Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

20 September 2020
02:59 uur

Boeing geeft fouten in vluchtsimulatiesoftware 737 MAX toe

Het Laatste Nieuws

19/05/2019 - 02:51

Vliegtuigbouwer Boeing heeft toegegeven dat er fouten zaten in de software voor vluchtsimulaties van de Boeing 737 MAX. De fouten zijn volgens...


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Boeing 737 MAX – Boeing geeft fouten in vluchtsimulatiesoftware toe (19/05/2019 - Metro)
  Vliegtuigbouwer Boeing heeft toegegeven dat er fouten zaten in de software voor vluchtsimulaties van de Boeing 737 MAX. De fouten zijn volgens Boeing inmiddels gecorrigeerd. “Boeing heeft de vluchtsimulatiesoftware verbeterd en exploitanten extra informatie gegeven om er zeker van te zijn dat de ervaring gelijk is aan de verschillende omstandigheden in de lucht”, laat de vliegtuigmaker weten. Bij twee ongelukken van de Boeing 737 MAX, in Indonesië en Ethiopië, kwamen in totaal 346 mensen om het leven. Beide ongevallen kwamen door een softwarefout die de punt van het vliegtuig naar beneden bleef drukken. bron: Belga   Het bericht Boeing 737 MAX – Boeing geeft fouten in vluchtsimulatiesoftware toe verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 2. Boeing 737 MAX – Boeing geeft fouten in vluchtsimulatiesoftware toe (22/05/2019 - Metro)
  Vliegtuigbouwer Boeing heeft toegegeven dat er fouten zaten in de software voor vluchtsimulaties van de Boeing 737 MAX. De fouten zijn volgens Boeing inmiddels gecorrigeerd. “Boeing heeft de vluchtsimulatiesoftware verbeterd en exploitanten extra informatie gegeven om er zeker van te zijn dat de ervaring gelijk is aan de verschillende omstandigheden in de lucht”, laat de vliegtuigmaker weten. Bij twee ongelukken van de Boeing 737 MAX, in Indonesië en Ethiopië, kwamen in totaal 346 mensen om het leven. Beide ongevallen kwamen door een softwarefout die de punt van het vliegtuig naar beneden bleef drukken. Bron: Belga   Het bericht Boeing 737 MAX – Boeing geeft fouten in vluchtsimulatiesoftware toe verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 3. Boeing geeft toe: er zaten fouten in vluchtsimulatiesoftware 737 (19/05/2019 - De Morgen)
  Vliegtuigmaker Boeing heeft toegegeven dat er fouten zaten in de software voor vluchtsimulaties van de Boeing 737 Max. Piloten die hebben geoefend met de simulatiesoftware zijn daardoor alsnog niet goed voorbereid op vliegen in het toestel. Vorige week liet Boeing nog weten dat het bedrijf al een jaar voor de crash met de 737 Max 8 in Indonesië wist van problemen met een alarmsysteem in het toestel.
  [naar artikel]
 4. Boeing geeft fouten toe bij fatale vliegtuigongelukken Indonesië en Ethiopië (16/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De CEO van Boeing geeft toe dat het bedrijf fouten heeft gemaakt bij de vliegtuigongelukken met de 737 Max in Indonesië en Ethiopië waarbij in...
  [naar artikel]
 5. Boeing vindt twee nieuwe softwarefouten in Boeing 737 MAX (08/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Vliegtuigbouwer Boeing heeft twee nieuwe softwareproblemen aangetroffen in de Boeing 737 MAX. Ook deze fouten moeten hersteld zijn, vooraleer het...
  [naar artikel]
 6. Boeing geeft Wall Street loden vleugels (22/04/2019 - De Tijd)
  18:40 Een artikel in de New York Times werpt een schaduw over het aandeel Boeing.
  [naar artikel]
 7. KNVB geeft fouten toe bij selectieprocedure nieuwe bondscoach (14/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De top van de Nederlandse voetbalbond (KNVB) geeft in een interview met de Volkskrant toe fouten te hebben gemaakt bij de selectieprocedure voor
  [naar artikel]
 8. Boeing wist al een jaar van problemen met 737 Max (06/05/2019 - De Morgen)
  Boeing wist al een jaar voor de crash van een Boeing 737 Max 8 in Indonesië dat er problemen waren met dit toestel. het bedrijf geeft de vergissing met een specifiek alarmsysteem toe in een verklaring die het zondag uitbracht. De vliegtuigbouwer houdt echter vol dat de toestellen veilig waren om te vliegen.
  [naar artikel]
 9. Boeing 737 MAX – Boeing-CEO erkent fouten in communicatie (16/06/2019 - Metro)
  Dennis Muilenburg, CEO van de Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing, erkent dat het bedrijf “fouten” heeft gemaakt in de communicatie rond een problematisch waarschuwingssysteem in de cockpit van de 737 MAX-toestellen, voor de twee dodelijke crashes. Aan de vooravond van het luchtvaartsalon Le Bourget in Frankrijk, belooft hij het vertrouwen van het publiek terug te winnen. “We hebben werk te verrichten om het vertrouwen van het publiek terug te winnen”, aldus de CEO zondag voor enkele journalisten. Dat vertrouwen “is getroffen door de recente ongevallen”. Bij de crashes van de toestellen van Lion Air en Ethiopian Airlines vielen 346 doden. Voor Boeing zal het luchtvaartsalon niet in het teken staan van opdrachten. “We komen naar dit salon geconcentreerd op de veiligheid. We komen met een toon van nederigheid.” De topman stelt dat het bedrijf nog steeds vertrouwen heeft, “maar nederig vertrouwen”. Naar zijn schatting zal de wereld in de loop van de komende 20 jaar 44.000 nieuwe vliegtuigen nodig hebben. De orders op vlak van defensie zullen een volume van 8.700 miljard dollar bedragen de komende tien jaar, aldus nog de CEO. Wat de crisis rond de MAX-toestellen betreft, erkende Muilenburg nog eens dat Boeing fouten heeft gemaakt, vooral op vlak van communicatie. “We werken aan de verbetering van onze communicatie”, verklaarde hij. “We weten dat er domeinen zijn waar we konden en moesten beter doen. We willen de transparantie en een werkzame communicatie verzekeren met alle betrokken partijen.” De onthullingen over het certificeringsproces door het Amerikaanse luchtvaartagentschap FAA, dat te afhankelijk zou zijn van Boeing, hebben een vertrouwenscrisis bij de piloten en een deel van de burgerluchtvaartagentschappen overal ter wereld veroorzaakt. bron: Belga   Het bericht Boeing 737 MAX – Boeing-CEO erkent fouten in communicatie verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 10. Boeing 737 MAX – Boeing-CEO erkent fouten in communicatie (20/06/2019 - Metro)
  Dennis Muilenburg, CEO van de Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing, erkent dat het bedrijf “fouten” heeft gemaakt in de communicatie rond een problematisch waarschuwingssysteem in de cockpit van de 737 MAX-toestellen, voor de twee dodelijke crashes. Aan de vooravond van het luchtvaartsalon Le Bourget in Frankrijk, belooft hij het vertrouwen van het publiek terug te winnen. “We hebben werk te verrichten om het vertrouwen van het publiek terug te winnen”, aldus de CEO zondag voor enkele journalisten. Dat vertrouwen “is getroffen door de recente ongevallen”. Bij de crashes van de toestellen van Lion Air en Ethiopian Airlines vielen 346 doden. Voor Boeing zal het luchtvaartsalon niet in het teken staan van opdrachten. “We komen naar dit salon geconcentreerd op de veiligheid. We komen met een toon van nederigheid.” De topman stelt dat het bedrijf nog steeds vertrouwen heeft, “maar nederig vertrouwen”. Naar zijn schatting zal de wereld in de loop van de komende 20 jaar 44.000 nieuwe vliegtuigen nodig hebben. De orders op vlak van defensie zullen een volume van 8.700 miljard dollar bedragen de komende tien jaar, aldus nog de CEO. Wat de crisis rond de MAX-toestellen betreft, erkende Muilenburg nog eens dat Boeing fouten heeft gemaakt, vooral op vlak van communicatie. “We werken aan de verbetering van onze communicatie”, verklaarde hij. “We weten dat er domeinen zijn waar we konden en moesten beter doen. We willen de transparantie en een werkzame communicatie verzekeren met alle betrokken partijen.” De onthullingen over het certificeringsproces door het Amerikaanse luchtvaartagentschap FAA, dat te afhankelijk zou zijn van Boeing, hebben een vertrouwenscrisis bij de piloten en een deel van de burgerluchtvaartagentschappen overal ter wereld veroorzaakt. Bron: Belga   Het bericht Boeing 737 MAX – Boeing-CEO erkent fouten in communicatie verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 11. Boeing geeft zelf advies om 737 MAX-vliegtuigen wereldwijd aan de grond te houden (14/03/2019 - Metro)
  Boeing heeft het Amerikaanse luchtvaartagentschap (FAA) zelf het advies gegeven om wereldwijd de volledige vloot aan 737 MAX-vliegtuigen tijdelijk aan de grond te houden. Dat zegt het bedrijf in een mededeling. “Boeing behoudt het volledige vertrouwen in de veiligheid van de 737 MAX”, luidt het. De vliegtuigbouwer besliste echter “uit een overvloed aan voorzichtigheid en om het publiek gerust te stellen” om de FAA aan te bevelen om wereldwijd alle 371 vliegtuigen van het type 737 MAX tijdelijk aan de grond te houden. Bron: Belga   Het bericht Boeing geeft zelf advies om 737 MAX-vliegtuigen wereldwijd aan de grond te houden verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 12. Boeing geeft zelf advies om 737 MAX-vliegtuigen wereldwijd aan de grond te houden (13/03/2019 - Metro)
  Boeing heeft het Amerikaanse luchtvaartagentschap (FAA) zelf het advies gegeven om wereldwijd de volledige vloot aan 737 MAX-vliegtuigen tijdelijk aan de grond te houden. Dat zegt het bedrijf in een mededeling. “Boeing behoudt het volledige vertrouwen in de veiligheid van de 737 MAX”, luidt het. De vliegtuigbouwer besliste echter “uit een overvloed aan voorzichtigheid en om het publiek gerust te stellen” om de FAA aan te bevelen om wereldwijd alle 371 vliegtuigen van het type 737 MAX tijdelijk aan de grond te houden. bron: Belga   Het bericht Boeing geeft zelf advies om 737 MAX-vliegtuigen wereldwijd aan de grond te houden verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 13. Brailsford geeft toe: "Er zijn fouten gemaakt bij Sky" (07/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  David Brailsford geeft toe dat er bij Team Sky fouten zijn gemaakt. De baas van de in opspraak geraakte Britse wielerploeg schrijft dit in een
  [naar artikel]
 14. Door crisis geplaagd Boeing geeft ex-CEO toch gouden parachute van 60 miljoen dollar (26/12/2019 - Express)
  Met de stop op de productie van de 737 MAX, kent de vliegtuigbouwer Boeing de ergste crisis uit zijn geschiedenis. Maar dat maakt geen verschil voor de gouden parachute. De afzwaaiende CEO kan zich troosten met 60 miljoen dollar. De 737 MAX moest de grote concurrent van de Airbus A320 worden. En het begin van […] The post Door crisis geplaagd Boeing geeft ex-CEO toch gouden parachute van 60 miljoen dollar appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 15. Boeing botst op nieuw softwareprobleem en dus vertragingen (07/02/2020 - Express)
  Ingenieurs bij Boeing hebben opnieuw een softwareprobleem gespot in de Boeing 737 MAX. Als het regent, dan giet het, of dat lijkt toch het nieuwe credo van Boeing te zijn. Een nieuw softwareprobleem dat de luchtvaartmaatschappij ontdekte, zet mogelijk opnieuw een rem op de ingebruikname van de Boeing 737 MAX. Lichtje Het probleem kwam reeds […] The post Boeing botst op nieuw softwareprobleem en dus vertragingen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 16. Wall Street - Dividend geeft Boeing rugwind (18/12/2018 - De Tijd)
  17:27 Wall Street boekt een bescheiden herstel. Boeing gaat stevig hoger na een dividendverhoging met 20 procent.
  [naar artikel]
 17. Boeing stopt met productie dodelijke 737 MAX (17/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Vliegtuigmaker Boeing stopt in januari met de productie van het toestel 737 MAX. Dat bevestigt een bron binnen Boeing aan The Wall Street Journal. Mogelijk leidt dit tot veel ontslagen bij Boeing.
  [naar artikel]
 18. Toneel Loksbergen op de planken met Boeing, Boeing (28/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  De toneelkring van Loksbergen staat vanaf donderdag 1 maart op de planken met ‘Boeing, Boeing’, een komedie van Marc Camoletti in een regie van Maarten Nys.
  [naar artikel]
 19. Iran geeft toe: ‘Oekraïense Boeing per ongeluk neergeschoten’ (11/01/2020 - Express)
  Na enkele dagen speculatie geeft de Iraanse overheid toe dat zij verantwoordelijk zijn voor het gecrashte vliegtuig. Het Iraanse leger heeft toegegeven dat zij op woensdag per ongeluk een Oekraiëns vliegtuig met een raket hebben neergeschoten. Die toegeving komt er enkele dagen nadat de Verenigde Staten met een beschuldigende vinger naar Teheran wees. Iran heeft […] The post Iran geeft toe: ‘Oekraïense Boeing per ongeluk neergeschoten’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 20. Braziliaanse agent geeft echtgenote boetes voor fouten in het huishouden (04/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een politieagent in de noord-oostelijke Braziliaanse deelstaat Piauí is aangeklaagd omdat hij zijn vrouw boetes oplegde als zij fouten maakte in...
  [naar artikel]
 21. Boeing 737 MAX-toestellen blijven langer aan de grond (02/04/2019 - De Morgen)
  Alle vliegtuigen van het type Boeing 737 MAX blijven voorlopig aan de grond. Dat heeft de Amerikaanse toezichthouder FAA in samenspraak met Boeing besloten. Pas als de inspectie volledig tevreden is met de oplossingen die Boeing aandraagt voor de technische problemen, zal er toestemming gegeven worden om weer met passagiers te vliegen.
  [naar artikel]
 22. Journalisten maken nooit fouten! (Of toch wel?) - Leo Neels (02/06/2017 - De Redactie)
  Mensen maken fouten, maar journalisten doen alsof zij nooit fouten maken. Een reeks artikelen in De Standaard toont volgens mediaspecialist Leo Neels het onvermogen van journalisten om eigen fouten te zien en hun gesukkel om fouten recht te zetten.
  [naar artikel]
 23. Boeing 737 MAX – Boeing vertraagt productietempo 737 MAX (08/04/2019 - Metro)
  Vliegtuigmaker Boeing schroeft het productietempo van het 737 MAX-toestel terug omdat die wereldwijd allemaal aan de grond staan. De productie gaat van de huidige 52 vliegtuigen per maand naar maandelijks 42 stuks. De 737 MAX staat aan de grond na twee dodelijke crashes met het type in korte tijd. Het vertragen van de productie zal nog niet leiden tot banenverlies bij het 737-programma, aldus Boeing. Verder wordt een speciale commissie opgetuigd om veiligheid en ontwerp van het vliegtuig te controleren. Bron: Belga   Het bericht Boeing 737 MAX – Boeing vertraagt productietempo 737 MAX verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 24. Boeing 737 MAX – Boeing vertraagt productietempo 737 MAX (05/04/2019 - Metro)
  Vliegtuigmaker Boeing schroeft het productietempo van het 737 MAX-toestel terug omdat die wereldwijd allemaal aan de grond staan. De productie gaat van de huidige 52 vliegtuigen per maand naar maandelijks 42 stuks. De 737 MAX staat aan de grond na twee dodelijke crashes met het type in korte tijd. Het vertragen van de productie zal nog niet leiden tot banenverlies bij het 737-programma, aldus Boeing. Verder wordt een speciale commissie opgetuigd om veiligheid en ontwerp van het vliegtuig te controleren. bron: Belga   Het bericht Boeing 737 MAX – Boeing vertraagt productietempo 737 MAX verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 25. Personeel Boeing lacht met ‘clowns’ die Boeing 737 MAX ontwikkelden en met toezichthouders die het toestel goedkeurden (10/01/2020 - Express)
  Medewerkers van vliegtuigbouwer Boeing hadden sterke twijfels over de ontwikkeling van de 737 MAX. Dat blijkt uit honderden interne berichten die het bedrijf donderdag heeft vrijgegeven aan het Amerikaans Congres. ‘Dit vliegtuig is ontworpen door clowns die onder toezicht staan van apen’, schrijft een piloot van Boeing in een intern bericht uit 2017, dat betrekking […] The post Personeel Boeing lacht met ‘clowns’ die Boeing 737 MAX ontwikkelden en met toezichthouders die het toestel goedkeurden appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 26. Turkije geeft mogelijke fouten bij massale ontslagen toe (08/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Turkse premier Binali Yildirim heeft mogelijke fouten bij de massale ontslagen na de mislukte staatsgreep toegegeven en zijn autoriteiten
  [naar artikel]
 27. Boeing 737 Max – Garuda Indonesia annuleert 49 bestelde Boeings (22/03/2019 - Metro)
  De Indonesische luchtvaartmaatschappij Garuda Indonesia wil zijn bestelling van 49 Boeing 737 MAX-toestellen annuleren. Het bedrijf maakte vrijdag bekend af te zien van de deal waar bijna 5 miljard dollar mee gemoeid is. “We hebben een brief naar Boeing gestuurd met het verzoek om de bestelling te annuleren”, aldus een woordvoerder van Garuda. Hij geeft als reden dat de passagiers in Indonesië het vertrouwen hebben verloren in de Boeing-toestellen. Garuda had een order uitstaan van in totaal vijftig 737 MAX 8-toestellen, waarvan één al is geleverd. De luchtvaartmaatschappij heeft Boeing reeds 26 miljoen van de 4,9 miljard dollar betaald. Garuda Indonesia zou graag een ander model in de plaats willen hebben voor de geplaagde toestellen die vanwege twee vliegrampen noodgedwongen aan de grond worden gehouden. Bron: Belga   Het bericht Boeing 737 Max – Garuda Indonesia annuleert 49 bestelde Boeings verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 28. Boeing 737 Max – Garuda Indonesia annuleert 49 bestelde Boeings (22/03/2019 - Metro)
  De Indonesische luchtvaartmaatschappij Garuda Indonesia wil zijn bestelling van 49 Boeing 737 MAX-toestellen annuleren. Het bedrijf maakte vrijdag bekend af te zien van de deal waar bijna 5 miljard dollar mee gemoeid is. “We hebben een brief naar Boeing gestuurd met het verzoek om de bestelling te annuleren”, aldus een woordvoerder van Garuda. Hij geeft als reden dat de passagiers in Indonesië het vertrouwen hebben verloren in de Boeing-toestellen. Garuda had een order uitstaan van in totaal vijftig 737 MAX 8-toestellen, waarvan één al is geleverd. De luchtvaartmaatschappij heeft Boeing reeds 26 miljoen van de 4,9 miljard dollar betaald. Garuda Indonesia zou graag een ander model in de plaats willen hebben voor de geplaagde toestellen die vanwege twee vliegrampen noodgedwongen aan de grond worden gehouden. bron: Belga   Het bericht Boeing 737 Max – Garuda Indonesia annuleert 49 bestelde Boeings verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 29. Toneel Loksbergen gaat aan boord van Boeing (27/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  De toneelkring van Loksbergen staat vanaf einde februari op de planken met ‘Boeing, Boeing’, een komedie van Marc Camoletti in een regie van Maarten Nys.
  [naar artikel]
 30. Turkije geeft mogelijke fouten bij massale ontslagen toe (08/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  De Turkse premier Binali Yildirim heeft mogelijke fouten bij de massale ontslagen na de mislukte staatsgreep toegegeven en zijn autoriteiten opgeroepen het onderzoek grondiger te voeren. “We hebben vanaf het begin aanvaard dat in deze zaak niet honderd procent correct kon opgetreden worden”, zei Yildirim donderdag in een toespraak voor gouverneurs in Ankara. “Als er fouten zijn gebeurd, moeten die ongedaan gemaakt worden.”
  [naar artikel]
 31. Turkije geeft mogelijke fouten bij massale ontslagen toe (08/09/2016 - Gazet van Antwerpen)
  De Turkse premier Binali Yildirim heeft mogelijke fouten bij de massale ontslagen na de mislukte staatsgreep toegegeven en zijn autoriteiten opgeroepen het onderzoek grondiger te voeren. “We hebben vanaf het begin aanvaard dat in deze zaak niet honderd procent correct kon opgetreden worden”, zei Yildirim donderdag in een toespraak voor gouverneurs in Ankara. “Als er fouten zijn gebeurd, moeten die ongedaan gemaakt worden.”
  [naar artikel]
 32. Privacyschandaal Facebook – Zuckerberg geeft “fouten” toe (21/03/2018 - Metro)
  Facebook-topman Mark Zuckerberg heeft woensdag toegegeven dat Facebook “fouten gemaakt heeft” in het privacyschandaal rond Facebook en Cambridge Analytica. Het is de eerste officiële reactie van de topman na het uitbreken van het schandaal rond Cambridge Analytica. Dat bedrijf speelde een rol in de verkiezingscampagne van president Donald Trump en zou persoonlijke informatie van tientallen miljoenen Facebookgebruikers hebben gebruikt om er kiezersprofielen mee te maken. Zuckerberg kondigt een aantal concrete maatregelen aan die het sociaal netwerk zal nemen om gebruikersdata te beschermen. bron: Belga   Het bericht Privacyschandaal Facebook – Zuckerberg geeft “fouten” toe verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 33. Boeing 737 MAX – Medewerkers Boeing hadden sterke twijfels over ontwikkeling 737 MAX (10/01/2020 - Metro)
  Medewerkers van vliegtuigbouwer Boeing hadden sterke twijfels over de ontwikkeling van de 737 MAX. Dat blijkt uit honderden interne berichten die het bedrijf donderdag heeft vrijgegeven. “Dit vliegtuig is ontworpen door clowns die zelf weer onder toezicht staan van apen”, schrijft een piloot van Boeing in een intern bericht uit 2017, dat betrekking had op de vluchtcomputer van de 737 MAX. Alle toestellen van dat type staan sinds vorig jaar maart aan de grond na twee crashes binnen een halfjaar. De nieuwe informatie geeft een “diep schokkend beeld” van waartoe Boeing bereid was om onderzoek door de toezichthouder te omzeilen, zei Congreslid Peter DeFazio, die een commissie voorzit die onderzoek doet naar de 737 MAX. Volgens DeFazio laten de interne berichten zien dat Boeing “cruciale informatie” over het toestel trachtte achter te houden. Boeing noemt de inhoud van de vrijgegeven berichten “compleet onacceptabel”. Het bedrijf stuurde de informatie eerder al door aan de Amerikaanse luchtvaartautoriteiten. bron: Belga   Het bericht Boeing 737 MAX – Medewerkers Boeing hadden sterke twijfels over ontwikkeling 737 MAX verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 34. Boeing 737 MAX – Medewerkers Boeing hadden sterke twijfels over ontwikkeling 737 MAX (11/01/2020 - Metro)
  Medewerkers van vliegtuigbouwer Boeing hadden sterke twijfels over de ontwikkeling van de 737 MAX. Dat blijkt uit honderden interne berichten die het bedrijf donderdag heeft vrijgegeven. “Dit vliegtuig is ontworpen door clowns die zelf weer onder toezicht staan van apen”, schrijft een piloot van Boeing in een intern bericht uit 2017, dat betrekking had op de vluchtcomputer van de 737 MAX. Alle toestellen van dat type staan sinds vorig jaar maart aan de grond na twee crashes binnen een halfjaar. De nieuwe informatie geeft een “diep schokkend beeld” van waartoe Boeing bereid was om onderzoek door de toezichthouder te omzeilen, zei Congreslid Peter DeFazio, die een commissie voorzit die onderzoek doet naar de 737 MAX. Volgens DeFazio laten de interne berichten zien dat Boeing “cruciale informatie” over het toestel trachtte achter te houden. Boeing noemt de inhoud van de vrijgegeven berichten “compleet onacceptabel”. Het bedrijf stuurde de informatie eerder al door aan de Amerikaanse luchtvaartautoriteiten. Bron: Belga   Het bericht Boeing 737 MAX – Medewerkers Boeing hadden sterke twijfels over ontwikkeling 737 MAX verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 35. Boeing heeft software-update klaar voor Boeing 737 MAX (16/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Vliegtuigbouwer Boeing heeft de software-update voor de toestellen van het type 737 MAX gereed. Dat maakte het bedrijf vandaag bekend. Boeing heeft...
  [naar artikel]
 36. Alweer een softwarefout gevonden in Boeing 737 MAX (18/01/2020 - Express)
  De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing heeft een nieuwe softwarefout ontdekt in de 737 MAX. Daardoor duurt het mogelijk nog langer voordat het toestel weer de lucht in mag. Het gaat om het systeem dat in het vliegtuig controleert of andere monitoringsystemen wel correct werken. Boeing is al bezig met de nodige updates en staat daarover in […] The post Alweer een softwarefout gevonden in Boeing 737 MAX appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 37. Zuckerberg geeft 'fouten' toe (21/03/2018 - Knack)
  Facebook-topman Mark Zuckerberg heeft woensdag in een post op het sociaal netwerk toegegeven dat Facebook 'fouten gemaakt heeft' in het privacyschandaal rond Facebook en Cambridge Analytica, dat persoonlijke informatie van tientallen miljoenen Facebookgebruikers zou hebben misbruikt in de Amerikaanse presidentsverkiezingen.
  [naar artikel]
 38. "Boeing voerde 500 testvluchten uit met 737 MAX" (06/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Boeing heeft al bijna 500 testvluchten uitgevoerd met 737 MAX-toestellen die van een software-update zijn voorzien. Boeing-topman Dennis Muilenburg...
  [naar artikel]
 39. Boeing 737 MAX-toestellen blijven langer aan de grond (02/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Alle vliegtuigen van het type Boeing 737 MAX blijven voorlopig aan de grond. Dat heeft de Amerikaanse toezichthouder FAA in samenspraak met Boeing...
  [naar artikel]
 40. Boeing 737 MAX software-update wordt pas in september getest (30/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een oplossing voor de softwareproblemen bij de Boeing 737 MAX-toestellen, zou pas in september getest worden. Dat heeft een bron bij Boeing...
  [naar artikel]
 41. Boeing maakt 100 miljard dollar smartengeld vrij voor hulp na crashes (04/07/2019 - De Tijd)
  07:51 De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing trekt 100 miljoen dollar uit om de nabestaanden te steunen van de slachtoffers van de twee crashes met de Boeing 737 Max.
  [naar artikel]
 42. Boeing vindt 12 miljard dollar om 737 Max-crisis te doorstaan (28/01/2020 - Express)
  Boeing heeft van een twaalftal banken ongeveer 12 miljard dollar geleend gekregen, weet CNBC. Daarmee wil de Amerikaanse vliegtuigbouwer compenseren voor het aan de grond houden van de Boeing 737 Max. Boeing wou naar verluidt zeker 10 miljard binnenhalen, de twee miljard extra zijn vooral een teken dat investeerders nog vertrouwen hebben. Twee crashes De […] The post Boeing vindt 12 miljard dollar om 737 Max-crisis te doorstaan appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 43. Boeing geeft zelf advies om 737 MAX-vliegtuigen aan de grond te houden (13/03/2019 - Knack)
  Boeing heeft het Amerikaanse luchtvaartagentschap (FAA) zelf het advies gegeven om wereldwijd de volledige vloot aan 737 MAX-vliegtuigen tijdelijk aan de grond te houden.
  [naar artikel]
 44. Boeing stuurt grootste tweemotorig vliegtuig ter wereld de lucht in (26/01/2020 - VRT NWS)
  De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing heeft de eerste testvlucht met de nieuwe 777X succesvol afgerond. Door het slechte weer in de buurt van de Amerikaanse stad Seattle was de vlucht vorige week tot twee keer uitgesteld. De succesvolle testvlucht is een opsteker voor Boeing na de perikelen rond de Boeing 737MAX, die al sinds maart vorig jaar aan de grond staat.
  [naar artikel]
 45. ‘Piloot gecrashte 737 Max 8 volgde noodrichtlijn van Boeing’ (03/04/2019 - Het Belang van Limburg)
  De piloten van de verongelukte Boeing 737 MAX van Ethiopian Airlines hebben de noodprocedure van vliegtuigbouwer Boeing nageleefd, maar zijn er desondanks niet in geslaagd om het toestel onder controle te krijgen. Dat meldt de Amerikaanse krant Wall Street Journal.
  [naar artikel]
 46. Nabestaanden vliegtuigramp Lion Air klagen Boeing aan (16/11/2018 - De Morgen)
  De familie van een passagier van het vorige maand gecrashte toestel van het Indonesische Lion Air heeft Boeing aangeklaagd. Volgens de nabestaanden zit er een fout in het automatische besturingssysteem van de Boeing 737 Max, meldt de BBC. 
  [naar artikel]
 47. Minister De Clerck geeft fouten toe aan ouders van Shana en Kevin (11/04/2019 - De Morgen)
  Minister van Justitie Stefaan De Clerck (CD&V) heeft gisterenavond aan de ouders van Shana Appeltans (18) en Kevin Paulus (22), de twee laatste slachtoffers van Ronald Janssen, toegegeven dat er fouten zijn gemaakt tijdens het onderzoek naar Annick Van Uytsel (18).
  [naar artikel]
 48. Israël geeft fouten toe in raid op Gazahulpkonvooi (29/03/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.