Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

22 September 2020
06:07 uur

Het duurste konijn ter wereld: Jeff Koons opnieuw levende kunstenaar met duurste kunstwerk

De Morgen

16/05/2019 - 08:37

Een werk van de Amerikaanse beeldend kunstenaar Jeff Koons is woensdag bij veilinghuis Christie’s in New York verkocht voor 91,1 miljoen dollar. Het gaat om een recordbedrag voor een nog levende artiest.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Koons onttroont Hockney als duurste levende kunstenaar (16/05/2019 - De Tijd)
  09:43 Een werk van de Amerikaanse beeldend kunstenaar Jeff Koons is bij veilinghuis Christie's in New York verkocht voor 91,1 miljoen dollar. David Hockney is zo niet langer de duurste nog levende kunstenaa...
  [naar artikel]
 2. Konijn van kunstenaar Jeff Koons verkocht voor 91,1 miljoen dollar (16/05/2019 - Metro)
  Een werk van de Amerikaanse beeldend kunstenaar Jeff Koons is woensdag bij veilinghuis Christie’s in New York verkocht voor 91,1 miljoen dollar. Het gaat om een recordbedrag voor een nog levende artiest. De “Rabbit”, een stalen variant van een konijn gemaakt van ballonnen, brak het record van het schilderij “Portrait of an Artist (Pool with Two Figures)” van de Britse kunstenaar David Hockney. Dat werd midden november verkocht voor 90,3 miljoen dollar, ook bij Christie’s. Het werk van Koons werd voor 80 miljoen dollar verkocht. Het schilderij van Hockney ging voor hetzelfde bedrag onder de hamer, maar de “Rabbit” brak toch het record door de commissies die op de verkoop betaald moeten worden. Zo liep de prijs op tot 91,075 miljoen dollar. De “Rabbit” maakt deel uit van een reeks van drie, die Koons maakte in 1986. Voor Hockney hem onttroonde met “Portrait of an Artist (Pool with Two Figures)”, was de 64-jarige Koons eerder al vijf jaar lang de levende kunstenaar wiens kunstwerk een recordbedrag opbracht. Zijn “Balloon Dog (Orange)” werd in 2013 al verkocht voor het toenmalige recordbedrag van 58,4 miljard dollar. Het konijn is een van de bekendste werken van de kunstenaar, die alle conventies in de kunstwereld omverwierp. Bron: Belga   Het bericht Konijn van kunstenaar Jeff Koons verkocht voor 91,1 miljoen dollar verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 3. Konijn van kunstenaar Jeff Koons verkocht voor 91,1 miljoen dollar (16/05/2019 - De Morgen)
  Een werk van de Amerikaanse beeldend kunstenaar Jeff Koons is woensdag bij veilinghuis Christie’s in New York verkocht voor 91,1 miljoen dollar. Het gaat om een recordbedrag voor een nog levende artiest.
  [naar artikel]
 4. Met de duurste nog levende kunstenaar op pad door L.A.: “Fucking. David. Hockney.” (01/03/2019 - De Morgen)
  Wie stelt u zich voor bij de ‘duurste levende kunstenaar’ van de wereld? Wij aten voorafgaand aan zijn expo in Amsterdam een hamburger met David Hockney (81) en volgden hem en het knotsgekke circus rond hem naar Los Angeles.
  [naar artikel]
 5. Konijn van kunstenaar Jeff Koons verkocht voor recordbedrag van 81 miljoen euro (16/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een werk van de Amerikaanse beeldend kunstenaar Jeff Koons is vandaag bij veilinghuis Christie's in New York verkocht voor 91,1 miljoen dollar,...
  [naar artikel]
 6. Konijn van kunstenaar Jeff Koons verkocht voor 81 miljoen euro (16/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een werk van de Amerikaanse beeldend kunstenaar Jeff Koons is vandaag bij veilinghuis Christie's in New York verkocht voor 91,1 miljoen dollar,...
  [naar artikel]
 7. Meesterwerk van kunstenaar Jeff Koons vernield door man die er per ongeluk tegenviel (08/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Op de laatste dag van de expositie in de Nieuwe Kerk in Amsterdam is een meesterwerk van de wereldberoemde Amerikaanse kunstenaar Jeff Koons kapot...
  [naar artikel]
 8. 81 miljoen euro voor "Rabbit" van Jeff Koons: hoogste bedrag ooit voor werk van levende kunstenaar (16/05/2019 - VRT NWS)
  "Rabbit", een beeld van de Amerikaanse kunstenaar Jeff Koons, is in New York geveild voor een bedrag van 91 miljoen dollar, omgerekend is dat 81 miljoen euro. Dat is het hoogste bedrag ooit dat op een veiling betaald werd voor een werk van een nog levende artiest.
  [naar artikel]
 9. Anticorruptieprins koopt ’s werelds duurste kasteel (19/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  louveciennes Na het duurste jacht en (wellicht) het duurste schilderij blijkt ook het duurste (private) huis ter wereld, een pseudobarok kasteel vlak bij en naar het model van Versailles, eigendom van de Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman.
  [naar artikel]
 10. Meesterwerk Jeff Koons kapot door ongeval in Amsterdam (08/04/2018 - Metro)
  Op de laatste dag van de expositie in de Nieuwe Kerk in Amsterdam is een meesterwerk van de wereldberoemde Amerikaanse kunstenaar Jeff Koons kapot gegaan. Een bezoeker is per ongeluk tegen het werk, Gazing Ball, gevallen, vertelt een ooggetuige aan de lokale televiezender AT5. Volgens getuige Oscar gebeurde het incident rond 15.00 uur, toen een concert bezig was ter afsluiting van de expositie in de Nieuwe Kerk. “Toen de laatste noten van het muziekstuk klonken, hoorde ik een knal. Daarop is een aantal mensen naar het kunstwerk gerend, dat het enige kunstwerk in deze expositie is. Het leek te gaan om een ongeluk. Een oude man stond er verdwaasd bij te kijken. De beveiligers hielpen hem, het ging er allemaal heel geciviliseerd aan toe en er leek echt geen sprake van opzet.” De Nieuwe Kerk heeft nog niet gereageerd. Bron: Belga   Het bericht Meesterwerk Jeff Koons kapot door ongeval in Amsterdam verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 11. Kunstenaar Jeff Koons steekt handtassen Louis Vuitton in nieuw jasje (12/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het Franse modehuis Louis Vuitton lanceert eind deze maand een exclusieve collectie handtassen, ontworpen door niemand minder dan Jeff Koons. Met de hulp van grootmeesters zoals Da Vinci, Rubens en Van Gogh.
  [naar artikel]
 12. Van aardbodem verdwenen: het mysterie van het duurste schilderij ter wereld (27/10/2019 - Het Nieuwsblad)
  ‘Salvator mundi’, het duurste schilderij ter wereld, is niet te zien op de Leonardo da Vinci-tentoonstelling in het Louvre in Parijs. Of toch niet bij de opening, want het museum hoopt nog altijd dat het kunstwerk van 404 miljoen euro opduikt. Enige probleem: niemand weet wie nu juist de eigenaar is en waar het schilderij is.
  [naar artikel]
 13. Duurste huis ter wereld staat in Hongkong: 681.000 euro per vierkante meter (27/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het duurste huis ter wereld staat in Hongkong in de exclusieve wijk The Peak, de duurste buurt van de Chinese miljoenenstad. De villa die momenteel...
  [naar artikel]
 14. Het duurste elftal ter wereld is straf, maar ook dat met duurste Belgen is indrukwekkend (28/05/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Nu alle competities erop zitten en we ook de winnaar van de Champions League kennen, kan er gefocust worden op het WK… en de transfermarkt. Het perfecte moment dus om het huidige duurste elftal samen te stellen.
  [naar artikel]
 15. Het duurste elftal ter wereld is straf, maar ook dat met duurste Belgen is indrukwekkend (28/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  Nu alle competities erop zitten en we ook de winnaar van de Champions League kennen, kan er gefocust worden op het WK… en de transfermarkt. Het perfecte moment dus om het huidige duurste elftal samen te stellen.
  [naar artikel]
 16. David Hockney is duurste levende kunstenaar (16/11/2018 - De Tijd)
  12:37 Een schilderij van de Britse kunstenaar David Hockney (81) is bij Christie's New York voor 90,3 miljoen dollar geveild. Het werk 'Portrait of an Artist (Pool with Two Figures)', dat popartkunstenaar H...
  [naar artikel]
 17. De duurste straat om een winkel te hebben ligt in Hongkong, Antwerpse Meir blijft duurste winkelstraat van België (14/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Causeway Bay in Hongkong is wat huur betreft Upper 5th Avenue in New York gepasseerd als duurste winkelstraat of -plek ter wereld. Op plaats drie...
  [naar artikel]
 18. Duurste huis ter wereld: 681.000 euro voor 1m2 (26/12/2018 - De Tijd)
  18:18 De exclusieve wijk The Peak in Hongkong herbergt wat waarschijnlijk het duurste optrekje ter wereld is.
  [naar artikel]
 19. Duurste huis ter wereld staat in Hongkong: 681.000 euro per vierkante meter (27/12/2018 - De Morgen)
  Het duurste huis ter wereld staat in Hongkong in de exclusieve wijk The Peak, de duurste buurt van de Chinese miljoenenstad. De villa, die momenteel te koop is, heeft een prijskaartje van bijna 447 miljoen dollar (omgerekend zo’n 392 miljoen euro). 
  [naar artikel]
 20. Is op tweedehands.be gekocht portret geschilderd door duurste schilder ter wereld? (20/08/2016 - De Morgen)
  Heeft Jan Starckx voor een prikje een werk van de duurste schilder ter wereld kunnen kopen?
  [naar artikel]
 21. Amazon-CEO koopt duurste huis van Californië (13/02/2020 - Express)
  Jeff Bezos, de CEO van techgigant Amazon, betaalt 165 miljoen dollar voor een huis in Los Angeles. Het nederige stulpje ligt in de luxueuze stad Beverly Hills. Het is het duurste huis ooit verkocht in Californië. Volgens The Wall Street Journal was het huis oorspronkelijk van de mediamagnaat David Geffen, de oprichter van de filmstudio […] The post Amazon-CEO koopt duurste huis van Californië appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 22. Zoveel kost duurste duif ter wereld (04/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De duurste duif ter wereld is vandaag onder de hamer gegaan. Het Belgische (!) prijsdier werd voor maar liefst 360.000 euro verkocht aan een
  [naar artikel]
 23. Is op tweedehands.be gekocht portret geschilderd door duurste schilder ter wereld? (20/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Heeft Jan Starckx voor een prikje een werk van de duurste schilder ter wereld kunnen kopen? De Turnhoutenaar is morgen te zien in het
  [naar artikel]
 24. Dit is het duurste huis ter wereld (en buurvrouw Jennifer Aniston is géén fan) (10/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het ligt - zoals verwacht - niet in België. Wie het duurste huis ter wereld wil zien, moet het vliegtuig nemen naar Los Angeles. In de sterrenwijk...
  [naar artikel]
 25. Duurste medicijn ter wereld komt op de markt: 2,1 miljoen dollar voor een behandeling (25/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Zwitserse farmagigant Novartis heeft in de Verenigde Staten de toestemming gekregen om het duurste medicijn ter wereld te verkopen. Het gaat om...
  [naar artikel]
 26. Kunstkenners staan voor raadsel: waar is het duurste schilderij ter wereld gebleven? (01/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het moest dé trekker worden van het Louvre Abu Dhabi. De tentoonstelling van ‘Salvator Mundi’, het duurste schilderij ter wereld, toegeschreven aan...
  [naar artikel]
 27. Duurste scheiding ooit is rond: Bezos geeft ex-vrouw 35 miljard dollar mee (05/04/2019 - De Morgen)
  De rijkste man ter wereld, Amazon-oprichter Jeff Bezos, en zijn vrouw hebben de duurste scheidingsovereenkomst ooit getekend. MacKenzie Bezos had na een 25-jarig huwelijk in gemeenschap van goederen de helft van zijn vermogen kunnen opeisen, maar neemt genoegen met 35 miljard dollar. 
  [naar artikel]
 28. Dit is de duurste kaas ter wereld (24/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  Kaas op basis van koe- en geitenmelk kennen we al, maar de duurste kaas ter wereld is gemaakt van ezelinnenmelk. Voor een kilogram betaal je ongeveer 880 pond, omgerekend 1037 euro.
  [naar artikel]
 29. Duurste wereldmetropolen bevinden zich allemaal in Azië (19/03/2020 - Express)
  De lijst met duurste steden van de wereld wordt inmiddels helemaal door Aziatische metropolen gedomineerd. Dat blijkt uit een studie... The post Duurste wereldmetropolen bevinden zich allemaal in Azië appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 30. Amazon nu duurste privébedrijf ter wereld (08/01/2019 - Metro)
  De Amerikaanse onlinewinkel Amazon is maandag het duurste privébedrijf ter wereld geworden. Het stak Microsoft voorbij op Wall Street. Er was geen directe aanleiding voor de gebeurtenis, of het moest het hernieuwde optimisme zijn op de beurs in New York. Aandelen van de door Jeff Bezos geleide groep werden maandag 3,44 procent meer waard. De beurswaarde klom zo tot 797 miljard dollar beurswaarde. Microsoft, dat 783 miljard dollar waard is, verliest dus de koppositie, die het eind november zelf had overgenomen van Apple. De prestatie van Amazon moet toch wat gerelativeerd worden, want het bedrijf ging fors achteruit sinds het begin september erin slaagde om de kaap van 1.000 miljard te ronden, een paar weken na Apple. bron: Belga   Het bericht Amazon nu duurste privébedrijf ter wereld verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 31. Duurste Rubens ooit komt vijf maanden naar Antwerpen (15/08/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Vanaf 26 september kunnen we in het Rubenshuis in Antwerpen gaan kijken naar De Kindermoord te Betlehem, een van de absolute topstukken van Rubens én het duurste kunstwerk ooit in België gemaakt. Het is van de zeventiende eeuw geleden dat het nog in Antwerpen te zien was. Dit is het onvoorstelbare verhaal van het schilderij, een geschiedenis vol gewiekste handelaars, kunstzinnige prinsen, prutsende experts, onwetende paters én een van de rijkste mensen ter wereld.
  [naar artikel]
 32. We kunnen fors besparen op stroom en gas, maar Vlaming blijft hangen bij duurste energiecontracten (04/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De duurste energiecontracten blijven de markt domineren, stelt energiewaakhond CREG vast. "In Vlaanderen vertegenwoordigen de tien duurste
  [naar artikel]
 33. Dit is de duurste milkshake ter wereld (26/06/2018 - Metro)
  De LUXE-milkshake van Serendipity 3 is officieel de duurste milkshake ter wereld. Voor 100 dollar of zo’n 85 euro krijg je dan ook geen bananen met vanille-ijs in je beker, maar eetbare goudvlokjes in een Swarovski-glas. Guinness World Records heeft de LUXE-milkshake van het New Yorkse Serendipity 3 uitgeroepen tot de duurste milkshake ooit. De milkshake combineert de beste en duurste ingrediënten ter wereld, zoals ijs van het kanaaleiland Jersey met extra veel botervet, slagroom van Devonshire, vanille-ijs uit Tahiti en verse vanille uit Madagaskar. Eetbaar goud Dat alles drink je natuurlijk niet uit een gewone plastieken beker. Het drankje wordt geserveerd in een glas met daarop 3.000 Swarovski-kristallen. De milkshake wordt trouwens ook afgewerkt met een laagje eetbaar goud van 23 karaat en Maraschinokers. Smakelijk! Lees ook : Deze whiskeymilkshake houdt je warm Het bericht Dit is de duurste milkshake ter wereld verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 34. Duurste glas whisky ter wereld blijkt niet echt (02/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Schotse experten zijn tot de vaststelling gekomen dat een van de duurste whisky's ter wereld - voor een glas tel je meer dan 10.000 dollar neer -...
  [naar artikel]
 35. Een kijkje in de duurste mobilhome ter wereld (25/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De EleMMent Palazzo Superior is de duurste en meest futuristische mobilhome ter wereld. De camper kost 3 miljoen dollar (2,56 miljoen euro), maar
  [naar artikel]
 36. TOP 5: De duurste auto's ter wereld van 2017 (09/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Binnenkort gaat het autosalon van start, wij plaatsen de vijf duurste wagens van 2017 op een rij.
  [naar artikel]
 37. Novartis heeft duurste medicijn ter wereld: 2,1 miljoen dollar (25/05/2019 - De Tijd)
  14:14 Het Zwitsere farmaconcern Novartis mag het duurste medicijn ter wereld verkopen. Het gaat om een eenmalige gentherapie voor de behandeling van een dodelijke spierziekte bij baby's.
  [naar artikel]
 38. Bezoeker laat peperduur kunstwerk Jeff Koons uiteenspatten in Amsterdam (08/04/2018 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/D-uNsQZOMwEIiHasgoxd66ewkf8/diocontent/121117555/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90
  [naar artikel]
 39. Jeff Koons' kunstwerk aan stukken: de scherven mogen terug naar New York (10/04/2018 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/6VgsPm0JeGe6svi8ja2K_QQH6kM/diocontent/118897922/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90
  [naar artikel]
 40. De duurste straat om een winkel te hebben, ligt in Hongkong (14/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Causeway Bay in Hongkong is wat huur betreft Upper 5th Avenue in New York gepasseerd als duurste winkelstraat of -plek ter wereld. Dat blijkt uit...
  [naar artikel]
 41. Zürich en Genève blijven duurste steden ter wereld (29/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De twee Zwitserse steden Zürich en Genève zijn nog steeds de twee duurste steden ter wereld. Dit blijkt uit een studie die vandaag gepubliceerd...
  [naar artikel]
 42. Dit is de duurste stad ter wereld: "Een Suzuki Swift kost 65.000 euro" (07/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Niet Parijs of New York, maar Singapore is volgens  'the Economist Intelligence Unit' de duurste stad ter wereld. De Aziatische stad, gelegen in
  [naar artikel]
 43. Gerhard Richter opnieuw belangrijkste kunstenaar ter wereld (22/11/2018 - VRT NWS)
  Het is al voor de 15e keer dat de in Keulen wonende 85-jarige schilder Gerhard Richter gekozen wordt als meest toonaangevende kunstenaar ter wereld. De Kunstkompasslijst van het Duitse economische magazine Capital verschijnt al sinds 1970. Geen enkele levende kunstenaar stond zo vaak en onafgebroken op 1.  
  [naar artikel]
 44. VIDEO. Naakt konijn steelt de show op Instagram (17/07/2019 - Metro)
  Een haarloos konijntje heeft heel wat succes op Instagram. Het dier lijdt aan een zeldzame genetische afwijking waardoor het geen vacht heeft. Maar dat weerhoudt er het beestje niet van om een succesvolle influencer te zijn. Cassandra Hall, een grafisch ontwerper uit Victoria, Australië werd verliefd op het schattige konijn. Nadat ze een advertentie zag bij een lokale fokker. Die verkocht al zijn zusjes en broertjes, maar het naakte konijntje was ‘niet te koop’. Toch deed Cassandra een poging en belde de eigenaar. Die zei tot haar groot jolijt dat het konijn niet te koop was, maar dat ze het wel mocht hebben. Samen met haar twee kinderen besloot ze het haarloze dier te adopteren. De vrouw noemde het beestje Mr. Bigglesworth. Schoonheid Ondertussen werd het konijn over de hele wereld bekend via een Instagramkanaal. Cassandra krijgt naar eigen zeggen dagelijks berichtjes over de impact die Mr. Bigglesworth heeft op mensen. Fans zien hem als een voorbeeld dat schoonheid in verschillende vormen bestaat en zijn dol op het schattige snuitertje. Lees ook : Konijn van kunstenaar Jeff Koons verkocht voor 91,1 miljoen dollar Het bericht VIDEO. Naakt konijn steelt de show op Instagram verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 45. Kitschkunstenaar Jeff Koons veroordeeld wegens namaak (08/11/2018 - Metro)
  Een rechtbank in Parijs heeft de beroemde Amerikaanse kitschkunstenaar Jeff Koons veroordeeld tot een fikse boete. Koons had voor een van zijn werken het beeldje nagemaakt van het (in Frankrijk) erg bekende varkentje uit de reclame voor het kledingmerk Naf-Naf. Het werk uit porselein, waarop verder nog twee anonieme pinguïns en de buste van een vrouw te zien zijn, maakte in 2014 deel uit van een tentoonstelling in de Franse hoofdstad. De controversiële kunstenaar moet samen met zijn bedrijf Jeff Koons LLC en het Centre Georges Pompidou, dat het beeld bij een retrospectieve van Koons’ beeldhouwwerken had geëxposeerd, in totaal 135.000 euro schadevergoeding ophoesten aan adverteerder Franck Davidovici, bedenker van het spotje ‘Fait d’hiver’ voor Naf-Naf. Voorts moet Jeff Koons LLC een extra 11.000 euro betalen aan Davidovici wegens het opnemen van een afbeelding van de sculptuur op de internetsite van de kunstenaar. Uitgeverij Flammarion moet een schadevergoeding van 2.000 euro betalen wegens het in de handel brengen van een boek waarin het werk afgedrukt staat. Davidovici wou ook dat de sculptuur in beslag werd genomen, maar daar ging de rechter niet op in. Koons exposeerde de sculptuur, eveneens met de ambigue titel ‘Fait d’Hiver’ (“wintergebeurtenis” en “faits divers”), voor het eerst in een New Yorkse galerij in 1988. In 2007 werd het werkje bij Christie’s New York voor drie miljoen euro verkocht. Het maakt deel uit van de Prada-verzameling. Na een klacht in 2014 van Davidovici, die het Naf-Nafvarkentje in 1985 bedacht, verwijderde het Pompidou het gewraakte werk uit zijn overzichtstentoonstelling. Koons is al vaker veroordeeld wegens plagiaat – plagiaat is ook zowat zijn handelsmerk. In maart vorig jaar veroordeelde dezelfde Parijse rechtbank de kunstenaar wegens de “vervalsing” van een cliché van een Franse fotograaf. De vervalsing, ‘Naked’ genaamd, maakte deel uit van dezelfde serie als ‘Fait d’Hiver’. Bron: Belga   Het bericht Kitschkunstenaar Jeff Koons veroordeeld wegens namaak verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 46. Parijs, Singapore en Hongkong zijn duurste steden ter wereld (19/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Singapore voerde vorig jaar al het lijstje aan van de duurste steden ter wereld. Dit jaar prijkt de Aziatische stad alweer op de eerste plaats,...
  [naar artikel]
 47. Amazon steekt Microsoft voorbij en is nu duurste privébedrijf ter wereld (08/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse onlinewinkel Amazon is maandag het duurste privébedrijf ter wereld geworden. Het stak Microsoft voorbij op Wall Street.
  [naar artikel]
 48. 'Charlie Hebdo'-kunst van Jeff Koons niet welkom in Parijs (30/05/2018 - De Morgen)
  Bijna drieënhalf jaar na de aanslag op Charlie Hebdo is er nog altijd geen plaats gevonden voor het herdenkingsmonument van Jeff Koons. Zijn Bouquet of Tulips symboliseert vriendschap, maar veroorzaakt voorlopig vooral controverse.
  [naar artikel]
 49. Waarom Parijs nog lang zal mogen wachten op het beloofde kunstwerk van Jeff Koons (21/06/2017 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/PdCtMPw31yRPwLejG_lt_EfMcMQ/diocontent/107604557/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&interlace=none&quality=0.90&format=jpg
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.