Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

21 October 2020
00:50 uur

81 miljoen euro voor "Rabbit" van Jeff Koons: hoogste bedrag ooit voor werk van levende kunstenaar

VRT NWS

16/05/2019 - 08:37

"Rabbit", een beeld van de Amerikaanse kunstenaar Jeff Koons, is in New York geveild voor een bedrag van 91 miljoen dollar, omgerekend is dat 81 miljoen euro. Dat is het hoogste bedrag ooit dat op een veiling betaald werd voor een werk van een nog levende artiest.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Konijn van kunstenaar Jeff Koons verkocht voor 91,1 miljoen dollar (16/05/2019 - Metro)
  Een werk van de Amerikaanse beeldend kunstenaar Jeff Koons is woensdag bij veilinghuis Christie’s in New York verkocht voor 91,1 miljoen dollar. Het gaat om een recordbedrag voor een nog levende artiest. De “Rabbit”, een stalen variant van een konijn gemaakt van ballonnen, brak het record van het schilderij “Portrait of an Artist (Pool with Two Figures)” van de Britse kunstenaar David Hockney. Dat werd midden november verkocht voor 90,3 miljoen dollar, ook bij Christie’s. Het werk van Koons werd voor 80 miljoen dollar verkocht. Het schilderij van Hockney ging voor hetzelfde bedrag onder de hamer, maar de “Rabbit” brak toch het record door de commissies die op de verkoop betaald moeten worden. Zo liep de prijs op tot 91,075 miljoen dollar. De “Rabbit” maakt deel uit van een reeks van drie, die Koons maakte in 1986. Voor Hockney hem onttroonde met “Portrait of an Artist (Pool with Two Figures)”, was de 64-jarige Koons eerder al vijf jaar lang de levende kunstenaar wiens kunstwerk een recordbedrag opbracht. Zijn “Balloon Dog (Orange)” werd in 2013 al verkocht voor het toenmalige recordbedrag van 58,4 miljard dollar. Het konijn is een van de bekendste werken van de kunstenaar, die alle conventies in de kunstwereld omverwierp. Bron: Belga   Het bericht Konijn van kunstenaar Jeff Koons verkocht voor 91,1 miljoen dollar verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 2. Het duurste konijn ter wereld: Jeff Koons opnieuw levende kunstenaar met duurste kunstwerk (16/05/2019 - De Morgen)
  Een werk van de Amerikaanse beeldend kunstenaar Jeff Koons is woensdag bij veilinghuis Christie’s in New York verkocht voor 91,1 miljoen dollar. Het gaat om een recordbedrag voor een nog levende artiest.
  [naar artikel]
 3. Koons onttroont Hockney als duurste levende kunstenaar (16/05/2019 - De Tijd)
  09:43 Een werk van de Amerikaanse beeldend kunstenaar Jeff Koons is bij veilinghuis Christie's in New York verkocht voor 91,1 miljoen dollar. David Hockney is zo niet langer de duurste nog levende kunstenaa...
  [naar artikel]
 4. Konijn van kunstenaar Jeff Koons verkocht voor 91,1 miljoen dollar (16/05/2019 - De Morgen)
  Een werk van de Amerikaanse beeldend kunstenaar Jeff Koons is woensdag bij veilinghuis Christie’s in New York verkocht voor 91,1 miljoen dollar. Het gaat om een recordbedrag voor een nog levende artiest.
  [naar artikel]
 5. Konijn van kunstenaar Jeff Koons verkocht voor recordbedrag van 81 miljoen euro (16/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een werk van de Amerikaanse beeldend kunstenaar Jeff Koons is vandaag bij veilinghuis Christie's in New York verkocht voor 91,1 miljoen dollar,...
  [naar artikel]
 6. Konijn van kunstenaar Jeff Koons verkocht voor 81 miljoen euro (16/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een werk van de Amerikaanse beeldend kunstenaar Jeff Koons is vandaag bij veilinghuis Christie's in New York verkocht voor 91,1 miljoen dollar,...
  [naar artikel]
 7. Schilderij David Hockney levert 80 miljoen euro: nog nooit zoveel betaald voor werk van levende kunstenaar (16/11/2018 - De Morgen)
  Een schilderij van de Britse artiest David Hockney is bij Christie's in New York geveild voor een recordbedrag van 90,3 miljoen dollar, bijna 80 miljoen euro. Het is het hoogste bedrag dat ooit op een veiling is betaald voor werk van een nog levende kunstenaar.
  [naar artikel]
 8. Recordbedrag voor doek van De Kooning bij Christie's (16/11/2016 - De Redactie)
  Het werk "Untitled XXV" is voor 61,6 miljoen euro geveild, het hoogste bedrag ooit op een veiling voor een werk van de Nederlands-Amerikaanse kunstenaar.
  [naar artikel]
 9. 90,3 miljoen dollar voor schilderij van David Hockney, hoogste bedrag voor nog levende kunstenaar (16/11/2018 - VRT NWS)
  In New York is een schilderij van de Britse kunstenaar David Hockney (81) onder de hamer gegaan voor 90,3 miljoen dollar. Het is het hoogste bedrag dat op een veiling betaald werd voor een werk van een nog levende kunstenaar.
  [naar artikel]
 10. Schilderij van Hockney geveild voor recordbedrag voor nog levende kunstenaar (16/11/2018 - Metro)
  Een schilderij van de Britse kunstenaar David Hockney (81) is bij Christie’s New York voor 90,3 miljoen dollar geveild. Het werk ‘Portrait of an Artist (Pool with Two Figures)’, dat popartkunstenaar Hockney in 1972 schilderde, levert zo een nieuw record op voor een nog levende kunstenaar. Het vorige record stond op naam van kitschkunstenaar Jeff Koons, wiens ‘Balloon Dog (Orange)’ in 2013 voor 58 miljoen dollar onder de hamer ging -eveneens bij Christie’s. De veiling begon op 18 miljoen dollar. Al na 30 seconden was de kaap van 50 miljoen dollar gerond. Uiteindelijk werd het schilderij geveild voor 80 miljoen dollar na ongeveer negen minuten. De prijs bedraagt 90,3 miljoen dollar met kosten en commissies. Van dat bedrag gaat niets naar de artiest, die het werk in 1972 verkocht voor ongeveer 20.000 dollar. ‘Portrait of an Artist’ toont een openluchtzwembad in een idyllische, heuvelachtige omgeving. Eén figuur is aan het zwemmen, een andere kijkt peinzend van op de rand toe. Hockney wordt beschouwd als een van de meest toonaangevende hedendaagse schilders. Het hoogste bedrag dat voor een werk van hem is opgehoest, is “amper” 28 miljoen. Dat werd in mei dit jaar betaald voor zijn in 1990 gecreëerde werk ‘Pacific Coast Highway and Santa Monica’. ‘Portrait of an Artist’ is een iconisch werk van Hockney. Het werk prijkt op de voorpagina van talrijke boeken over de Britse artiest. Bron: Belga   Het bericht Schilderij van Hockney geveild voor recordbedrag voor nog levende kunstenaar verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 11. Meesterwerk van kunstenaar Jeff Koons vernield door man die er per ongeluk tegenviel (08/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Op de laatste dag van de expositie in de Nieuwe Kerk in Amsterdam is een meesterwerk van de wereldberoemde Amerikaanse kunstenaar Jeff Koons kapot...
  [naar artikel]
 12. Franse kunstwereld zegt "non" tegen sculptuur van Jeff Koons (12/02/2018 - VRT NWS)
  In Frankrijk groeit de commotie over een sculptuur van Jeff Koons ter nagedachtenis van de slachtoffers van de aanslagen in Parijs. Het monumentale werk moet een plekje bij het Palais de Tokyo krijgen, maar om tal van redenen is de kunstwereld tegen het project gekant.
  [naar artikel]
 13. Kitschkunstenaar Jeff Koons veroordeeld wegens namaak (08/11/2018 - Metro)
  Een rechtbank in Parijs heeft de beroemde Amerikaanse kitschkunstenaar Jeff Koons veroordeeld tot een fikse boete. Koons had voor een van zijn werken het beeldje nagemaakt van het (in Frankrijk) erg bekende varkentje uit de reclame voor het kledingmerk Naf-Naf. Het werk uit porselein, waarop verder nog twee anonieme pinguïns en de buste van een vrouw te zien zijn, maakte in 2014 deel uit van een tentoonstelling in de Franse hoofdstad. De controversiële kunstenaar moet samen met zijn bedrijf Jeff Koons LLC en het Centre Georges Pompidou, dat het beeld bij een retrospectieve van Koons’ beeldhouwwerken had geëxposeerd, in totaal 135.000 euro schadevergoeding ophoesten aan adverteerder Franck Davidovici, bedenker van het spotje ‘Fait d’hiver’ voor Naf-Naf. Voorts moet Jeff Koons LLC een extra 11.000 euro betalen aan Davidovici wegens het opnemen van een afbeelding van de sculptuur op de internetsite van de kunstenaar. Uitgeverij Flammarion moet een schadevergoeding van 2.000 euro betalen wegens het in de handel brengen van een boek waarin het werk afgedrukt staat. Davidovici wou ook dat de sculptuur in beslag werd genomen, maar daar ging de rechter niet op in. Koons exposeerde de sculptuur, eveneens met de ambigue titel ‘Fait d’Hiver’ (“wintergebeurtenis” en “faits divers”), voor het eerst in een New Yorkse galerij in 1988. In 2007 werd het werkje bij Christie’s New York voor drie miljoen euro verkocht. Het maakt deel uit van de Prada-verzameling. Na een klacht in 2014 van Davidovici, die het Naf-Nafvarkentje in 1985 bedacht, verwijderde het Pompidou het gewraakte werk uit zijn overzichtstentoonstelling. Koons is al vaker veroordeeld wegens plagiaat – plagiaat is ook zowat zijn handelsmerk. In maart vorig jaar veroordeelde dezelfde Parijse rechtbank de kunstenaar wegens de “vervalsing” van een cliché van een Franse fotograaf. De vervalsing, ‘Naked’ genaamd, maakte deel uit van dezelfde serie als ‘Fait d’Hiver’. Bron: Belga   Het bericht Kitschkunstenaar Jeff Koons veroordeeld wegens namaak verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 14. 1e versie "Het rijk der lichten" van Magritte voor recordbedrag geveild (14/11/2017 - VRT NWS)
  In New York is de 1e versie van "Het rijk der lichten" van René Magritte voor 20,5 miljoen dollar (17,5 miljoen euro) geveild. Dat is het hoogste bedrag ooit voor een werk van de Belgische surrealistische schilder.
  [naar artikel]
 15. Schilderij van Munch geveild voor bijna 51 miljoen euro (15/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  Het schilderij “Meisjes op de Brug” van Edvard Munch is bij Sotheby’s in New York geveild voor 54,5 miljoen dollar, omgerekend zo’n 50,6 miljoen euro. Dat is het tweede hoogste bedrag dat ooit voor een werk van de Noorse kunstenaar (1863-1944) is neergeteld, zo heeft het veilinghuis laten weten. “De Schreeuw” blijft recordhouder: één van de vier uitvoeringen van dat schilderij - één van de hoofdwerken van het expressionisme - ging in 2012 onder de hamer voor 119,9 miljoen dollar, omgerekend ongeveer 111 miljoen euro.
  [naar artikel]
 16. Kunstenaar Jeff Koons steekt handtassen Louis Vuitton in nieuw jasje (12/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het Franse modehuis Louis Vuitton lanceert eind deze maand een exclusieve collectie handtassen, ontworpen door niemand minder dan Jeff Koons. Met de hulp van grootmeesters zoals Da Vinci, Rubens en Van Gogh.
  [naar artikel]
 17. Chimpansees in Lagerhuis van Banksy verkocht voor meer dan 11 miljoen euro (04/10/2019 - Metro)
  In Londen is ‘Devolved Parliamant’ van de wereldberoemde kunstenaar Banksy geveild voor een recordbedrag van 11,1 miljoen euro. Het satirische werk beeld het Britse Lagerhuis vol chimpansees af. Het werk is 4,5 meter breed en bijna 2,8 meter hoog en is het grootste werk op canvas van de kunstenaar. Het dateert uit 2009. Hoogste prijs ooit Op voorhand dacht veilinghuis Sotheby’s dat het zo’n 1,5 tot 2 miljoen pond (1,7 tot 2,2 miljoen euro) zou kunnen opleveren, maar dat werd na 13 minuten bieden bijna tien miljoen pond of 11,1 miljoen euro. Dat is de hoogste prijs die ooit op een veiling betaald werd voor een werk van Banksy.   Dit bericht bekijken op Instagram   . Devolved Parliament I made this ten years ago. Bristol museum have just put it back on display to mark Brexit day. . “Laugh now, but one day no-one will be in charge.” Een bericht gedeeld door Banksy (@banksy) op 28 Mrt 2019 om 7:41 (PDT) Lees ook : Fel bekritiseerde debuut-cd van Paris Hilton eindelijk ‘hot’ dankzij Banksy Het bericht Chimpansees in Lagerhuis van Banksy verkocht voor meer dan 11 miljoen euro verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 18. Chimpansees in Lagerhuis van Banksy verkocht voor meer dan 11 miljoen euro (03/10/2019 - Metro)
  In Londen is donderdagavond “Devolved Parliamant” van de wereldberoemde kunstenaar Banksy geveild voor een recordbedrag van 11,1 miljoen euro. Het satirische werk beeld het Britse Lagerhuis vol chimpansees af. Het werk is 4,5 meter breed en bijna 2,8 meter hoog en is het grootste werk op canvas van de kunstenaar. Het dateert uit 2009. Op voorhand dacht veilinghuis Sotheby’s dat het zo’n 1,5 tot 2 miljoen pond (1,7 tot 2,2 miljoen euro) zou kunnen opleveren, maar dat werd na 13 minuten bieden bijna tien miljoen pond of 11,1 miljoen euro. Dat is de hoogste prijs die ooit op een veiling betaald werd voor een werk van Banksy. Bron: Belga   Het bericht Chimpansees in Lagerhuis van Banksy verkocht voor meer dan 11 miljoen euro verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 19. 50,5 miljoen euro voor "Meisjes op de brug" van Munch (15/11/2016 - De Redactie)
  Het is volgens veilinghuis Sotheby's het tweede hoogste bedrag dat ooit voor een schilderij van de Noorse schilder betaald is.
  [naar artikel]
 20. Amerikaan wint hoogste bedrag ooit gewonnen met één lottoticketje (24/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  Een inwoner van de Amerikaanse staat Massachusetts heeft woensdagavond het duizelingwekkende bedrag van 758,7 miljoen dollar - ofwel bijna 643 miljoen euro - gewonnen met de Amerikaanse loterij Powerball. Het gaat om het hoogste bedrag ooit dat gewonnen werd met één lottoticketje.
  [naar artikel]
 21. Duurste werk van Magritte ooit verkocht (14/11/2017 - Het Nieuwsblad)
  Het schilderij ‘L’empire des lumières’ uit 1949 van de Belgische surrealist René Magritte is maandag in New York geveild voor 20,5 miljoen dollar (17,5 miljoen euro). Het gaat om het hoogste bedrag ooit voor een Magritte.
  [naar artikel]
 22. Recordopbrengst voor "Eisberg" van Gerhard Richter (09/03/2017 - De Redactie)
  In Londen is het schilderij van de Duitse schilder voor een recordbedrag van 20,4 miljoen euro verkocht. Dat is het hoogste bedrag dat ooit voor een schilderij van een landschap is betaald op een veiling bij Sotheby's.
  [naar artikel]
 23. Chimpansees in Lagerhuis van Banksy geveild voor 11 miljoen euro (03/10/2019 - De Tijd)
  22:52 In Londen is donderdagavond 'Devolved Parliamant' van de wereldberoemde kunstenaar Banksy geveild voor een recordbedrag van 11,1 miljoen euro. Dat is de hoogste prijs ooit betaald voor een werk van Ba...
  [naar artikel]
 24. 'De schreeuw' van Munch breekt veilingrecord (07/04/2019 - De Morgen)
  De schreeuw, een van de vier bestaande versies van het beroemde schilderij van de Noorse kunstenaar Edvard Munch, is bij Sotheby's in New York geveild voor 119,9 miljoen dollar (91 miljoen euro). Dat is het hoogste bedrag dat ooit werd betaald voor een kunstwerk op een veiling.
  [naar artikel]
 25. "Tutu", ook wel de Afrikaanse "Mona Lisa" genoemd, brengt een record op (01/03/2018 - VRT NWS)
  Het portret van de Nigeriaanse prinses Ife Adetutu Ademiluyi, kortweg "Tutu", is voor 1,36 miljoen euro verkocht op een veiling in Londen. Dat is meer dan vier keer zoveel als de hoogste schatting, en een record voor Afrikaans kunstenaar Ben Enwonwu. Het schilderij werd in 1975 teruggevonden: het hing gewoon aan een muur in een appartement bij particulieren. Daarna bleef het vrijwel veertig jaar stil rond het werk.
  [naar artikel]
 26. ‘Pornografisch’ of ‘prachtig geschenk’: Jeff Koons-sculptuur voor slachtoffers aanslagen Parijs krijgt hevige reacties (07/10/2019 - De Morgen)
  Een sculptuur ter nagedachtenis van de slachtoffers van de aanslagen in Parijs in 2015 wordt door critici bestempeld als ‘pornografisch’. Het werk van de Amerikaanse artiest Jeff Koons stelt een boeket tulpen voor, maar sommigen zien er eerder marshmallows of anussen in.
  [naar artikel]
 27. 450 miljoen dollar voor schilderij van Da Vinci (16/11/2017 - VRT NWS)
  Het schilderij "Salvator Mundi" van Leonardo Da Vinci is woensdag in New York geveild voor maar liefst 450,3 miljoen dollar (382 miljoen euro) - meer dan vier keer het verwachte bedrag. Het werk uit 1500 is daarmee het duurste schilderij dat ooit onder de hamer ging.
  [naar artikel]
 28. Herontdekt werk van Ensor voor 7,4 miljoen euro geveild (07/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  ‘Squelette arrêtant masques’, het herontdekte schilderij van de Belgische expressionist James Ensor, is voor 7.357.500 euro (inclusief veilingkosten) geveild in Parijs. Volgens veilinghuis Sotheby’s is dat het hoogste bedrag dat ooit voor een werk van Ensor is gegeven.
  [naar artikel]
 29. Meesterwerk Jeff Koons kapot door ongeval in Amsterdam (08/04/2018 - Metro)
  Op de laatste dag van de expositie in de Nieuwe Kerk in Amsterdam is een meesterwerk van de wereldberoemde Amerikaanse kunstenaar Jeff Koons kapot gegaan. Een bezoeker is per ongeluk tegen het werk, Gazing Ball, gevallen, vertelt een ooggetuige aan de lokale televiezender AT5. Volgens getuige Oscar gebeurde het incident rond 15.00 uur, toen een concert bezig was ter afsluiting van de expositie in de Nieuwe Kerk. “Toen de laatste noten van het muziekstuk klonken, hoorde ik een knal. Daarop is een aantal mensen naar het kunstwerk gerend, dat het enige kunstwerk in deze expositie is. Het leek te gaan om een ongeluk. Een oude man stond er verdwaasd bij te kijken. De beveiligers hielpen hem, het ging er allemaal heel geciviliseerd aan toe en er leek echt geen sprake van opzet.” De Nieuwe Kerk heeft nog niet gereageerd. Bron: Belga   Het bericht Meesterwerk Jeff Koons kapot door ongeval in Amsterdam verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 30. Verkocht op Antwerpse veiling: Alechinsky voor 20.000 euro (26/08/2019 - Gazet van Antwerpen)
  In evenementenzaal BluePoint in Berchem zijn zondag ruim tweehonderd kunstwerken geveild van onder anderen Roger Raveel, Karel Appel, Jeff Koons en Damien Hirst. Een ets van Cobra-kunstenaar Pierre Alechinsky veranderde voor 20.000 euro van eigenaar.
  [naar artikel]
 31. Werk van Banksy versnippert zichzelf, Sotheby's: "We zijn gebanksyd" (06/10/2018 - VRT NWS)
  Op een veiling van Sotheby's in Londen hebben de bieders zich in een scène regelrecht uit "Mission impossible" gewaand toen een werk van de Britse kunstenaar Banksy zichzelf vernietigde. Het werk "Meisje met ballon" werd automatisch versnipperd nadat het voor 1,2 miljoen euro werd verkocht. "We zijn gebanksyd", vatte het veilighuis het onverwachte tafereel samen.
  [naar artikel]
 32. Brexit drijft Banksy-prijs op: "Chimpansees in Lagerhuis" verkocht voor recordbedrag van ruim 11 miljoen euro (04/10/2019 - VRT NWS)
  In Londen is gisterenavond "Devolved Parliamant" van de wereldberoemde kunstenaar Banksy geveild voor een recordbedrag van 11,1 miljoen euro. Het satirische werk beeld het Britse Lagerhuis vol chimpansees af.
  [naar artikel]
 33. Diamant "Pink Star" voor recordbedrag van 71 miljoen dollar onder de hamer (04/04/2017 - De Redactie)
  Indien de bieder met het bedrag over de brug komt, is het de hoogste prijs ooit die iemand voor een diamant betaalde.
  [naar artikel]
 34. 'Charlie Hebdo'-kunst van Jeff Koons niet welkom in Parijs (30/05/2018 - De Morgen)
  Bijna drieënhalf jaar na de aanslag op Charlie Hebdo is er nog altijd geen plaats gevonden voor het herdenkingsmonument van Jeff Koons. Zijn Bouquet of Tulips symboliseert vriendschap, maar veroorzaakt voorlopig vooral controverse.
  [naar artikel]
 35. Recordbedrag van 45,5 miljoen euro als prijzenpot op US Open (17/07/2018 - Het Belang van Limburg)
  De winnaar en winnares in het enkelspel van het US Open (27 augustus tot 9 september) zullen komende zomer 3,8 miljoen dollar (zo’n 3,26 miljoen euro) opstrijken. Dat maakte de Amerikaanse tennisfederatie (USTA) dinsdag bekend. De totale prijzenpot bedraagt 53 miljoen dollar (45,45 miljoen euro), dat is het hoogste bedrag ooit voor een grandslamtoernooi.
  [naar artikel]
 36. Dit zijn de duurste schilderijen ooit verkocht op een veiling (16/11/2017 - VRT NWS)
  Op een veiling in New York is een historisch recordbedrag betaald voor een schilderij van Leonardo da Vinci. “Salvator mundi’, een portret van Jezus, leverde zo’n 380 miljoen euro op. Het schilderij "Nafea faa ipoipo" ("Wanneer zal je trouwen?") van Paul Gauguin was tot gisteren het duurste schilderij ooit. In 2015 legde een verzamelaar er  264 miljoen euro voor neer. “De kaartspelers” van Paul Cézanne werd in 2011 gekocht voor 229 miljoen euro. Cézanne schilderde het werk tussen 1890 en  1896 en vroeg zijn tuinman om te poseren.  
  [naar artikel]
 37. EuroMillions-winnaar gaat zijn 50 miljoen euro ophalen (04/12/2018 - Metro)
  Een man uit Luik heeft zich gemeld bij het hoofdkantoor van de Nationale Loterij als winnaar van de EuroMillions-Jackpot van 50.340.151 euro. Hij zegt in eerste instantie zijn kinderen te willen laten meegenieten en zou ook een deel wegschenken aan een goed doel. De winnaar had vijf cijfers en twee sterren correct, en is daarmee de vierde Belg die dit jaar wint in rang 1. Eerder streek een landgenoot 107 miljoen euro op, terwijl twee anderen elk 17 miljoen euro wonnen. Het hoogste bedrag dat een Belg ooit won met het spel was 168 miljoen euro. Dat gebeurde bij de trekking op 11 oktober 2016. In juni 2017 won een andere landgenoot het tweede hoogste bedrag, 153 miljoen euro. bron: Belga Het bericht EuroMillions-winnaar gaat zijn 50 miljoen euro ophalen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 38. "De duurste reis ooit": Saoedische koning geeft 85 miljoen uit op vakantie (23/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Meer dan 100 miljoen dollar (85 miljoen euro): dat duizelingwekkende bedrag heeft de koning van Saoedi-Arabië naar verluidt uitgegeven tijdens
  [naar artikel]
 39. David Hockney is duurste levende kunstenaar (16/11/2018 - De Tijd)
  12:37 Een schilderij van de Britse kunstenaar David Hockney (81) is bij Christie's New York voor 90,3 miljoen dollar geveild. Het werk 'Portrait of an Artist (Pool with Two Figures)', dat popartkunstenaar H...
  [naar artikel]
 40. IN BEELD. Vinnie het konijn maakt je week goed (27/01/2018 - Metro)
  Hoe slecht je humeur ook mag zijn, Vinnie het konijn doet al je zorgen vergeten. Voor het Tumblr account Stuff on my Rabbit balanceert Vinnie eender welk voorwerp op zijn pluizig kopje. Welk huisdier doet dit na? 1 of 14 Tumblr Stuff on my Rabbit Tumblr Stuff on my Rabbit Tumblr Stuff on my Rabbit Tumblr Stuff on my Rabbit Tumblr Stuff on my Rabbit Tumblr Stuff on my Rabbit Tumblr Stuff on my Rabbit Tumblr Stuff on my Rabbit Tumblr Stuff on my Rabbit Tumblr Stuff on my Rabbit Tumblr Stuff on my Rabbit Tumblr Stuff on my Rabbit Tumblr Stuff on my Rabbit Tumblr Stuff on my Rabbit
  [naar artikel]
 41. Makers "Peter Rabbit": "Cartooneske voorstelling van voedselallergie gaat te ver"   (12/02/2018 - VRT NWS)
  De makers van de kinderfilm "Peter Rabbit" hebben zich verontschuldigd nadat er commotie ontstaan was over een scène in de film. Daarin wordt een personage bekogeld met braambessen terwijl de andere personages, een groep konijnen, weten dat hij daar allergisch aan is.  
  [naar artikel]
 42. 232 miljoen mensen aan het werk in de EU, hoogste cijfer ooit (20/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  In het tweede kwartaal van 2016 waren in de hele Europese Unie 232 miljoen mensen aan het werk, en dat waren er nooit meer. "Maar veel werkenden
  [naar artikel]
 43. 232 miljoen mensen aan het werk in de EU, hoogste cijfer ooit (20/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  In het tweede kwartaal van 2016 waren in de hele Europese Unie 232 miljoen mensen aan het werk, en dat waren er nooit meer. "Maar veel werkenden
  [naar artikel]
 44. Belgische clubs ontvangen bijna 4 miljoen euro van FIFA na WK, hoogste bedrag voor Anderlecht (04/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  Het WK voetbal in Rusland heeft de Belgische clubs 3.859.463 euro opgeleverd. Dat maakte de Wereldvoetbalbond FIFA dinsdag bekend. Anderlecht ontvangt met 1.191.491 euro het hoogste bedrag.
  [naar artikel]
 45. Richard Williams, animator van "Who framed Roger Rabbit", overleden (18/08/2019 - VRT NWS)
  Richard Williams, animator van de film "Who framed Roger Rabbit", is overleden. Hij werd 86 jaar oud. "Who framed Roger Rabbit" was een van de eerste Hollywoodfilms waarin animatiefiguurtjes zich mengden met gewone acteurs. Williams kreeg twee Oscars voor de film: een speciale award en de award in de categorie speciale effecten.
  [naar artikel]
 46. Kunstwerk van Banksy vernietigt zichzelf na bod van miljoen euro: "We zijn geBanksyd" (06/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een werk van de beroemde kunstenaar Banksy heeft gisteravond tijdens een veiling in Londen zichzelf vernietigd, vlak nadat het voor ruim 1,1...
  [naar artikel]
 47. Kunstwerk van Banksy vernietigt zichzelf na bod van een miljoen euro: "We zijn geBanksyd" (06/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een werk van de beroemde kunstenaar Banksy heeft gisteravond tijdens een veiling in Londen zichzelf vernietigd, vlak nadat het voor ruim 1,1...
  [naar artikel]
 48. Fietsvergoedingen ronden de kaap van 100 miljoen euro (14/05/2018 - Het Nieuwsblad)
  Het totale bedrag aan fietsvergoedingen bereikt opnieuw een recordpeil. In 2016 kregen iets meer dan 432.068 werknemers een vergoeding van gemiddeld 233 euro om met de fiets naar het werk te komen, goed voor een totaal bedrag van 100,5 miljoen euro en bijna 10 miljoen meer dan het jaar ervoor.
  [naar artikel]
 49. Opnieuw record bij Christie's: 81 miljoen euro voor een Hopper (14/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Op de traditionele herfstveilingen in New York heeft een werk van de Amerikaanse kunstenaar Edward Hopper (1882-1967) met een bedrag van bijna 92...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.