Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Waarom je tomaten beter niet in de koelkast bewaart

27/05/2019 - 13:01
"Als we de koelkast toch niet hadden. Lekker vullen met groente en fruit, en je bent de rest van de week voorzien van vitamines. Maar niet alles..."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Experts onthullen: deze voeding mag je nooit in de koelkast zetten (en de beste plek om ze wel te bewaren) (03/09/2019 - Het Laatste Nieuws)

Hier kwam je al te weten of je je eieren het best in of uit de koelkast bewaart, maar wat met tomaten, brood en warme restjes? Enkele Australische... [naar artikel]


2. Waarom je dat slaatje voor bij de barbecue beter niet in de koelkast zet (11/06/2021 - Het Belang van Limburg)

Die zomerse tomaten- of komkommersalade voor bij de barbecue recht uit de koelkast opdienen? Niet doen, zo zegt The Messy Chef Jelle Beeckman. [naar artikel]


3. Waarom smaken gekoelde tomaten niet meer? (21/07/2019 - De Morgen)

Als we de koelkast toch niet hadden. Lekker vullen met groente en fruit, en je bent de rest van de week voorzien van vitamines. Maar...?leg er een lading tomaten in en ze smaken twee dagen later in de salade naar niks. Hoe kan dat? [naar artikel]


4. Waarom je best geen warm eten in je koelkast bewaart (01/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

Als warm eten niet op geraakt, bewaren we de restjes meestal in de koelkast. Ideaal voor de lunch of het avondeten de volgende dag. Maar warm eten in de koelkast steken, houdt ook risico’s in. Marcel Zwietering, professor levensmiddelenmicrobiologie aan de Universiteit van Wageningen (Nederland) en Wieke van der Vossen, expert voedselveiligheid geven tips. [naar artikel]


5. “Sommige bacteriën die voedselvergiftiging veroorzaken zijn niet waarneembaar”: waarom je best geen warm eten in de koelkast bewaart (07/12/2021 - Het Laatste Nieuws)

Als warm eten niet op geraakt, bewaren we de restjes meestal in de koelkast. Ideaal voor de lunch of het avondeten de volgende dag. Maar warm eten in de koelkast steken, houdt ook risico’s in. Marcel Zwietering, professor levensmiddelenmicrobiologie aan de Universiteit van Wageningen (Nederland) en Wieke van der Vossen, expert voedselveiligheid geven tips. [naar artikel]


6. “Bacteriën zitten overal”: Waarom je best geen warm eten bewaart in de koelkast” (07/12/2021 - Het Laatste Nieuws)

Als warm eten niet op geraakt, bewaren we de restjes meestal in de koelkast. Ideaal voor de lunch of het avondeten de volgende dag. Maar warm eten in de koelkast steken, houdt ook risico’s in. Marcel Zwietering, professor levensmiddelenmicrobiologie aan de Universiteit van Wageningen (Nederland) en Wieke van der Vossen, expert voedselveiligheid geven tips. [naar artikel]


7. “Noten bewaar ik in de koelkast, zeker als het warm is. En ook mijn theeblaadjes” (08/07/2022 - Het Belang van Limburg)

Wat ligt er altijd in de koelkast van Sandra Bekkari? Ananas. “Ik eet al jaren een schijf verse ananas in de ochtend. Is de ananas op, dan start de ochtend minder goed”, lacht Sandra. De gezonde levensstijl van de auteur van kookboekenreeksen weerspiegelt zich in haar koelkast: veel lokaal fruit, groenten, lekkere smaakmakers, en wist je dat je noten ook beter in de koelkast bewaart? [naar artikel]


8. Sandra Bekkari: “Noten bewaar ik in de koelkast, zeker als het warm is. En ook mijn theeblaadjes” (08/07/2022 - Gazet van Antwerpen)

Wat ligt er altijd in de koelkast van Sandra Bekkari? Ananas. “Ik eet al jaren een schijf verse ananas in de ochtend. Is de ananas op, dan start de ochtend minder goed”, lacht Sandra. De gezonde levensstijl van de auteur van kookboekenreeksen weerspiegelt zich in haar koelkast: veel lokaal fruit, groenten, lekkere smaakmakers, en wist je dat je noten ook beter in de koelkast bewaart? [naar artikel]


9. Bewaar je eieren en tomaten nu in of uit de koelkast? Expert geeft 9 tips om je koelkast perfect te gebruiken (25/01/2022 - Het Laatste Nieuws)

Bewaar jij je bananen het liefst ín de koelkast, terwijl je partner bij hoog en laag beweert dat die het best uit de koelkast liggen? Twijfel je nog steeds of je die vis op het juiste schap plaatst om hem niet te laten bederven? Deze koelkastdilemma’s helpt Frank Devlieghere voor eens en voor altijd de wereld uit. De professor levensmiddelenmicrobiologie en -conservering aan de UGent tipt verder ook hoe je die koelkast het meest efficiënt indeelt: “per schap of per vak is er een serieus temperatuurverschil, dat is niet zonder reden.” [naar artikel]


10. Eieren erin en tomaten eruit? Expert geeft 9 hacks om je koelkast perfect te gebruiken (05/03/2020 - Het Laatste Nieuws)

Weinig mensen beseffen het, maar de indeling van je koelkast is behoorlijk belangrijk. Per schap of vak kan de temperatuur namelijk serieus... [naar artikel]


11. Appels moeten in de koelkast (30/11/2017 - Het Belang van Limburg)

Het is een eeuwige discussie: wat moet je nu in of buiten de koelkast bewaren? Eieren, tomaten, dat soort vragen. In Engeland komt er een nieuw logo dat dat moet verduidelijken. [naar artikel]


12. Wetenschappers geven tomaten hun smaak terug (31/01/2017 - Het Belang van Limburg)

Een internationaal team van wetenschappers heeft bewezen dat de tomaten uit de supermarkt tegenwoordig niet meer zo smaakvol zijn. Doordat tomaten steeds groter en resistenter moesten worden om zo beter geschikt te zijn voor consumptie verloren ze enkele van hun eigenschappen die ze beter doen smaken, blijkt uit hun studie. Maar meteen hebben ze daar ook een oplossing voor bedacht. [naar artikel]


13. De koelkast grondig schoonmaken: zo garandeer je een smetteloze hygiëne (28/10/2023 - Het Laatste Nieuws)

Een vaste waarde in elke keuken: dankzij je koelkast blijven etenswaren langer vers en geniet je van frisse drankjes. Maar waar je dingen bewaart, worden dingen vies. Zeker met geopende verpakkingen die kunnen gaan lekken. Een grondige schoonmaakbeurt van tijd tot tijd is dan ook een absolute must. Vtwonen.be legt uit hoe je het poetsen van de koelkast goed aanpakt. [naar artikel]


14. Waarom je eieren best niet in de deur van je koelkast bewaart (06/11/2017 - Het Belang van Limburg)

Eieren in de koelkastdeur bewaren zou niet de beste optie zijn, zelfs al wordt daar vaak in een eirekje voorzien. Integendeel, de eieren zouden daar sneller rotten en dat door de wisselende temperaturen waarmee ze geconfronteerd worden. [naar artikel]


15. Waarom een nieuwe koelkast (bijna) altijd goedkoper uitkomt (16/10/2018 - Het Laatste Nieuws)

Een koelkast is een enorme energieverbruiker. Dat zorgt er ook voor dat je op lange termijn financieel wint aan een koelkast met het groenste... [naar artikel]


16. Met deze tips helpt project Gentse gezinnen om koelkast beter in te richten en zo verspilling tegen te gaan (06/10/2021 - VRT NWS)

De stad Gent heeft samen met organisatie FoodWIN het project "In uwe frigo" gelanceerd om gezinnen beter te leren omgaan met het eten in de koelkast. Uit onderzoek van de Vlaamse Overheid blijkt dat ongeveer de helft van wat in de koelkast zit per jaar wordt weggegooid. Met het project leren mensen, en hun poetshulpen, hoe ze voedsel beter kunnen schikken in de koelkast zodat het langer bewaard kan blijven. [naar artikel]


17. Een gele doos in de koelkast kan je leven redden (11/03/2020 - Het Nieuwsblad)

Een gele brooddoos met daarin informatie over onder andere je bloedgroep, allergieën en medicatie. Gent wil dat elke 65-plusser in de stad ze in huis haalt én in de koelkast bewaart. Doel is om de hulpdiensten in geval van nood op een simpele manier alle basisinfo te geven. [naar artikel]


18. Nog veel tomaten uit blik in de voorradkast staan? Chef Peppe Giacomazza tipt 7 manieren om ze eindelijk te gebruiken (29/09/2022 - Het Laatste Nieuws)

Zelfs als je koelkast of voorraadkast bijna leeg zijn, is de kans groot dat er nog heel wat tomaten in blik op je staan te wachten. Weet je nooit goed wat ermee te doen? De Italiaanse chef Peppe Giacomazza van restaurant La Botte in Genk alvast wel. “Je kan er alle kanten mee uit", vertelt hij. Maar wat maak je ermee buiten de klassieke bolognesesaus? Hij zet 7 bereidingen op een rijtje waarin je meteen nog heel wat andere restjes uit je koelkast mee opkookt. [naar artikel]


19. Nog veel tomaten uit blik in de voorraadkast staan? Chef Peppe Giacomazza tipt 7 manieren om ze eindelijk te gebruiken (29/09/2022 - Het Laatste Nieuws)

Zelfs als je koelkast of voorraadkast bijna leeg zijn, is de kans groot dat er nog heel wat tomaten in blik op je staan te wachten. Weet je nooit goed wat ermee te doen? De Italiaanse chef Peppe Giacomazza van restaurant La Botte in Genk alvast wel. “Je kan er alle kanten mee uit", vertelt hij. Maar wat maak je ermee buiten de klassieke bolognesesaus? Hij zet 7 bereidingen op een rijtje waarin je meteen nog heel wat andere restjes uit je koelkast mee opkookt. [naar artikel]


20. Dealer bewaart voorraad cannabis in koelkast (11/02/2020 - Gazet van Antwerpen)

Verschillende wijkteams van de Antwerpse politie hielden zaterdagavond en -nacht een controle tegen overlast rond de Bredabaan. Daarbij werden onder meer twee vermoedelijke dealers opgepakt. Bij huiszoekingen bleek één van hen wel erg begaan met de versheid van zijn producten, hij bewaarde de cannabis in de koelkast. [naar artikel]


21. Bewaar je ketchup beter in de kast of in de koelkast? (14/03/2020 - Metro)

Heb jij met je levenspartner ook wel eens de discussie over waar je de ketchup moet bewaren? In de koelkast of in de kast? Drie experten van Which?, de Britse Test Aankoop, klaarden de kwestie uit. Als jij ervan overtuigd bent dat je ketchup moet bewaren in de koelkast, dan hebben we slecht nieuws voor […] Het bericht Bewaar je ketchup beter in de kast of in de koelkast? verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


22. Hoelang kun je eieren bewaren? En doe je dat best in of uit de koelkast? (28/03/2022 - Het Laatste Nieuws)

Iedereen koopt wel eens eieren terwijl er eigenlijk nog meer dan genoeg thuis staan. Wat doe je dan met eieren die je al lang geleden gekocht hebt? “Bewaar ze zeker niét in het frigovak in de deur”, licht levensmiddelenmicrobioloog Frank Devlieghere (UGent) toe. Hij zet op een rijtje waar je op moet letten en hoe je die eieren het best bewaart: in of uit de koelkast? [naar artikel]


23. Waarom je chocolade nooit in de koelkast mag bewaren (26/01/2018 - Het Belang van Limburg)

Het is een vraag die vaak opduikt op blogs of in keukens. Mag die doos chocolade in de koelkast of niet? Een chocoladekenner uit Nieuw-Zeeland is formeel. "Neen. Zelfs al is het buiten dertig graden, dan nog stop je chocolade nooit in de koelkast." [naar artikel]


24. Waarom Vlamingen en Italianen in de rij staan voor Manuela's tomaten uit Zuid-Italië: “De gemiddelde klant neemt zo’n 75 à 100 kilo mee” (04/09/2022 - Het Laatste Nieuws)

Wie dit weekend met een helikopter over Limburg vliegt, kan zien hoe in tuinen, veranda’s en op terrassen alles rood kleurt. Families en vrienden zijn er druk bezig met het inmaken van tomaten. Die komen rechtstreeks van het veld in Zuid-Italië, en geraken in ons land dankzij één Genkse vrouw met Italiaanse roots: Manuela Rotilio. Hoe maak je nu die perfecte passata en waarom zijn San Marzano-tomaten zo geschikt? “Elk seizoen voer ik zo’n 168 ton tomaten in” [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!