Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

06 July 2020
19:58 uur

Nieuwe patiënt opgenomen met legionella in Evergem

De Standaard

16/05/2019 - 12:34

Er is een nieuwe patiënt opgenomen in het ziekenhuis met legionellabesmetting. Dat meldt het Agentschap Zorg en Gezondheid. Er vielen al twee doden.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE STANDAARD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Opnieuw patiënt met legionella opgenomen in het ziekenhuis (14/05/2019 - Metro)
  Er is opnieuw een patiënt opgenomen in het ziekenhuis die besmet werd met legionella in de regio rond Evergem. Dat meldt het Agentschap Zorg en Gezondheid. “Dat maakt dat we momenteel 17 patiënten kennen, waarvan één overleden.” Het totale aantal bevestigde patiënten stond maandag op 16. Eén van die patiënten is gisterenavond overleden in het Universitair Ziekenhuis Gent, en dat veroorzaakt extra ongerustheid bij de bewoners van de kanaalzone. De nieuwe patiënt kreeg de eerste ziekteklachten op 9 mei, zegt het agentschap. “Dat is in dezelfde periode dus als de patiënten van de afgelopen dagen. De patiënt is dus niet op een later tijdstip ziek geworden dan de andere patiënten, in dat opzicht verandert deze nieuwe patiënt niets aan onze inschatting van de situatie. Het gaat om een inwoner van de gemeente Evergem, wat opnieuw bevestigt dat de besmetting in die buurt moet gebeurd zijn.” bron: Belga Het bericht Opnieuw patiënt met legionella opgenomen in het ziekenhuis verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 2. Legionella: nieuwe patiënt opgenomen in het ziekenhuis (17/05/2019 - Knack)
  Er is een nieuwe patiënt opgenomen in het ziekenhuis met legionellabesmetting in de regio rond het Oost-Vlaamse Evergem. Dat meldt het Agentschap Zorg en Gezondheid.
  [naar artikel]
 3. Legionella: twintigste patiënt opgenomen in het ziekenhuis (17/05/2019 - Knack)
  Er is een nieuwe patiënt opgenomen in het ziekenhuis met legionellabesmetting in de regio rond het Oost-Vlaamse Evergem. Dat meldt het Agentschap Zorg en Gezondheid.
  [naar artikel]
 4. 24ste legionella-patiënt in Evergem (21/05/2019 - De Standaard)
  In de Gentse kanaalzone is een 24ste slachtoffer besmet met de legionella-bacterie. Dat meldt het Agentschap Zorg en Gezondheid. De patiënt is opgenomen in het ziekenhuis, maar ligt niet op intensieve zorgen.
  [naar artikel]
 5. 24ste legionella-patiënt in Evergem (21/05/2019 - Metro)
  In de Gentse kanaalzone is een 24ste slachtoffer besmet met de legionella-bacterie. Dat meldt het Agentschap Zorg en Gezondheid. De patiënt is opgenomen in het ziekenhuis, maar ligt niet op intensieve zorgen. Gisteravond kwam een 24ste melding van legionella-besmetting, een uitbraak die sinds 10 mei al aan twee slachtoffers het leven heeft gekost. Dat brengt het totale aantal patiënten op 24. De patiënt kreeg de eerste ziekteklachten op 17 mei. Het gaat om een patiënt met een duidelijke link met Evergem. De bron van de besmetting ligt waarschijnlijk in een koeltoren in het Gentse havengebied. Staalnames bij 17 bedrijven bleken maandag bij vijf bedrijven positief te testen op het type Legionella pneumophila waarmee de patiënten besmet zijn. Bij twee bedrijven gaat het om hoge concentraties. Labo-resultaten worden in de week van 3 juli verwacht. Ondertussen zijn desinfecties uitgevoerd. bron: Belga Het bericht 24ste legionella-patiënt in Evergem verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 6. Twintigste patiënt besmet met legionella opgenomen in het ziekenhuis (17/05/2019 - Het Nieuwsblad)
  Er is vrijdag een nieuwe patiënt opgenomen in het ziekenhuis met legionellabesmetting in de regio rond het Oost-Vlaamse Evergem. Dat meldt het Agentschap Zorg en Gezondheid. Het totale aantal bevestigde patiënten staat daarmee op 20.
  [naar artikel]
 7. LIVE. Persconferentie over de legionella-uitbraak in Evergem (16/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Vandaag werd een nieuwe patiënt met legionella uit de regio rond Evergem opgenomen in het ziekenhuis. Dat bevestigde het Agentschap Zorg en...
  [naar artikel]
 8. Volg hier live de persconferentie over de legionella-uitbraak in Evergem (16/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Vandaag werd een nieuwe patiënt met legionella uit de regio rond Evergem opgenomen in het ziekenhuis. Dat bevestigde het Agentschap Zorg en...
  [naar artikel]
 9. 27ste patiënt met legionella opgenomen in het ziekenhuis (24/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Er is gisterenavond een nieuwe patiënt opgenomen in het ziekenhuis met legionellabesmetting in de regio rond het Oost-Vlaamse Evergem. Dat meldt...
  [naar artikel]
 10. Twintigste legionella-patiënt opgenomen in het ziekenhuis (17/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Er is vandaag een nieuwe patiënt opgenomen in het ziekenhuis met legionellabesmetting in de regio rond het Oost-Vlaamse Evergem. Dat meldt het...
  [naar artikel]
 11. 27ste patiënt met legionalle opgenomen in het ziekenhuis (24/05/2019 - VRT NWS)
  In het Sint-Lucas-Ziekenhuis in Gent is gisterenavond een 27ste patiënt opgenomen die besmet is geraakt met de legionella-bacterie. Dat bevestigt het agentschap Zorg en Gezondheid aan VRT NWS. Het gaat om een man uit Evergem, zijn toestand is stabiel.
  [naar artikel]
 12. Al 16 mensen ziek door legionella in regio Evergem: “Eén patiënt kritiek” (13/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In de regio rond het Oost-Vlaamse Evergem zijn het voorbije weekend opnieuw patiënten opgenomen in het ziekenhuis met een legionellabesmetting. Dat...
  [naar artikel]
 13. Wat is legionella precies en moet u er bang voor zijn? (14/05/2019 - VRT NWS)
  De legionellabesmetting in de regio van Evergem, bij Gent, komt nu al enkele dagen in het nieuws. Tot nog toe zijn 16 personen in het ziekenhuis opgenomen, van wie één patiënt gisteren jammer genoeg is overleden. Ook in het verleden heeft legionella al dodelijke slachtoffers geëist. Wat is legionella? Hoe gevaarlijk is het en komt het vaak voor?
  [naar artikel]
 14. 28ste legionella-patiënt opgenomen in ziekenhuis, 29ste patiënt verblijft thuis (24/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Vandaag zijn er nog twee patiënten bijgekomen met legionellabesmetting in de regio rond Evergem. Dat meldt het Agentschap Zorg en Gezondheid. Het...
  [naar artikel]
 15. 28ste legionella-patiënt opgenomen in ziekehuis, 29ste patiënt verblijft thuis (24/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Vandaag zijn er nog twee patiënten bijgekomen met legionellabesmetting in de regio rond Evergem. Dat meldt het Agentschap Zorg en Gezondheid. Het...
  [naar artikel]
 16. Aantal patiënten met legionella blijft stijgen: "Dertigste zieke opgenomen in het ziekenhuis" (25/05/2019 - VRT NWS)
  In het Sint-Lucas ziekenhuis in Gent is opnieuw een patiënt opgenomen die besmet is met de legionella-bacterie. Het gaat intussen al om de dertigste patiënt die ziek geworden is. De eerste meldingen van de legionella-besmettingen liepen twee weken geleden binnen. 
  [naar artikel]
 17. 21ste patiënt met legionella in Evergem (18/05/2019 - Het Nieuwsblad)
  Er is zaterdag opnieuw melding gemaakt van een patiënt met legionellabesmetting in de regio rond het Oost-Vlaamse Evergem. Dat meldt het Agentschap Zorg en Gezondheid. Het totale aantal bevestigde patiënten staat daarmee op 21.
  [naar artikel]
 18. Opnieuw patiënt in ziekenhuis na besmetting met legionella (16/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  Er is opnieuw een patiënt opgenomen in het ziekenhuis met legionellabesmetting in de regio rond Evergem. Dat bevestigt het Agentschap Zorg en Gezondheid. De teller staat ondertussen op 18 besmettingen.
  [naar artikel]
 19. Negentiende patiënt besmet met legionella (17/05/2019 - De Standaard)
  Er is opnieuw een patiënt met een legionella-besmetting opgenomen in het ziekenhuis. Dat meldt het Agentschap Zorg en Gezondheid.
  [naar artikel]
 20. Agentschap Zorg en Gezondheid over legionella: ‘Er zullen nog patiënten bijkomen’ (16/05/2019 - De Morgen)
  De bron van de legionella-uitbraak in het Oost-Vlaamse Evergem blijft onbekend. Ook is de kans groot dat er nog zieke mensen zullen bijkomen, zo meldt het Agentschap Zorg en Gezondheid op een persconferentie. Eerder vandaag is een nieuwe besmette patiënt opgenomen in het ziekenhuis.
  [naar artikel]
 21. 27ste legionellapatiënt opgenomen in het ziekenhuis (24/05/2019 - Metro)
  Er is donderdagavond een nieuwe patiënt opgenomen in het ziekenhuis met legionellabesmetting in de regio rond het Oost-Vlaamse Evergem. Dat meldt het Agentschap Zorg en Gezondheid. Het totale aantal bevestigde patiënten staat daarmee op 27. Het gaat om een man uit Evergem, zegt het agentschap. “Hij kreeg zijn eerste ziekteklachten op 19 mei. De nieuwe patiënt is een inwoner van Evergem en heeft dus een duidelijke band met de Gentse kanaalzone. We zullen hem de komende dagen ook nog verder bevragen. Zijn gezondheidstoestand is stabiel, hij ligt niet op intensieve zorgen. Hij is de 27ste patiënt in deze uitbraak.” bron: Belga Het bericht 27ste legionellapatiënt opgenomen in het ziekenhuis verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 22. Legionella in regio Evergem – Tweede dodelijke slachtoffer is 70-jarige man uit Evergem (15/05/2019 - Metro)
  De tweede patiënt die overleden is na de legionellabesmetting in de regio rond het Oost-Vlaamse Evergem, is een 70-jarige man uit de gemeente. Woensdag zijn er geen nieuwe patiënten bijgekomen, zegt het Agentschap Zorg en Gezondheid. Het totale aantal bevestigde patiënten staat op 17. Maandag overleed een eerste patiënt in het Universitair Ziekenhuis Gent en woensdagavond meldde het Agentschap Zorg en Gezondheid een tweede dodelijk slachtoffer. Het gaat om een 70-jarige man die overleed in het AZ Sint-Lucas. De man had een verminderde weerstand, wat bevestigt dat vooral oudere of verzwakte mensen gevoeliger zijn voor de ziekte. Van de 14 patiënten die in het AZ Sint-Lucas opgenomen werden, zijn er vijf terug thuis. Acht patiënten liggen nog in het ziekenhuis, van wie één op intensieve zorgen. In het Gentse UZ ligt nog één persoon die in kritieke toestand verkeert. bron: Belga Het bericht Legionella in regio Evergem – Tweede dodelijke slachtoffer is 70-jarige man uit Evergem verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 23. Opnieuw patiënt besmet met legionella, nu al negentiende (17/05/2019 - Het Nieuwsblad)
  Opnieuw is in Gent een patiënt opgenomen met legionella, is bevestigd aan onze redactie. Intussen zijn al 19 mensen besmet. Het nieuwe slachtoffer is niet in levensgevaar.
  [naar artikel]
 24. Nieuwe patiënt opgenomen in het ziekenhuis (16/05/2019 - Metro)
  Er is een nieuwe patiënt met legionellabesmetting opgenomen in het ziekenhuis in de regio rond het Oost-Vlaamse Evergem. Dat meldt het Agentschap Zorg en Gezondheid. “Wij zijn volop bezig meer informatie te verzamelen over deze nieuwe patiënt en over wat dit betekent voor de uitbraak in zijn geheel”, zegt het agentschap. “Samen met het gemeentebestuur van Evergem organiseren wij een persconferentie om 17u in de raadszaal van het gemeentehuis van Evergem. In afwachting van die persconferentie kan nog niet meer informatie geven worden.” Het totale aantal bevestigde patiënten staat daarmee op 18. Maandag overleed een eerste patiënt in het Universitair Ziekenhuis Gent en gisteravond meldde het Agentschap Zorg en Gezondheid een tweede dodelijk slachtoffer. Het gaat om een 70-jarige man die overleed in het AZ Sint-Lucas. bron: Belga Het bericht Nieuwe patiënt opgenomen in het ziekenhuis verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 25. Tweede patiënt overleden aan gevolgen van legionella-uitbraak in Evergem (15/05/2019 - De Morgen)
  Er is een tweede patiënt overleden na de legionellabesmetting in de regio rond Evergem. Dat bevestigt het Agentschap Zorg en Gezondheid.
  [naar artikel]
 26. Nieuwe patiënt opgenomen in het ziekenhuis (17/05/2019 - Metro)
  Er is een nieuwe patiënt opgenomen in het ziekenhuis met legionellabesmetting in de regio rond het Oost-Vlaamse Evergem. Dat meldt het Agentschap Zorg en Gezondheid. Het totale aantal bevestigde patiënten staat daarmee op 19. Maandag overleed een eerste patiënt in het Universitair Ziekenhuis Gent en woensdagavond meldde het Agentschap Zorg en Gezondheid een tweede dodelijk slachtoffer. bron: Belga Het bericht Nieuwe patiënt opgenomen in het ziekenhuis verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 27. 18e patiënt besmet met legionella: gerecht opent eigen onderzoek (16/05/2019 - Het Nieuwsblad)
  Er is opnieuw een patiënt opgenomen in het ziekenhuis met legionellabesmetting in de regio rond Evergem. Dat bevestigt het Agentschap Zorg en Gezondheid. De teller staat ondertussen op 18 besmettingen. Het parket Oost-Vlaanderen is een eigen onderzoek gestart.
  [naar artikel]
 28. Nieuwe patiënt met legionella, parket start onderzoek (16/05/2019 - Knack)
  Als blijkt dat de laatste patiënt de voorbije dagen ziek geworden is, dan groeit de ongerustheid dat er nog altijd een actieve bron in de regio rond Evergem is.
  [naar artikel]
 29. LIVE. Persconferentie over legionella-uitbraak: "Kans is zeer groot dat er de komende dagen nog mensen ziek worden” (16/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Vandaag werd een nieuwe patiënt met legionella uit de regio rond Evergem opgenomen in het ziekenhuis. Dat bevestigde het Agentschap Zorg en...
  [naar artikel]
 30. 30ste legionella-patiënt opgenomen in het ziekenhuis (25/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Er is een 30ste patiënt bijgekomen met legionellabesmetting in de regio rond het Oost-Vlaamse Evergem. Dat bevestigt woordvoerder Joris Moonens van...
  [naar artikel]
 31. Legionella-uitbraak: ‘Kans is groot dat nog zieke mensen bijkomen, oorzaak niet bekend’ (16/05/2019 - De Morgen)
  De oorzaak van de legionella-uitbraak in het Oost-Vlaamse Evergem is nog niet bekend. Ook is de kans groot dat er nog zieke mensen zullen bijkomen, zo meldt het Agentschap Zorg en Gezondheid in een persconferentie. Eerder vandaag is een nieuwe patiënt met legionellabesmetting opgenomen in het ziekenhuis.
  [naar artikel]
 32. Nieuwe patiënt opgenomen met legionellabesmetting (16/05/2019 - VRT NWS)
  Er is een nieuwe patiënt opgenomen in het ziekenhuis met legionellabesmetting in de regio rond Evergem. Dat heeft het Agentschap Zorg en Gezondheid bevestigd. Het is de 18e persoon die besmet is in de regio. Twee patiënten zijn ondertussen overleden. 
  [naar artikel]
 33. Wat is legionella juist? En hoe raak je besmet? (13/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In Evergem nabij Gent heeft de legionella-uitbraak tot een eerste dodelijk slachtoffer geleid. Zeker zestien mensen uit de regio zijn opgenomen in...
  [naar artikel]
 34. Nieuw geval van legionella: nu al 26 patiënten opgenomen in ziekenhuis (23/05/2019 - VRT NWS)
  Er is opnieuw een patiënt met legionella opgenomen in het ziekenhuis.  Dat meldt het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid. In totaal zijn nu al 26 mensen met de legionellabacterie in het ziekenhuis beland.  
  [naar artikel]
 35. Legionella: oppassen met stilstaand water zoals in de tuinslang (13/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In Evergem nabij Gent heeft de legionella-uitbraak tot een eerste dodelijk slachtoffer geleid. Zeker elf mensen uit regio zijn opgenomen in...
  [naar artikel]
 36. Melding van 21ste legionella-patiënt in Evergem (18/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Er is vandaag opnieuw melding gemaakt van een patiënt met legionellabesmetting in de regio rond het Oost-Vlaamse Evergem. Dat meldt het Agentschap...
  [naar artikel]
 37. Negentiende patiënt besmet met legionellabacterie (17/05/2019 - VRT NWS)
  Een nieuwe patiënt is getroffen door legionella. De man is gisterenavond opgenomen in het AZ Jan Palfijn in Gent. Dit is de negentiende patiënt die besmet is met de bacterie.
  [naar artikel]
 38. Legionella in regio Evergem: teller staat nu op twaalf patiënten (11/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In de regio rond het Oost-Vlaamse Evergem zijn momenteel 12 mensen opgenomen in het ziekenhuis met een legionellabesmetting. Dat is vandaag...
  [naar artikel]
 39. Besmetting met legionella in regio Evergem: teller staat op twaalf patiënten (11/05/2019 - Metro)
  In de regio rond het Oost-Vlaamse Evergem zijn momenteel 12 mensen opgenomen in het ziekenhuis met een legionellabesmetting. Dat werd vernomen bij het agentschap Zorg en Gezondheid. Vrijdagnamiddag stond de teller op 11 patiënten. “Een twaalfde patiënt heeft zich vrijdagavond aangemeld in het ziekenhuis. We moeten nu achterhalen of de patiënt in dezelfde periode ziek geworden is als de andere mensen”, zegt woordvoerder Joris Moonens van het agentschap Zorg en Gezondheid. De andere patiënten kregen de eerste klachten in de periode van 29 april tot 6 mei. “Aangezien alle zieken tot nu toe in dezelfde relatief korte periode klachten zijn beginnen te krijgen, vermoeden we dat de bron van de legionellabesmetting intussen onder controle is, maar de situatie wordt van nabij gevolgd”, stelde het agentschap eerder. Vermoedelijk ligt de bron van de besmetting in de regio rond Evergem. Zo worden de patiënten bevraagd om te achterhalen op welke gemeenschappelijke plaatsen ze geweest zijn. Ook worden er stalen van de koeltorens in de Kanaalzone genomen. Besmettingen met legionella gebeuren door het inademen van waternevel. Het kan tot 19 dagen duren vooraleer legionella zich ontwikkelt, waardoor er nog patiënten kunnen bijkomen. bron: Belga Het bericht Besmetting met legionella in regio Evergem: teller staat op twaalf patiënten verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 40. Legionella-uitbraak in Gent: al 9 mensen opgenomen in ziekenhuis (10/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  In Gent is een epidemie van legionella uitgebroken, dat meldt het Agentschap Zorg en Gezondheid en werd bevestigd aan onze redactie. Al zeker negen personen zijn in het Sint-Lucas-ziekenhuis opgenomen met de bacterie, drie van hen verblijven momenteel op de dienst intensieve zorgen. Alle slachtoffers komen uit de regio-Evergem.
  [naar artikel]
 41. Opnieuw patiënt met legionellabesmetting opgenomen (24/05/2019 - De Standaard)
  De 27ste patiënt met legionellabesmetting in de omgeving van Evergem is gisterenavond opgenomen in het ziekenhuis. Dat meldt het Agentschap Zorg en Gezondheid.
  [naar artikel]
 42. Besmetting met legionella in regio Evergem breidt verder uit (13/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In de regio rond het Oost-Vlaamse Evergem zijn het voorbije weekend opnieuw patiënten opgenomen in het ziekenhuis met een legionellabesmetting. Dat...
  [naar artikel]
 43. 24ste slachtoffer besmet met legionella in Evergem (21/05/2019 - Het Nieuwsblad)
  In de Gentse kanaalzone is een 24ste slachtoffer besmet met de legionellabacterie. Dat meldt het Agentschap Zorg en Gezondheid. De patiënt is opgenomen in het ziekenhuis, maar ligt niet op intensieve zorgen.
  [naar artikel]
 44. Besmetting met legionella in regio Evergem breidt verder uit (13/05/2019 - Het Nieuwsblad)
  In de regio rond het Oost-Vlaamse Evergem zijn het voorbije weekend opnieuw patiënten opgenomen in het ziekenhuis met een legionellabesmetting. Dat meldt het agentschap Zorg en Gezondheid.
  [naar artikel]
 45. Legionellacrisis: patiënt nummer 27 opgenomen in ziekenhuis (24/05/2019 - Het Nieuwsblad)
  Er is opnieuw een patiënt met legionellabesmetting opgenomen in het ziekenhuis. Dat meldt het Agentschap Zorg en Gezondheid. Het totale aantal bevestigde patiënten in de regio van Evergem staat daarmee op 27.
  [naar artikel]
 46. Opnieuw patiënt opgenomen in ziekenhuis na legionellabesmetting (14/05/2019 - De Standaard)
  Er is dinsdag opnieuw een patiënt opgenomen in het ziekenhuis die besmet werd met legionella. Daarmee zijn er in totaal nu al zeventien patiënten. Een van hen overleed maandag.
  [naar artikel]
 47. Legionellacrisis: patiënt nummer 26 opgenomen op intensieve zorg (23/05/2019 - Het Nieuwsblad)
  Er is opnieuw een patiënt met legionellabesmetting opgenomen in het ziekenhuis. Dat meldt het Agentschap Zorg en Gezondheid. Het totale aantal bevestigde patiënten in de regio van Evergem staat daarmee op 26.
  [naar artikel]
 48. Nieuwe legionellapatiënt opgenomen in het ziekenhuis (16/05/2019 - De Morgen)
  Er is een nieuwe patiënt met legionellabesmetting opgenomen in het ziekenhuis in de regio rond het Oost-Vlaamse Evergem. Dat meldt het Agentschap Zorg en Gezondheid.
  [naar artikel]
 49. LIVE. Bron van legionella-uitbraak gevonden in koeltoren van bedrijf in Evergem (29/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Sinds de legionella-uitbraak werd gemeld op 10 mei in de regio rond het Oost-Vlaamse Evergem zijn er in totaal 32 besmettingen geteld. Twee...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.