Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

08 July 2020
05:42 uur

Wat zijn de gevolgen van pensioenuitspraken voor Bart De Wever en N-VA? “Het had niet in het verkiezingsprogramma moeten staan”

Het Nieuwsblad

15/05/2019 - 19:06

Langer leven is langer werken, een ideologische toekomstvisie maar tot verbazing van iedereen, ook zwart op wit in het verkiezingsprogramma van N-VA. Daar werd Bart De Wever door SP.A-voorzitter John Crombez mee geconfronteerd in Terzake. Op een zucht van de finishlijn, een pijnlijk interview. Zal de uitschuiver van de voorzitter straks blijven plakken?


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET NIEUWSBLAD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. De Wever over coalitie met Groen: "Ook als kaarten ongelofelijk moeilijk liggen, moeten we ze oprapen" (04/10/2018 - VRT NWS)
  De Antwerpse burgemeester Bart De Wever zegt niet per definitie "neen" tegen een coalitie met Groen in Antwerpen. Dat heeft hij gezegd in ons verkiezingsprogramma "Iedereen kiest". De Wever reageerde ook op een slechte peiling voor de N-VA.
  [naar artikel]
 2. De eenzaamheid van Bart De Wever: hoe moet het verder met de N-VA? (12/10/2016 - Knack)
  Ook in 2018 zal Bart De Wever het alleen moeten doen. Opvolgers zoals Jan Jambon of Theo Francken staan klaar, maar nog niet om het gewicht van de cruciale gemeenteraadsverkiezingen te dragen.
  [naar artikel]
 3. Nieuwjaarsreceptie Antwerpen: N-VA-voorzitter Bart De Wever sluit nieuwe verkiezingen niet uit (05/01/2020 - VRT NWS)
  N-VA-voorzitter Bart De Wever sluit niet uit dat we dit jaar opnieuw naar de stembus moeten. Er is nog altijd geen zicht op een federale regering, 224 dagen na de verkiezingen. Volgens De Wever is een akkoord tussen zijn partij (N-VA) en de PS mogelijk, alleen staan die Franstalige socialisten er volgens hem niet voor open. Dat zei De Wever tijdens de nieuwjaarsreceptie in Antwerpen, waar hij burgemeester is.
  [naar artikel]
 4. Bart De Wever (N-VA): ‘Pensioenleeftijd moet nog verder omhoog als levensverwachting stijgt’ (14/05/2019 - De Morgen)
  De wettelijke pensioenleeftijd moet nog verder omhoog. Mensen blijven immers steeds ouder worden. Dat staat in het verkiezingsprogramma van N-VA en bevestigt partijvoorzitter Bart De Wever in Terzake. Volgens De Wever is dat de enige manier om het systeem betaalbaar te houden.
  [naar artikel]
 5. Bart De Wever (N-VA): "Heb aanbod gedaan om noodregering voor 1 jaar te vormen" (14/03/2020 - VRT NWS)
  N-VA-voorzitter Bart De Wever bevestigt dat hij aan de grote partijen in beide gemeenschappen heeft voorgesteld om een noodregering voor 1 jaar op de been te brengen. Die zou de coronacrisis en de economische gevolgen ervan moeten aanpakken. Hij hoopt dat er intussen ook kan worden gepraat over hoe die regering daarna verder kan functioneren.
  [naar artikel]
 6. Bart De Wever (N-VA): "De gemeentes staan er slecht voor. Een volgende fusiegolf is onvermijdelijk" (31/10/2018 - Het Nieuwsblad)
  Willen de gemeentes efficiënter kunnen besturen, dan dringen nieuwe fusies zich op. Dag zegt N-VA-voorzitter Bart De Wever aan TV Limburg. "De gemeenten staan er slecht voor, het bestuur wordt steeds complexer. De bestuurskracht die ze kunnen opbrengen in landelijke gemeenten staan niet meer in verhouding. Iedereen weet dat het moet, maar niemand hoort het graag. Men is nogal gehecht aan die gemeente en kleine sjerp. Maar dat zouden we eigenlijk moeten overstijgen."
  [naar artikel]
 7. Bart Somers neemt het op tegen Bart De Wever en stadsgenoot Caroline Gennez in Vlaanderen (24/01/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Het Open Vld-partijbureau heeft woensdagochtend op de lijsttrekkers voor de verkiezingen van mei afgeklopt. In Antwerpen trekt Mechels burgemeester Bart Somers de Vlaamse lijst. Hij komt daarmee tegenover Bart De Wever (N-VA) te staan.
  [naar artikel]
 8. Bart De Wever zal Anuna niet ontvangen: “Het is niet omdat de pubertijd betoogt dat de antwoorden puberaal moeten zijn” (27/02/2019 - Het Nieuwsblad)
  De bosbrossers, onder aanvoering van Anuna De Wever en Kyra Gantois, houden hun intussen wekelijkse klimaatbetoging deze donderdag in Antwerpen. Maar ze moeten niet rekenen op een ontvangst door burgemeester Bart De Wever. In tegenstelling tot Mohamed Ridouani, de burgemeester van Leuven, heeft hij het niet zo begrepen op de spijbelactie. “Ik voel er geen behoefte toe om een beleefdheidsgesprek te voeren om aan te schurken tegen de jongeren.”
  [naar artikel]
 9. De Wever zal gevolgen taxshift voelen (13/04/2019 - De Morgen)
  N-VA, CD&V en Open Vld hebben N-VA-voorzitter Bart De Wever een hak gezet. Zo stemden ze tegen een lastenverlaging voor personeel van lokale besturen. Opvallend: De Wever vroeg daar uitdrukkelijk om.
  [naar artikel]
 10. Bart De Wever: 'Zonder de N-VA wordt Antwerpen een narco stad' (28/09/2018 - Knack)
  Huidig Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) wil vanzelfsprekend zichzelf opvolgen, maar zowel de oppositiepartijen als zijn coalitiepartners maken het hem lastig. De Wever zou graag de kloof tussen perceptie en realiteit dichten, want de dalende criminaliteitscijfers staan haaks op het onveiligheidsgevoel.
  [naar artikel]
 11. De andere kant van Bart De Wever: “Ik word keihard geconfronteerd met de gevolgen van dementie” (29/12/2018 - Het Nieuwsblad)
  2018 was een rollercoaster voor Bart De Wever: een bijzonder bitse campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen leverde weliswaar een zoete overwinning in eigen stad op, maar vanuit het Antwerpse stadhuis zag hij zijn N-VA vervolgens ook de regering-Michel ten val brengen. Maar in volle kerstperiode wil een mens al eens mild worden. In de weekendkranten vertelt een openhartige De Wever over zijn zieke moeder...
  [naar artikel]
 12. De andere kant van Bart De Wever: “Ik word keihard geconfronteerd met de gevolgen van dementie” (29/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  2018 was een rollercoaster voor Bart De Wever: een bijzonder bitse campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen leverde weliswaar een zoete overwinning in eigen stad op, maar vanuit het Antwerpse stadhuis zag hij zijn N-VA vervolgens ook de regering-Michel ten val brengen. Maar in volle kerstperiode wil een mens al eens mild worden. In de weekendkranten vertelt een openhartige De Wever over zijn zieke moeder...
  [naar artikel]
 13. De Wever: ‘De Romeinen waren niet zo naïef over vreemdelingen als wij’ (15/03/2018 - De Standaard)
  In een interview over het oude Rome waarschuwt N-VA-voorzitter Bart De Wever voor de gevolgen van het toekennen van burgerrechten voor ‘al wie in ons land aankomt.’
  [naar artikel]
 14. Bart De Wever (N-VA): "Was de 14 miljard voor zonnepanelen wel goed besteed in een land waar zon niet veel schijnt?" (01/02/2019 - VRT NWS)
  Volgens N-VA-voorzitter Bart De Wever kan het probleem van klimaatopwarming opgelost worden via innovatie en economische groei. "We moeten die innovatie absoluut aanmoedigen en er voldoende geld instoppen", zegt De Wever in "De ochtend" op Radio 1. Hij kijkt daarvoor naar kernenergie. De investeringen in zonnepanelen van de afgelopen jaren stelt Bart De Wever dan weer ernstig in vraag.
  [naar artikel]
 15. De Wever: ‘De Romeinen waren niet naïef over vreemdelingen zoals wij’ (15/03/2018 - De Standaard)
  In een interview over het oude Rome waarschuwt N-VA-voorzitter Bart De Wever voor de gevolgen van het toekennen van burgerrechten voor ‘al wie in ons land aankomt.’
  [naar artikel]
 16. STANDPUNT. In Borgerhout is het nooit rustig (26/02/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De linker- en de rechterzijde van politiek Antwerpen staan nog maar eens lijnrecht tegenover elkaar over Oud-Borgerhout. Het is niet de eerste en het zal ook niet de laatste keer zijn. De linkse oppositie verwijt het stadsbestuur, en dan vooral de N-VA van Bart De Wever, dat het de buurt stigmatiseert. Bart De Wever ziet dat uiteraard anders.
  [naar artikel]
 17. Begrotingsevenwicht in 2019 is geen doel meer voor Bart De Wever (11/07/2017 - Knack)
  N-VA-voorzitter Bart De Wever houdt niet vast aan een begrotingsevenwicht in 2019. Voor dat evenwicht zou de regering ruim 7,6 miljard euro moeten vinden. In het VRT-journaal zei De Wever dinsdag dat die inspanning leveren zonder de economisch heropleving te beschadigen weinig realistisch lijkt.
  [naar artikel]
 18. Bart De Wever onder vuur (12/04/2019 - De Morgen)
  De snelle persconferentie van Bart De Wever over het incident in Antwerpen komt de N-VA op kritiek te staan. Er lijkt sleet te zitten op de geroemde communicatiemachine van de partij.
  [naar artikel]
 19. Bart De Wever blikt terug op 2019: “In ons gezinsleven zullen we een nieuw evenwicht moeten zoeken” (24/12/2019 - Het Nieuwsblad)
  Voor Bart De Wever is 2019 op familiaal vlak niet in de beste omstandigheden geëindigd. De burgemeester van Antwerpen en N-VA-voorzitter ving zijn moeder jarenlang bij hem thuis op, maar omdat ze zorgbehoevender werd verhuisde ze naar een woonzorgcentrum. “Dat is zwaar gevallen”, zegt De Wever bij Gazet van Antwerpen.
  [naar artikel]
 20. DISCUSSIE. Bart De Wever viseert ‘yogasnuivers’: terecht of misplaatst? (20/03/2019 - Gazet van Antwerpen)
  In zijn reactie op het drugsgeweld in Antwerpen maakte Bart De Wever uitdrukkelijk melding van ‘yogasnuivers’, welstellende stadsbewoners die zich volgens hem wel druk maken om propere lucht, maar niet om de gevolgen van hun cocaïnegebruik. Zit ook volgens jou hier een deel van het probleem, of is het veeleer misplaatst taalgebruik van de burgemeester?
  [naar artikel]
 21. De Wever versus De Wever? Anuna reikt Bart de hand: “Ik wil samenwerken. Klimaat heeft geen kleur” (03/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De bekende jonge klimaatactiviste Anuna De Wever wil niet de tegenstander van N-VA-voorzitter Bart De Wever zijn, die onlangs scherpe kritiek uitte...
  [naar artikel]
 22. Bart De Wever: “Dom om iemand zo in de rug te schieten” (25/11/2019 - Het Nieuwsblad)
  De uitspraken van Vlaams minister Bart Somers (Open Vld) zijn in het verkeerde keelgat geschoten bij N-VA-voorzitter Bart De Wever. Somers zei zondag in VTM Nieuws dat N-VA helemaal niet mee wil regeren. De Wever ontkent dat vandaag aan VRT. “Wij onderhandelen zeer serieus met Magnette.”
  [naar artikel]
 23. Bart De Wever: “We moeten eerlijk zijn: het gaat te traag” (02/09/2016 - Het Nieuwsblad)
  “Ik geef toe: het gaat trager dan verwacht.” Dat zegt Bart De Wever in Het Laatste Nieuws. De N-VA-voorzitter wil bij de start van de begrotingsonderhandelingen meer ambitie zien bij de regering. “Tegen dit tempo halen we het begrotingsevenwicht niet.”
  [naar artikel]
 24. Bart De Wever: “Als een rechter wetten wil maken, moet hij op een lijst gaan staan” (09/12/2016 - Het Nieuwsblad)
  N-VA-voorzitter Bart De Wever herhaalt dat het volgens de wet aan de minister is en niet aan een rechter om al dan niet een humanitair visum toe te kennen aan een Syrisch gezin. In een bijdrage op de N-VA-website waarschuwt hij voor een “gouvernement des juges”, een regering van rechters. “Als een rechter wetten wil maken, moet hij op een lijst gaan staan en het oordeel van de kiezer vragen”, zegt hij.
  [naar artikel]
 25. Anuna De Wever ziet Bart De Wever niet als tegenstander: “Ik wil samenwerken. Klimaat heeft geen kleur” (03/02/2019 - De Morgen)
  De jonge klimaatactiviste Anuna De Wever wil niet de tegenstander van N-VA-voorzitter Bart De Wever zijn. Dat zei de 17-jarige in ‘Touché’ op Radio 1. “Ik wil samen naar een ambitieus beleid zoeken.”
  [naar artikel]
 26. Met alleen dorre cijfers kom je er niet, gezinsleden moeten mee het strijdperk in (24/04/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Bart De Wever zat maandagavond in een T-shirt ogenschijnlijk geheel relaxed bij Gert Verhulst op de sofa, bloempjes gooiend naar Jinnih Beels, tot nader order nochtans iemand van een andere partij. Maar waarom, aldus De Wever, zou zij niet op een dag burgemeester van Antwerpen kunnen worden? Bart De Wever zit ook in een filmpje van Story met een plagerig gesprek met twee van zijn kinderen. Tegen zijn zoon, die te veel gamet: “Bij u klinkt ‘ja’ alsof het uit twee lettergrepen bestaat, ja-a.” Zoonlief: “Bij u ook als mama ‘Bart’ roept. Ge zijt zelf een puber.”
  [naar artikel]
 27. Mijnheer Bart De Wever, links heeft al gekozen. Voor een mooiere mens dan jij doet!  (24/01/2018 - VRT NWS)
  De opinietekst van N-VA-voorzitter Bart De Wever vandaag in De Morgen lokt veel reacties uit. Hoogleraar Jan Blommaert: "Links kiest voor een andere mens dan Bart De Wever. Links ziet de mens als iemand die veel meer kan dan enkel werken in een privébedrijf, concurreren met anderen, beleggen, met de bedrijfswagen in files staan, en bang en afgunstig zijn van en op vermeende vijanden en concurrenten."
  [naar artikel]
 28. Bart De Wever schrijft opmerkelijke open brief: “Wij moeten de Franstaligen uit hun kot lokken” (22/09/2016 - Het Nieuwsblad)
  Op de website van N-VA heeft partijvoorzitter Bart De Wever een opmerkelijke open brief neergepend. Het thema van zijn relaas is het confederalisme. “De eerste volgende stap die wij willen zetten”, schrijft een vastberaden De Wever.
  [naar artikel]
 29. PVDA: 'Voor De Wever zijn formaties gekoppeld, voor ons niet' (28/05/2019 - Knack)
  'We gaan niet meespelen in het spelletje van Bart De Wever, in de gijzeling van het land.' Dat zegt PVDA-voorzitter Peter Mertens, de eerste gast die Bart De Wever ziet met het oog op de vorming van een Vlaamse regering.
  [naar artikel]
 30. Politicoloog: “Bart De Wever zou zelf bestraft moeten worden” (20/09/2016 - Gazet van Antwerpen)
  “Bart De Wever zou zelf bestraft moeten worden.” De scherpe uithaal van politicoloog Bart Maddens illustreert de woede in het Vlaams-nationalistische kamp over de beslissing van de N-VA-voorzitter om de communautaire specialisten Hendrik Vuye en Veerle Wouters uit het partijbestuur te zetten.
  [naar artikel]
 31. De Wever: “Ik zou het mezelf verwijten als ik niet alles op alles heb gezet om Di Rupo II te voorkomen” (15/01/2019 - De Morgen)
  “Ik geef toe dat dit niet heel elegant is, maar nood breekt wet: er staan hoge belangen op het spel.” Dat heeft N-VA-voorzitter Bart De Wever op Radio 1 gezegd over zijn beslissing om op 26 mei de Vlaamse N-VA-lijst in Antwerpen te trekken. De Wever is overigens niet van plan om nu al ontslag te nemen als burgemeester.
  [naar artikel]
 32. Bart De Wever: 'Onze democratie wordt bedreigd' (09/12/2016 - Knack)
  'Rechters moeten geen wetten maken. Ze moeten de wet toepassen', zegt N-VA-voorzitter Bart De Wever. 'Deze rechter valt met deze beslissing de democratie aan.'
  [naar artikel]
 33. Uitputtingsslag van formateur De Wever: welke coalitie wordt het? ‘De beslissing heeft vergaande gevolgen’ (09/08/2019 - De Morgen)
  De Vlaamse gesprekken blijven aanslepen. Formateur Bart De Wever (N-VA) beslist maar niet met welke partijen hij wil onderhandelen over een nieuwe coalitie. Ook in Franstalig België volgen ze De Wever met argusogen.
  [naar artikel]
 34. Bart De Wever: "Volgende burgemeester van Antwerpen zal iemand van de N-VA zijn" (12/06/2019 - VRT NWS)
  Als Bart De Wever minister-president van Vlaanderen wordt, dan zal zijn opvolger als burgemeester iemand van de N-VA zijn. Dat heeft De Wever gezegd in Bilzen, waar hij de lokale N-VA-afdeling kwam steunen bij de gemeenteraadsverkiezingen die daar moeten worden overgedaan. 
  [naar artikel]
 35. Bart De Wever: “Deelstaten moeten verantwoordelijkheid krijgen om federaal te besturen” (08/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft in de studio van VTM Nieuws gereageerd op de bevraging van CD&V aan haar leden, waarbij de partij de vraag...
  [naar artikel]
 36. Bart De Wever over zijn keuze: 'Wilde Belgische onbestuurbaarheid niet importeren in Vlaanderen' (12/08/2019 - Knack)
  Informateur Bart De Wever (N-VA) heeft een startnota voor de Vlaamse regeringsonderhandelingen verspreid en nodigt Open VLD en CD&V uit om een regering te vormen. Jan Jambon neemt het over van De Wever als formateur. Volg alle updates in onze liveblog.
  [naar artikel]
 37. Lijsttrekker Bart De Wever moet voor verkiezingen brief sturen naar ... burgemeester Bart De Wever (17/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Schizofrenie, noemt hij het zelf. Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) deelde op Facebook een foto van een aangetekende brief die hij in...
  [naar artikel]
 38. Beke reageert op ‘degoutante uitspraak’ van De Wever (12/03/2019 - De Standaard)
  Ooit is het rijk van Bart De Wever (N-VA) uit. Dat staat in de sterren geschreven. Dat zegt De Wever zelf in het programma Alloo bij Bart De Wever. ‘Elke politieke carrière eindigt een beetje droevig.’ De Wever geeft zelfs een voorbeeld: zijn voormalige uitdager Kris Peeters (CD&V), die naar Europa trekt.
  [naar artikel]
 39. De Wever zal Anuna niet ontvangen: “Het is niet omdat de pubertijd betoogt dat de antwoorden puberaal moeten zijn” (27/02/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De bosbrossers, onder aanvoering van Anuna De Wever en Kyra Gantois, houden hun intussen wekelijkse klimaatbetoging deze donderdag in Antwerpen. Maar ze moeten niet rekenen op een ontvangst door burgemeester Bart De Wever. In tegenstelling tot Mohamed Ridouani, de burgemeester van Leuven, heeft hij het niet zo begrepen op de spijbelactie. “Ik voel er geen behoefte toe om een beleefdheidsgesprek te voeren om aan te schurken tegen de jongeren.”
  [naar artikel]
 40. De Wever zal Anuna niet ontvangen: “Het is niet omdat de puberteit betoogt dat de antwoorden puberaal moeten zijn” (27/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  De bosbrossers, onder aanvoering van Anuna De Wever en Kyra Gantois, houden hun intussen wekelijkse klimaatbetoging deze donderdag in Antwerpen. Maar ze moeten niet rekenen op een ontvangst door burgemeester Bart De Wever. In tegenstelling tot Mohamed Ridouani, de burgemeester van Leuven, heeft hij het niet zo begrepen op de spijbelactie. “Ik voel er geen behoefte toe om een beleefdheidsgesprek te voeren om aan te schurken tegen de jongeren.”
  [naar artikel]
 41. Bart De Wever wil 'vrijwilligerspolitie' (12/04/2019 - De Morgen)
  Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) wil vrijwilligers inzetten om de politie bij te staan. Hij denkt daarbij aan oud-politiemensen of ex-militairen, die eventueel met een wapenstok mogen helpen bij evenementen. Om gespecialiseerde criminaliteit aan te pakken, zou hij een beroep doen op vrijwillige fiscalisten en informatici.
  [naar artikel]
 42. Bart De Wever gefrustreerd over Stroomplan: “Er staan nog veel wetten in de weg” (23/03/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) vindt dat er nog te veel wetten in de weg staan om het Stroomplan goed te laten werken. “Je wilt natuurlijk actie zien om die drugsproblematiek in Antwerpen aan te pakken”, zegt De Wever. “Ik denk dat wij die op niveau van de stad zeker genomen hebben tegen de drugscriminelen in onze stad. Maar op gerechtelijk niveau, waar de organisaties zitten en van waaruit dit geweld nu vanuit gaat, dan zie je dat het een moeizame strijd wordt.”
  [naar artikel]
 43. Hoe Bart De Wever CD&V doet zweten: 'Liever oppositie dan onze ideologie te verloochenen' (07/08/2019 - Knack)
  Oppositie of meerderheid? Een van die paden zal CD&V de komende jaren moeten bewandelen. Nagelbijtend wacht de partij af welke keuze informateur Bart De Wever (N-VA) maakt. 'Ik hoop dat ze ons er niet uitbonjouren gewoon omdat het kan.'
  [naar artikel]
 44. Verkiezingen19 – “Wettelijke pensioenleeftijd omhoog als levensverwachting stijgt” (14/05/2019 - Metro)
  “Als de levensverwachting stijgt, zal ook de wettelijke pensioenleeftijd naar omhoog moeten gaan”. Dat erkende N-VA-voorzitter Bart De Wever dinsdagavond in een debat in Terzake (Canvas) met zijn sp.a-collega John Crombez. De Wever kiest voor een systeem waarbij de wettelijke pensioenleeftijd met een maand zou stijgen indien de levensverwachting toeneemt. Op die manier worden grote schokken vermeden. “Dat is de enige manier om het systeem betaalbaar te houden”. Bart De Wever zei dat in de toekomst de effectieve pensioenleeftijd naar omhoog moet. Crombez reageerde dat ook de wettelijke pensioenleeftijd volgens het N-VA-verkiezingsprogramma dient te stijgen, wat De Wever moest erkennen. Maar hij voegde er meteen aan toe dat indien de levensverwachting inderdaad toeneemt de wettelijke pensioenleeftijd met een maand zou stijgen om schokken zoals in het verleden te vermijden. De N-VA-voorzitter merkte ook nog op dat de socialisten tussen 1980 en 2011 de minister van Pensioenen hebben geleverd. In die periode is de effectieve pensioenleeftijd van 57 naar 55 jaar gedaald. Vandaag ligt die op 60,5 jaar, aldus nog De Wever. Aan het slot van het debat benadrukte Bart De Wever dat het op federaal vlak zo goed als onmogelijk is om met de PS in een regering te stappen. Met de sp.a zou het zeker niet gemakkelijk worden. Op Vlaams niveau is er geen enkel veto, luidde het. John Crombez stelde vast dat er twee duidelijke maatschappijvisies op tafel liggen. “Wij willen de mensen zekerheid geven, dat na 42 jaar werken de minimumpensioenen er moeten komen, de facturen naar beneden moeten, zeker een btw van 6 procent op elektriciteit, en dat er zorgzekerheid is. En ik zie die punten niet in het programma van N-VA”. bron: Belga Het bericht Verkiezingen19 – “Wettelijke pensioenleeftijd omhoog als levensverwachting stijgt” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 45. ‘Voelen ons niet aangesproken door kritiek Bart De Wever’ (03/09/2018 - De Standaard)
  Katholiek Onderwijs Vlaanderen noemt de kritiek van Bart De Wever aan het adres van de katholieke onderwijskoepel onterecht. ‘Onderwijs is te belangrijk: we moeten samen aan de kar trekken’, zegt topman Lieven Boeve.
  [naar artikel]
 46. Zo nam Bart De Wever de VRT-reporter in de maling op verkiezingsdag (18/10/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Een van de meest opvallende en hilarische momenten op verkiezingsdag was ongetwijfeld het ogenblik waarop Bart De Wever voor het raam van zijn woning verschijnt terwijl de reporter van het VRT-journaal live verslag uitbrengt en zegt niet zeker te weten of De Wever nog wel thuis. In tegenstelling tot Pieterjan Desmedt mocht vtm-reportagemaker Paul Jambers wél binnen in de woning van Bart De Wever. Het team van Jambers kon dan ook het moment vastleggen, waarop De Wever zichzelf hoort vernoemen op VRT en zich lachend naar zijn raam begeeft.
  [naar artikel]
 47. Kieslijsten in Antwerpen goedgekeurd: Bart De Wever krijgt concurrentie van BDW (17/09/2018 - De Morgen)
  Alle dertien kandidatenlijsten voor de Antwerpse gemeenteraadsverkiezingen zijn goedgekeurd. Het staat nu definitief vast: de N-VA van huidig burgemeester Bart De Wever zal het moeten opnemen tegen onderen andere de kolderlijst BDW van ’schijnburgemeester’ Geert Beullens.
  [naar artikel]
 48. Bart De Wever lanceert startnota: meer jobs, geen betonstop en woonbonus meer en minder parlementsleden (12/08/2019 - De Standaard)
  Informateur Bart De Wever (N-VA) heeft een startnota voor de Vlaamse regeringsonderhandelingen vrijgeven. ‘Het is onze ambitie om ons te meten met de Scandinavische toplanden.’ Met wie de N-VA wil onderhandelen, heeft Bart De Wever nog niet bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 49. Uitdagers De Wever reageren: “De lat in het onderwijs mag niet lager, maar we moeten jongeren helpen over de lat te springen” (19/12/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Bart De Wever (N-VA) ging op maandag 4 december in het Kaffee van Antwerpen ruim twee uur lang in gesprek met studenten van de AP Hogeschool. De studenten en de goedgevulde zaal in het Zuiderpershuis luisterden geboeid hoe de burgemeester zijn visie uiteen zette over heel uiteenlopende beleidsdomeinen. De mening van De Wever brachten we nadien in een artikel aan de hand van zes stellingen die hij poneerde over zes thema’s. Die stellingen legden we voor aan de kopfiguren van de vijf grootste lijsten die bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 tegen de N-VA van Bart De Wever in de arena zullen komen. Vandaag het commentaar van de uitdagers bij de stelling van De Wever rond ONDERWIJS.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.