Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

06 July 2020
08:09 uur

Strengste abortuswet van Verenigde Staten goedgekeurd in Alabama

Knack

15/05/2019 - 19:58

In de Amerikaanse zuidelijke staat Alabama heeft de Senaat dinsdag de strengste abortuswet van de Verenigde Staten goedgekeurd. Die voorziet in zware gevangenisstraffen voor artsen die hem uitvoeren, en staat geen uitzondering toe voor vrouwen die zwanger werden na een verkrachting of incest.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP KNACK

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Gouverneur Alabama ondertekent strengste abortuswet van de Verenigde Staten (16/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Nadat eerder al de Senaat in de Amerikaanse staat Alabama de strengste abortuswet van het land goedkeurde, heeft nu ook de gouverneur van de...
  [naar artikel]
 2. Gouverneur Alabama ondertekent strengste abortuswet van Verenigde Staten (16/05/2019 - Metro)
  Nadat eerder al de Senaat in de Amerikaanse staat Alabama de strengste abortuswet van het land goedkeurde, heeft nu ook de gouverneur van de zuidelijke deelstaat woensdag haar handtekening onder de tekst gezet. Dat kondigde de entourage van gouverneur Kay Ivey aan. Artsen die een abortus uitvoeren riskeren 10 tot 99 jaar cel, behalve wanneer het leven van de moeder in gevaar is of de foetus een dodelijke afwijking heeft. Vrouwen die een abortus krijgen, zijn niet strafrechtelijk aansprakelijk. Het voorstel om uitzonderingen toe te staan voor vrouwen en meisjes die zwanger werden door verkrachting en incest kwam van de Democraten, maar haalde het niet. Het wetsontwerp werd begin mei al goedgekeurd door het Huis van Afgevaardigden van Alabama. Dinsdagavond werd het bijna volledige verbod op abortus ook makkelijk goedgekeurd in de Senaat van Alabama, met 25 stemmen voor en 6 tegen. De American Civil Liberties Union (ACLU) heeft aangekondigd naar de rechtbank te zullen stappen om de toepassing van de wet tegen te houden. Bron: Belga   Het bericht Gouverneur Alabama ondertekent strengste abortuswet van Verenigde Staten verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 3. Strengste abortuswet van de VS ondertekend in Mississippi (20/03/2018 - VRT NWS)
  In de VS heeft de gouverneur van Mississippi, Phil Bryant zijn handtekening gezet onder de strengste abortuswet van de Verenigde Staten. De wet verbiedt een zwangerschapsonderbreking na vijftien weken, op enkele uitzonderingen na.
  [naar artikel]
 4. Gouverneur Mississippi ondertekent strengste abortuswet VS (19/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De gouverneur van Mississippi heeft vandaag zijn handtekening gezet onder de strengste abortuswet van de Verenigde Staten. In de staat is...
  [naar artikel]
 5. Veel kritiek op nieuwe abortuswet van Alabama: “Minder strenge straf voor verkrachter dan voor dokter die het slachtoffer helpt” (15/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Er komt heel wat kritiek op de abortuswet die gisteren is goedgekeurd door de Senaat van de Amerikaanse staat Alabama. In die nieuwe wet staat dat...
  [naar artikel]
 6. Alabama keurt strengste Amerikaanse abortuswet in 50 jaar goed: bijna in alle gevallen verboden (15/05/2019 - VRT NWS)
  De Amerikaanse staat Alabama heeft een wet gestemd die abortus in zo goed als alle gevallen verbiedt. De bedoeling is om de federale wet, die van abortus in heel de VS een grondrecht heeft gemaakt, onderuit te halen. De conservatieve gouverneur van Alabama moet de wet wel nog formeel goedkeuren.
  [naar artikel]
 7. Van Rihanna tot P!nk: sterren woedend over Amerikaanse abortuswet (17/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De nieuwe, uiterst strenge abortuswet die in de Amerikaanse staat Alabama werd goedgekeurd wekt woede en weerzin op bij veel vrouwelijke...
  [naar artikel]
 8. Zo pro-life is Alabama: twee dagen na ingrijpende abortuswet krijgt man de doodstraf (17/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een dag nadat de wet die abortus verbiedt werd goedgekeurd, kreeg een veroordeelde crimineel in Alabama de doodstraf. Contradictorisch in een staat...
  [naar artikel]
 9. Strenge abortuswet in Alabama (tijdelijk) geblokkeerd (29/10/2019 - De Morgen)
  Een Amerikaanse federale rechter heeft de strenge abortuswet van de staat Alabama tijdelijk geblokkeerd. De wet verbiedt abortus ook in het geval van verkrachting of incest, en zou van kracht zijn gegaan op 15 november.
  [naar artikel]
 10. Ook in Missouri mogen verkrachte vrouwen straks geen abortus meer plegen (18/05/2019 - VRT NWS)
  Het abortus-offensief van conservatieve staten gaat onverminderd voort. Na Alabama heeft nu ook Missouri een strenge abortuswet goedgekeurd. Dat is tegen de federale regels. De zaak zal uiteindelijk bij het Hooggerechtshof terechtkomen. En dat is nu precies wat de tegenstanders van abortus willen. 
  [naar artikel]
 11. Roger Lallemand, vader van abortuswet, is overleden (20/10/2016 - De Redactie)
  Hij stond samen met Lucienne Herman-Michielsens aan de basis van de abortuswet, die in 1990 is goedgekeurd.
  [naar artikel]
 12. Ook Louisiana komt met strenge abortuswet: ingreep na zes weken verboden, ook bij verkrachting of incest (30/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In navolging van de Amerikaanse staten Alabama, Georgia en Iowa heeft ook de zuidelijke staat Louisiana een wet aangenomen die vrijwel alle...
  [naar artikel]
 13. Laatste slavenschip dat ooit in VS aankwam teruggevonden in Alabama (23/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  Het wrak van het laatste schip waarvan geweten is dat het slaven naar de Verenigde Staten heeft gebracht, is teruggevonden in de Amerikaanse staat Alabama. Dat hebben wetenschappers en de autoriteiten bevestigd.
  [naar artikel]
 14. Ook Lousiana neemt strenge abortuswet aan (30/05/2019 - De Morgen)
  In navolging van de Amerikaanse staten Alabama, Georgia en Iowa heeft ook de zuidelijke staat Louisiana een wet aangenomen die vrijwel alle abortussen verbiedt. Zelfs het afbreken van een zwangerschap na verkrachting of incest is onder de nieuwe wet verboden.
  [naar artikel]
 15. Verenigde Staten verpletteren Zwitserland (zonder Federer en Wawrinka) met 5-0 (05/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Verenigde Staten hebben geen enkele wedstrijd verloren in hun Davis Cup-duel met Zwitserland in de eerste ronde van de Wereldgroep. In Birmingham (Alabama) wonnen de Amerikanen, sinds zaterdag al zeker van kwalificatie voor de kwartfinales, ook de twee laatste enkelspelen.
  [naar artikel]
 16. Kamercommissie keurt versoepeling abortuswet goed, CD&V vraagt tweede lezing (27/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Kamercommissie Justitie heeft een versoepeling van de abortuswet goedgekeurd. CD&V, samen met N-VA en Vlaams Belang tegenstander van de...
  [naar artikel]
 17. Gouverneur Mississippi ondertekent strengste abortuswet VS (19/03/2018 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/2b7uM53JeOwklyTfUrwddaOWGxQ/diocontent/120683764/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90
  [naar artikel]
 18. Iers parlement keurt abortuswet goed, zwangerschap mag in eerste twaalf weken beëindigd (14/12/2018 - Knack)
  Het Ierse parlement heeft donderdagavond de abortuswet goedgekeurd, acht maanden na een historisch referendum waarbij een meerderheid van de bevolking zich uitsprak tegen het grondwettelijk verbod op zwangerschapsonderbreking.
  [naar artikel]
 19. Ook Louisiana komt met strenge abortuswet: ingreep na zes weken verboden, ook bij verkrachting of incest (30/05/2019 - De Morgen)
  In navolging van de Amerikaanse staten Alabama, Georgia en Iowa heeft ook de zuidelijke staat Louisiana een wet aangenomen die vrijwel alle abortussen verbiedt. Zelfs het afbreken van een zwangerschap na verkrachting of incest is onder de nieuwe wet verboden.
  [naar artikel]
 20. Federer en Wawrinka passen voor duel tegen Verenigde Staten (12/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  Zwitserland kan begin februari geen beroep doen op Roger Federer (ATP 17) en Stan Wawrinka (ATP 4) in de Davis Cupontmoeting tegen de Verenigde Staten. De twee toppers passen voor de interland in Birmingham (Alabama), zo bevestigde de Zwitserse tennisbond donderdag.
  [naar artikel]
 21. "Ik kon niet zwanger zijn door verkrachting, zeiden ze": vrouwen getuigen over abortus na nieuwe strenge wet in Alabama (17/05/2019 - VRT NWS)
  Twee dagen na de nieuwe strenge abortuswet in de Amerikaanse staat Alabama blijft het protest groot. Op Twitter getuigen verschillende vrouwen over hun abortus onder de hashtag #youknowme. En ook beroemdheden springen op de kar. 
  [naar artikel]
 22. IS-vrouw mag van Trump de Verenigde Staten niet meer binnen (21/02/2019 - VRT NWS)
  Hoda Muthana, een 24-jarige vrouw uit Alabama die in 2014 naar Syrië trok om zich bij terreurgroep IS te voegen, mag niet naar de Verenigde Staten terugkeren. Dat heeft de Amerikaanse president Donald Trump laten weten op Twitter. De familie van Muthana zal deze beslissing aanvechten. De beslissing van Trump komt er enkele dagen nadat hij zelf de Europese staten had aangemaand om hun Syriëstrijders terug te halen om ze te berechten.
  [naar artikel]
 23. Kamercommissie Justitie keurt versoepeling abortuswet goed: termijn van 12 naar 18 weken (20/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Kamercommissie Justitie heeft het wetsvoorstel rond de versoepeling van de abortuswet in tweede lezing goedgekeurd. De tekst verhuist nu naar de...
  [naar artikel]
 24. Alabama-shuffle: hoe het Republikeinse opportunisme de Senaatsverkiezingen kleurt (05/04/2019 - De Morgen)
  Frans Verhagen is journalist. Zijn meest recente boek is Geschiedenis van de Verenigde Staten.
  [naar artikel]
 25. Alabama-shuffle: hoe het Republikeinse opportunisme de Senaatsverkiezingen kleurt (12/12/2017 - De Morgen)
  Frans Verhagen is journalist. Zijn meest recente boek is Geschiedenis van de Verenigde Staten.
  [naar artikel]
 26. Ook Missouri keurt strengere abortuswet goed (18/05/2019 - Metro)
  Na een reeks andere Amerikaanse staten heeft ook Missouri vrijdag de wetgeving rond abortus verstrengd. Een abortus na de achtste week van de zwangerschap wordt zo verboden. Missouri, waar de Republikeinen aan de macht zijn, volgt daarmee het voorbeeld van verschillende andere staten die een wet uit 1973, die abortus in het hele land mogelijk maakte, verstrengen. Vele van die abortuswetten zijn al aangevochten in de rechtbank. In Missouri stemde het Republikeinse Huis van Afgevaardigden met 109 stemmen voor de wet. Er waren 46 stemmen tegen. Nu gaat de tekst naar de gouverneur, die ze naar alle waarschijnlijkheid zal ondertekenen. Verschillende staten namen al gelijkaardige wetten aan. Ze willen zo een foetus met een hartslag beschermen. Tegenstanders halen aan dat veel vrouwen na acht weken nog niet weten dat ze zwanger zijn. In Alabama is de Senaat nog een stap verder gegaan. Daar zijn abortussen verboden, tenzij het leven van de moeder in gevaar is. Er zijn ook geen uitzonderingen voor slachtoffers van verkrachting of incest. bron: Belga Het bericht Ook Missouri keurt strengere abortuswet goed verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 27. Kamercommissie Justitie keurt versoepeling abortuswet goed (20/12/2019 - De Morgen)
  De Kamercommissie Justitie heeft het wetsvoorstel rond de versoepeling van de abortuswet in tweede lezing goedgekeurd. De tekst verhuist nu naar de plenaire vergadering. Daar zullen de tegenstanders van het wetsvoorstel, CD&V, N-VA en Vlaams Belang, een advies vragen van de Raad van State.
  [naar artikel]
 28. Kamercommissie Justitie keurt versoepeling abortuswet goed (20/12/2019 - De Standaard)
  De Kamercommissie Justitie heeft vrijdag het wetsvoorstel rond de versoepeling van de abortuswet in tweede lezing goedgekeurd. De tekst verhuist nu naar de plenaire vergadering. Daar zullen de tegenstanders van het wetsvoorstel, CD&V, N-VA en Vlaams Belang, een advies vragen van de Raad van State.
  [naar artikel]
 29. Kamercommissie Justitie keurt versoepeling abortuswet goed (20/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Kamercommissie Justitie heeft vrijdag het wetsvoorstel rond de versoepeling van de abortuswet in tweede lezing goedgekeurd. De tekst verhuist nu naar de plenaire vergadering. Daar zullen de tegenstanders van het wetsvoorstel, CD&V, N-VA en Vlaams Belang, een advies vragen van de Raad van State.
  [naar artikel]
 30. Minstens zes doden bij zwaar stormweer in Verenigde Staten (11/01/2020 - Metro)
  In de Verenigde Staten zijn bij hevig stormweer zeker zes mensen om het leven gekomen. De civiele bescherming van de deelstaat Alabama verklaarde zaterdag dat een tornado tijdens onweersbuien drie doden heeft geëist. In Louisiana kwam volgens de politie van de gemeente Caddo een man om toen een grote boom op zijn huis terechtkwam. En in Bossier, ook in Louisiana, liet een ouder echtpaar het leven. Het noodweer was daar zo hevig dat het huis van de slachtoffers instortte en de brokstukken tot zestig meter verder vlogen. bron: Belga Het bericht Minstens zes doden bij zwaar stormweer in Verenigde Staten verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 31. Dodelijke tornado's in Alabama (30/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Een onweersfront met tornado's heeft in het zuiden van de Verenigde Staten doden en vernielingen achtergelaten. Volgens de Amerikaanse zender CNN
  [naar artikel]
 32. 4-jarige superheld deelt eten uit aan daklozen (28/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Austin Perin is een jongen van vier uit Alabama in de Verenigde Staten. Hij is daar een nationale held omdat het zijn persoonlijke missie is...
  [naar artikel]
 33. Manifestaties tegen strengere abortuswet in Polen (23/03/2018 - Metro)
  In heel Polen hebben vandaag duizenden mensen geprotesteerd tegen de nakende verstrenging van de al heel strikte abortuswet. De grootste protesten vonden plaats in Warschau. Volgens de stedelijke autoriteiten namen daar ongeveer 55.000 mensen deel. De Poolse abortuswet is al de strengste in Europa. Vrouwen kunnen zwangerschappen enkel afbreken bij verkrachting, als het leven van de moeder in gevaar is of als het kind een zware beperking heeft. Dat laatste punt willen abortustegenstanders nu verbieden en is voorzien in een wetsontwerp. De meeste Polen zijn volgens peilingen nochtans voor een versoepeling van de wetgeving. De manifestaties vonden ook plaats in steden zoals Krakau, Poznan, Wroclaw, Gdansk en Szczecin. Ook voorstanders van de strengere wet trokken de straat op. De partij Recht en Rechtvaardigheid (PiS) regeert met absolute meerderheid en staat dicht bij de katholieke kerk. De partij wil strengere abortuswetten. Bron: Belga   Het bericht Manifestaties tegen strengere abortuswet in Polen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 34. Milla Jovovich onderging abortus: “Ik heb er nog steeds nachtmerries over” (17/05/2019 - Metro)
  De Amerikaanse actrice Milla Jovovich heeft in een openhartige post op Instagram verteld over haar abortus die ze twee jaar geleden onderging. Dat doet ze naar aanleiding van de strenge anti-abortuswet die er in de VS zit aan te komen. Na Ohio, Mississippi, Kentucky, Iowa, en North Dakota wil nu ook Alabama een strenge abortuswet invoeren die vrouwen verbiedt om de zwangerschap nog af te breken na zes weken. Dat geldt ook voor vrouwen die zwanger werden na verkrachting. Het wetsvoorstel krijgt heel wat tegenkanting, niet in het minst van ‘Hellboy’-actrice Milla Jovovich. Ook abortusverbod na verkrachting of bij incest De in Oekraïne geboren actrice onderging twee jaar geleden een abortus, iets waar ze zich nog steeds voor schaamt, maar waarover ze nu naar buiten komt omdat er zoveel op het spel staat. “Ik hou er niet van om me uit te laten over politiek. Ik doe dat alleen wanneer ik het echt nodig acht en dit is een van die keren. Het verhaal dat ik wil delen is dat de rechten van vrouwen om veilig abortus te plegen opnieuw in gevaar zijn. Afgelopen dinsdag heeft de gouverneur van Georgia een wet ondertekend waardoor vrouwen na zes weken zwangerschap geen abortus meer mogen aanvragen (vaak weten vrouwen dan nog niet eens dat ze zwanger zijn), zelfs niet als ze verkracht zijn of wanneer er sprake is van incest!”, schrijft ze. Alleen en hulpeloos De 43-jarige actrice vertelt over haar eigen zwangerschapsonderbreking van twee jaar geleden, een ingreep die ze zelf wilde, maar die een enorm zware impact op haar naliet. “Abortus is gigantisch zwaar voor vrouwen. Niet alleen op emotioneel gebied, maar het kan vaak ook onveilig en onhygiënisch zijn en gedaan worden. Ik heb dit zelf ook meegemaakt, twee jaar geleden. Ik was bijna vijf maanden zwanger en met een film bezig in Oost-Europa, toen ik veel te vroeg moest gaan bevallen van mijn baby. Een abortus was helaas dus nodig en ik moest daarbij de hele tijd wakker blijven. Het is een van de ergste dingen die ik ooit heb meegemaakt. Ik heb er nog steeds nachtmerries over. Ik voelde me alleen en hulpeloos. Het heeft gigantisch lang geduurd voordat ik me eroverheen kon zetten. Maar als ik nu denk aan de vrouwen die in de toekomst een abortus moeten laten plegen in veel ergere omstandigheden vanwege nieuwe wetten, dan draait mijn maag om”, klinkt het. “Vechten voor onze rechten” De ‘Resident Evil’-actrice verzet zich dan ook stevig tegen de strenge anti-abortuswet. “Deze vreselijke ervaring zal mij altijd bijblijven tot mijn laatste dag. Een abortus laten plegen is op zijn ‘best’ een vreselijke nachtmerrie. Geen enkele vrouw wil dit meemaken. Maar we moeten vechten voor onze rechten en mocht een abortus ooit nodig zijn, moet deze veilig en goed gedaan kunnen worden. Ik wilde mijn verhaal niet delen. Maar nu er zo veel op de het spel staat, kan ik niet stil blijven”, aldus Jovovich. Lees ook : Strengste abortuswet van Verenigde Staten goedgekeurd in Alabama Het bericht Milla Jovovich onderging abortus: “Ik heb er nog steeds nachtmerries over” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 35. Recht op abortus op de helling in VS: door Trump benoemde opperrechters kunnen klok halve eeuw terugdraaien (16/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In Alabama heeft nu ook de gouverneur zijn fiat gegeven voor de allerstrengste abortuswet in de VS. Die verbiedt een zwangerschapsafbreking zelfs...
  [naar artikel]
 36. Verenigde Staten dreigen met "strengste sancties ooit" tegen Iran (21/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo heeft vandaag twaalf voorwaarden opgelijst om tot een nieuw nucleair akkoord te kunnen...
  [naar artikel]
 37. Trump maakte 'strengste sancties ooit' tegen Iran bekend (20/09/2019 - De Tijd)
  19:05 De Verenigde Staten hebben vrijdag nieuwe maatregelen tegen de Iraanse centrale bank en het soevereine fonds van Teheran bekendgemaakt wegens 'financiering van terrorisme'.
  [naar artikel]
 38. Abortuswet die zwangere meisjes verplicht voor rechter te verschijnen ongrondwettig bevonden (01/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Zwangere tienermeisjes die in de Amerikaanse staat Alabama een abortus willen laten uitvoeren, moeten bij wet eerst een gerechtelijke procedure
  [naar artikel]
 39. VS weigeren IS-jihadiste terug te nemen die naar Syrië was vertrokken (20/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Verenigde Staten zullen een vrouw die eind 2014 uit Alabama was vertrokken om zich bij de terreurorganisatie Islamitische Staat in Syrië aan te...
  [naar artikel]
 40. Alabama verbiedt bijna alle abortussen, ook bij verkrachting (15/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  In Alabama is een wetsvoorstel goedgekeurd dat alle abortussen verbiedt, tenzij de gezondheid van de moeder in gevaar is. Het is al de zeventiende staat dit jaar die dergelijke wetgeving invoert. Tegenstanders van abortus willen er zo voor zorgen dat het Hooggerechtshof het recht op abortus herziet.
  [naar artikel]
 41. Man breekt heup tijdens boodschappen doen. Walmart mag 7,5 miljoen dollar ophoesten (13/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een jury in de staat Alabama in de Verenigde Staten heeft geoordeeld dat een legerveteraan die zijn heup brak toen hij een watermeloen uit het...
  [naar artikel]
 42. Executie op het nippertje opgeschort in VS omdat terdoodveroordeelde niets meer van misdaad weet (26/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het Hooggerechtshof in de Verenigde Staten heeft in extremis de executie opgeschort die gisterenavond gepland was in de staat Alabama. De...
  [naar artikel]
 43. Verenigde Staten willen kernwapens in Duitsland moderniseren (12/08/2016 - Het Belang van Limburg)
  De Verenigde Staten willen hun in Duitsland gestationeerde kernwapens moderniseren. De Amerikaanse president Barack Obama zou kort voor het einde van zijn ambtsperiode de laatste ontwikkelingsfase voor een nieuwe versie van atoombommen goedgekeurd hebben. Dat meldt het Duitse weekblad Der Spiegel in zijn jongste uitgave.
  [naar artikel]
 44. Verenigde Staten willen kernwapens in Duitsland moderniseren (12/08/2016 - Gazet van Antwerpen)
  De Verenigde Staten willen hun in Duitsland gestationeerde kernwapens moderniseren. De Amerikaanse president Barack Obama zou kort voor het einde van zijn ambtsperiode de laatste ontwikkelingsfase voor een nieuwe versie van atoombommen goedgekeurd hebben. Dat meldt het Duitse weekblad Der Spiegel in zijn jongste uitgave.
  [naar artikel]
 45. Recordaantal unicorns in Verenigde Staten (19/12/2019 - Express)
  In de Verenigde Staten heeft durfkapitaal dit jaar opnieuw een recordaantal unicorns gecreëerd. Dat blijkt uit een rapport van consulent CB Insights. De studie kon dit jaar in de Verenigde Staten tot nu toe al 66 nieuwe unicorns registreren. Unicorns zijn technologie-startups met een waarde van minstens 1 miljard dollar. Vorig jaar eindigde met een […] The post Recordaantal unicorns in Verenigde Staten appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 46. De Amerikaanse strijd om abortus: 'Doel is het federale recht op abortus terugdraaien' (18/05/2019 - Knack)
  In Alabama werd deze week een zeer strenge abortuswet aangenomen, waarmee de Amerikaanse staat in de voetsporen treedt van onder andere Ohio en Georgia. Maar waarom gebeurt dit nu?
  [naar artikel]
 47. Kandidaat-senator in VS weigert zich terug te trekken na beschuldiging van kindermisbruik (10/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het is al seksueel misbruik, wat de klok slaat. In de Verenigde Staten weigert de 70-jarige kandidaat-senator Roy Moore uit Alabama zijn...
  [naar artikel]
 48. Wrak laatste slavenschip naar VS gevonden in Alabama: “Nu moeten ze het wel geloven” (23/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het wrak van het laatste schip waarvan geweten is dat het slaven naar de Verenigde Staten heeft gebracht, is teruggevonden in de Amerikaanse staat...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.