Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

10 July 2020
10:35 uur

Crisis Soedan – Akkoord bereikt over overgangsperiode van drie jaar

Metro

15/05/2019 - 05:05

In Soedan heeft het leger een akkoord bereikt met vertegenwoordigers van de manifestanten over een overgangsperiode van drie jaar. Dat liet het leger woensdagochtend vroeg weten. Het voegde er nog aan toe dat de samenstelling van de soevereine raad binnen de 24 uur rond zal zijn. “We zijn tot een akkoord voor een overgangsperiode van […] Het bericht Crisis Soedan – Akkoord bereikt over overgangsperiode van drie jaar verscheen eerst op Metro.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP METRO

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Akkoord voor crisis in Soedan bereikt over overgangsperiode van drie jaar (15/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In Soedan heeft het leger een akkoord bereikt met vertegenwoordigers van de manifestanten over een overgangsperiode van drie jaar. Dat liet het...
  [naar artikel]
 2. Akkoord voor crisis in Soedan: overgangsperiode van drie jaar (15/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In Soedan heeft het leger een akkoord bereikt met vertegenwoordigers van de manifestanten over een overgangsperiode van drie jaar. Dat liet het...
  [naar artikel]
 3. Crisis Soedan – Militaire overgangsraad en oppositie bereiken akkoord over overgangsorgaan (05/07/2019 - Metro)
  In Soedan zijn de generaals van het leger en de leiders van de protestbewegingen er vrijdag na wekenlang proberen in geslaagd om een akkoord te sluiten over het orgaan dat de komende overgangsperiode moet begeleiden. Dat heeft een bemiddelaar van de Afrikaanse Unie, Mohamed El-Hacen Lebatt, op een persconferentie gezegd. De militaire raad, die het land momenteel leidt, en de Alliantie voor Vrijheid en Verandering “zijn tot een akkoord gekomen” over de vorming van een orgaan met een “alternerend” leiderschap, dat een overgangsperiode van ongeveer drie jaar zal overzien, luidt het. Kort voor de mededeling had de militaire raad nog laten weten dat het als voorbereiding op verdere onderhandelingen met de oppositie 235 gevangenen van een rebellengroep had vrijgelaten. Volgens voorzitter Jamal Omar toonde deze maatregel aan dat de raad de vrede en stabiliteit in het land nastreeft. Het was de oppositie die de vrijlating had geëist van de gevangenen. In Soedan vinden sinds december ongeziene volksprotesten plaats. Die leidden in april tot de val van president Omar al-Bashir. Sindsdien kibbelen het militair bestuur en de oppositie over de vorming van een overgangsregering, maar de gesprekken daarover vorderen maar zeer moeizaam. Op 3 juni kwam het tot een bloedige repressie van een vreedzame sit-in voor het hoofdkwartier van het leger in Khartoem. Daarbij vielen tientallen doden. Bron: Belga   Het bericht Crisis Soedan – Militaire overgangsraad en oppositie bereiken akkoord over overgangsorgaan verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 4. Militaire overgangsraad en oppositie bereiken akkoord over overgangsorgaan in Soedan (05/07/2019 - VRT NWS)
  In Soedan zijn de generaals van het leger en de leiders van de protestbewegingen er vrijdag na wekenlang proberen in geslaagd om een akkoord te sluiten over het orgaan dat de komende overgangsperiode moet begeleiden. Dat heeft een bemiddelaar van de Afrikaanse Unie, Mohamed El-Hacen Lebatt, op een persconferentie gezegd.
  [naar artikel]
 5. Crisis Soedan – Onderhandelingen over overgangsperiode worden voor 72 uur stilgelegd (16/05/2019 - Metro)
  De onderhandelingen tussen de vertegenwoordigers van de manifestanten en het Soedanese leger worden voor 72 uur opgeschort. Dat heeft de chef van de militaire overgangsraad, die aan de macht is in Soedan, donderdag aangekondigd. “We hebben besloten om de gesprekken voor 72 uur te staken om de weg vrij te maken” voor een overgangsovereenkomst, verklaarde generaal Abdel Fattah Abdelrahman Burhan in een toespraak die op televisie werd uitgezonden. Hij hoopt dat tijdens die 72 uur de barricades in Khartoem opgeheven worden, dat de spoorlijn die de hoofdstad verbindt met de rest van het land opnieuw geopend wordt en dat er een einde komt aan de provocaties van de demonstranten tegen de ordediensten. Bron: Belga   Het bericht Crisis Soedan – Onderhandelingen over overgangsperiode worden voor 72 uur stilgelegd verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 6. Regering en rebellen in Zuid-Soedan bereiken akkoord over machtsdeling (05/08/2018 - Metro)
  De rebellen en de regering in Zuid-soedan hebben zondag een akkoord bereikt over een herverdeling van de macht. De tekst zou een einde moeten maken aan de burgeroorlog in het jonge Afrikaanse land. De tekst van werd zondag in de Soedanese hoofdstad Khartoum ondertekend door president Salva Kiir en door rebellenleider Riek Machar. Volgens het akkoord moet Machar de mogelijkheid krijgen om toe te treden tot een regering van nationale eenheid. Hij wordt dan meteen ook vicepresident. Machar was in het verleden al eens vicepresident onder Kiir. Maar in 2013 had de president Machar ervan beschuldigd een staatsgreep te beramen. Het conflict dat daaruit volgde, leidde tot een bloedige burgeroorlog die aan tienduizenden mensen het leven heeft gekost. Kiir en Machar hadden in juni in al een akkoord bereikt over de instelling van een permanent staakt-het-vuren en de terugtrekking van hun troepen uit de stedelijke gebieden. De onderhandelingen tussen beide rivalen worden nu voortgezet tot er een definitief vredesakkoord is bereikt. Eens dat akkoord er is, krijgen de partijen drie maanden de tijd om een regering te vormen. Die zal tijdens een 36 maanden durende overgangsperiode het land moeten besturen. De overgangsregering moet volgens de overeenkomst bestaan uit 35 ministers: 20 aanhangers van Kiir, negen van Machar en zes uit de overige groepen in het land. Een soortgelijk overeenkomst tussen Kiir en Machar werd in 2015 al snel geschonden. Bron: Belga   Het bericht Regering en rebellen in Zuid-Soedan bereiken akkoord over machtsdeling verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 7. Regering en rebellen in Zuid-Soedan bereiken akkoord (05/08/2018 - De Morgen)
  De rebellen en de regering in Zuid-Soedan hebben vandaag een akkoord bereikt over een herverdeling van de macht. De tekst zou een einde moeten maken aan de burgeroorlog in het jonge Afrikaanse land.
  [naar artikel]
 8. Regering en rebellen in Zuid-Soedan bereiken akkoord (05/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De rebellen en de regering in Zuid-Soedan hebben vandaag een akkoord bereikt over een herverdeling van de macht. De tekst zou een einde moeten...
  [naar artikel]
 9. Soedan en Zuid-Soedan praten weer (13/04/2019 - De Morgen)
  Soedan en Zuid-Soedan praten weer met elkaar. Men is vijftig jaar oorlog beu. Het wantrouwen blijft groot. 'Een akkoord is één ding, het uitvoeren iets anders.'
  [naar artikel]
 10. Zuid-Soedan: akkoord bereikt (05/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 11. Crisis Venezuela – Venezuela bereikt akkoord met Rode Kruis over verdeling humanitaire hulp (11/04/2019 - Metro)
  De Venezolaanse regering heeft een akkoord bereikt met het Internationaal Comité van het Rode Kruis over de verdeling van humanitaire hulp aan het land. Dat maakte president Nicolas Maduro woensdag bekend. De regering en het Rode Kruis zijn tot een akkoord gekomen om “samen te werken met VN-agentschappen om alle humanitaire hulp te bieden die mogelijk is” in Venezuela, verklaarde Maduro. Bron: Belga   Het bericht Crisis Venezuela – Venezuela bereikt akkoord met Rode Kruis over verdeling humanitaire hulp verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 12. Overgangsperiode van meer dan anderhalf jaar na brexit (19/03/2018 - Knack)
  De Europese Unie en Groot-Brittannië zijn het eens over de voorwaarden van een overgangsperiode na het Britse vertrek uit de EU. Hoofdonderhandelaars Michel Barnier en David Davis hebben de krijtlijnen van dat akkoord samen aangekondigd.
  [naar artikel]
 13. Grensakkoord bereikt in Soedan (28/03/2019 - De Morgen)
  Luttele dagen voor de splitsing van Soedan hebben de regering in Khartoem en de oppositie die nauwe banden met Zuid-Soedan heeft, het geschil rond twee grensstaten bijgelegd.
  [naar artikel]
 14. Definitief vredesakkoord in Zuid-Soedan (05/08/2018 - VRT NWS)
  In Zuid-Soedan heeft de regering met de belangrijkste rebellengroep een vredesakkoord getekend over het verdelen van de macht. Dat meldt de Soedanese minister van Buitenlandse Zaken die in het conflict bemiddeld heeft. Eind juli was al een voorlopig akkoord bereikt.  
  [naar artikel]
 15. Crisis Soedan – Vijf doden bij opflakkering van geweld aan legerhoofdkwartier in Khartoem (14/05/2019 - Metro)
  Bij een opflakkering van geweld aan het hoofdkwartier van het leger in de Soedanese hoofdstad Khartoem zijn maandagavond alles samen vijf doden gevallen. Eerder raakte al bekend dat een militair en een burger bij schoten om het leven kwamen en nu blijken ook drie manifestanten te zijn gedood. Dat hebben de militaire overgangsraad en medische bronnen gemeld. Het is in Soedan al een hele tijd onrustig. Zowat een maand geleden slaagden betogers er na maandenlang protest in om dictator Omar al-Bashir van de macht te verdrijven. Hij leidde het land net geen 30 jaar. De protesten tegen Bashir waren midden december begonnen, maar na enkele weken was dat protest wat weggedeemsterd. Begin april kenden de betoging een heropflakkering, toen een sit-in aan het hoofdkwartier van het leger in hoofdstad Khartoem begon. Die sit-in is meer dan een maand later nog altijd bezig. De betogers vragen nu dat de militaire raad de macht afstaat aan een burgerbestuur. Vertegenwoordigers van het volksprotest en de Soedanese generaals maakten maandagavond nog bekend dat ze een akkoord hebben bereikt over een “soevereine raad”, die de militaire raad zal vervangen. Bron: Belga   Het bericht Crisis Soedan – Vijf doden bij opflakkering van geweld aan legerhoofdkwartier in Khartoem verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 16. Regering en oppositie in Nicaragua bereiken akkoord over stappenplan uit crisis (06/03/2019 - Knack)
  De regering van de Nicaraguaanse president Daniel Ortega en de oppositie hebben een akkoord bereikt over 'een stappenplan' voor onderhandelingen die een uitweg moeten bieden uit de ernstige politieke crisis in het land.
  [naar artikel]
 17. Militaire overgangsraad zoekt fondsen om economische crisis in Soedan aan te pakken (12/04/2019 - Metro)
  De militaire overgangsraad die Soedan bestuurt sinds de militaire staatsgreep die donderdag president Omar al-Bashir van de troon stootte, heeft vrijdag opgeroepen tot buitenlandse financiële hulp om de zware economische crisis te bestrijden. Die crisis lag aan de basis van de protesten tegen de overheid. Generaal Omar Zinelabidine, lid van de raad, zei voor Arabische en Afrikaanse diplomaten dat Soedan giften nodig heeft. “We kampen met een schaarste aan basisproducten zoals meel en brandstof”, zei hij. Eerder op de dag had Yasir Abdelsalam, ambassadeur van Soedan bij de Verenigde Naties, gezegd dat militaire overgangsraad van Soedan “niet zelf zal regeren, maar zich garant stelt dat er een civiele regering gevormd zal worden in samenwerking met de politieke krachten en de partijen die ervan deel uitmaken.” “Geen enkele partij zal uitgesloten worden van het politieke proces, ook niet de gewapende groepen”, zei hij. “De opschorting van de grondwet kan elk ogenblik worden opgeheven. En de transitieperiode kan worden ingekort in functie van de ontwikkelingen op het terrein en het akkoord onder de deelnemende partijen. ” De ambassadeur nam het woord toen er moest gestemd worden over een vernieuwing van het mandaat voor zes maanden van de vredesmissie van Abiyé waardoor 4.500 blauwhelmen zijn gestationeerd op de grens tussen Soedan en Zuid-Soedan. “De militaire overgangsraad wil alle internationale en regionale akkoorden respecteren “, zei de VN-ambassadeur nog. De dag na het wegsturen van Omar el-Béchir, die 30 jaar aan de macht was in Soedan, blijven manifestanten in Khartoem het vertrek eisen van de generaals van het regime. (BTL, ALG, PLE, TIP, nl) Bron: Belga   Het bericht Militaire overgangsraad zoekt fondsen om economische crisis in Soedan aan te pakken verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 18. Britse ondernemers willen overgangsperiode van drie jaar voor brexit (17/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Britse ondernemers hebben er bij premier Theresa May op aangedrongen om een overgangsperiode van drie jaar in te lassen na de brexit. Als er
  [naar artikel]
 19. Europese Unie en Groot-Brittannië bereiken akkoord over overgangsperiode brexit (19/03/2018 - Metro)
  De Europese Unie en Groot-Brittannië zijn het eens over de voorwaarden van een overgangsperiode na het Britse vertrek op 30 maart 2019. Dat hebben de hoofdonderhandelaars Michel Barnier en David Davis vandaag aangekondigd. Tijdens die overgangsperiode tot december 2020 zal Groot-Brittannië blijven genieten van toegang tot de Europese eenheidsmarkt. Het land moet dan wel alle Europese regels blijven respecteren en zijn financiële bijdrages blijven betalen. De Britten hebben dan ook geen inspraak meer in de Europese besluitvorming. De overgangsperiode is bijzonder belangrijk om zekerheid te bieden voor bedrijven en burgers. Zo is afgesproken dat Europese burgers die tijdens de overgangsperiode het Kanaal oversteken van dezelfde rechten en garanties zullen genieten als de Europese burgers die voor de brexit aankomen. De door Londen gevraagde overgangsperiode maakt deel uit van het terugtrekkingsverdrag dat een geordend Brits vertrek moet verzekeren. Volgens Barnier hebben beide partijen na dagen en nachten van intensieve onderhandelingen overeenstemming bereikt over een groot deel van de juridische tekst. “Een beslissende etappe”, zo verklaarde hij. Barnier beklemtoonde wel dat er nog veel werk op de plank ligt. Zo is nog steeds niet uitgeklaard hoe de herinvoering van grenscontroles tussen Ierland en Noord-Ierland vermeden kan worden wanneer Groot-Brittannië de douane-unie verlaat. “Er is over niets een akkoord zolang er geen akkoord over alles is”, besloot de Fransman. bron: Belga Het bericht Europese Unie en Groot-Brittannië bereiken akkoord over overgangsperiode brexit verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 20. Europese Unie en Groot-Brittannië bereiken akkoord over overgangsperiode brexit (19/03/2018 - Metro)
  De Europese Unie en Groot-Brittannië zijn het eens over de voorwaarden van een overgangsperiode na het Britse vertrek op 30 maart 2019. Dat hebben de hoofdonderhandelaars Michel Barnier en David Davis vandaag aangekondigd. Tijdens die overgangsperiode tot december 2020 zal Groot-Brittannië blijven genieten van toegang tot de Europese eenheidsmarkt. Het land moet dan wel alle Europese regels blijven respecteren en zijn financiële bijdrages blijven betalen. De Britten hebben dan ook geen inspraak meer in de Europese besluitvorming. De overgangsperiode is bijzonder belangrijk om zekerheid te bieden voor bedrijven en burgers. Zo is afgesproken dat Europese burgers die tijdens de overgangsperiode het Kanaal oversteken van dezelfde rechten en garanties zullen genieten als de Europese burgers die voor de brexit aankomen. De door Londen gevraagde overgangsperiode maakt deel uit van het terugtrekkingsverdrag dat een geordend Brits vertrek moet verzekeren. Volgens Barnier hebben beide partijen na dagen en nachten van intensieve onderhandelingen overeenstemming bereikt over een groot deel van de juridische tekst. “Een beslissende etappe”, zo verklaarde hij. Barnier beklemtoonde wel dat er nog veel werk op de plank ligt. Zo is nog steeds niet uitgeklaard hoe de herinvoering van grenscontroles tussen Ierland en Noord-Ierland vermeden kan worden wanneer Groot-Brittannië de douane-unie verlaat. “Er is over niets een akkoord zolang er geen akkoord over alles is”, besloot de Fransman. bron: Belga Het bericht Europese Unie en Groot-Brittannië bereiken akkoord over overgangsperiode brexit verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 21. Akkoord bereikt: ook leden Vlaams Parlement moeten 45 jaar werken (16/01/2017 - Knack)
  Na heel wat discussies zou er eindelijk een akkoord bereikt zijn over de hervorming van het parlementair pensioen.
  [naar artikel]
 22. Crisis Soedan – “Poging tot staatsgreep” verijdeld (11/07/2019 - Metro)
  Een “poging tot staatsgreep” is verijdeld in Soedan. Dat heeft een vertegenwoordiger van de militaire raad laten weten. De komende dagen zou er een akkoord getekend worden tussen de militaire raad, die aan de macht is sinds de afzetting van dictator Omar al-Bashir, en de demonstranten over een transitie van de macht. “Legerofficieren en soldaten, net als mensen van inlichtingendiensten, van wie sommigen zich hebben teruggetrokken, hebben geprobeerd een staatsgreep te plegen”, verklaarde generaal Jamal Omar, in een toespraak die live op televisie werd uitgezonden. Twaalf officieren en vier soldaten zijn opgepakt. Bron: Belga   Het bericht Crisis Soedan – “Poging tot staatsgreep” verijdeld verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 23. Waalse regering bereikt akkoord over kinderbijslag, cdH blokkeert 50 andere agendapunten (13/07/2017 - Knack)
  De Waalse regering heeft donderdag het voorontwerp van decreet van cdH-minister Maxime Prévot over de vernieuwde kinderbijslag vanaf 2019 goedgekeurd. De regering PS-cdH had daarover in februari al een akkoord bereikt, maar door de politieke crisis aan Franstalige kant was er discussie ontstaan over de uitvoering en timing van het nieuwe model.
  [naar artikel]
 24. President Zuid-Soedan: 'Soedan heeft ons de oorlog verklaard' (13/04/2019 - De Morgen)
  President Salva Kiir van Zuid-Soedan heeft de regering van Soedan ervan beschuldigd dat zij de oorlog heeft verklaard aan zijn land. Gevechtsvliegtuigen van Soedan bombardeerden opnieuw drie plaatsen in Zuid-Soedan.
  [naar artikel]
 25. Crisis in Britse regering voorlopig bezworen, May heeft brexit-noodplan klaar (07/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Als Londen en Brussel ook na de brexit en de overgangsperiode geen akkoord vinden over de Brits-Europese relaties, dan blijft Groot-Brittannië in...
  [naar artikel]
 26. Dan toch geen politiek akkoord in Congo (31/12/2016 - De Redactie)
  Na elf gespannen dagen van onderhandelen leek er gisteravond dan toch een akkoord te zijn bereikt om een einde te maken aan de politieke crisis in Congo. Nu blijkt dat president Joseph Kabila nieuwe eisen heeft gesteld, waardoor het akkoord toch vervalt.
  [naar artikel]
 27. Geen verklaring van VN-Veiligheidsraad over crisis in Soedan na spoedzitting (12/04/2019 - Metro)
  De VN-Veiligheidsraad heeft een spoedzitting gehouden over Soedan. Na een uur gesprekken achter gesloten deuren is er geen verklaring gepubliceerd, zo is bij diplomaten vernomen. “Dit is een interne zaak”, verklaarde de ambassadeur van Koeweit, Mansour al-Otaibi, om uit te leggen dat de V-raad geen actie onderneemt. De spoedzitting kwam er op vraag van de Verenigde Staten en de vijf Europese leden van de Veiligheidsraad: Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Polen en ook België. “Wat in Soedan gebeurt, is een interne aangelegenheid”, had de Soedanese ambassadeur bij de VN, Yasir Abdelsalam, in de ochtend ook al aan de Veiligheidsraad gezegd. De militaire overgangsraad stelt zich garant dat er een civiele regering zal worden gevormd, zei hij. De dag na het wegsturen van Omar al-Bashir, die 30 jaar aan de macht was in Soedan, blijven manifestanten in Khartoem het vertrek eisen van de generaals van het regime. Bron: Belga   Het bericht Geen verklaring van VN-Veiligheidsraad over crisis in Soedan na spoedzitting verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 28. EU bereikt akkoord over begroting voor 2020 (19/11/2019 - De Tijd)
  07:06 De 28 EU-landen en het Europees Parlement hebben maandagavond laat een akkoord bereikt over het Europees budget. De EU mag 154 miljard euro per jaar spenderen.
  [naar artikel]
 29. Crisis bezworen: akkoord binnen Duitse regering over strenger asielbeleid, geen sprake meer van 'transitcentra' (05/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Duitse regeringspartijen, CDU-CSU en SPD, hebben een akkoord bereikt over een pakket maatregelen om illegale migratie tegen te gaan. De kwestie...
  [naar artikel]
 30. Crisis Soedan – Twee doden bij schoten aan hoofdkwartier van Soedanese leger (14/05/2019 - Metro)
  In Soedan zijn maandagavond twee doden gevallen nadat onbekenden het vuur openden op de sit-in die nu al meer dan een maand bezig is aan het hoofdkwartier van het leger in hoofdstad Khartoem. Het gaat om een burger en een legerofficier. Dat hebben de militaire overgangsraad en medische bronnen gemeld. “Niet-geïdentificeerde elementen die de onderhandelingen tussen beide partijen wilden saboteren, hebben geprobeerd om de sit-in (…) te vervoegen en er zijn schoten gelost” waarbij een commandant van de militaire politie is omgekomen, aldus de militaire raad. Daarnaast raakten ook drie soldaten, verschillende manifestanten en burgers gewond, luidde het. Volgens medische bronnen die aanleunen bij de protestbeweging werd een jongeman gedood “door milities van het omvergeworpen regime” die probeerden om de manifestanten aan het hoofdkwartier uiteen te drijven. Het is in Soedan al een hele tijd onrustig. Zowat een maand geleden slaagden betogers er na maandenlang protest in om dictator Omar al-Bashir van de macht te verdrijven. Hij leidde het land net geen 30 jaar. De protesten tegen Bashir waren midden december begonnen, maar na enkele weken was dat protest wat weggedeemsterd. Begin april kenden de betoging een heropflakkering, toen een sit-in aan het hoofdkwartier van het leger in hoofdstad Khartoem begon. Die sit-in is meer dan een maand later nog altijd bezig. De betogers vragen nu dat de militaire raad de macht afstaat aan een burgerbestuur. Vertegenwoordigers van het volksprotest en de Soedanese generaals maakten maandagavond nog bekend dat ze een akkoord hebben bereikt over een “soevereine raad”, die de militaire raad zal vervangen. Bron: Belga   Het bericht Crisis Soedan – Twee doden bij schoten aan hoofdkwartier van Soedanese leger verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 31. Leandro Trossard bereikt nu ook zelf akkoord met Brighton: morgen legt hij medische testen af (24/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  Nadat er tijdens het weekend op clubniveau al een akkoord was bereikt, hebben nu ook Leandro Trossard en zijn entourage een akkoord bereikt met de Engelse eersteklasser Brighton & Hove Albion.
  [naar artikel]
 32. Dan toch een akkoord in Congo? (31/12/2016 - De Redactie)
  In Congo is er volgens de bemiddelende bisschoppen en een vertegenwoordiger van de regering dan toch een akkoord bereikt om uit de politieke crisis te geraken.
  [naar artikel]
 33. Crisis Soedan – VN gaat deel personeel uit land terugtrekken (05/06/2019 - Metro)
  De Verenigde Naties gaan hun niet-essentiële personeel uit Soedan terugtrekken. Dat kondigde een woordvoerster van de internationale organisatie aan. De VN blijft voorlopig wel actief in het Afrikaanse land. Ook Londen is gestart met de terugtrekking van een deel van haar ambassadepersoneel in Soedan. Aan de Britten wordt afgeraden om het land te bezoeken, door de toenemende onveiligheid. Woensdag raakte bekend dat er al meer dan honderd doden zijn gevallen bij geweld tegen betogers. Er is ook sprake van 300 gewonden. Het militaire bestuur in Soedan is bereid om te onderhandelen met de oppositie, maar die weigert vooralsnog om gesprekken aan te gaan. Er wordt gevreesd voor nog meer chaos en geweld. Bron: Belga   Het bericht Crisis Soedan – VN gaat deel personeel uit land terugtrekken verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 34. "De crisis is voorbij": Eurolanden hebben akkoord over einde van Griekse steunprogramma (22/06/2018 - VRT NWS)
  Er komt een einde aan het steunprogramma voor Griekenland. De ministers van Financiën van de eurolanden hebben daarover vannacht - na urenlang vergaderen - een akkoord bereikt. Griekenland zal daardoor vanaf 20 augustus opnieuw op eigen benen staan. "De crisis is beëindigd."
  [naar artikel]
 35. Crisis Soedan – Defensieminister benoemd tot hoofd militaire overgangsraad (12/04/2019 - Metro)
  Minister van Defensie Awad Ahmed Benawf is donderdag benoemd aan het hoofd van de militaire overgangsraad in Soedan. Hij vervangt Omar al-Bashir, die door het leger is afgezet. Dat meldt de staatstelevisie. Adjunct van de overgangsraad wordt de stafchef van het leger, generaal Kamal Abdelmarouf, bericht de televisie. De twee legerleiders legden al de eed af. Bron: Belga   Het bericht Crisis Soedan – Defensieminister benoemd tot hoofd militaire overgangsraad verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 36. Brexit: Britse ondernemers willen overgangsperiode van 3 jaar (17/09/2017 - Knack)
  Een groep Britse ondernemers heeft er bij premier Theresa May op aangedrongen om een overgangsperiode van drie jaar in te lassen na de brexit. Als er overhaast wordt beslist over de voorwaarden van de brexit zou volgens de klagers 'de collectieve welvaart' in het gedrang kunnen komen.
  [naar artikel]
 37. Brexit: Britse ondernemers willen overgangsperiode van 3 jaar (17/09/2017 - Knack)
  Een groep Britse ondernemers heeft er bij premier Theresa May op aangedrongen om een overgangsperiode van drie jaar in te lassen na de brexit. Als er overhaast wordt beslist over de voorwaarden van de brexit zou volgens de klagers 'de collectieve welvaart' in het gedrang kunnen komen.
  [naar artikel]
 38. Regering bereikt akkoord over begrotingsbijstellingen (19/03/2017 - Knack)
  Het federale kernkabinet heeft een akkoord bereikt over de begrotingscontrole. Coalitiepartners N-VA, MR, CD&V en Open Vld kwamen overeen om de veelbesproken buffer van 739 miljoen euro voor drie kwart overeind te houden, waardoor het naar verluidt om een inspanning van zowat 930 miljoen euro gaat.
  [naar artikel]
 39. Akkoord over wachttijd na verval voorlopig rijbewijs (01/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De federale regering en de gewesten hebben een akkoord bereikt in de discussie over de wachttijd van drie jaar voor bestuurders die hun voorlopig...
  [naar artikel]
 40. Peking en Moskou houden initiatief VN-Veiligheidsraad voor crisis Soedan tegen (05/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  China heeft, met steun van Rusland, bij de VN-Veiligheidsraad een tekst tegengehouden die de moord op burgers in Soedan veroordeelt en oproept om...
  [naar artikel]
 41. Soedan zoekt buitenlandse hulp om economische crisis op te lossen (02/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Nu de bevolking in Soedan al een tweetal weken op straat komt tegen het regime van de Soedanese president Omar al-Bashir, kondigen de Soedanese...
  [naar artikel]
 42. Crisis Soedan – Washington “veroordeelt recente aanvallen op manifestanten” in Soedan (06/06/2019 - Metro)
  De Verenigde Staten hebben woensdag “de recente aanvallen op manifestanten” in Soedan veroordeeld. Washington roept de heersende militairen in een mededeling op “af te zien van geweld”. De VS reageert daarmee op het hardhandige optreden van het Soedanese leger jegens manifestanten van de protestbeweging. Woensdag raakte bekend dat er al meer dan honderd doden zijn gevallen bij geweld tegen betogers. Er is ook sprake van 300 gewonden. Het militaire bestuur in Soedan is bereid om te onderhandelen met de oppositie, maar die weigert vooralsnog om gesprekken aan te gaan. Er wordt gevreesd voor nog meer chaos en geweld. Daarop maakten de Verenigde Naties bekend dat ze hun niet-essentiële personeel uit Soedan terugtrekken. Ook Londen is gestart met de terugtrekking van een deel van haar ambassadepersoneel in Soedan. President Omar al-Bashir was na drie decennia aan de macht in april door het leger ten val gebracht. De coup werd voorafgegaan door maandenlang massaal protest. Sindsdien ijveren zowel het militair bestuur als de oppositie ervoor om een overgangsregering te vormen, maar de gesprekken daarover kwamen al meerdere keren muurvast te zitten. Bron: Belga   Het bericht Crisis Soedan – Washington “veroordeelt recente aanvallen op manifestanten” in Soedan verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 43. Europese Unie en Groot-Brittannië bereiken akkoord over overgangsperiode na Brexit (19/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Europese Unie en Groot-Brittannië zijn het eens over de voorwaarden van een overgangsperiode na het Britse vertrek op 30 maart 2019. Dat hebben...
  [naar artikel]
 44. Wel alcohol en keuze tussen halal en niet-halal: crisis in Houthalen afgewend (30/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  De meerderheidspartijen sp.a-Groen-Plus, CD&V en N-VA hebben een sluitend akkoord bereikt rond het al dan niet schenken van alcoholhoudende dranken en halal-maaltijden. Daarmee is de crisis binnen de coalitie afgewend.
  [naar artikel]
 45. Hoe sommige Instagrammers de humanitaire crisis in Soedan misbruiken om meer 'likes' en volgers te krijgen (20/06/2019 - VRT NWS)
  Op Instagram duiken meer en meer accounts op die per volger of 'like' die ze krijgen, beweren daarvoor geld door te storten aan een goed doel, of voedselpakketten uit te sturen. Maar daar blijkt niets van aan. Deze keer spelen ze in op de humanitaire crisis in Soedan. Instagram verwijderde onlangs nog een account met bijna 500.000 volgers.
  [naar artikel]
 46. Duitse regering akkoord over hogere basispensioenen (10/11/2019 - VRT NWS)
  Duitsers met een klein pensioentje mogen uitkijken naar een hogere uitkering. De Duitse regeringspartijen hebben daarover een akkoord bereikt, en zo een crisis binnen de regering afgewend.
  [naar artikel]
 47. Premier Michel: "Blij dat loonakkoord bereikt is", voorlopig geen beloftes over volledige uitvoering akkoord (12/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De federale regering is tevreden dat werkgevers en werknemers een akkoord bereikt hebben over een ontwerp van interprofessioneel akkoord. "Dit is
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.