Al 10 jaar organiseert ‘De Groentekok’ en voormalig chef en eigenaar van het sterrenrestaurant Sire Pynnock in Leuven Frank Fol met We’re Smart... [naar artikel]
Na een langverwachte derde Michelinster krijgt René Redzepi’s hoogst eigenzinnige restaurant Noma nu ook opnieuw de titel van beste restaurant ter wereld. ‘Ik ken nu gelukkig ook de valkuil van succes. Je krijgt er een starre blik van.’ [naar artikel]
1.500 restaurateurs, journalisten en partners waren aanwezig op de jaarlijkse hoogmis van de Gault&Millau awards. Oost-Vlaanderen viel dit jaar ook weer uitgebreid in de prijzen met opnieuw het beste restaurant van België, de jonge chef van het jaar en de gastheer van het jaar. [naar artikel]
Het Deense restaurant Noma is opnieuw het beste restaurant ter wereld. Dat bleek vanavond tijdens de awardshow in Antwerpen voor de ‘World’s 50 Best Restaurants 2021', de ranglijst van ’s werelds beste restaurants. Chef-kok René Redzepi van Noma mocht zich al vier keer eerder winnaar noemen. Peter Goossens van Hof Van Cleve klom deze editie 7 plaatsen omhoog, naar een knappe plek 36. [naar artikel]
De Brusselse tweesterrenzaak Bozar is met de 63ste plek één van de hoogste nieuwkomers in de lijst van ’s werelds beste restaurants. Daarmee schrijft chef Karen Torosyan (44) verder aan een onwaarschijnlijk sprookjesverhaal: pas op zijn achttiende belandde hij vanuit Georgië in ons land en begon hij als afwasser. Wat maakt hem volgens kenners zo uniek? [naar artikel]
Gastrobar Noma op de Kortrijkse Grote Markt verandert van naam. Noodgedwongen, na een schadeclaim van het Deense restaurant Noma. Dat is niet zomaar een naamgenoot, het gaat om een driesterrenzaak die zich meermaals ‘het beste restaurant te wereld’ mocht noemen. “We hadden niet gedacht dat dit problemen zou opleveren.” [naar artikel]
Gastrobar Noma op de Kortrijkse Grote Markt verandert van naam. Noodgedwongen, na een schadeclaim van het Deense restaurant Noma. Dat is niet zomaar een naamgenoot, het gaat om een driesterrenzaak die zich meermaals ‘het beste restaurant te wereld’ mocht noemen. “We hadden niet gedacht dat dit problemen zou opleveren.” [naar artikel]
De Brusselaar Karen Torosyan heeft een plekje veroverd in de lijst met beste restaurants ter wereld. Bozar Restaurant is dit jaar het enige Belgische restaurant in de ranking. [naar artikel]
Het is een indrukwekkende plaats. The Jane uit Antwerpen is verkozen door de TripAdvisor-gebruikers als vijfde beste luxerestaurant ter wereld en derde beste in Europa. De commentaren over het etablissement van Nick Bril en Sergio Herman zijn unaniem: “De beste ervaring ooit”. Daarmee doet The Jane het beter dan pakweg Hof Van Cleve wat volgens Michelin toch een ster meer heeft. Hoe komt dat? Maar wat zegt dat nu écht over het restaurant? Culinair recensent en Benelux voorzitter-van de The World’s 50 Best Restaurants, Willem Asaert schat de ranking naar waarde. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.