Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

30 October 2020
14:37 uur

"Zinzen & Van Cauwelaert" zien een "positieve boodschap van Bart De Wever" en een "opvallende lichaamstaal van Alexander De Croo"

VRT NWS

15/05/2019 - 01:45

In tegenstelling tot de verkiezingscampagne van 2014 komt de mogelijke verhoging van de wettelijke pensioenleeftijd wel aan bod in de huidige campagne. In een debat met SP.A-voorzitter John Crombez zegt Bart De Wever (N-VA) dat die leeftijd omhoog zal moeten gaan om de pensioenen ook in de toekomst te kunnen betalen. "Een positieve boodschap, tegen het draagvlak in", vindt gewezen VRT NWS-journalist Walter Zinzen.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. "Zinzen & Van Cauwelaert" zien De Wever "mogelijk fatale stap zetten" én de premier krijgt een "pijnlijk" cadeau (22/05/2019 - VRT NWS)
  "Dit zou zwaarder kunnen aankomen dan wat hij gezegd heeft over de pensioenen." Dat zegt De Tijd-journalist Rik Van Cauwelaert over een geluidsopname uit 2016 van N-VA-voorzitter Bart De Wever. In onderstaand geluidsfragment geeft De Wever aan dat bij zoekacties naar mensen zonder papieren, wordt samengewerkt tussen politie en Vreemdelingenzaken. Aan tafel bij Ivan De Vadder wordt vooral het taalgebruik in dat filmpje onder vuur genomen. "Hij heeft in deze campagne al enkele steken laten vallen", luidt hun conclusie.
  [naar artikel]
 2. Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan (11/10/2018 - VRT NWS)
  Herbekijk hier "Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan" van donderdag 11 oktober. "Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan" is een duidingsprogramma waarin oud-VRT NWS-journalist Walter Zinzen en Rik Van Cauwelaert, columnist bij De Tijd, bij Ivan De Vadder hun licht laten schijnen op de verklaringen en de debatten die doorheen de dag hebben plaatsgevonden in de kranten, op radio en televisie en in de sociale media.
  [naar artikel]
 3. Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan (02/10/2018 - VRT NWS)
  Herbekijk hier "Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan" van maandag 1 oktober. "Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan" is een duidingsprogramma waarin oud-VRT NWS-journalist Walter Zinzen en Rik Van Cauwelaert, columnist bij De Tijd, bij Ivan De Vadder hun licht laten schijnen op de verklaringen en de debatten die doorheen de dag hebben plaatsgevonden in de kranten, op radio en televisie en in de sociale media.
  [naar artikel]
 4. Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan (09/10/2018 - VRT NWS)
  Herbekijk hier "Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan" van maandag 8 oktober. "Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan" is een duidingsprogramma waarin oud-VRT NWS-journalist Walter Zinzen en Rik Van Cauwelaert, columnist bij De Tijd, bij Ivan De Vadder hun licht laten schijnen op de verklaringen en de debatten die doorheen de dag hebben plaatsgevonden in de kranten, op radio en televisie en in de sociale media.
  [naar artikel]
 5. Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan (05/10/2018 - VRT NWS)
  Herbekijk hier "Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan" van donderdag 4 oktober. "Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan" is een duidingsprogramma waarin oud-VRT NWS-journalist Walter Zinzen en Rik Van Cauwelaert, columnist bij De Tijd, bij Ivan De Vadder hun licht laten schijnen op de verklaringen en de debatten die doorheen de dag hebben plaatsgevonden in de kranten, op radio en televisie en in de sociale media.
  [naar artikel]
 6. Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan (03/10/2018 - VRT NWS)
  Herbekijk hier "Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan" van woensdag 3 oktober. "Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan" is een duidingsprogramma waarin oud-VRT NWS-journalist Walter Zinzen en Rik Van Cauwelaert, columnist bij De Tijd, bij Ivan De Vadder hun licht laten schijnen op de verklaringen en de debatten die doorheen de dag hebben plaatsgevonden in de kranten, op radio en televisie en in de sociale media.
  [naar artikel]
 7. Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan (02/10/2018 - VRT NWS)
  Herbekijk hier "Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan" van dinsdag 2 oktober. "Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan" is een duidingsprogramma waarin oud-VRT NWS-journalist Walter Zinzen en Rik Van Cauwelaert, columnist bij De Tijd, bij Ivan De Vadder hun licht laten schijnen op de verklaringen en de debatten die doorheen de dag hebben plaatsgevonden in de kranten, op radio en televisie en in de sociale media.
  [naar artikel]
 8. Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan (09/10/2018 - VRT NWS)
  Herbekijk hier "Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan" van dinsdag 9 oktober. "Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan" is een duidingsprogramma waarin oud-VRT NWS-journalist Walter Zinzen en Rik Van Cauwelaert, columnist bij De Tijd, bij Ivan De Vadder hun licht laten schijnen op de verklaringen en de debatten die doorheen de dag hebben plaatsgevonden in de kranten, op radio en televisie en in de sociale media.
  [naar artikel]
 9. Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan (10/10/2018 - VRT NWS)
  Herbekijk hier "Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan" van woensdag 10 oktober. "Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan" is een duidingsprogramma waarin oud-VRT NWS-journalist Walter Zinzen en Rik Van Cauwelaert, columnist bij De Tijd, bij Ivan De Vadder hun licht laten schijnen op de verklaringen en de debatten die doorheen de dag hebben plaatsgevonden in de kranten, op radio en televisie en in de sociale media.
  [naar artikel]
 10. Zinzen en Van Cauwelaert hebben een culthit op Canvas: "We dachten dat alleen onze vrouwen gingen kijken" (06/10/2018 - De Morgen)
  "Twee ouwe zakken die graag hun mening geven." Zo omschrijven Walter Zinzen en Rik Van Cauwelaert treffend zichzelf. De revelatie van deze verkiezingscampagne blijken twee senioren in een benepen studio, op Canvas, net voor middernacht. "Over De Wever doen de wildste roddels de ronde."
  [naar artikel]
 11. "Zinzen & Van Cauwelaert" bezorgd om CD&V: "Partij dreigt te klein te worden voor een regering" (16/05/2019 - VRT NWS)
  CD&V heeft het moeilijk om zich deze campagne in de kijker te spelen. Het valt "De Tijd"-journalist Rik Van Cauwelaert op dat CD&V'ers te weinig hun standpunten durven te formuleren. "Vooral in West-Vlaanderen zal de partij moeten vechten om te overleven", vermoedt Van Cauwelaert. Gewezen VRT NWS-journalist Walter Zinzen velt eenzelfde oordeel. "Ik vrees dat CD&V weleens te klein zou kunnen worden om nog in een regering te zitten."
  [naar artikel]
 12. Zinzen & Van Cauwelaert analyseren de campagne: "Schrik voor de kiezer" en het "hyperkinetische gedrag van Calvo" (14/05/2019 - VRT NWS)
  Onder meer door de problematiek aan het station van Brussel-Noord lijkt het migratiedossier opnieuw een prominentere plaats te krijgen in deze campagne. Volgens "De Tijd"-journalist Rik Van Cauwelaert is er in het geval van Brussel-Noord geen sprake van racisme. "De mensen zijn eigenlijk gewoon beschaamd over de manier waarop wij er mààr in slagen om dit probleem aan te pakken." Gewezen VRT NWS-journalist Walter Zinzen gaat nog een stapje verder. Hij verwijt politici een gebrek aan mededogen. Dat zeggen ze in "Zinzen & Van Cauwelaert bij Ivan" op Canvas.
  [naar artikel]
 13. De Croo: "De vakbonden doen politiek op de kap van alle Belgen" (31/08/2017 - VRT NWS)
  N-VA-voorzitter Bart De Wever spreekt en doet dat meteen met vurige tong. "Navelstaarderij! Gebrek aan realiteitszin!" Kop van jut: de vakbondstop. Die reageert onthutst. In "Terzake" vraagt Pieterjan De Smedt aan SP.A-voorzitter John Crombez en vicepremier Alexander De Croo van Open VLD hun mening hierover.
  [naar artikel]
 14. Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan (27/05/2019 - VRT NWS)
  Herbekijk hier "Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan" van maandag 27 mei. De stembusgang is achter de rug en oud-VRT NWS-journalist Walter Zinzen en Rik Van Cauwelaert, columnist bij De Tijd, hebben het bij Ivan De Vadder over de nieuwe politieke stand van zaken.
  [naar artikel]
 15. Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan (16/10/2018 - VRT NWS)
  Herbekijk hier "Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan" van maandag 15 oktober. Oud-VRT NWS-journalist Walter Zinzen en Rik Van Cauwelaert, columnist bij De Tijd, laten bij Ivan De Vadder hun licht schijnen op de stembusgang van zondag.
  [naar artikel]
 16. Zinzen en Van Cauwelaert fileren de campagne: 4 scherpe fragmenten (03/10/2018 - VRT NWS)
  Hoe kijken twee oude rotten van journalisten naar de campagne? Walter Zinzen en Rik Van Cauwelaert doen dat elke avond in "Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan", op Canvas. Hieronder een eigenzinnige selectie van enkele spitante momenten van dinsdag.
  [naar artikel]
 17. "Zinzen & Van Cauwelaert" zien "ergernis" bij Almaci tijdens interview en een afwezige begroting (21/05/2019 - VRT NWS)
  De aanpak van de salariswagens blijft Groen achtervolgen tijdens deze campagne. Dat was onder meer te zien in onderstaand interview met Meyrem Almaci (Groen) in "Het journaal." Daarin werd herhaaldelijk de vraag gesteld hoe haar partij het verlies van een salariswagen zou compenseren voor de eigenaar van die wagen. Gewezen VRT NWS-journalist Walter Zinzen houdt gemengde gevoelens over aan het interview. Volgens De Tijd-journalist Rik Van Cauwelaert zit Groen in een straatje waar ze moeilijk uitgeraken.
  [naar artikel]
 18. De Croo: "Wat goed is, is goed. Maar mensen verwachten méér van ons" (10/02/2017 - De Redactie)
  Volgens vicepremier Alexander De Croo (Open VLD) is het positieve rapport van het Planbureau een opsteker. Tegelijk waarschuwt hij in "Terzake" dat het niet het moment is voor "fiscale avonturen".
  [naar artikel]
 19. "Zinzen en Van Cauwelaert" zien populisme van "meest ranzige soort" en schouderklopje van Macron (23/05/2019 - VRT NWS)
  In Nederland en het Verenigd Koninkrijk wordt vandaag al gestemd voor de Europese verkiezingen. Bij de Britten lijkt Nigel Farage (Brexit Party) op weg naar een triomfantelijke overwinning. De manier waarop hij campagne voert doet de wenkbrauwen fronsen van gewezen VRT NWS-journalist Walter Zinzen en De Tijd-journalist Rik Van Cauwelaert. Om u een idee te geven bekijkt u best eerst onderstaand filmpje.
  [naar artikel]
 20. Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan (15/05/2019 - VRT NWS)
  Herbekijk "Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan" van woensdag 15 mei. n de aanloop naar de verkiezingen zijn oud-VRT NWS-journalist Walter Zinzen en Rik Van Cauwelaert, columnist bij De Tijd, elke avond te gast bij Ivan De Vadder. Ze laten hun licht schijnen op de verklaringen en de debatten die doorheen de dag hebben plaatsgevonden in de kranten, op radio en televisie en in de sociale media.
  [naar artikel]
 21. Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan (17/05/2019 - VRT NWS)
  Herbekijk "Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan" van donderdag 16 mei. In de aanloop naar de verkiezingen zijn oud-VRT NWS-journalist Walter Zinzen en Rik Van Cauwelaert, columnist bij De Tijd, elke avond te gast bij Ivan De Vadder. Ze laten hun licht schijnen op de verklaringen en de debatten die doorheen de dag hebben plaatsgevonden in de kranten, op radio en televisie en in de sociale media.
  [naar artikel]
 22. Wat maken Zinzen en Van Cauwelaert van deze campagnedag? (10/10/2018 - VRT NWS)
  Walter Zinzen en Rik Van Cauwelaert overschouwen de campagnedag en hebben het over oud-premier Elio Di Rupo (PS), de Brusselse burgemeester Philippe Close (PS), de Oostendse kandidaat-burgemeester Bart Tommelein (Open VLD) en de "kleurloze liberalen".
  [naar artikel]
 23. Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan (22/05/2019 - VRT NWS)
  Herbekijk hier "Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan" van woensdag 22 mei. In de aanloop naar de verkiezingen zijn oud-VRT NWS-journalist Walter Zinzen en Rik Van Cauwelaert, columnist bij De Tijd, elke avond te gast bij Ivan De Vadder. Ze laten hun licht schijnen op de verklaringen en de debatten die doorheen de dag hebben plaatsgevonden in de kranten, op radio en televisie en in de sociale media.
  [naar artikel]
 24. Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan (22/05/2019 - VRT NWS)
  Herbekijk hier "Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan" van dinsdag 21 mei. In de aanloop naar de verkiezingen zijn oud-VRT NWS-journalist Walter Zinzen en Rik Van Cauwelaert, columnist bij De Tijd, elke avond te gast bij Ivan De Vadder. Ze laten hun licht schijnen op de verklaringen en de debatten die doorheen de dag hebben plaatsgevonden in de kranten, op radio en televisie en in de sociale media.
  [naar artikel]
 25. Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan (23/05/2019 - VRT NWS)
  Herbekijk hier "Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan" van donderdag 23 mei. In de aanloop naar de verkiezingen zijn oud-VRT NWS-journalist Walter Zinzen en Rik Van Cauwelaert, columnist bij De Tijd, elke avond te gast bij Ivan De Vadder. Ze laten hun licht schijnen op de verklaringen en de debatten die doorheen de dag hebben plaatsgevonden in de kranten, op radio en televisie en in de sociale media.
  [naar artikel]
 26. Politiek analist Van Cauwelaert: "Crombez kan niet geloofwaardig onderhandelen met De Wever, zijn gezag is weg" (31/07/2019 - VRT NWS)
  De Vlaamse socialisten zijn verdeeld en het gezag van voorzitter John Crombez om mee te onderhandelen over regeringsdeelname is weg. Dat zei politiek analist Rik Van Cauwelaert in "De wereld vandaag" op Radio 1. De Morgen-hoofdredacteur Bart Eeckhout ziet dan weer dat er "goesting is om mee te regeren" bij de cirkel rond Crombez. Dat zei hij in "Terzake".
  [naar artikel]
 27. Bart De Wever (N-VA): "Een federale regering? Ik zie het op dit moment even niet" (27/05/2019 - VRT NWS)
  "Als mensen hun verstand zouden gebruiken, zou men nu massaal die confederale kaart trekken", vindt N-VA-voorzitter Bart De Wever. In "De ochtend" op Radio 1 zei hij voor de vorming de federale regering nauwelijks bruikbare formules te zien. "Dat is in mijn ogen zo goed als game over."
  [naar artikel]
 28. Tussen alle roepende politici door charmeert 1 jonge SP.A'er "Zinzen & Van Cauwelaert" (17/05/2019 - VRT NWS)
  Je kan er deze verkiezingscampagne niet naast kijken. Als politici met elkaar in debat gaan, dan is de kans groot dat ze gaan roepen of door elkaar gaan praten. "Dat geroep verbergt het gebrek aan argumenten", vindt De Tijd-journalist Rik Van Cauwelaert. Gewezen VRT NWS-journalist Walter Zinzen begrijpt niet waarom politici dat blijven doen. "Ze kunnen toch ook een beetje luisteren naar elkaar?" 
  [naar artikel]
 29. PODCAST: "De afspraak op vrijdag" met Alexander De Croo (17/12/2016 - De Redactie)
  Ivan De Vadder overloopt de politieke week met vicepremier Alexander De Croo (Open VLD), prof. Lien Verpoest (University of Leuven) en journalist Walter Zinzen.
  [naar artikel]
 30. Stoppen preformateurs De Wever en Magnette maandag? "In 2 dagen kan er veel in de politiek", analyseert Van Cauwelaert (15/08/2020 - VRT NWS)
  "In de politiek kan er veel gebeuren in twee dagen tijd." Analist Rik Van Cauwelaert is niet zeker dat het over-en-out is voor preformateurs Bart De Wever (N-VA) en Paul Magnette (PS). Zij zullen normaal maandag hun ontslag indienen bij de koning omdat ze geen meerderheid vinden voor een federale regering. "Ik verwacht misschien nog ontwikkelingen."
  [naar artikel]
 31. Bart De Wever (N-VA) had op "oorlogskabinet" gehoopt: "De 'joepiejeesfeer' die nu heerst is misplaatst" (16/03/2020 - VRT NWS)
  "Much ado about very little", zo noemt N-VA-voorzitter Bart De Wever het akkoord over de tijdelijke regering-Wilmès. Hij had liever een volwaardige noodregering gezien. Dat de PS daarover plots terugkrabbelde, ligt hem zwaar op de lever. "Als men zo aan politiek doet onder voorzitters, is het einde echt zoek."
  [naar artikel]
 32. Bart Maddens: "Wat De Croo zegt over herfederaliseren, is een schuldbekentenis" (13/12/2017 - VRT NWS)
  Vicepremier Alexander De Croo (Open VLD) pleit voor een herfederalisering in ons land om efficiënter te kunnen besturen. Professor politieke wetenschappen Bart Maddens vindt ook dat de staatsstructuur te complex is. "Maar dat is het gevolg van de verschillende staatshervormingen en vier van de zes zijn mee goedgekeurd door de partij van De Croo."
  [naar artikel]
 33. Walter Zinzen en Rik Van Cauwelaert fileren de nieuwe Vlaamse regering (02/10/2019 - VRT NWS)
  Herbekijk hier "Zinzen en Van Cauwelaert" van woensdag 2 oktober over de kersverse Vlaamse regering-Jambon.
  [naar artikel]
 34. Zinzen en Van Cauwelaert zagen een nieuw Vlaams Belang, hoorden totalitaire taal bij Groen en een zwanenzang bij traditionele partijen (28/05/2019 - VRT NWS)
  In een laatste aflevering van "Zinzen en Van Cauwelaert" kondigen gewezen VRT NWS-journalist Walter Zinzen en De Tijd-journalist mogelijk hun comeback aan. Maar niet voor ze de verkiezingsuitslag grondig analyseren. Te beginnen bij de winst van Vlaams Belang. 
  [naar artikel]
 35. "Beleid partij niet bepaald door drama queens", sust Open VLD, N-VA heeft het over "vertrouwensbreuk" (02/12/2019 - VRT NWS)
  Bij Open VLD proberen verschillende kopstukken olie op de golven te gieten na de scherpe kritiek van N-VA en CD&V op de geheime vergadering van informateur Paul Magnette (PS) met paars-groen. "Als men ons uitnodigt voor gesprek, gaan wij altijd om te luisteren", aldus vicepremier en onderhandelaar Alexander De Croo. N-VA-voorzitter Bart De Wever blijft geïrriteerd dat er achter zijn rug is gepraat en heeft het zelfs over "een vertrouwensbreuk" met de top van Open VLD.
  [naar artikel]
 36. Bart De Wever: "Niet euforisch na oprollen van "Clan Y.", want nog zeker vijf criminele bendes actief" (24/02/2019 - VRT NWS)
  Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) waarschuwt voor euforie na het oprollen van de zogenoemde "misdaadclan Y.". Volgens De Wever zijn er nog "minstens 5 gelijkaardige clans" actief in zijn stad. Dat heeft hij gezegd bij de Antwerpse zender ATV.
  [naar artikel]
 37. Bart De Wever (N-VA) boos op Bart Somers (Open VLD): "Buitengewoon dom om iemand zo in de rug te schieten" (25/11/2019 - VRT NWS)
  N-VA-voorzitter Bart De Wever is bijzonder boos op Vlaams minister Bart Somers (Open VLD). Die zei afgelopen weekend bij VTM dat zelfs een blinde kan zien dat de N-VA helemaal niet in de federale regering wil stappen. De Wever zegt dat hij ernstig onderhandelt met informateur Paul Magnette (PS) en vindt dat Somers met zijn "georkestreerde aanval" een "geweldig cadeau aan de PS" geeft.
  [naar artikel]
 38. Ze weten al op wie ze gaan stemmen, maar welke verrassing voorspellen "Zinzen & Van Cauwelaert" nu zondag? (24/05/2019 - VRT NWS)
  "Het kabbelde van het ene onderwerp naar het andere. De blauwe pakken en de bruine schoenen van de kandidaten waren de enige constante." Met die woorden vat De Tijd-journalist Rik Van Cauwelaert de op haar laatste benen lopende kiescampagne samen. In het gezelschap van gewezen VRT NWS-journalist Walter Zinzen maakt hij een balans op en blikt hij vooruit naar wat we mogelijk mogen verwachten op verkiezingsdag. Maar eerst focussen ze nog een laatste keer op de gebeurtenissen van vandaag.
  [naar artikel]
 39. De Wever: "Had suïcidale gedachten in puberteit" (25/09/2016 - De Redactie)
  N-VA-voorzitter Bart De Wever donkere gedachten in zijn puberteit. "Ik heb het twee jaar heel lastig gehad met mezelf", vertrouwde hij toe in "Touché" op Radio 1. "Maar ik ben er vanzelf uitgeraakt."
  [naar artikel]
 40. Bart De Wever: "Feitelijke apartheid neemt hand over hand toe" (22/01/2018 - VRT NWS)
  Volgens Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) moet er gevochten worden tegen de "feitelijke apartheid" in onze steden. Dat zei hij tijdens de "burgemeestersmarathon" op Radio 2. De Wever ziet naar eigen zeggen dat bevolkingsgroepen naast elkaar leven en evenementen die "bijna 100 procent blank zijn".
  [naar artikel]
 41. Beste Bart De Wever, je "war on drugs" is als rijden op een dood paard (15/12/2017 - VRT NWS)
  De "Pano"-reportage over drugs in Antwerpen lokt debat uit. Burgemeester Bart De Wever (N-VA) voert een "war on drugs", maar dat heeft volgens internationale studies een omgekeerd effect, zegt straathoekwerker Joost Bonte. "Kies een ander paard."
  [naar artikel]
 42. Alexander De Croo: "Sommige dossiers beheren we beter op nationaal niveau" (07/12/2017 - VRT NWS)
  Als we als land er niet in slagen dit EK georganiseerd te krijgen, dan is er iets grondig mis in ons land, zegt vicepremier Alexander De Croo (Open VLD) in "De wereld vandaag" op Radio 1. 
  [naar artikel]
 43. De Croo: "Je krijgt opeens as N-VA en PS die blijkbaar zo snel mogelijk naar verkiezingen wil" (15/12/2018 - VRT NWS)
  Open VLD-vicepremier Alexander De Croo hoopt dat de oranje-blauwe minderheidsregering snel een akkoord kan vinden met de voormalige coalitiepartner N-VA om het werk van de regering de komende maanden af te werken. "Maar die keuze ligt vandaag bij de N-VA", zegt hij in "De ochtend" op Radio 1. "Werkt men niet op een logische constructieve manier samen, dan kiest de N-VA voor verkiezingen."
  [naar artikel]
 44. De Croo over Zalando-deal: "Zulke investeringen gaan we niet aantrekken met bier en chocolade" (06/03/2018 - VRT NWS)
  Vicepremier Alexander De Croo (Open VLD) is niet blij met het nieuws dat Zalando zijn nieuwe distributiecentrum wellicht niet in Dour zal bouwen. De Croo zei in "De afspraak" dat de geesten nu maar snel moeten rijpen en dat het Zomerakkoord "niet voldoende is gebleken".
  [naar artikel]
 45. "Comfortzone", "me-time", "leuk" en "super" bij irritantste woorden van 2017 (30/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  "Comfortzone", "me-time", "leuk", "super", "dagdagelijks", "eigenlijk", "groentjes", "ik heb zoiets van", "absoluut" en "naar de toekomst toe"...
  [naar artikel]
 46. De gemengde gevoelens van vicepremier Alexander De Croo: "JA, er zat meer in deze regering" (30/07/2018 - De Morgen)
  "Er zijn de voorgaande jaren akkoorden gesloten waarvan we wisten dat één van de vier partners zou bloeden. Dat heeft de uitvoering ervan geen goed gedaan." Alexander De Croo (Open Vld) erkent: de regering-Michel had beter gekund. En toch noemt hij het centrumrechtse avontuur een succes. "De greep van de sociale partners op dit land is verkleind."
  [naar artikel]
 47. De Wever: "Ik wist dat men Pol Van Den Driessche hier weer zou bijsleuren" (10/11/2017 - VRT NWS)
  N-VA-voorzitter Bart De Wever waarschuwt naar aanleiding van de zaak rond mediafiguur Bart De Pauw op het gevaar van "trial by media": "het publiek is daarbij rechter, waarbij wij onze duim naar boven of onder moeten richten. Komt hier een tweede kans?", zo vroeg hij zich af in "De afspraak op vrijdag". 
  [naar artikel]
 48. Somers reageert na sneer De Wever: "Hij zal van ver moeten komen om in Antwerpen zelfde te verwezenlijken" (13/10/2018 - De Morgen)
  De steek die Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) zaterdag aan zijn Mechelse ambtsgenoot Bart Somers (Open Vld) gaf, doet die laatste af als "zenuwachtigheid over de positieve Mechelse aanpak".
  [naar artikel]
 49. Crombez: "De Wever schotelt een valse keuze voor" (24/01/2018 - VRT NWS)
  SP.A-voorzitter John Crombez heeft in de "De ochtend" op Radio 1 gereageerd op het opiniestuk van N-VA-voorzitter Bart De Wever in De Morgen. Die schreef daarin dat "links" moet kiezen tussen "open grenzen" of een welvaartsstaat. "Maar dat is een valse keuze", zegt Crombez.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.