Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Daar zijn de eerste Zeeuwse mosselen van het seizoen: “Lekker mals en zilt”

22/05/2019 - 15:08
"In Zeeland heeft mosselkotter ZZ-4 vandaag de eerste mosselen van het seizoen opgehaald. De oogst van de hangcultuur smaakt dit jaar lekker "mals..."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Eerste Zeeuwse mosselen geoogst: “Lekker mals en zilt” (22/05/2019 - Het Belang van Limburg)

In Zeeland heeft mosselkotter ZZ-4 woensdag de eerste mosselen van het seizoen opgehaald. De oogst van de hangcultuur smaakt dit jaar lekker “mals en zilt”, al zijn op enkele plaatsen de eerste mosseltjes voorlopig nog aan de kleine kant. Sterrenchef Gert De Mangeleer kookt aan boord een gerecht met de schelpdieren, die vanaf volgende week bij ons verkrijgbaar zijn. [naar artikel]


2. Mosselen wachten niet op heropening restaurants: eerste mosselen geoogst in Zeeland (26/05/2020 - Het Laatste Nieuws)

In het Zeeuwse mosseldorp Bruinisse zijn de eerste mosselen van dit seizoen geoogst. Dat deed de Zeeuwse mosselkweker Jan Bout. Het gaat om... [naar artikel]


3. Restaurants zijn nog niet open, maar er zijn wel al mosselen (26/05/2020 - Het Nieuwsblad)

In het Zeeuwse mosseldorp Bruinisse zijn de eerste mosselen geoogst. Dat deed de Zeeuwse mosselkweker Jan Bout. Het gaat om mosselen van de zogenoemde hangcultuur. Op de eerste mosselen van de bodemcultuur is het nog een maand wachten. [naar artikel]


4. Eerste Zeeuwse mosselen arriveren in Antwerpen met de boot: mosselseizoen start vroeger dankzij Antwerpse ondernemer (28/06/2022 - Gazet van Antwerpen)

Het seizoen van de Zeeuwse mosselen is dinsdag gestart. Daarmee gooit een Antwerpse ondernemer de kalender van de mosselsector overhoop. Wim Van der Borght van Marineau wilde de aller-allereerste Zeeuwse mosselen kunnen aanbieden en haalde daarvoor zelfs een mosselkotter naar Antwerpen. In zijn spoor volgen alle restaurants én ook de Belgische supermarkten. [naar artikel]


5. De eerste mosselen zijn er al (22/05/2017 - Het Nieuwsblad)

Deze week worden de eerste Zeeuwse mosselen geleverd. Het gaat wel nog over de zogenaamde ‘hangcultuur’, die klassiek een dikke maand voor de échte Zeeuwse bodemcultuurmosselen verkrijgbaar is. [naar artikel]


6. De eerste Zeeuwse mosselen zijn er (22/05/2017 - Het Laatste Nieuws)

Ze zijn er iets vroeger dan andere jaren, maar deze week kunnen we al genieten van de eerste Zeeuwse mosselen. Door het warme weer hebben de [naar artikel]


7. Eerste Zeeuwse mosselen zijn twee weken vroeger in het land en "ze hebben een mooi visgewicht" (26/06/2019 - VRT NWS)

In Nederland hebben vissers de eerste lichting Zeeuwse mosselen van bodemcultuur opgehaald. Dit seizoen wordt naar schatting 50 miljoen kilo mosselen geoogst, ongeveer 65 procent daarvan gaat naar België. Voetbalanalist Johan Boskamp gaf vandaag het startschot voor 40 vrachtwagens die de mossels naar restaurants en winkels in Nederland en België brengen. [naar artikel]


8. Eerste Belgische mosselen geoogst: "Smaken zoals een Zeeuwse mossel, maar met unieke nasmaak" (21/07/2023 - VRT NWS)

Mosselen-friet mag dan wel een typisch Belgisch gerecht zijn, maar de schaaldieren zelf komen niet van bij ons. Zeeboerderij Westdiep van de Colruyt wil daar verandering in brengen. De eerste (bescheiden) oogst is binnengehaald. "Ze zijn stevig van structuur en zeer sappig", zegt topchef Seppe Nobels die er al mee aan de slag kon. Het is voorlopig ook een dure lekkernij: drie keer duurder dan Zeeuwse mosselen. [naar artikel]


9. Restaurants serveren ze al, maar mosselseizoen nog niet begonnen: "Wie echt lekkere mosselen wil, wacht nog twee weken" (17/06/2020 - VRT NWS)

In sommige restaurants staan er nu al Zeeuwse mosselen op het menu, maar volgens mosselhandelaars kan dat niet. Het seizoen van de bodemcultuurmosselen start pas eind juni. "En dat zijn de échte Zeeuwse mosselen." [naar artikel]


10. Eerste mosselen van Vlaamse Banken zijn klaar: "We zijn geen concurrentie voor Zeeuwse mosselen" (07/07/2021 - VRT NWS)

Op de Vlaamse Visveiling in Oostende zijn de eerste mosselen van de Vlaamse Banken verkocht. En dat uitgerekend op dezelfde dag waarop het nieuwe Zeeuwse mosselseizoen in Nederland van start ging. Maar de initiatiefnemers willen geen concurrentie aangaan met de Zeeuwse mosselboeren. "Er is voor iedereen een plaatsje onder de zon." [naar artikel]


11. Daar zijn de eerste mosselen van het seizoen: “Een week langer moeten wachten dan normaal” (08/06/2023 - Het Laatste Nieuws)

Grote mosselfans hebben een weekje langer moeten wachten dan normaal, maar zoals gewoonlijk wordt geduld beloond. Vandaag werden de eerste Zeeuwse hangcultuurmosselen opgehaald. “Een paar dagen zon doet veel, de schelpen zijn goed gevuld”, klinkt het bij kweker Jan Bout in Bruinisse. Hoelang moeten we nog wachten tot de mosselen van bodemcultuur? Wat is het verschil? En hoe maak je ze lekker klaar? [naar artikel]


12. Eerste Zeeuwse mosselen van het jaar komen uit Duitsland (17/06/2018 - Gazet van Antwerpen)

De officiële start van het mosselseizoen is nog niet in zicht, maar vandaag rollen toch al de eerste truckladingen met de lekkere schelpdiertjes over de grens. Vanuit het Duitse eiland Sylt bevoorraden broers Adriaan en Simon Leuschel Belgische restaurants, groothandels en viswinkels met hun Nieuwe, maar ook Zeeuwse mosselen. [naar artikel]


13. [VIDEO] - Hoe Zeeuws zijn Zeeuwse mosselen? (28/09/2016 - De Redactie)

Britt van Marsenille ("Voor hetzelfde geld") gaat aan boord van het grootste mosselschip ter wereld, niet in Zeeland maar in Noord-Ierland. Schipper Bryan vertelt haar trots dat zijn volledige mosseloogst, 5.000 ton per jaar, naar Nederland gaat en daar verkocht wordt als Zeeuwse mosselen. [naar artikel]


14. Nu al Zeeuwse mosselen te koop, veel vroeger dan normaal: “Dankzij deze kweekmethode hebben we al mosselen met 27% vismassa” (15/03/2024 - Het Laatste Nieuws)

Normaal gezien start het mosselseizoen eind mei, maar dit jaar vind je zelfs in maart al Zeeuwse mosselen in de rekken. Meestal krijgen we zo vroeg op het jaar eerder Deense mosselen, maar die vallen wel erg klein uit. We vroegen aan een mosselhandelaar en -kweker wat het verschil is in kwaliteit, en wat dit betekent voor de prijs en het aanbod in de supermarkt. [naar artikel]


15. Weet wat je eet: waar komen de Zeeuwse mosselen op jouw bord echt vandaan? (08/08/2020 - Het Laatste Nieuws)

De Belgen blijven dan wel trouw zweren aan de Zeeuwse mosselen — minstens 5 kilo per persoon per jaar. Maar zouden velen van ons eigenlijk weten... [naar artikel]


16. Daar zijn de eerste mosselen van het seizoen: wat is het verschil tussen hang- en bodemcultuur? (08/06/2023 - Het Laatste Nieuws)

Grote mosselfans hebben een weekje langer moeten wachten dan normaal, maar zoals gewoonlijk wordt geduld beloond. Vandaag werden de eerste Zeeuwse hangcultuurmosselen opgehaald. “Een paar dagen zon doet veel, de schelpen zijn goed gevuld”, klinkt het bij kweker Jan Bout in Bruinisse. Hoelang moeten we nog wachten tot we ze kunnen opeten? En hoe maak je ze lekker klaar? [naar artikel]


17. KIJK (omhoog). Daar zijn de eerste Zeeuwse mosselen: “Anno 2023 lever je die niet meer met paard en kar, hé” (04/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

Het seizoen van de Zeeuwse bodemmosselen is begonnen en dat mocht voor groothandel De Vistafel/Alfa Fish uit Sint-Lenaarts best even op een originele manier in de verf gezet worden. En dus leverden broers Christophe en Steven Timmermans de eerste jutezakken samen met kweker Alex van Houte per... helikopter. “Die kwaliteit! Kijk nu toch eens!” [naar artikel]


18. Colruyt stelt hun eerste Belgische mosselen voor, maar voorlopig zijn ze exclusief én twee à drie keer zo duur als de Zeeuwse (21/07/2023 - Gazet van Antwerpen)

Liefhebbers van mosselen kunnen er voortaan uit onze eigen Noordzee eten. Colruyt Group stelde op de nationale feestdag zijn eerste oogst van Belgische mosselen voor, gekweekt voor de kust van Nieuwpoort maar voorlopig wel exclusief en twee à drie keer zo duur als de Zeeuwse. [naar artikel]


19. Waarom de Ierse mosselen in promotie staan en de Zeeuwse (nog) niet: “Wie koopt dat nu?” (04/07/2018 - Gazet van Antwerpen)

Wanneer u in de supermarkt op zoek gaat naar Zeeuwse mosselen in promotie, bent u eraan voor de moeite. Het zijn de Ierse soortgenoten die met de aandacht en korting gaan lopen. Over hoe dat komt, zijn handelaars het absoluut niet eens. [naar artikel]


20. Zeeuwse mosselseizoen gaat van start: iets kleinere mosselen, maar topkwaliteit (01/08/2018 - Het Laatste Nieuws)

Vandaag is het Zeeuwse mosselseizoen officieel van start gegaan in het Nederlandse Yerseke. De aanvang van het seizoen valt vijf weken later dan de... [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!