Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

“Vanillevla? Steek er dan echt vanille in”

16/05/2019 - 14:00
"De Nederlandse zuivelfabrikant FrieslandCampina moet vanille toevoegen aan zijn vanillevla, of de naam en verpakking van het goedje aanpassen. Dat..."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. In Optimel vanillevla blijkt helemaal geen vanille te zitten (19/02/2019 - VRT NWS)

Omdat vanillevla van het merk Optimel helemaal geen vanille blijkt te bevatten, moet producent FrieslandCampina nu de naam van de vla veranderen of toch vanille toevoegen aan de pudding. Dat heeft de Nederlandse Reclame Code Commissie geoordeeld na een klacht van voedselwaakhond Foodwatch. [naar artikel]


2. Vanille-ijs binnenkort onbetaalbaar? (23/08/2017 - De Redactie)

Door een cycloon in Madagaskar is er een tekort aan vanille. Een Brits ijsjesmaker heeft vanille-­ijs al van zijn menu geschrapt. Ook in België voelt men het tekort.   [naar artikel]


3. Is er binnenkort een tekort aan deze populaire ijsjessmaak? (15/08/2017 - Het Belang van Limburg)

Het Verenigd Koninkrijk zit met een tekort aan vanille-ijs. Een slechte vanille-oogst in Madagascar zorgt ervoor dat de prijs van vanille spectaculair gestegen is en dat sommige ijssalons de smaak niet meer kunnen aanbieden. [naar artikel]


4. In welke supermarkt vind je het lekkerste vanille-ijs? Meester-patissier doet de test (30/07/2022 - Het Belang van Limburg)

Meester-patissier Brecht Van Poucke van bakkerij/patisserie Painture in Oedelem/Beernem proeft samen met zijn gezin 10 keer vanille-ijs. Naar hét belangrijkste ingrediënt is het hard zoeken: waar is de vanille? [naar artikel]


5. Getest: zelf vanille-ijs maken zonder machine en met slechts vier ingrediënten (16/07/2021 - Het Belang van Limburg)

Exact vier ingrediënten, even schudden, de diepvriezer in en je hebt heerlijk vanille-ijs. Althans als we de New York Times mogen geloven. Wij gingen in onze keukenkasten op zoek naar wat vanille-extract en suiker en deden de test. [naar artikel]


6. Vanille kost meer dan zilver: wat is er aan de hand? (09/05/2018 - VRT NWS)

Heeft u de de afgelopen dagen genoten van een ijsje? En koos u net zoals zovelen voor vanille? Hopelijk heeft u ervan genoten én bent u niet geschrokken van hoeveel het gekost heeft. De prijzen voor vanille breken al bijna twee jaar records, met alle gevolgen van dien. Wat is er aan de hand? [naar artikel]


7. Dure vanille maakt snoep en parfum kostbaar (25/04/2017 - De Tijd)

14:54 De prijs van het specerij vanille is sinds begin dit jaar naar recordhoogte gestegen als gevolg van een storm op Madagascar. [naar artikel]


8. Waarom je bijna geen echte vanille meer vindt in ijsjes (20/08/2018 - Het Belang van Limburg)

Van in ijs en cupcakes tot in kaarsjes: vanillesmaak en - geur is alomtegenwoordig, maar minder dan 1 procent ervan komt uit de bonen van de vanille-orchidee op Madagaskar. Dat meldt de BBC. [naar artikel]


9. Geproefd en gekeurd: dit zijn de lekkerste duopuddings (14/03/2020 - Het Belang van Limburg)

Meesterpatissier Brecht Van Poucke van bakkerij/patisserie Painture proeft voor ons zes duopuddings en drie duovla’s vanille en chocolade. Hij hoopt op lekkere vanille- en chocoladesmaken, maar vreest véél bindmiddel. [naar artikel]


10. IJsexpert proeft 9 soorten vanille-ijs en buist meer dan de helft, maar één merk is de overduidelijke winnaar (17/06/2023 - Het Laatste Nieuws)

Meer dan 1 op de 3 Belgen eet tijdens de zonnige maanden minstens één keer per week ijs en uit onderzoek van VLAM blijkt dat vanille-ijs daarbij veruit de populairste smaak is. Wie een goed ijssalon wil herkennen, bestelt deze basissmaak en weet meteen hoe het zit. Maar wat met vanille-ijs uit de supermarkt: komt dat in de buurt van het ambachtelijke werk? Belgisch kampioen ijsbereider Julien Limbach van Gelato Giuliano in Antwerpen proeft 9 soorten. [naar artikel]


11. Dit recept voor vanille-ijs is razend populair op TikTok, maar verdeelt het internet (19/05/2020 - Het Belang van Limburg)

Enkele bolletjes vanille-ijs, met daarover een flinke geut olijfolie en wat roze Himalayazout. Lekker of walgelijk? Ook het internet raakt er niet aan uit. Enkele TikTokkers zijn er in elk geval dol op. [naar artikel]


12. IJsexpert proeft 10 soorten vanille-ijs en buist meer dan de helft, maar één merk springt er bovenuit (22/08/2022 - Het Laatste Nieuws)

Meer dan 1 op de 3 Belgen eet tijdens de zomer minstens één keer per week ijs en uit onderzoek van VLAM blijkt dat vanille-ijs daarbij veruit de populairste smaak is. Wie een goed ijssalon wil herkennen, bestelt deze basissmaak en weet meteen hoe het zit. Maar wat met vanille-ijs uit de supermarkt: komt dat in de buurt van het ambachtelijke werk? Belgisch kampioen ijsbereider Julien Limbach van Gelato Giuliano in Antwerpen proeft 10 soorten om erachter te komen. [naar artikel]


13. VIDEO: Van mollig meisje tot Miss België? Finalistes Vanille en Magali stellen zich voor in bikinishoot (03/01/2018 - Het Laatste Nieuws)

Vanille Seurs uit Hasselt studeert voor schoonheidsspecialiste. Vroeger was ze mollig, maar dankzij veel sporten en gezond eten is ze nu Miss... [naar artikel]


14. Met kruiden en olijfolie of in een sandwich: zo pimp je een saaie bol vanille tot een speciaal ijsje (04/06/2021 - Het Belang van Limburg)

Het mooie weer leent zich perfect voor een ijsje, en misschien wil je wel eens iets anders dan twee bolletjes vanille-ijs die zwemmen in een plas chocoladesaus of bedolven liggen onder aardbeien. Drie manieren op een rij om het origineel aan te pakken en jezelf, je gasten of kinderen te verrassen. [naar artikel]


15. Hasseltse Vanille (18) werd gepest op school, en is nu Miss Limburg (17/09/2017 - Het Belang van Limburg)

De achttienjarige Vanille Seurs uit Hasselt is gisteravond in De Panne uitgeroepen tot nieuwe Miss Limburg. “Het is een droom die uitkomt. Toen ik jong was werd ik gepest met mijn overgewicht. Nu wil ik iets betekenen voor anderen die gepest worden.” [naar artikel]


16. Drie Vlaamse ijssalons over hun uniek smaakaanbod, wég van alleen maar vanille-ijs: “Onze smaken halen het kind in de mensen weer naar boven” (31/07/2022 - Het Laatste Nieuws)

Dat een klassiek vanille-ijsje veel verklapt over de kwaliteit van een ijssalon weten we allemaal. Toch proeven we ook graag eens iets vernieuwends. En laat vernieuwende smaken nu datgene zijn waar deze 3 Vlaamse ijszaken zich in specialiseren. “Zelfs onze klassiekers zoals vanille, chocolade, framboos en mokka krijgen een speciale toets”, klinkt het. “Elk bolletje is een concept op zich.” Wat maakt hun aanbod zo speciaal? En hoe vallen ze in de smaak bij het publiek? [naar artikel]


17. Ice, ice, baby. Vanille wordt het nieuwe goud! (09/05/2018 - Het Belang van Limburg)

Antananarivo Vanille is het nieuwe goud: voor het betere spul uit Madagaskar worden tegenwoordig bedragen van 610 tot 730 euro per kilo ­gevraagd. Vorig jaar was dat 400 euro, acht jaar ­geleden amper 10. Een waanzinnige stijging, te wijten aan ­misoogsten én de steeds ­toenemende vraag. Wordt ons ijsje stilaan onbetaalbaar? [naar artikel]


18. Deze jury gaat op zoek naar het lekkerste vanille-ijs van Limburg: “Moet smeuïg zijn” (09/07/2021 - Het Belang van Limburg)

Samen met onze lezers gaan we op zoek naar het beste bolletje vanille-ijs van Limburg. Stem nog tot en met 11 juli op jouw favoriete ijsjeszaak. De vijf zaken met de meeste stemmen krijgen midden juli een bezoekje van deze driekoppige jury. De winnaar ontdek je volgende week in Goesting. [naar artikel]


19. Van IJsboerke tot Carrefour: welke van deze 10 frisco’s is het lekkerst? IJsexpert buist er 2 (10/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

Naast een gewoon bolletje vanille-ijs smullen we ook al eens graag van vanille-ijs op een stokje, omhuld door chocolade. Welke frisco’s smaken het meest ambachtelijk en zijn hun geld waard? Ijsexpert Julien Limbach van Gelato Guliano in Antwerpen zet zijn tanden in 10 soorten A- en huismerken. “Jammer dat er geen vanillepuntjes in het ijs zitten.” [naar artikel]


20. Op het menu (letterlijk) van Kim en Trump: ribbetjes, gevulde komkommer en vanille-ijs (12/06/2018 - VRT NWS)

Geen topmoeting zonder een toplunch. De Amerikaanse president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un hebben hun gesprekken (en small talk) voortgezet aan tafel met een erg gevarieerd menu. Nee, Trump zag zijn favoriete hamburger niet geserveerd. Het Witte Huis meldt dat gekonfijte ribbetjes, daegu jorim en vanille-ijs op tafel stonden. Gezonde kost versus enkele caloriebommetjes. [naar artikel]


21. Food fight. Klassiek vanille-ijs vs. softijs, wat is nu eigenlijk het gezondst? (06/07/2023 - Het Belang van Limburg)

Op vakantie, tijdens een daguitstap naar de kust of de Ardennen of op een terrasje om de hoek: wat je ook gepland hebt deze zomer, eten doet een mens sowieso. En om je te helpen kiezen uit al die rijkelijk gevulde menukaarten stellen we Michaël Sels, hoofddiëtist van het UZA, wekelijks voor een dilemma: welk van de twee vakantiegerechten is nu eigenlijk het gezondst? Vandaag: een bolletje vanille-ijs versus een hoorntje met softijs. [naar artikel]


22. Vrouw (79) overlijdt na steek van Europese hoornaar (15/08/2019 - Het Nieuwsblad)

De steek van een Europese hoornaar is de 79-jarige Marie-Thérèse Berben uit Neerglabbeek fataal geworden. De vrouw overleed maandag aan de allergische reactie kort na de aanval van de zwerm wespen waarbij ze één steek in het hoofd kreeg. [naar artikel]


23. <B>Vanille</B> wordt het nieuwe goud: wordt ons ijsje stilaan onbetaalbaar? (10/05/2018 - Gazet van Antwerpen)

Vanille is het nieuwe goud: voor het betere spul uit Madagaskar worden tegenwoordig bedragen van 610 tot 730 euro per kilo ­gevraagd. Vorig jaar was dat 400 euro, acht jaar ­geleden amper 10. Een waanzinnige stijging, te wijten aan ­misoogsten én de steeds ­toenemende vraag. Wordt ons ijsje stilaan onbetaalbaar? [naar artikel]


24. IJsexpert proeft 10 soorten frisco’s en is niet laaiend enthousiast, maar twee merken verrassen hem wél (10/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

Naast een gewoon bolletje vanille-ijs smullen we ook al eens graag van vanille-ijs op een stokje, omhuld door chocolade. Welke frisco’s smaken het meest ambachtelijk en zijn hun geld waard? Ijsexpert Julien Limbach van Gelato Guliano in Antwerpen zet zijn tanden in 10 soorten A- en huismerken. “Jammer dat er geen vanillepuntjes in het ijs zitten.” [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!