De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Kankerbehandeling houdt schepen Kathleen Krekels niet uit Vlaams Parlement: “Zelfs één glaasje cava gedronken om te vieren”

Gazet van Antwerpen

28/05/2019 - 09:48

Kathleen Krekels zal pas half augustus verlost zijn van de zware chemobehandeling en bestralingen die ze als kankerpatiënt sinds begin dit jaar ondergaat. “Maar zondagavond heb ik samen met mijn campagneteam Voorkempen toch één glaasje cava gedronken op mijn herverkiezing, met de zegen van de verpleegkundige.”


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Vlaams Parlementslid openhartig over strijd tegen borstkanker: “Ik ga hier nog sterker uitkomen” (27/12/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Kathleen Krekels (50, N-VA) heeft borstkanker en ondergaat vrijdag een heelkundige ingreep om het kwaadaardige gezwel te verwijderen. “Ik put moed uit de vele blijken van medeleven. Uiteraard zal de ziekte ook invloed hebben op mijn werk als schepen en Vlaams Parlementslid, maar ik ga hier sterker uitkomen.”
  [naar artikel]
 2. Romantische Pijlenbrug al vijf jaar afgesloten (25/04/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Zelfs vijf jaar nadat ze om veiligheidsredenen werd afgesloten, ziet het er niet naar uit dat de sierlijke smeedijzeren ‘Pijlenbrug’ in het park Schildehof snel zal heropenen. Gemeenteraadslid Marleen Struyf (CD&V) spreekt van een smet op het plaatselijk erfgoed. Schepen van Cultuur Kathleen Krekels (N-VA) is de brug niet uit het oog verloren, maar streeft naar een grondige renovatie in de plaats van snelle herstelling.
  [naar artikel]
 3. Helft schooldirecteurs heeft symptomen van burn-out (26/04/2018 - Het Nieuwsblad)
  De helft van de Vlaamse schooldirecteurs vertoont symptomen van burn-out. Dat zei Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits donderdag in het Vlaams parlement na vragen van Elisabeth Meuleman (Groen), Steve Vandenberghe (SP.A), Kathleen Krekels (N-VA) en Jos De Meyer (CD&V). De resultaten komen uit het onderzoek van de Universiteit Gent naar stress en welbevinden bij schooldirecteurs in het basis- en het secundair onderwijs. 67 directeurs namen deel.
  [naar artikel]
 4. Opnieuw meer leerlingen in het buitengewoon onderwijs (18/10/2018 - Het Nieuwsblad)
  Voor het eerst sinds de invoering van het M-decreet zitten er opnieuw meer leerlingen in het buitengewoon onderwijs. Dat antwoordde Onderwijsminister Hilde Crevits (CD&V) donderdag in het Vlaams Parlement op vragen van Koen Daniëls (N-VA) en Kathleen Krekels (N-VA).
  [naar artikel]
 5. Waarom drinken we Cava als we iets te vieren hebben? (12/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Valt er iets te vieren? Dan is een fles Spaanse bubbels ongetwijfeld van de partij. Cava valt goed in de smaak bij de Belgen. Sterker nog:...
  [naar artikel]
 6. Hallucinante cijfers over geschrapte busritten vanwege personeelsgebrek (19/02/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Schepen van Mobiliteit Sanne Van Looy (N-VA) vroeg via Kathleen Krekels (N-VA), het parlementslid voor wie ze werkt, de evolutie van de geschrapte ritten op buslijnen 410, 414 en 417 op. Die cijfers zijn behoorlijk hallucinant.
  [naar artikel]
 7. Daarom drinken we Cava als we iets te vieren hebben (10/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  België is exportbestemming nummer één van de Spaanse Cava. Logisch, op heel wat feestjes en in heel wat huiskamers wordt steeds vaker een fles Cava ontkurkt. De Bende van Annemie op Radio 1 zocht uit waarom deze drank zo populair is bij ons.
  [naar artikel]
 8. Tournée Minérale zit erop: “Vieren met cava en burgers” (01/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  Een van onze drie Limburgse Tournée Minérale-deelnemers haakte halverweg af, maar een dapper duo is de maand uiteindelijk wél alcoholvrij doorgekomen. “Ik ga het dadelijk vieren met cava en burgers, want dat laatste weekend was er te veel aan”, laat Evelyn Cloosen (34) uit Bilzen weten.
  [naar artikel]
 9. Brengt onafhankelijk Catalonië je cavabevoorrading in gevaar? (27/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Terwijl de Catalanen hun zonet afgeroepen onafhankelijkheid met flessen van 'hun' cava aan het vieren zijn, rijst de vraag of die cava voor ons nu...
  [naar artikel]
 10. Wat is er aan de hand in cava-land? (04/02/2019 - VRT NWS)
  Het is groot nieuws in de wereld van wijnkenners: negen producenten van cava uit de topcategorieklasse, verenigd in Corpinnat, stappen uit D.O. Cava, de officiële cava-appellatie. Dat wil zeggen dat ze niet langer de beroemde Spaanse schuimwijn op de markt zullen brengen als cava, maar wel onder hun eigen label. Onvrede over de huidige regels rond prijs en kwaliteit liggen mee aan de basis.
  [naar artikel]
 11. N-VA wil een versterkt beleid rond hoogbegaafdheid (27/09/2018 - Metro)
  Omdat in het onderwijs te veel hoog- en meerbegaafden uit de boot vallen, pleit de N-VA voor een versterkt beleid rond deze doelgroep. In een conceptnota breken Vlaams parlementsleden Kathleen Krekels en Kris Van Dijck een lans voor meer aandacht voor de problematiek in de lerarenopleiding en de naschoolse opleiding, voor een platform om goede praktijken uit te wisselen en voor meer middelen voor klassen en scholen die extra beleid voeren om hoog- en meerbegaafden uit te dagen. Van alle Vlamingen is ongeveer 2 à 3 procent hoogbegaafd. Dertig procent van de leerlingen op de Vlaamse schoolbanken is meerbegaafd. “Zij geven aan zich vaak te vervelen op school, hebben nood aan meer uitdaging en presteren soms zelfs slecht. Over hoogbegaafden bestaan veel misverstanden. Het gevolg daarvan is dat deze groep op school uit de boot valt, afhaakt of naar het privéonderwijs trekt”, schetsen Krekels en Van Dijck de problematiek. Een van de problemen is dat veel hoogbegaafden onder de radar blijven omdat ze niet of niet tijdig herkend worden. Zonde, vinden de N-VA’ers. “Elke hoogbegaafde die door de mazen van het net glipt en de school zonder diploma verlaat, is een verspild talent.” Ze pleiten voor meer aandacht voor de problematiek in de lerarenopleiding én de naschoolse opleiding voor de huidige leerkrachten. “Hoogbegaafdheid komt nauwelijks aan bod in de lerarenopleiding. Daardoor herkennen kleuterleidsters de kleuters met ontwikkelingsvoorsprong niet, zien onderwijzers de hoogbegaafdheid van kinderen niet”, zegt Kathleen Krekels. Zij en Van Dijck willen ook een platform om goede praktijken en materialen uit te wisselen en te ontwikkelen en meer middelen voor klassen en scholen die extra zorg en aandacht besteden aan hoog- en meerbegaafden. Ze vragen een spoedig debat in het Vlaams Parlement, omdat N-VA van hoogbegaafdheid “een prioritair nascholingsthema binnen het onderwijs” wil maken. bron: Belga Het bericht N-VA wil een versterkt beleid rond hoogbegaafdheid verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 12. Nicolas Kuczynski trekt in Vlaams-Brabant Franstalige UF-lijst voor Vlaams parlement (30/03/2019 - Metro)
  Nicolas Kuczynski (MR) zal bij de verkiezingen voor het Vlaams parlement in Vlaams-Brabant de Franstalige eenheidslijst UF (Union des Francophones) trekken. Kuczynski is gemeenteraadslid in Sint-Genesius-Rode en hij is Vlaams-Brabants provincieraadslid. Hij zou normaliter schepen worden in Sint-Genesius-Rode, maar door de niet-benoeming van Pierre Rolin als burgemeester moet de gemeente het met een schepen minder doen en wordt hij niet benoemd. De UF haalde bij de verkiezingen voor het Vlaams parlement in 2014 5,01 procent van de stemmen. Ondanks een verlies van 1,99 procent in vergelijking met de verkiezingen in 2009 behield de UF haar zetel. Deze wordt momenteel ingenomen door Christian Van Eyken (DéFi) die namens UF reeds sinds 1995 zetelt in het Vlaams parlement. bron: Belga Het bericht Nicolas Kuczynski trekt in Vlaams-Brabant Franstalige UF-lijst voor Vlaams parlement verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 13. Vlaams Parlement vraagt meer aandacht en middelen voor hoogbegaafde leerlingen (24/04/2019 - Metro)
  De (volgende) Vlaamse regering moet meer aandacht en middelen besteden aan hoogbegaafde leerlingen. Dat staat in een voorstel van resolutie dat woensdag unaniem is goedgekeurd in het Vlaams Parlement. Voor leerlingen die extra zorg en aandacht nodig hebben, worden in het onderwijs al veel inspanningen gedaan. Maar gebeuren die inspanningen ook voor leerlingen die hoogbegaafd zijn? Volgens initiatiefneemster Kathleen Krekels glippen nog te veel van die hoogdbegaafde kinderen en jongeren tussen de mazen van het net en gaat er zo talent verloren. Daarom vraagt zij samen met Jan Durnez (CD&V) en Franc Bogovic (Open Vld) meer aandacht en middelen voor een betere detectie en begeleiding van hoogdbegaafde leerlingen. Zo moet de kennis over hoogdbegaafdheid in opleidingen voor leerkrachten omhoog en moet er een platform voor kennisdeling komen. Volgens de indieners is het huidige onderwijssysteem “te weinig flexibel om in te spelen op de ontwikkelingsvoorsprong van uitzonderlijk hoogbegaafde leerlingen”. “We willen daarom bekijken of we nieuwe kaders kunnen vastleggen om onderwijs zo te organiseren dat het ten goede komt aan de ontwikkeling van de hoogbegaafde jongere, bijvoorbeeld door flexibel om te gaan met curricula en centrale examencommissie zodat deze leerlingen dag in, dag uit krijgen waar ze recht op hebben: goed en uitdagend onderwijs”, besluit Krekels. bron: Belga Het bericht Vlaams Parlement vraagt meer aandacht en middelen voor hoogbegaafde leerlingen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 14. Brasschaatse schepen na ongeval met vluchtmisdrijf: al jaar niet gedronken (14/04/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Het was even nationaal nieuws, toen schepen Dirk de Kort (CD&V) van Brasschaat vorig jaar na de Scheldeprijs een aanrijding had omdat hij te diep in het glas had gekeken. De Kort pleegde bovendien vluchtmisdrijf. Maar die periode zou achter hem liggen. Volgens Het Laatste Nieuws heeft de schepen al een jaar geen druppel meer gedronken.
  [naar artikel]
 15. Mythe ontkracht: ‘Zelfs één glaasje wijn is gevaarlijk’ (05/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Gezond drinken bestaat niet, ook dat ene glaasje wijn bij het eten kan je beter laten staan. Nieuw grootschalig onderzoek laat zien dat zelfs...
  [naar artikel]
 16. LIVE. Kris Van Dijck speecht tijdens 11 juliviering van Vlaams Parlement (11/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het Vlaams Parlement houdt vandaag een 11 juliviering in het Stadhuis van Brussel. Zoals gewoonlijk neemt de voorzitter van het Vlaams Parlement...
  [naar artikel]
 17. Kris Van Dijck speecht tijdens 11 juliviering van Vlaams Parlement: "Ik verontschuldig mij nogmaals” (11/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het Vlaams Parlement houdt vandaag een 11 juliviering in het Stadhuis van Brussel. Zoals gewoonlijk neemt de voorzitter van het Vlaams Parlement...
  [naar artikel]
 18. Man drinkt een glaasje om vakantie in te zetten, maar valt daarna met de fiets in Maaseik (02/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  Een fietser is maandag gevallen en gewond geraakt in de Jacob Jordaensstraat. De man had net een glaasje gedronken om zijn vakantie in te zetten.
  [naar artikel]
 19. Wat het betekent als je je ‘dik voelt’ (03/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  We moeten het toegeven: de voorbije weken hebben we niet al te gezond geleefd. Een glaasje cava hier en daar, de kroketjes die nog eens mochten...
  [naar artikel]
 20. Kasteel ’s-Gravenwezel mooi voorbeeld van zorgzaam monumentenbeheer: “Opnieuw driejaarlijkse opendeur zou fijn zijn” (15/09/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Het agentschap Onroerend erfgoed heeft voor onderhoudswerken aan het Kasteel van ’s-Gravenwezel in totaal 25.000 euro aan premies toegekend. Dankzij kasteelheer Axel Vervoordt is het bijna driehonderd jaar oude kasteel in uitstekende staat. Schepen Kathleen Krekels (N-VA) lanceert het voorstel voor herinvoering van de opendeurdagen.
  [naar artikel]
 21. Oxfam wereldwinkel bedankt zijn vrijwilligers (20/06/2022 - Het Belang van Limburg)
  De wereldwinkel Opglabbeek-Meeuwen-Gruitrode-As is een blijver. “En dat allemaal dankzij ons team van vijftig vrijwilligers uit de drie gemeenten”, zegt voorzitter Johan Van Roy. “Ze verdienen een pluim om er ook in coronatijden altijd te staan. We mochten zelfs nieuwe vrijwilligers verwelkomen. Jongere en oudere medewerkers springen dagelijks overal bij. In de winkel, met flyeren of door onze heerlijke cava te leveren. Dit moment is er om elkaar beter te leren kennen. Onder het genot van een glaasje cava en met een frietje gaan we door naar ons 15-jarig bestaan.”
  [naar artikel]
 22. Dochter van schepen in Schilde heupwiegend naar golden seat van ‘K2 zoekt K3’: “Ik hou ook van punk” (29/09/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Kato Vanlouwe (25) heeft haar entree in ‘K2 zoekt K3’ niet gemist: heupwiegend als een Cubaanse salsadanseres, schijnbaar moeiteloos de juiste toon aanhoudend en met die Julia Roberts-ogen en grote sensuele mond van haar contact makend met publiek en jury. Een topscore en favorietenrol zijn het gevolg. “Mocht ik Klaasje mogen opvolgen, wil ik ook ernstige thema’s bespreekbaar maken voor ons doelpubliek”, zegt de swingende klinisch psychologe en dochter van schepen Kathleen Krekels uit ‘s-Gravenwezel.
  [naar artikel]
 23. Kankerbehandeling bij kinderen schaadt geheugen (14/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Kankerbehandeling bij kinderen heeft, zelfs na volledige genezing op latere leeftijd, negatieve gevolgen voor het kortermijngeheugen. Dat blijkt
  [naar artikel]
 24. Wordt prosecco rosé het nieuwe zomerdrankje van de toekomst? (28/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het is momenteel dan wel niet toegelaten op een terrasje of op restaurant, nippen van een glaasje roze champagne of cava kon je tijdens deze...
  [naar artikel]
 25. Wordt prosecco rosé het nieuwe zomerdrankje van de toekomst? (28/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het is momenteel dan wel niet toegelaten op een terrasje of op restaurant, nippen van een glaasje roze champagne of cava kon je tijdens deze...
  [naar artikel]
 26. Kansen op nieuwe Vlaamse regering voor Septemberverklaring nemen af (16/09/2019 - Knack)
  Zal Vlaams formateur Jan Jambon volgende maandag in het Vlaams Parlement zijn Septemberverklaring kunnen afleggen of niet? De kans wordt met de dag kleiner, maar het Vlaams Parlement houdt de optie voorlopig wel open.
  [naar artikel]
 27. Kathleen Van Brempt grijpt naast fractieleiderschap (20/03/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De Duitser Udo Bullmann, en niet Kathleen Van Brempt, is de nieuwe fractieleider van de sociaaldemocraten in het Europees Parlement.
  [naar artikel]
 28. Herlees hier het relaas van een bizarre ochtend in het Vlaams Parlement: 'Jambon toont dedain voor het parlement' (04/10/2019 - Knack)
  Na een fel maar kort debat is de oppositie opgestapt uit het Vlaams parlement. Ze pikt het niet dat Jambon de begrotingstabellen voor zichzelf houdt. Volg alle updates in deze live.
  [naar artikel]
 29. Nicolas Kuczynski (MR) legt eed af als nieuwe schepen van Sint-Genesius-Rode (08/08/2019 - Metro)
  Nicolas Kuczynski heeft donderdagavond tijdens de gemeenteraad van Sint-Genesius-Rode de eed afgelegd als schepen. Dit is het gevolg van de benoeming van Pierre Rolin als burgemeester, waardoor de faciliteitengemeente recht kreeg op een bijkomende schepen. Rolin werd recent burgemeester nadat de Raad van State zijn niet-benoeming door Vlaams minister Homans vernietigde. Kuczynski (MR) is lid van de Franstalige meerderheidsfractie IC-GB in Sint-Genesius-Rode en ook provincieraadslid. Bij de jongste verkiezingen voor het Vlaams parlement was hij in Vlaams-Brabant de lijsttrekker van de Franstalige eenheidslijst UF. Maar hij kon niet verhinderen dat het UF de zetel, die het sinds 1995 in dit parlement bezat, verloor. bron: Belga Het bericht Nicolas Kuczynski (MR) legt eed af als nieuwe schepen van Sint-Genesius-Rode verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 30. PREVIEW: Wat als je gynaecoloog het leuker wou maken? (07/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Met een glaasje cava wordt een bezoekje aan de gynaecoloog meteen aangenamer... of misschien toch niet? Op woensdag 7 december zie je de zesde
  [naar artikel]
 31. Antwerpenaar Orry Van de Wauwer (CD&V) legt eed af in Vlaams Parlement (05/07/2017 - Gazet van Antwerpen)
  In het Vlaams Parlement heeft Orry Van de Wauwer (CD&V) de eed afgelegd als Vlaams volksvertegenwoordiger. Van de Wauwer vervangt Caroline Bastiaens die zich volledig wil toeleggen op haar job als Antwerps schepen.
  [naar artikel]
 32. Preview: wat als je gynaecoloog het leuker wou maken? (07/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Met een glaasje cava wordt een bezoekje aan de gynaecoloog meteen aangenamer... of misschien toch niet? Deze en andere sketches zie je vanavond
  [naar artikel]
 33. Poederbrieven gevonden bij kamerleden Vlaams Belang en N-VA: “Laffe daad” (08/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Zowel kamerlid en schepen Kathleen Depoorter (N-VA) als Vlaams Belang-Kamerlid Katleen Bury ontving woensdag een brief met een verdacht poeder. Het...
  [naar artikel]
 34. Vlaams Parlement vecht robbertje uit over coronacommissie (28/05/2020 - Express)
  Opvallend in het Vlaams Parlement: De meerderheid houdt een parlementaire onderzoekscommissie af, met steun van Groen en sp.a. Over de... The post Vlaams Parlement vecht robbertje uit over coronacommissie appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 35. Vlaams Parlement keurt begrotingsaanpassing goed en houdt begrotingstekort op 2,2 miljard euro: “Inflatiebonus is geen overschot dat we kunnen uitdelen” (06/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het Vlaams Parlement heeft woensdag de begrotingsaanpassing goedgekeurd. Die houdt het tekort op 2,2 miljard euro.
  [naar artikel]
 36. Ook Vlaams parlement houdt uitzonderlijke vervroegde zitting over fipronil (09/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  Ook het Vlaams parlement houdt volgende week een uitzonderlijke zitting omwille van de fipronil-crisis. De parlementsleden willen overleggen met minister van Landbouw Joke Schauvliege.
  [naar artikel]
 37. Poederbrieven gevonden bij kamerleden Vlaams Belang en N-VA (08/07/2020 - De Morgen)
  Zowel kamerlid en schepen Kathleen Depoorter (N-VA) als Vlaams Belang-Kamerlid Katleen Bury ontvingen woensdag een brief met een verdacht poeder. Het is niet zeker of er een link bestaat tussen beide brieven. De politie is in beide gevallen een onderzoek gestart.
  [naar artikel]
 38. Van Holsbeeck wil uithalen op transfermarkt: "Als ik mijn plan kan realiseren, worden we kampioen" (10/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Dát had u niet verwacht, hé. Dat ze in Anderlecht Marc Degryse zouden ontvangen met een glaasje cava en een sympathiek gesprek. Niet nadat
  [naar artikel]
 39. Actuadebat in Vlaams Parlement over regeringsruzie rond praktijktesten (15/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het Vlaams Parlement houdt woensdag een actualiteitsdebat over de ruzie die er afgelopen vrijdag is geweest binnen de Vlaamse regering over de...
  [naar artikel]
 40. Onderwijscommissie Vlaams Parlement houdt zitting achter gesloten deuren over verkrachtingszaak KU Leuven (25/10/2022 - Het Nieuwsblad)
  De commissie Onderwijs in het Vlaams Parlement houdt woensdag een extra zitting achter gesloten deuren. Onderwerp van gesprek is het verslag van de regeringscommissaris van de KU Leuven over de veroordeling van een professor in een verkrachtingszaak, zo staat dinsdagavond te lezen op de website van het parlement.
  [naar artikel]
 41. Verkrachtingszaak KU Leuven: Onderwijscommissie Vlaams Parlement houdt zitting achter gesloten deuren (25/10/2022 - Het Belang van Limburg)
  De commissie Onderwijs in het Vlaams Parlement houdt woensdag een extra zitting achter gesloten deuren. Onderwerp van gesprek is het verslag van de regeringscommissaris van de KU Leuven over de veroordeling van een professor in een verkrachtingszaak, zo staat dinsdagavond te lezen op de website van het parlement.
  [naar artikel]
 42. Poederbrieven gevonden bij kamerleden Vlaams Belang en N-VA: ‘Laffe daad’ (08/07/2020 - De Morgen)
  Zowel kamerlid en schepen Kathleen Depoorter (N-VA) als Vlaams Belang-Kamerlid Katleen Bury ontvingen woensdag een brief met een verdacht poeder. Het is niet zeker of er een link bestaat tussen beide brieven. De politie is in beide gevallen een onderzoek gestart.
  [naar artikel]
 43. Kathleen Van Brempt wordt geen fractieleider van Europese socialisten (20/03/2018 - Knack)
  Kathleen Van Brempt (sp.a) is er niet in geslaagd fractieleider van de socialistische fractie in het Europees Parlement te worden.
  [naar artikel]
 44. Legt Vlaams formateur Jan Jambon Septemberverklaring af? Kans met de dag kleiner, maar parlement houdt optie open (16/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Zal Vlaams formateur Jan Jambon volgende maandag in het Vlaams Parlement zijn Septemberverklaring kunnen afleggen of niet? De kans wordt met de dag...
  [naar artikel]
 45. Naaldhakken, cava en de nieuwste antitankgranaten: welkom op de wapenbeurs in Parijs (17/06/2018 - De Morgen)
  Hooggehakte hostessen met een glaasje cava als uithangbord voor raketafweersystemen en pantservoertuigen. Op Eurosatory, de internationale beurs voor oorlogsmateriaal, wordt alles uit de kast gehaald onder het motto ‘defensie en veiligheid.’ Alhoewel: "Honderd procent veilig ben je nooit", zegt een Chinese droneverkoper. "Of je moet je hele leven onder je bed blijven liggen."
  [naar artikel]
 46. Brussels bedrijf wil zelf eetbare krekels kweken: "Niemand at 30 jaar geleden sushi, nu wel, zelfde verhaal met krekels"  (30/04/2021 - VRT NWS)
  Het Brusselse bedrijf Kriket, dat krekels in snackrepen verwerkt, krijgt een Europese subsidie voor het kweken van krekels. "Europa is op zoek naar duurzame, alternatieve eiwitbronnen en ziet dat insecten hierin een rol kunnen spelen, daarom dat het nu geld toekent aan verschillende bedrijven die insecten kweken", zegt Michiel Van Meervenne, die Kriket samen met zijn zus heeft opgericht.
  [naar artikel]
 47. Huurder houdt café niet open, maar eist wel 161.000 euro van schepen (20/06/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Met een procedure voor de vrederechter hoopt Kathleen Deckx (sp.a), schepen van Lokale Economie in Mol, een man uit haar café Onder den Toren te krijgen. Hij betaalt geen huur en heeft het ­café nog geen dag heeft open­gehouden. Huurder Armand S. (47) slaat terug. “Ik eis zelf 161.000 euro van haar”, zegt hij.
  [naar artikel]
 48. Een glaasje cava voor Martínez (de champagne moet hij nog verdienen) (09/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De avond was gevallen over de olympische heuvels van Sarajevo, waar de ruïnes van het communisme nog net iets te veel de charmes van de Balkan...
  [naar artikel]
 49. Een glaasje cava voor Martínez (de champagne moet hij nog verdienen) (09/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De avond was gevallen over de olympische heuvels van Sarajevo, waar de ruïnes van het communisme nog net iets te veel de charmes van de Balkan...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy