Suiker is een vast bestanddeel in veel voedingswaarden. We consumeren het dagelijks, zowel bewust als onbewust, want dit zoete goedje zit ook [naar artikel]
Romig, vol van smaak en met véél bruine suiker. Zo herinner ik me de rijstpap uit mijn kindertijd. Ik kan nog altijd gelukkig worden van deze zoete... [naar artikel]
Suiker zit overal, zowel in zoete als in zoute producten of pikante sauzen. De consumptie blijft stijgen en draagt bij tot de obesitasepidemie. Het is niet duidelijk of suiker de grote boosdoener van de obesitascrisis is, maar het is wel zeker dat we er te veel van eten. [naar artikel]
Er is alweer een nieuwe rage in koffieland, maar wel eentje met een bekend ingrediënt, namelijk meringue. Het zoete dessert werkt perfect als topping ter vervanging het traditionele lepeltje suiker. [naar artikel]
Een Amerikaanse knaap is zo dol op suiker dat hij de pakjes met het zoete goedje telkens weer uit restaurants probeert te smokkelen om daarna in de... [naar artikel]
Wie zegt dat een wafel altijd zoet moet zijn? Hartige wafels zijn in! Deze exemplaren zijn gemaakt met zoete aardappel en havermout: je voegt geen suiker toe en werkt ze af met avocado, tomaten en zure room. Snel op tafel en eens iets anders dan een avocado-toast. Lekker als ontbijt, lunch of op de (paas)brunch. [naar artikel]
Een Amerikaanse knaap is zo dol op suiker dat hij de pakjes met het zoete goedje telkens weer uit restaurants probeert te smokkelen om daarna in de... [naar artikel]
We verslinden elk jaar 50 tot 75 kilo suiker, en dat is nefast voor ons hart. Met de start van de Week van het Hart roept de Belgische Cardiologische Liga daarom op om onze consumptie van zoetigheid drastisch te verminderen. “Jongeren leggen met al die frisdrank en zoete snacks de basis voor latere hartproblemen.” [naar artikel]
We verslinden elk jaar 50 tot 75 kilo suiker, en dat is nefast voor ons hart. De Belgische Cardiologische Liga roept daarom op om onze consumptie van zoetigheid drastisch te verminderen. “Jongeren leggen met al die frisdrank en zoete snacks de basis voor hartproblemen later.” [naar artikel]
Aardappelen in alle vormen en maten staan wekelijks bij heel wat Belgen op het menu. De afgelopen jaren vind je naast de klassieke aardappel ook de zoete aardappel terug in de winkelrekken en op onze borden. Maar maak je die zoete aardappel op dezelfde manier klaar? En kan je de gewone aardappel in élk aardappelgerecht vervangen door de zoete versie? We vroegen het aan Reinout Reniere, docent in hotelschool Ter Groene Poorte. [naar artikel]
De frisdrankautomaten op school zijn de afgelopen drie jaar opmerkelijk gezonder geworden, zo blijkt uit een tussentijds rapport van het Vlaams Instituut Gezond Leven waarover De Standaard en Het Nieuwsblad vandaag berichten. Maar het is wel nog speuren naar aantrekkelijke alternatieven. [naar artikel]
Suiker doet kankercellen groeien en maakt kanker agressiever. Dat hebben Vlaamse wetenschappers na 9 jaar onderzoek aangetoond. Hun bevindingen zijn verschenen in het gezaghebbende tijdschrift Nature Communications, en roepen de vraag op of kankerpatiënten suiker nu maar beter zouden vermijden. [naar artikel]
De Australische advocate Kathryn Dickie (37) houdt van zoete thee en deed de voorbije jaren vijf klontjes suiker in haar kopje. Onder meer die gewoonte was nefast voor haar lijn: ze kwam veel bij, maar toen ze de suikerklontjes achterwege liet, merkte ze snel verschil. [naar artikel]
Smullen van een sobere wafel met hoogstens wat suiker erop? Dan blijft je beter weg bij ‘House of Waffles’. De nieuwe zaak opende twee weken geleden in de Wollestraat en serveert niet bepaald alledaagse lekkernijen. “Vier klanten vroegen me al om het concept in het buitenland te lanceren”, zegt zaakvoerder Dirk Van den Bossche. [naar artikel]
Veel spaarders zoeken naar alternatieven voor het spaarboekje, opdat hun spaarcenten toch wat beter zouden renderen. Maar let op: aan potentieel [naar artikel]
Op Valentijnsdag opent op de De Keyserlei Sano: een nieuwe zaak die zonder suiker werkt. Nochtans lijkt de menukaart een suikerbom: vers gedraaid ijs, wafels, patisserie, milkshakes, chocolade, zoete koffie, … “Je kunt die producten even lekker bereiden zonder toegevoegde suikers”, zeggen de Antwerpse initiatiefnemers Thierry Huion en Gunther Vanbeselaere. [naar artikel]
Uit een nieuw experiment van de KU Leuven bij 462 kleuters blijkt dat suiker hen rustelozer maakt. Zo beïnvloedt suiker niet alleen hun gedrag maar... [naar artikel]
Een traktatie op het werk, een bezoekje aan je ouders of grootouders, de verjaardag van een van je kinderen: overal lonkt die o zo heerlijke zoete... [naar artikel]
Elke week legt Check voor u een kookboek op de rooster. Deze week proeven we van het zoete Italiaanse leven, en hoe! [naar artikel]
Jarenlang werden donuts beschouwd als de ultieme zoete zonde. Maar volgens nieuw onderzoek zou het helemaal niet zo slecht zijn, integendeel. Het zou zelfs goed zijn voor je geheugen. Hoewel het gesuikerde goedje geen powerfood is, kan het je wel aan een beter geheugen helpen. Wanneer we ’s ochtends opstaan, hebben we suiker nodig om […] Het bericht Donuts als ontbijt? Volgens wetenschappers is het zo slecht nog niet verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Kankercellen kicken op suiker. In afwezigheid van suiker vertraagt hun groei, althans in een laboschaaltje en bij proefmuizen. De mens zit complexer in elkaar. [naar artikel]
De frisdrankautomaten op school zijn de afgelopen drie jaar opmerkelijk gezonder geworden. Maar het is speuren naar aantrekkelijke alternatieven. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.