Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

21 October 2020
01:23 uur

Koons onttroont Hockney als duurste levende kunstenaar

De Tijd

16/05/2019 - 09:47

09:43 Een werk van de Amerikaanse beeldend kunstenaar Jeff Koons is bij veilinghuis Christie's in New York verkocht voor 91,1 miljoen dollar. David Hockney is zo niet langer de duurste nog levende kunstenaa...


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE TIJD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Met de duurste nog levende kunstenaar op pad door L.A.: “Fucking. David. Hockney.” (01/03/2019 - De Morgen)
  Wie stelt u zich voor bij de ‘duurste levende kunstenaar’ van de wereld? Wij aten voorafgaand aan zijn expo in Amsterdam een hamburger met David Hockney (81) en volgden hem en het knotsgekke circus rond hem naar Los Angeles.
  [naar artikel]
 2. Het duurste konijn ter wereld: Jeff Koons opnieuw levende kunstenaar met duurste kunstwerk (16/05/2019 - De Morgen)
  Een werk van de Amerikaanse beeldend kunstenaar Jeff Koons is woensdag bij veilinghuis Christie’s in New York verkocht voor 91,1 miljoen dollar. Het gaat om een recordbedrag voor een nog levende artiest.
  [naar artikel]
 3. David Hockney is duurste levende kunstenaar (16/11/2018 - De Tijd)
  12:37 Een schilderij van de Britse kunstenaar David Hockney (81) is bij Christie's New York voor 90,3 miljoen dollar geveild. Het werk 'Portrait of an Artist (Pool with Two Figures)', dat popartkunstenaar H...
  [naar artikel]
 4. Konijn van kunstenaar Jeff Koons verkocht voor 91,1 miljoen dollar (16/05/2019 - Metro)
  Een werk van de Amerikaanse beeldend kunstenaar Jeff Koons is woensdag bij veilinghuis Christie’s in New York verkocht voor 91,1 miljoen dollar. Het gaat om een recordbedrag voor een nog levende artiest. De “Rabbit”, een stalen variant van een konijn gemaakt van ballonnen, brak het record van het schilderij “Portrait of an Artist (Pool with Two Figures)” van de Britse kunstenaar David Hockney. Dat werd midden november verkocht voor 90,3 miljoen dollar, ook bij Christie’s. Het werk van Koons werd voor 80 miljoen dollar verkocht. Het schilderij van Hockney ging voor hetzelfde bedrag onder de hamer, maar de “Rabbit” brak toch het record door de commissies die op de verkoop betaald moeten worden. Zo liep de prijs op tot 91,075 miljoen dollar. De “Rabbit” maakt deel uit van een reeks van drie, die Koons maakte in 1986. Voor Hockney hem onttroonde met “Portrait of an Artist (Pool with Two Figures)”, was de 64-jarige Koons eerder al vijf jaar lang de levende kunstenaar wiens kunstwerk een recordbedrag opbracht. Zijn “Balloon Dog (Orange)” werd in 2013 al verkocht voor het toenmalige recordbedrag van 58,4 miljard dollar. Het konijn is een van de bekendste werken van de kunstenaar, die alle conventies in de kunstwereld omverwierp. Bron: Belga   Het bericht Konijn van kunstenaar Jeff Koons verkocht voor 91,1 miljoen dollar verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 5. Schilderij van Hockney geveild voor recordbedrag voor nog levende kunstenaar (16/11/2018 - Metro)
  Een schilderij van de Britse kunstenaar David Hockney (81) is bij Christie’s New York voor 90,3 miljoen dollar geveild. Het werk ‘Portrait of an Artist (Pool with Two Figures)’, dat popartkunstenaar Hockney in 1972 schilderde, levert zo een nieuw record op voor een nog levende kunstenaar. Het vorige record stond op naam van kitschkunstenaar Jeff Koons, wiens ‘Balloon Dog (Orange)’ in 2013 voor 58 miljoen dollar onder de hamer ging -eveneens bij Christie’s. De veiling begon op 18 miljoen dollar. Al na 30 seconden was de kaap van 50 miljoen dollar gerond. Uiteindelijk werd het schilderij geveild voor 80 miljoen dollar na ongeveer negen minuten. De prijs bedraagt 90,3 miljoen dollar met kosten en commissies. Van dat bedrag gaat niets naar de artiest, die het werk in 1972 verkocht voor ongeveer 20.000 dollar. ‘Portrait of an Artist’ toont een openluchtzwembad in een idyllische, heuvelachtige omgeving. Eén figuur is aan het zwemmen, een andere kijkt peinzend van op de rand toe. Hockney wordt beschouwd als een van de meest toonaangevende hedendaagse schilders. Het hoogste bedrag dat voor een werk van hem is opgehoest, is “amper” 28 miljoen. Dat werd in mei dit jaar betaald voor zijn in 1990 gecreëerde werk ‘Pacific Coast Highway and Santa Monica’. ‘Portrait of an Artist’ is een iconisch werk van Hockney. Het werk prijkt op de voorpagina van talrijke boeken over de Britse artiest. Bron: Belga   Het bericht Schilderij van Hockney geveild voor recordbedrag voor nog levende kunstenaar verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 6. 90,3 miljoen dollar voor schilderij van David Hockney, hoogste bedrag voor nog levende kunstenaar (16/11/2018 - VRT NWS)
  In New York is een schilderij van de Britse kunstenaar David Hockney (81) onder de hamer gegaan voor 90,3 miljoen dollar. Het is het hoogste bedrag dat op een veiling betaald werd voor een werk van een nog levende kunstenaar.
  [naar artikel]
 7. Schilderij David Hockney levert 80 miljoen euro: nog nooit zoveel betaald voor werk van levende kunstenaar (16/11/2018 - De Morgen)
  Een schilderij van de Britse artiest David Hockney is bij Christie's in New York geveild voor een recordbedrag van 90,3 miljoen dollar, bijna 80 miljoen euro. Het is het hoogste bedrag dat ooit op een veiling is betaald voor werk van een nog levende kunstenaar.
  [naar artikel]
 8. Konijn van kunstenaar Jeff Koons verkocht voor 91,1 miljoen dollar (16/05/2019 - De Morgen)
  Een werk van de Amerikaanse beeldend kunstenaar Jeff Koons is woensdag bij veilinghuis Christie’s in New York verkocht voor 91,1 miljoen dollar. Het gaat om een recordbedrag voor een nog levende artiest.
  [naar artikel]
 9. 81 miljoen euro voor "Rabbit" van Jeff Koons: hoogste bedrag ooit voor werk van levende kunstenaar (16/05/2019 - VRT NWS)
  "Rabbit", een beeld van de Amerikaanse kunstenaar Jeff Koons, is in New York geveild voor een bedrag van 91 miljoen dollar, omgerekend is dat 81 miljoen euro. Dat is het hoogste bedrag ooit dat op een veiling betaald werd voor een werk van een nog levende artiest.
  [naar artikel]
 10. Kunstenaar David Hockney krijgt Britse koninklijke onderscheiding (10/04/2019 - De Morgen)
  De Britse schilder David Hockney (74) is door de Britse koningin benoemd tot lid van de Order of Merit, de 'Orde van Verdienste'. Hockney is een van de belangrijkste Britse popartkunstenaars.
  [naar artikel]
 11. Meesterwerk van kunstenaar Jeff Koons vernield door man die er per ongeluk tegenviel (08/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Op de laatste dag van de expositie in de Nieuwe Kerk in Amsterdam is een meesterwerk van de wereldberoemde Amerikaanse kunstenaar Jeff Koons kapot...
  [naar artikel]
 12. Konijn van kunstenaar Jeff Koons verkocht voor recordbedrag van 81 miljoen euro (16/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een werk van de Amerikaanse beeldend kunstenaar Jeff Koons is vandaag bij veilinghuis Christie's in New York verkocht voor 91,1 miljoen dollar,...
  [naar artikel]
 13. Konijn van kunstenaar Jeff Koons verkocht voor 81 miljoen euro (16/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een werk van de Amerikaanse beeldend kunstenaar Jeff Koons is vandaag bij veilinghuis Christie's in New York verkocht voor 91,1 miljoen dollar,...
  [naar artikel]
 14. ‘Do remember they can’t cancel the spring’: het heerlijke escapisme van David Hockney (30/03/2020 - De Morgen)
  De Morgen laat zijn cultliefhebbers de film-, platen- of boekenkast uitspitten op zoek naar troostrijke klassiekers. Vandaag: journalist Robin Broos over kunstenaar David Hockney.
  [naar artikel]
 15. Iconisch schilderij David Hockney verkocht voor recordbedrag (16/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het iconische schilderij uit 1972 “Portrait of an Artist (Pool with Two Figures)” van de Britse kunstenaar David Hockney is gisteren in veilinghuis...
  [naar artikel]
 16. Britse kunstenaar David Hockney: "Onthoud, ze kunnen de lente niet annuleren" (01/04/2020 - VRT NWS)
  De Britse kunstenaar David Hockney, een van de meest invloedrijke hedendaagse artiesten, zit momenteel in quarantaine in Frankrijk. Vanuit zijn huis in Normandië wil hij de wereld in deze coronatijden verblijden met zijn kunst. Zijn tekeningen van de ontluikende lente om hem heen zijn een verademing voor velen.
  [naar artikel]
 17. Iconisch schilderij David Hockney verkocht voor recordbedrag van 90,3 miljoen dollar (16/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het iconische schilderij uit 1972 “Portrait of an Artist (Pool with Two Figures)” van de Britse kunstenaar David Hockney is gisteren in veilinghuis...
  [naar artikel]
 18. Kunstenaar Jeff Koons steekt handtassen Louis Vuitton in nieuw jasje (12/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het Franse modehuis Louis Vuitton lanceert eind deze maand een exclusieve collectie handtassen, ontworpen door niemand minder dan Jeff Koons. Met de hulp van grootmeesters zoals Da Vinci, Rubens en Van Gogh.
  [naar artikel]
 19. Sint-Martens-Latem onttroont Knokke als duurste woongemeente (27/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Sint-Martens-Latem in Oost-Vlaanderen was in het eerste kwartaal de duurste gemeente in Vlaanderen om een huis te kopen. De mediaanprijs voor een...
  [naar artikel]
 20. Braziliaan Alisson is duurste keeper aller tijden (18/07/2018 - De Tijd)
  14:01 De Braziliaanse doelman Alisson Becker verkast voor omgerekend 74 miljoen euro van AS Roma naar Liverpool. Daarmee onttroont hij Gianluigi Buffon als duurste keeper aller tijden.
  [naar artikel]
 21. Toen een Borremans nog een maandloon kostte (13/04/2019 - De Morgen)
  Michaël Borremans (52) is sinds deze week de 'duurste' Belgische levende kunstenaar. Het ideale moment om terug te blikken op hét keerpunt in zijn leven: de expo bij de Vrienden van het S.M.A.K., voorjaar 2000. 'Je voelde bij iedereen: 'Dit is anders. Hier moeten we bij zijn.''
  [naar artikel]
 22. Kitschkunstenaar Jeff Koons veroordeeld wegens namaak (08/11/2018 - Metro)
  Een rechtbank in Parijs heeft de beroemde Amerikaanse kitschkunstenaar Jeff Koons veroordeeld tot een fikse boete. Koons had voor een van zijn werken het beeldje nagemaakt van het (in Frankrijk) erg bekende varkentje uit de reclame voor het kledingmerk Naf-Naf. Het werk uit porselein, waarop verder nog twee anonieme pinguïns en de buste van een vrouw te zien zijn, maakte in 2014 deel uit van een tentoonstelling in de Franse hoofdstad. De controversiële kunstenaar moet samen met zijn bedrijf Jeff Koons LLC en het Centre Georges Pompidou, dat het beeld bij een retrospectieve van Koons’ beeldhouwwerken had geëxposeerd, in totaal 135.000 euro schadevergoeding ophoesten aan adverteerder Franck Davidovici, bedenker van het spotje ‘Fait d’hiver’ voor Naf-Naf. Voorts moet Jeff Koons LLC een extra 11.000 euro betalen aan Davidovici wegens het opnemen van een afbeelding van de sculptuur op de internetsite van de kunstenaar. Uitgeverij Flammarion moet een schadevergoeding van 2.000 euro betalen wegens het in de handel brengen van een boek waarin het werk afgedrukt staat. Davidovici wou ook dat de sculptuur in beslag werd genomen, maar daar ging de rechter niet op in. Koons exposeerde de sculptuur, eveneens met de ambigue titel ‘Fait d’Hiver’ (“wintergebeurtenis” en “faits divers”), voor het eerst in een New Yorkse galerij in 1988. In 2007 werd het werkje bij Christie’s New York voor drie miljoen euro verkocht. Het maakt deel uit van de Prada-verzameling. Na een klacht in 2014 van Davidovici, die het Naf-Nafvarkentje in 1985 bedacht, verwijderde het Pompidou het gewraakte werk uit zijn overzichtstentoonstelling. Koons is al vaker veroordeeld wegens plagiaat – plagiaat is ook zowat zijn handelsmerk. In maart vorig jaar veroordeelde dezelfde Parijse rechtbank de kunstenaar wegens de “vervalsing” van een cliché van een Franse fotograaf. De vervalsing, ‘Naked’ genaamd, maakte deel uit van dezelfde serie als ‘Fait d’Hiver’. Bron: Belga   Het bericht Kitschkunstenaar Jeff Koons veroordeeld wegens namaak verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 23. Sint-Martens-Latem onttroont Knokke als duurste woongemeente (27/06/2019 - VRT NWS)
  Sint-Martens-Latem in Oost-Vlaanderen was in het eerste kwartaal de duurste gemeente in Vlaanderen om een huis te kopen. De mediaanprijs voor een open, halfopen of gesloten bebouwing lag er op 699.750 euro. Knokke-Heist, tot eind vorig jaar de duurste gemeente in Vlaanderen, bezet nu de tweede plaats met een mediaanprijs van 648.750 euro.
  [naar artikel]
 24. Lukaku onttroont (naar alle waarschijnlijkheid) De Bruyne als duurste Belgische voetballer (06/07/2017 - Sporza)
  Als de transfer van Romelu Lukaku van Everton naar Manchester United wordt afgerond voor zo'n 85 miljoen euro, dan is Lukaku meteen de duurste Belgische voetballer ooit.
  [naar artikel]
 25. De schilder, zijn Flag en alles wat erna kwam (24/10/2017 - De Morgen)
  Jasper Johns, zowat de duurste nog levende kunstenaar, schilderde in 1958 de Amerikaanse vlag. Een schilderij waar de kunstgeschiedenis niet omheen kan. De Royal Academy of Arts in Londen toont een overzicht van de schilder en zijn iconische Flag.
  [naar artikel]
 26. IN KAART. Sint-Martens-Latem onttroont Knokke als duurste woongemeente, zoveel kost een huis bij jou (27/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Sint-Martens-Latem in Oost-Vlaanderen was in het eerste kwartaal de duurste gemeente in Vlaanderen om een huis te kopen. De mediaanprijs voor een...
  [naar artikel]
 27. David Hockney krijgt museum in geboortestad Bradford (17/12/2016 - De Redactie)
  De Britse schilder David Hockney zal net voor zijn 80e verjaardag de tentoonstellingsruimte in Cartwright Hall in Bradford openen.
  [naar artikel]
 28. Baden in betere tijden (05/04/2019 - De Morgen)
  De overzichtsexpo van David Hockney in Tate Britain breekt alle records. Goed nieuws na jaren van zwarte sneeuw. Dat precies een schilder van bijna 80 daarin slaagt, is geen toeval. 'In een tijd als deze biedt Hockney houvast.'
  [naar artikel]
 29. Gerhard Richter opnieuw belangrijkste kunstenaar ter wereld (22/11/2018 - VRT NWS)
  Het is al voor de 15e keer dat de in Keulen wonende 85-jarige schilder Gerhard Richter gekozen wordt als meest toonaangevende kunstenaar ter wereld. De Kunstkompasslijst van het Duitse economische magazine Capital verschijnt al sinds 1970. Geen enkele levende kunstenaar stond zo vaak en onafgebroken op 1.  
  [naar artikel]
 30. IN KAART. Sint-Martens-Latem onttroont Knokke als duurste gemeente, zoveel kost een huis bij jou (27/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Sint-Martens-Latem in Oost-Vlaanderen was in het eerste kwartaal de duurste gemeente in Vlaanderen om een huis te kopen. De mediaanprijs voor een...
  [naar artikel]
 31. Palladium onttroont goud als duurste edelmetaal (05/12/2018 - De Tijd)
  19:34 De stijgende vraag uit de auto-industrie geeft het exclusieve edelmetaal al vier maanden een stevige boost.
  [naar artikel]
 32. Meesterwerk Jeff Koons kapot door ongeval in Amsterdam (08/04/2018 - Metro)
  Op de laatste dag van de expositie in de Nieuwe Kerk in Amsterdam is een meesterwerk van de wereldberoemde Amerikaanse kunstenaar Jeff Koons kapot gegaan. Een bezoeker is per ongeluk tegen het werk, Gazing Ball, gevallen, vertelt een ooggetuige aan de lokale televiezender AT5. Volgens getuige Oscar gebeurde het incident rond 15.00 uur, toen een concert bezig was ter afsluiting van de expositie in de Nieuwe Kerk. “Toen de laatste noten van het muziekstuk klonken, hoorde ik een knal. Daarop is een aantal mensen naar het kunstwerk gerend, dat het enige kunstwerk in deze expositie is. Het leek te gaan om een ongeluk. Een oude man stond er verdwaasd bij te kijken. De beveiligers hielpen hem, het ging er allemaal heel geciviliseerd aan toe en er leek echt geen sprake van opzet.” De Nieuwe Kerk heeft nog niet gereageerd. Bron: Belga   Het bericht Meesterwerk Jeff Koons kapot door ongeval in Amsterdam verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 33. Sterren verzamelen zich in het Louvre voor lancering nieuwe collectie Louis Vuitton (12/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  Dinsdag onthulde het Franse luxemerk Louis Vuitton een nieuwe collectie handtassen en accessoires, ontworpen in samenwerking met de Amerikaanse kunstenaar Jeff Koons. Het evenement vond plaats in het Louvre Museum in Parijs, waar een dinertje werd georganiseerd naast de Mona Lisa in Salle des Etats. Onder meer de kunstenaar zelf en veel beroemdheden - van Jennifer Aniston tot Cate Blanchett - waren van de partij.
  [naar artikel]
 34. Louis Vuitton werkt samen met kunstenaar Jeff Koons (11/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Louis Vuitton toont op 28 april hun nieuwe collectie handtassen en accessoires. Wat is bijzonder aan de nieuwe lijn? Ze werden mee ontworpen door
  [naar artikel]
 35. Een fortuin waard, “maar toch gaat die Tuymans op het kampvuur” (03/08/2017 - Het Nieuwsblad)
  Markeer 14 augustus in je agenda. Dan gaat een Tuymans in vlammen op. Yep, een schilderij van Luc Tuymans, bij ’s werelds duurste levende schilders. Waarde: minstens een half miljoen euro. “Het is een vloerschildering op hout, een tijdelijk werk dat nooit bedoeld was om te ver­kopen”, zegt kunstenaar Gert Robijns, die het vuurtje stookt. De meester zelve staat overigens achter het dure kampvuur. “Dit is het perfecte einde voor dit werk”, zegt Tuymans.
  [naar artikel]
 36. 'Charlie Hebdo'-kunst van Jeff Koons niet welkom in Parijs (30/05/2018 - De Morgen)
  Bijna drieënhalf jaar na de aanslag op Charlie Hebdo is er nog altijd geen plaats gevonden voor het herdenkingsmonument van Jeff Koons. Zijn Bouquet of Tulips symboliseert vriendschap, maar veroorzaakt voorlopig vooral controverse.
  [naar artikel]
 37. Franse kunstwereld zegt "non" tegen sculptuur van Jeff Koons (12/02/2018 - VRT NWS)
  In Frankrijk groeit de commotie over een sculptuur van Jeff Koons ter nagedachtenis van de slachtoffers van de aanslagen in Parijs. Het monumentale werk moet een plekje bij het Palais de Tokyo krijgen, maar om tal van redenen is de kunstwereld tegen het project gekant.
  [naar artikel]
 38. Verkocht op Antwerpse veiling: Alechinsky voor 20.000 euro (26/08/2019 - Gazet van Antwerpen)
  In evenementenzaal BluePoint in Berchem zijn zondag ruim tweehonderd kunstwerken geveild van onder anderen Roger Raveel, Karel Appel, Jeff Koons en Damien Hirst. Een ets van Cobra-kunstenaar Pierre Alechinsky veranderde voor 20.000 euro van eigenaar.
  [naar artikel]
 39. Picanol onttroont Melexis als Brusselse waardekampioen (13/06/2020 - De Tijd)
  01:00 Van alle bedrijven op de Brusselse beurs creëerde Picanol de afgelopen tien jaar het meest fundamentele waarde. De maker van weefgetouwen onttroont de chipmaker Melexis.
  [naar artikel]
 40. Tencent onttroont Alibaba als grootste Chinese IT'er (18/08/2016 - De Tijd)
  06:46 Met dank aan sterke resultaten heeft WeChat-eigenaar Tencent Alibaba onttroont als waardevolste Chinese internetbedrijf. In Brussel krijgen beleggers de tweede ronde van het resultatenseizoen voor de ...
  [naar artikel]
 41. Anticorruptieprins koopt ’s werelds duurste kasteel (19/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  louveciennes Na het duurste jacht en (wellicht) het duurste schilderij blijkt ook het duurste (private) huis ter wereld, een pseudobarok kasteel vlak bij en naar het model van Versailles, eigendom van de Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman.
  [naar artikel]
 42. CD&V onttroont N-VA (21/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  Van 24 april tot 7 mei peilde onderzoeksbureau Ipsos bij 1.004 Limburgers naar hun kiesintenties. Vandaag leest u de resultaten voor het Vlaams Parlement. Het verschil is niet gigantisch en het gaat echt om een nek-aan-nekrace, maar CD&V onttroont wel N-VA. Vlaams Belang is net als in de Kamer de partij die het meeste wint. Andere verrassing is dat PVDA volgens onze peiling (met een foutenmarge van 3,2 procent) de kiesdrempel kan halen.
  [naar artikel]
 43. ‘Pornografisch’ of ‘prachtig geschenk’: Jeff Koons-sculptuur voor slachtoffers aanslagen Parijs krijgt hevige reacties (07/10/2019 - De Morgen)
  Een sculptuur ter nagedachtenis van de slachtoffers van de aanslagen in Parijs in 2015 wordt door critici bestempeld als ‘pornografisch’. Het werk van de Amerikaanse artiest Jeff Koons stelt een boeket tulpen voor, maar sommigen zien er eerder marshmallows of anussen in.
  [naar artikel]
 44. 2019 wordt helemaal anders: kunstenaar Gaston Wuestenbergs moet wilde tuin inruilen voor volkstehuis (03/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  In februari stelt de Alkense kunstenaar Gaston Wuestenbergs (64) 10.000 tekeningen en teksten tentoon in Hasselt. Zijn werk kan in veel gevallen gelezen worden als een waarschuwing aan de mens, met name hoe slecht de mens de natuur en alle levende wezens daarin behandelt. Normaal werkt hij elke dag aan zijn oeuvre, maar of er veel nieuwe tekeningen en teksten op de komende expo zullen zijn, is nog een beetje de vraag. Gaston is na 35 jaar moeten verhuizen van zijn huisje vol spinnenwebben en zijn verwilderde tuin naar het Hasseltse Volkstehuis. En het waren net alle levende wezens in dat huis en die tuin die hem zo inspireerden voor zijn kunst. “Als de tuin verwoest wordt, sterven ze allemaal.”
  [naar artikel]
 45. Van luguber tot idyllisch (09/04/2019 - De Morgen)
  In kunstenaarskringen een levende legende, voor het grote publiek helaas een nobele onbekende. Grijp nu uw kans om daar verandering in te brengen: kunstenaar Danny Devos stelt tentoon in België en Polen.
  [naar artikel]
 46. Hockney start culturele olympiade (10/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 47. Een dandy die met vuur speelt (14/04/2019 - De Morgen)
  Voor het eerst sinds de swinging sixties is in België een grote monografie te zien van Yves Klein - u weet wel, de kunstenaar die met blauwe verf besmeurde vrouwen gebruikte als levende penselen. Jozefien Van Beek
  [naar artikel]
 48. We kunnen fors besparen op stroom en gas, maar Vlaming blijft hangen bij duurste energiecontracten (04/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De duurste energiecontracten blijven de markt domineren, stelt energiewaakhond CREG vast. "In Vlaanderen vertegenwoordigen de tien duurste
  [naar artikel]
 49. Lewis Hamilton onttroont Michael Schumacher als best verdienende F1-piloot ooit (09/04/2019 - Het Belang van Limburg)
  Sinds dit seizoen is Lewis Hamilton de best verdiende F1-piloot ooit. Daarmee onttroont de 34-jarige Brit niemand minder dan Michael Schumacher, de meest succesvolle F1-piloot ooit.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.