Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

09 July 2020
03:00 uur

Milla Jovovich onderging abortus: “Ik heb er nog steeds nachtmerries over”

Metro

17/05/2019 - 14:05

De Amerikaanse actrice Milla Jovovich heeft in een openhartige post op Instagram verteld over haar abortus die ze twee jaar geleden onderging. Dat doet ze naar aanleiding van de strenge anti-abortuswet die er in de VS zit aan te komen. Na Ohio, Mississippi, Kentucky, Iowa, en North Dakota wil nu ook Alabama een strenge abortuswet […] Het bericht Milla Jovovich onderging abortus: “Ik heb er nog steeds nachtmerries over” verscheen eerst op Metro.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP METRO

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Milla Jovovich (43) zwanger van derde kindje (08/08/2019 - Metro)
  De Amerikaanse actrice Milla Jovovich is opnieuw in verwachting. Dat maakte ze bekend op Instagram. “Opnieuw zwanger van een dochtertje”, kondigt Jovovich het heuglijke nieuws aan. De 43-jarige actrice van onder meer ‘Hellboy’ en ‘Resident Evil’ is dertien weken ver en enorm opgelucht dat de zwangerschap goed verloopt. “Vanwege mijn leeftijd en omdat het bij mijn vorige zwangerschap mis ging, wilde ik me niet te veel aan de baby hechten. Gelukkig ziet alles er nu goed uit én zijn we te weten gekomen dat ik opnieuw een meisje krijg”, schrijft ze. Abortus Enkele maanden geleden vertelde Jovovich immers in een openhartige post op Instagram dat ze twee jaar geleden noodgedwongen een abortus onderging. Ze kwam daarmee naar buiten naar aanleiding van de strenge anti-abortuswet in de VS. “Ik was bijna vijf maanden zwanger en met een film bezig in Oost-Europa, toen ik veel te vroeg moest gaan bevallen van mijn baby. Een abortus was helaas dus nodig en ik moest daarbij de hele tijd wakker blijven.” Nachtmerrie “Het is een van de ergste dingen die ik ooit heb meegemaakt. Ik heb er nog steeds nachtmerries over. Ik voelde me alleen en hulpeloos. Het heeft gigantisch lang geduurd voordat ik me eroverheen kon zetten. Maar als ik nu denk aan de vrouwen die in de toekomst een abortus moeten laten plegen in veel ergere omstandigheden vanwege nieuwe wetten, dan draait mijn maag om”, klonk het toen. Jovovich is inmiddels tien jaar getrouwd met regisseur Paul Anderson (54). Ze hebben twee dochters, Ever Gabo en Dashiel Edan. View this post on Instagram Knocked up again. After I found out I was pregnant 13 weeks ago, I had a mixture of feelings ranging between complete joy and utter terror. Because of my age and losing the last pregnancy I didn’t want to get attached to this potential baby too quickly. That was obviously not fun and the last few months have been my family and I living on pins and needles waiting for a slew of different test results to come in and spending most of our time in doctors offices. Thank goodness we’re in the clear AND we found out that we’ve been blessed with another girl! Anyway, wish me and my baby luck! I send you all a lot of love and I’ll keep you posted on my progression! Xoxo m A post shared by Milla Jovovich (@millajovovich) on Aug 7, 2019 at 1:18pm PDT Lees ook : Milla Jovovich onderging abortus: “Ik heb er nog steeds nachtmerries over” Het bericht Milla Jovovich (43) zwanger van derde kindje verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 2. Milla Jovovich in verwachting van derde dochtertje (08/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Milla Jovovich is opnieuw zwanger. De 43-jarige actrice maakte gisteren via Instagram bekend dat ze in verwachting is van haar derde dochter.
  [naar artikel]
 3. Gemiste kans (13/04/2019 - De Morgen)
  Actiethriller Regie: James McTeigue Met: Milla Jovovich, Pierce Brosnan, Dylan McDermott, Angela Bassett Duur: 96 minuten
  [naar artikel]
 4. ‘Body double’ van actrice Milla Jovovich eist 2,5 miljoen euro nadat ze arm kwijtspeelde op de set (13/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Vier jaar nadat stuntvrouw Olivia Jackson (35) haar arm verloor na een ongeval op de set van ‘Resident Evil: The Final Chapter’, sleept ze de...
  [naar artikel]
 5. Actrice draagt topje van nog geen 20 euro op de rode loper (16/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  Topmodel en actrice Milla Jovovich koos tijdens de première van haar nieuwste film ‘Resident Evil: The Final Chapter’ voor een bijzondere outfit. Ze verscheen op de rode loper in een zwarte kokerrok en een budgetvriendelijke gestreepte blouse met strik.
  [naar artikel]
 6. Actrice draagt topje van nog geen 20 euro op de rode loper (16/01/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Topmodel en actrice Milla Jovovich koos tijdens de première van haar nieuwste film ‘Resident Evil: The Final Chapter’ voor een bijzondere outfit. Ze verscheen op de rode loper in een zwarte kokerrok en een budgetvriendelijke gestreepte blouse met strik.
  [naar artikel]
 7. Indonesisch meisje (15) verkracht door haar broer, vastgezet voor abortus maar nu toch vrijgelaten (29/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een vijftienjarige Sumatraanse tiener werd herhaaldelijk verkracht door haar twee jaar oudere broer en onderging een illegale abortus. Daarvoor...
  [naar artikel]
 8. Kameroense legende Milla hard voor Broos: "We wogen licht, héél licht" (15/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Wie Kameroen zegt, zegt Roger Milla. De gewezen voetballer is een icoon in zijn land en wat hij denkt of zegt, telt. In de pers was hij gisteren
  [naar artikel]
 9. Vaak last van nachtmerries? Je slaapt misschien te veel (02/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Slaap je regelmatig meer dan negen uur per nacht, dan is de kans groter dat je met nachtmerries kampt. Dat is de conclusie van een studie van de
  [naar artikel]
 10. Last van nachtmerries? Je kan er iets aan doen (19/09/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Het is voor niemand leuk om in dromenland geconfronteerd te worden met achtervolgingen, bloedvergieten en andere narigheid. Maar uit wetenschappelijke studies blijkt dat wie last heeft van psychische aandoeningen nog vaker af te rekenen krijgt met nachtmerries. De Nederlandse klinisch psychologe Annette van Schagen heeft echter voor haar doctoraatsonderzoek succesvol een therapie toegepast die nachtmerries kan ombuigen in een droom met een vrolijk einde.
  [naar artikel]
 11. Last van nachtmerries? Je kan er iets aan doen (19/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  Het is voor niemand leuk om in dromenland geconfronteerd te worden met achtervolgingen, bloedvergieten en andere narigheid. Maar uit wetenschappelijke studies blijkt dat wie last heeft van psychische aandoeningen vaker af te rekenen krijgt met nachtmerries. De Nederlandse klinisch psychologe Annette van Schagen heeft echter voor haar doctoraatsonderzoek succesvol een therapie toegepast die nachtmerries kan ombuigen in een droom met een vrolijk einde.
  [naar artikel]
 12. Meerderheid vindt compromis over abortus (03/07/2018 - De Standaard)
  De vier federale meerderheidspartijen - N-VA, CD&V, Open VLD en MR - hebben een akkoord bereikt om een wetsvoorstel in te dienen dat abortus of vrijwillige zwangerschapsonderbreking uit het strafwetboek haalt. CD&V benadrukt wel dat abortus daarmee niet uit het strafrecht verdwijnt.
  [naar artikel]
 13. De meest voorkomende nachtmerries en wat ze betekenen (26/10/2016 - Knack)
  Het is binnenkort Halloween. De televisiezenders zenden dan massaal griezelfilms uit en de horrorclowns maken de straten onveilig. Je zou er voor minder nachtmerries van krijgen.
  [naar artikel]
 14. (Vooral) Franstalige betogers willen abortus uit de strafwet (09/09/2018 - VRT NWS)
  In Brussel hebben ruim 1500 vrouwen en mannen gemanifesteerd voor het recht op abortus. Ze willen dat abortus verdwijnt uit het strafwetboek.
  [naar artikel]
 15. Ook Missouri keurt strengere abortuswet goed: abortus na acht weken verboden (18/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Na een reeks andere Amerikaanse staten heeft ook Missouri gisteren de wetgeving rond abortus verstrengd. Een abortus na de achtste week van de...
  [naar artikel]
 16. De strijd om abortus te verbieden is begonnen (16/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  AlabamaTussen 10 en 99 jaar cel, dat riskeert iedereen die een abortus ondergaat of eraan meewerkt in de Amerikaanse staat Alabama. Abortus wordt er verboden, tenzij het leven van de moeder in acuut gevaar is of de foetus een dodelijke afwijking heeft.
  [naar artikel]
 17. Een op de vier werknemers heeft regelmatig nachtmerries over baas (22/01/2020 - Express)
  23 procent van de Belgische werknemers heeft regelmatig nachtmerries over zijn baas. Dat blijkt uit een enquête die rekruteringsbedrijf StepStone in oktober bij 5.700 Belgen heeft afgenomen. De relatie tussen werknemer en manager blijkt in het algemeen niet echt snor te zitten op de Belgische werkvloer. Dat 23 procent regelmatig nachtmerries over zijn baas heeft, […] The post Een op de vier werknemers heeft regelmatig nachtmerries over baas appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 18. Zo komen de technologische nachtmerries van ‘Black Mirror’ tot leven (05/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Wie nachtmerries heeft over de nefaste gevolgen van technologie kan vanaf woensdag opnieuw inspiratie vinden in drie nieuwe afleveringen van Black...
  [naar artikel]
 19. Alexander De Croo wil 'meisjes meester maken van eigen lot' met internationale abortusconferentie (02/03/2017 - Knack)
  Het initiatief kwam er als reactie op Trumps beslissing steun in te trekken voor ngo's die vrouwen in arme landen bijstaan bij een abortus. 'Elke abortus is een abortus te veel, maar als hij nodig is, dan moet hij wel in veilige omstandigheden gebeuren.'
  [naar artikel]
 20. "Abortus moet uit het strafrecht worden gehaald" (30/03/2017 - De Redactie)
  27 jaar geleden is abortus gelegaliseerd, maar in theorie kunnen vrouwen nog altijd vervolgd worden. De vrijzinnige vereniging deMens.nu wil abortus daarom in de gezondheidswet opnemen.
  [naar artikel]
 21. Ook in Missouri mogen verkrachte vrouwen straks geen abortus meer plegen (18/05/2019 - VRT NWS)
  Het abortus-offensief van conservatieve staten gaat onverminderd voort. Na Alabama heeft nu ook Missouri een strenge abortuswet goedgekeurd. Dat is tegen de federale regels. De zaak zal uiteindelijk bij het Hooggerechtshof terechtkomen. En dat is nu precies wat de tegenstanders van abortus willen. 
  [naar artikel]
 22. 'Politici hoeven zich geen zorgen meer te maken: iedereen vindt abortus een recht' (17/04/2018 - Knack)
  Voor de meerderheid van de Belgen mag abortus uit de strafwet, blijkt uit een peiling van vrijzinnige organisaties. Gynaecologe Anne Verougstraete, een van de pioniers onder de Belgische abortusartsen, is opgetogen. 'En nu moeten we eindelijk uitzoeken: wie kiest voor abortus, en waarom?'
  [naar artikel]
 23. 'Bij abortus sta je er helemaal alleen voor' (05/04/2019 - De Morgen)
  Bijna 25 jaar na de goedkeuring van de abortuswet lanceren de Belgische abortuscentra een oproep aan vrouwen die een abortus hebben laten uitvoeren om uit de kast te komen. Een op de vijf vrouwen krijgt er mee te maken, bijna niemand praat erover. 'Deze samenleving ziet abortus als kindermoord. Terwijl het meestal een noodzaak is.'
  [naar artikel]
 24. Evangelische christenen protesteren tegen abortus (25/02/2018 - VRT NWS)
  Tegenstanders van het recht op abortus voelen zich gesterkt in hun pogingen om abortus na 45 jaar weer te laten verbieden. In Colorado Springs is een 40-dagenprotest begonnen tegen abortusklinieken. Björn Soenens begaf zich tussen de evangelische christenen.
  [naar artikel]
 25. Abortus uit strafwetboek: 'Muizenstapje dat probleem niet aanpakt' (04/07/2018 - Knack)
  'Het nieuwe akkoord over abortus is opnieuw de vrucht van een compromis', vindt SP.A.
  [naar artikel]
 26. Voor de meerderheid van de Belgen mag abortus uit de strafwet (17/04/2018 - Knack)
  'Iedereen vindt abortus een recht', blijkt uit een peiling van vrijzinnige organisaties.
  [naar artikel]
 27. Arentijnse senaat blokkeert legalisering abortus (09/08/2018 - De Tijd)
  10:16 De senatoren stemden tegen een voorstel om abortus tot en met de veertiende week toe te laten.
  [naar artikel]
 28. Meer dan 1.000 betogers op manifestatie voor recht op abortus in Europa (28/09/2017 - VRT NWS)
  Op de internationale dag voor het recht op abortus, kwamen actiegroepen uit heel Europa betogen in Brussel voor recht op abortus.
  [naar artikel]
 29. Ierse parlement keurt legalisering abortus goed: "Historisch moment voor Ierse vrouwen" (13/12/2018 - VRT NWS)
  Het Ierse parlement heeft een wetsontwerp goedgekeurd dat abortus legaliseert. In mei sprak een ruime meerderheid van de Ieren zich in een historisch referendum uit tegen een grondwettelijk amendement dat abortus verbiedt.
  [naar artikel]
 30. Ianthe Tavernier vreest nu al voor ‘Dancing with the Stars’: "Ik heb er echt nachtmerries van” (16/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Nog een week en dan gaat het nieuwe seizoen van ‘Dancing with the Stars’ van start op VIER. Maar Ianthe Tavernier heeft nu al nachtmerries over de...
  [naar artikel]
 31. Patricia Paay (67) heeft nachtmerries na plasseksvideo: "Ik heb gedacht 'kan ik dood'?" (15/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Nederlandse showbizzdiva Patricia Paay (67) voelt zich erg slecht en heeft nachtmerries sinds vorige week een seksvideo van haar is uitgelekt.
  [naar artikel]
 32. Zo komen de technologische nachtmerries van ‘Black Mirror’ tot leven (04/06/2019 - De Morgen)
  Wie nachtmerries heeft over de nefaste gevolgen van technologie kan vanaf woensdag opnieuw inspiratie vinden in drie nieuwe afleveringen van Black Mirror. Wij vroegen makers Charlie Brooker en Annabel Jones hoe ze die angstscenario’s overtuigend tot leven wekken.
  [naar artikel]
 33. Overwinning voor conservatief Amerika: Alabama verbiedt nagenoeg alle vormen van abortus (16/05/2019 - De Morgen)
  Sinds dinsdag is zo goed als elke vorm van abortus illegaal in de Amerikaanse staat Alabama. Gek genoeg hoopt conservatief Amerika nu dat de wet aangevochten wordt voor de rechtbank. ‘De conservatieven zien nu een kans hun grote droom, het landelijk afschaffen van abortus, werkelijkheid te maken.’
  [naar artikel]
 34. Legalisering van abortus? "Ierland is het laatste strijdveld" (25/05/2018 - VRT NWS)
  Vandaag stemmen de Ieren over de legalisering van abortus. Ierland heeft momenteel een van de strengste abortuswetten ter wereld, abortus is er in zowat alle omstandigheden verboden en dat staat zo in de grondwet. Volgens de peilingen zal een meerderheid van de bevolking in steden als Dublin en Cork voor de legalisering stemmen. Maar op het platteland is dat anders. 
  [naar artikel]
 35. Slachtoffer van verkrachting tot 20 jaar cel in El Salvador voor vermeende abortus (12/11/2018 - VRT NWS)
  Een 20-jarige, Salvadoraanse vrouw wordt beschuldigd van een moordpoging wegens een vermeende poging tot abortus in 2017. De vrouw werd jarenlang misbruikt door haar stiefvader en werd zwanger van hem. In El Salvador is abortus in alle omstandigheben verboden. De vrouw riskeert tot 20 jaar cel.
  [naar artikel]
 36. Abortus wordt een recht: "Ik ben geen monster als ik zeg: dit kind is niets voor mij" (04/07/2018 - De Morgen)
  Na bijna dertig jaar wordt abortus een recht in plaats van een misdrijf. "Eindelijk", getuigt Jolien (22), die op haar zestiende abortus liet uitvoeren. "Kunnen we nu de discussie of het wel of niet verwerpelijk is achter ons laten en eindelijk onze ervaringen delen?"
  [naar artikel]
 37. Marokkaanse journaliste veroordeeld voor abortus krijgt gratie van de koning (16/10/2019 - VRT NWS)
  Hajar Raissouni (28), een Marokkaanse journaliste die in augustus veroordeeld werd tot een jaar cel voor het uitvoeren van een illegale abortus, heeft gratie gekregen van de koning. Ook haar verloofde, de arts die de abortus zou hebben uitgevoerd en het medisch personeel die hielpen bij de ingreep, komen vrij.
  [naar artikel]
 38. Sp.a wil abortus ook na 14 weken (02/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Oppositiepartij sp.a roept op een centrum in ons land aan te duiden waar abortus in uitzonderlijke gevallen ook na veertien weken mogelijk is. Dat...
  [naar artikel]
 39. Experts in de Kamer voorstander van depenalisering abortus (23/05/2018 - Metro)
  De eerste vijf experts die in de Kamercommissie Justitie werden gehoord over een mogelijke depenalisering van abortus, toonden zich in grote mate voorstander. Pascal Borry, bio-ethicus aan de KUL, en emeritus professor gynaecologie Pascal Borry (VUB) willen dat abortus volledig uit het strafwetboek wordt gehaald. Ze vinden ook dat de periode waarin een zwangerschapsonderbreking wordt toegestaan, kan worden uitgebreid en dat de vereiste wachttijd kan worden ingekort. Pascal Borry stelde voor om het Zweedse model over te nemen, waarbij abortus wordt toegestaan tot achttien weken. Momenteel is de termijn in België beperkt tot twaalf weken. De wachttijd van zes dagen na de eerste consultatie moet volgens beide experts worden ingekort. Die kan er immers toe leiden dat er een schuldgevoel ontstaat, of dat de maximumtermijn van twaalf weken alsnog zou worden overschreden. Ook seksueel expertisecentrum Sensoa wil abortus uit de strafwet. Volgens Katrien Vermeire zorgt de huidige wet immers nog steeds voor een stigma. Zij sprak ook tegen dat abortus zou samenhangen met onvoldoende beleid rond contraceptie. De enige afwijkende stem kwam van Fara, een katholieke organisatie die onder meer tienerzwangerschappen begeleidt. De vzw pleit voor een langere periode van reflectie alvorens tot een zwangerschapsonderbreking zou worden overgegaan. bron: Belga Het bericht Experts in de Kamer voorstander van depenalisering abortus verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 40. Meerderheidspartijen willen abortus uit strafrecht halen (03/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De vier federale meerderheidspartijen - N-VA, CD&V, Open Vld en MR - hebben een akkoord bereikt over het indienen van een wetsvoorstel om abortus...
  [naar artikel]
 41. Abortus niet langer in strafwet (04/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De plenaire Kamer heeft het wetsvoorstel van de meerderheidspartijen goedgekeurd dat abortus uit de strafwet haalt. Dat gebeurde meerderheid en cdH...
  [naar artikel]
 42. Abortus zit niet langer in strafwet (04/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De plenaire Kamer heeft het wetsvoorstel van de meerderheidspartijen goedgekeurd dat abortus uit de strafwet haalt. Dat gebeurde meerderheid en cdH...
  [naar artikel]
 43. ‘Haal abortus uit strafwet’ (03/04/2017 - De Standaard)
  Open VLD wil abortus uit de strafwet halen en de deadline van twaalf tot minstens veertien weken optrekken. CD&V en de N-VA reageren afwijzend.
  [naar artikel]
 44. Nikkie Tutorials heeft last van nachtmerries over afperser: “Het heeft mijn lichaam zo veel stress en onrust bezorgd” (30/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  YouTube-ster Nikkie de Jager (25), beter bekend als Nikkie Tutorials, heeft last van nachtmerries van de afperser die haar dwong uit de kast te...
  [naar artikel]
 45. Onrust in Texas over begrafenisplicht na abortus (03/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De staat Texas wil deze maand nog een nieuwe wet invoeren waardoor foetussen na een miskraam in het ziekenhuis of na een abortus verplicht
  [naar artikel]
 46. 'Jane Roe' - vrouw achter legalisering van abortus in VS - overleden (19/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Norma McCorvey, van wie de ongewenste zwangerschap in 1973 aanleiding gaf tot de legalisering van abortus in de Verenigde Staten, is zaterdag
  [naar artikel]
 47. 'Abortus moet een recht worden' (09/09/2018 - Knack)
  Verschillende honderden mensen, minstens 1.600 volgens de politie, hebben zondagnamiddag in Brussel betoogd voor het recht op abortus.
  [naar artikel]
 48. Meerderheid om abortus uit strafwet te halen (04/07/2018 - Het Belang van Limburg)
  BrusselDe vier federale meerderheidspartijen N-VA, CD&V, Open Vld en MR hebben een akkoord bereikt over het indienen van een wetsvoorstel om abortus uit het strafwetboek te halen.
  [naar artikel]
 49. Ieren mogen in mei stemmen over legalisering van abortus (30/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Ierse regering gaat een referendum organiseren over de legalisering van abortus. Dat maakte premier Leo Varadkar gisterenavond bekend. De...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.