
  De premier zoekt verder naar een oplossing voor de impasse over het VN-migratiepact, maar N-VA houdt voet bij stuk: Michel gaat niet namens de regering naar de VN-top in Marrakesh.
  [naar artikel]
 23. Vakbond en reizigersorganisatie vinden frequentievermindering bij De Lijn geen oplossing (14/10/2019 - Metro)
  De onbetrouwbaarheid bij de Vlaamse openbaarvervoermaatschappij De Lijn oplossen door de frequentie op bepaalde lijnen te verminderen van vijf naar vier bussen per uur, zoals De Lijn-topman Roger Kesteloot vandaag oppert in Het Laatste Nieuws, is geen oplossing. Dat zeggen vakbond ACOD en reizigersorganisatie TreinTramBus in een reactie. Volgens Peter Thoelen van TreinTramBus kan zo’n frequentievermindering eventueel een tijdelijke maatregel zijn op lijnen waar er voldoende aanbod is. “Dus niet op een lijn waar twee bussen per uur rijden dat aantal terugbrengen naar één”, aldus Thoelen. “De maatregel moet ook sowieso tijdelijk zijn, het is geen structurele oplossing. Wij willen juist een uitbreiding van het aanbod.” Ook vakbondsvrouw Rita Coeck (ACOD) benadrukt dat een frequentievermindering geen oplossing is. “De mensen vragen juist meer en beter openbaar vervoer. De oplossing ligt bij meer budgetten voor openbaar vervoer, maar daarvoor toont de nieuwe Vlaamse regering geen enkele ambitie, in tegenstelling tot Brussel en Wallonië.” Dat er vandaag een tekort aan personeel is, had het bedrijf volgens Coeck ook moeten zien aankomen. “Ruim 500 mensen die met pensioen gaan, dat is niet van de ene dag op de andere. Een personeelsdirecteur zou zoiets moeten voorzien.” bron: Belga   Het bericht Vakbond en reizigersorganisatie vinden frequentievermindering bij De Lijn geen oplossing verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 24. Vakbond en reizigersorganisatie vinden frequentievermindering bij De Lijn geen oplossing (15/10/2019 - Metro)
  De onbetrouwbaarheid bij de Vlaamse openbaarvervoermaatschappij De Lijn oplossen door de frequentie op bepaalde lijnen te verminderen van vijf naar vier bussen per uur, zoals De Lijn-topman Roger Kesteloot vandaag oppert in Het Laatste Nieuws, is geen oplossing. Dat zeggen vakbond ACOD en reizigersorganisatie TreinTramBus in een reactie. Volgens Peter Thoelen van TreinTramBus kan zo’n frequentievermindering eventueel een tijdelijke maatregel zijn op lijnen waar er voldoende aanbod is. “Dus niet op een lijn waar twee bussen per uur rijden dat aantal terugbrengen naar één”, aldus Thoelen. “De maatregel moet ook sowieso tijdelijk zijn, het is geen structurele oplossing. Wij willen juist een uitbreiding van het aanbod.” Ook vakbondsvrouw Rita Coeck (ACOD) benadrukt dat een frequentievermindering geen oplossing is. “De mensen vragen juist meer en beter openbaar vervoer. De oplossing ligt bij meer budgetten voor openbaar vervoer, maar daarvoor toont de nieuwe Vlaamse regering geen enkele ambitie, in tegenstelling tot Brussel en Wallonië.” Dat er vandaag een tekort aan personeel is, had het bedrijf volgens Coeck ook moeten zien aankomen. “Ruim 500 mensen die met pensioen gaan, dat is niet van de ene dag op de andere. Een personeelsdirecteur zou zoiets moeten voorzien.” Bron: Belga   Het bericht Vakbond en reizigersorganisatie vinden frequentievermindering bij De Lijn geen oplossing verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 25. Bussen omgeleid via (te) nauwe straat: Wilrijk en De Lijn werken aan oplossing (18/01/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Door rioleringswerken aan de Bosheidelaan in Wilrijk rijden de bussen van De Lijn sinds deze week om via de Pastoor Bauwenslaan. Dat zorgt voor problemen, want in die straat is er weinig speling als twee bussen elkaar willen kruisen. Buurtbewoners klagen over krassen in geparkeerde wagens. Wilrijk en De Lijn zijn op de hoogte van de problematiek, begin volgende week wordt gekeken voor een oplossing.
  [naar artikel]
 26. Bussen Brussel-Noord wijken uit naar vier locaties (06/05/2019 - De Standaard)
  De bussen van De Lijn stoppen sinds maandag niet langer aan het Noordstation, na klachten van de buschauffeurs. Chauffeurs wijken voornamelijk uit naar het Rogierplein, maar ook Bockstael, Weststation of Simonis worden voor sommige lijnen tijdelijke eindhaltes.
  [naar artikel]
 27. Noordstation: De Lijn vindt alternatief in de directe omgeving (06/05/2019 - Knack)
  De bussen van De Lijn zullen Brussel-Noord voorlopig niet meer bedienen. Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet wijst met de vinger naar de voormalige federale N-VA-ministers.
  [naar artikel]
 28. De Noord-Koreaanse atleten keren zonder medailles terug naar huis, en dat heeft zo zijn gevolgen (22/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Ondanks het ijverige cheerleadingteam doen de Noord-Koreaanse atleten het niet al te best op de Olympische Spelen. Ze keren straks zonder medailles...
  [naar artikel]
 29. De Lijn haalt bushaltes weg uit station Brussel-Noord (23/11/2018 - De Standaard)
  Vervoersmaatschappij De Lijn laat zijn bussen niet meer stoppen aan de bestaande haltes onder het Brusselse Noordstation.
  [naar artikel]
 30. Politie pakt drie migranten op die in Brussel-Noord wilden overnachten (20/05/2019 - Metro)
  De politie Brussel-Noord heeft in het afgelopen weekend van 18 en 19 mei drie migranten opgepakt die opnieuw op de verdieping -1 aan de haltes van De Lijn in het Noordstation wilden overnachten. Dat is vernomen van de lokale politie. Er waren zaterdag- en zondagnacht meerdere migranten die toch probeerden terug te keren naar het Noordstation om er te overnachten. “De patrouilles van onze politie kon de migranten vatten en vroegen hen elke keer om het station te verlaten en zich te oriënteren naar de opvangplaatsen die sinds vrijdag voor hen voorzien zijn bij het Rode Kruis, Samusocial en het Burgerplatform voor steun aan de vluchtelingen. Uiteindelijk werden toch drie migranten dit weekend opgepakt, omdat ze weigerden het station te verlaten en dronken waren”, vertelt Audrey Dereymaeker, woordvoerster van de politie Brussel-Noord. Het ging om twee volwassenen en één minderjarige. Een volwassene werd vrijgelaten, omdat hij in het bezit was van een bevel om het Belgisch grondgebied te verlaten. De andere volwassene werd naar een gesloten centrum gebracht en de minderjarige werden naar een gesloten centrum voor minderjarigen gestuurd. De politie zal in de komende dagen extra blijven patrouilleren. Vrijdag werd heel de verdieping -1 schoongemaakt en sinds vanochtend keren ook de bussen van De Lijn terug naar hun halte aan het Noordstation. De situatie is er weer normaal en er is voorlopig geen overlast. bron: Belga Het bericht Politie pakt drie migranten op die in Brussel-Noord wilden overnachten verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 31. Directie De Lijn boos omdat bonden voet bij stuk houden, ook komende dagen vakbondsacties (22/12/2020 - VRT NWS)
  De directie van De Lijn is er absoluut niet over te spreken dat de vakbonden voet bij stuk houden en de komende dagen verder willen staken. De directie verwijst onder meer naar het urenlange overleg van de voorbije dagen en naar de voorstellen die De Lijn op tafel heeft gelegd.
  [naar artikel]
 32. Opnieuw treinverkeer tussen Brussel-Noord en Brussel-Zuid, stoppen opnieuw in Noord (27/05/2019 - Metro)
  Om 15.27 uur kon het treinverkeer tussen Brussel-Noord en Brussel-Zuid hervatten. Sinds 15.55 uur stoppen de treinen ook weer in Brussel-Noord. Dat meldt Infrabel deze namiddag. Reizigers moeten rekening houden met zware gevolgvertragingen en afgeschafte treinen, zegt woordvoerder Frédéric Petit. Ook de bussen van De Lijn mogen weer stoppen in Brussel-Noord. Het treinstation Brussel-Noord werd deze namiddag ontruimd vanwege een bommelding. bron: Belga Het bericht Opnieuw treinverkeer tussen Brussel-Noord en Brussel-Zuid, stoppen opnieuw in Noord verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 33. Vanaf morgen opnieuw bussen van De Lijn naar Brussel-Noord (29/11/2018 - VRT NWS)
  De bussen van De Lijn zullen vanaf morgen opnieuw stoppen onder het Brusselse Noordstation. Er zijn afspraken gemaakt met alle betrokken partijen, onder meer over de veiligheid en hygiëne. De tijdelijke haltes in de buurt van het station worden opgeheven. 
  [naar artikel]
 34. Brusselse politie over nieuwe vertrekhalte aan Rogierplein: "Bussen van De Lijn zijn in overtreding" (26/11/2018 - VRT NWS)
  De bussen van De Lijn die op de Vooruitgangsstraat in file staan aan te schuiven richting de nieuwe vertrekhalte aan het Rogierplein, zijn in overtreding. Dat meldt nieuwssite Bruzz en de politiezone Brussel-Noord bevestigt het nieuws aan persagentschap Belga. Het gaat om een busbaan waar bussen niet stil mogen staan.
  [naar artikel]
 35. Vanaf maandag opnieuw bussen De Lijn onder Brussel-Noord (19/05/2019 - Het Nieuwsblad)
  Als alles goed gaat, zullen de bussen van De Lijn maandag vanaf 10.00 uur weer reizigers laten in- en uitstappen onder het Brusselse Noordstation. Dat meldt de Vlaamse vervoersmaatschappij zondagavond.
  [naar artikel]
 36. Burgemeester Schaarbeek wil bussen De Lijn terug onder Noordstation (13/05/2019 - De Standaard)
  De burgemeester van Schaarbeek, Bernard Clerfayt (DéFI), wil dat De Lijn vanaf dinsdag opnieuw met haar bussen halt houdt onder het Noordstation. De Lijn weigert dat echter, omdat er volgens de maatschappij nog niets is gebeurd om de overlast van transmigranten op te lossen.
  [naar artikel]
 37. Bussen De Lijn stoppen weer in Brussel-Noord, maar netheid staat nog niet op punt (30/11/2018 - De Morgen)
  De bussen van De Lijn vertrekken sinds vanmorgen opnieuw vanaf het Brusselse Noordstation. De vervoersmaatschappij wilde er eerder niet meer stoppen omwille van de onveiligheid en het gebrek aan netheid. Intussen zijn afspraken gemaakt om dat te verhelpen. De netheid staat vrijdagochtend nog niet op punt, maar De Lijn heeft er vertrouwen in dat dat de komende weken in orde komt.
  [naar artikel]
 38. Bussen van De Lijn negeren Noordstation in Brussel wegens onveilig en onhygiënisch (13/04/2019 - Het Belang van Limburg)
  BrusselDe bussen van De Lijn laten het Noordstation in Brussel links liggen, omdat de toestand er niet op verbeterd is en de vakbonden een stakingsaanzegging hadden ingediend.
  [naar artikel]
 39. De Lijn keert mogelijk dit weekend naar Noordstation terug (17/05/2019 - Metro)
  Nu de transmigranten het Noordstation in Brussel verlaten hebben, bereidt De Lijn een terugkeer naar de haltes onder het station voor. De ruimte wordt volledig schoongemaakt en gereinigd. Zodra de vervoersmaatschappij groen licht heeft gekregen van de politie, stelt ze alles in het werk om de bediening van Brussel-Noord opnieuw te hervatten. Mogelijk zal dat al dit weekend het geval zijn. Vanwege de onveilige en onhygiënische situatie besliste De Lijn om haar haltes onder het Noordstation te verplaatsen richting het Rogierplein. Minister van Asiel en Migratie Maggie De Block (Open Vld) meldde vandaag dat de ontruiming van de transmigranten uit het station begonnen is. De Lijn stelt verheugd te zijn dat er “een structurele oplossing is gevonden voor de aanslepende problematiek” in het Noordstation. Ze dankt alle betrokken partijen – overheden, instanties en organisaties – die de doorbraak hebben mogelijk gemaakt. Volgens Roger Kesteloot, directeur-generaal van De Lijn, kan het Noordstation nu teruggegeven worden aan de reiziger. “Het is nu zaak om deze oplossing te bestendigen, zodat deze situatie zich in de toekomst niet meer voordoet”, zegt hij. “Wij hopen zo snel mogelijk de bediening te hernemen zodat de reiziger opnieuw vlot het station kan bereiken.” bron: Belga Het bericht De Lijn keert mogelijk dit weekend naar Noordstation terug verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 40. “Veel extra bussen inzetten op Noord-Zuid” (11/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  We verliezen al veel te lang tijd en energie op de Noord-Zuidverbinding. In afwachting van een definitieve oplossing, moeten we oog hebben voor kleinschalige oplossingen. Zo kan De Lijn veel extra bussen inzetten op de Noord-Zuid en zijn er mogelijkheden met carpooling. Dat heeft gouverneur Herman Reynders gisteren gezegd in zijn nieuwjaarstoespraak voor de gestelde lichamen.
  [naar artikel]
 41. Bussen verdwijnen uit Brussel-Noord, maar waar naartoe met de transmigranten? (07/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De bussen stoppen voortaan niet meer in de kelders van Brussel-Noord. Maar wat met de migranten voor wie de buschauffeurs vluchten? De situatie in...
  [naar artikel]
 42. Nieuwe bus-regeling aan Brussel Noord zet passagiers letterlijk in kou en regen (26/11/2018 - Het Nieuwsblad)
  De Vereniging Trein TramBus is niet te tevreden met de nieuwe regeling van de Lijn-bussen aan Brussel Noord. Die stoppen vanaf deze morgen niet meer onderaan het Noordstation maar aan het Rogierplein. De situatie is “Gevaarlijk en inefficiënt.”
  [naar artikel]
 43. Vanaf morgen 10 uur weer bussen van De Lijn onder Brussel-Noord (19/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Als alles goed gaat, zullen de bussen van De Lijn morgen vanaf 10.00 uur weer reizigers laten in- en uitstappen onder het Brusselse Noordstation....
  [naar artikel]
 44. Vanaf morgen 10.00 uur weer bussen van De Lijn onder Brussel-Noord (19/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Als alles goed gaat, zullen de bussen van De Lijn morgen vanaf 10.00 uur weer reizigers laten in- en uitstappen onder het Brusselse Noordstation....
  [naar artikel]
 45. Stef Meerbergen aan Brussel-Noord: "De geur is hier niet om te harden" (23/11/2018 - VRT NWS)
  Het station Brussel-Noord kampt met een probleem van overlast, onveiligheid en viezigheid. De Vlaamse vervoersmaatschappij De Lijn heeft er genoeg van en heeft beslist dat vanaf maandag haar bussen niet meer zullen stoppen onder het station. Volgens de Lijn komt het allemaal door de transmigranten die er rondhangen, en weigert Brussel daar iets aan te doen. Onze reporter Stef Meerbergen ging in de avondspits poolshoogte nemen in de buurt. 
  [naar artikel]
 46. Grote hinder bij de De Lijn in Limburg: 8 op de 10 bussen rijdt niet (04/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  De aangekondigde staking bij De Lijn heeft zich maandagochtend al uitgebreid naar de hele provincie. Hoewel er voorspeld werd dat enkel Noord-Limburg zware hinder zou ondervinden, rijden slechts 2 op de 10 bussen uit in Limburg.
  [naar artikel]
 47. De Lijn haalt bushaltes weg uit Brussel-Noord: 'Situatie niet meer te harden' (23/11/2018 - De Standaard)
  Vervoersmaatschappij De Lijn laat zijn bussen niet meer stoppen aan de bestaande haltes onder het Brusselse Noordstation. 'Het is er nog altijd even vies en vuil.'
  [naar artikel]
 48. 'Zonder structurele oplossing komen er gewoon nieuwe tentenkampen' (07/03/2023 - De Tijd)
  17:58 De politie heeft dinsdagochtend het Molenbeekse tentenkamp van dakloze asielzoekers ontruimd. Hoewel de meeste tentenbewoners opvang kregen, beseft iedereen dat het geen structurele oplossing is. 'Het...
  [naar artikel]
 49. Bussen van De Lijn stoppen vanaf morgen aan Rogierplein (05/05/2019 - Metro)
  De bussen van De Lijn die normaal aan het Noordstation in Brussel stoppen en vertrekken, zullen vanaf morgen het nabijgelegen Rogierplein als begin- en eindpunt hebben. Dat meldt de Vlaamse openbaarvervoermaatschappij vandaag. Ze zegt de bezorgdheden van vakbonden en werknemers over de onhygiënische omstandigheden rond Brussel, Noord te begrijpen. Morgenochtend zit de directie opnieuw samen met de vakbonden. De vakbonden bij De Lijn kwamen overeen dat de chauffeurs vanaf morgen niet langer aan het Noordstation zouden stoppen. De chauffeurs klagen al maanden over de gevaarlijke en onhygiënische omstandigheden rond het station. Eerder deze week berichtte Het laatste Nieuws dat er een uitbraak is van schurft, tuberculose en malaria onder de groep transmigranten die er verblijft. bron: Belga Het bericht Bussen van De Lijn stoppen vanaf morgen aan Rogierplein verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy