Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
De Morgen

Zijn asperges echt goed voor de potentie?

28/05/2019 - 20:01
"Aan asperges worden allerlei gezondheidsvoordelen toegeschreven. Klopt dat wel?"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. "Asperges houden nu van alles waar de mensen niet van houden" en andere dingen die je moet weten aan het begin van het aspergeseizoen (09/04/2018 - Het Belang van Limburg)

Ze hebben dit jaar een beetje vertraging opgelopen, maar de asperges uit volle grond komen eraan. Tijd dus ook om de hardnekkigste fabels en feiten rond asperges vanonder het stof te halen. Zijn lange asperges een stuk lekkerder dan kortere exemplaren en moeten ze echt piepen als je ze tegen elkaar wrijft? We voelden daarom aspergekweker Paul Vercammen aan de tand. [naar artikel]


2. Waarom asperges nu zo duur zijn (04/04/2018 - VRT NWS)

Doordat de prijs van Belgische asperges momenteel erg hoog is, is de kans groot dat er afgelopen weekend bij u geen asperges à la flamande op het paasmenu stond. Nochtans is de lekkernij een traditioneel gerecht om rond Pasen te eten. Hoe komt het dat asperges nu zo duur zijn en heeft dat een impact op de smaak? [naar artikel]


3. Waarom we zo van asperges houden (16/04/2019 - VRT NWS)

De eerste asperges zijn inmiddels al geoogst en gegeten en staan alweer volop op het menu. Maar wat verklaart nu dat enorme succes van asperges in ons land? "Ze zijn betaalbaar, ze passen in de trend van vegetarisch eten en zijn seizoensgebonden: kortom asperges hebben alles", zegt chef-kok Geert van Hecke. [naar artikel]


4. Daar zijn de asperges: onze chef geeft je tips over hoe je ze het best kookt (08/04/2021 - Het Belang van Limburg)

Het aspergeseizoen is in volle gang. Maar hoe weet je nu of de asperges vers zijn? En hoe schil je ze en gaar je asperges het best? Goesting vroeg het aan chef Wilfried Beliën. [naar artikel]


5. Hier eet je de lekkerste asperges van Antwerpen (13/05/2017 - Gazet van Antwerpen)

Elk jaar weer kijk ik reikhalzend uit naar het aspergeseizoen. Geloof me vrij en wees er trots op, onze witte asperges zijn de beste ter wereld, neem met minder geen genoegen. Het oogsten van de witte asperges is een specialiteit van onze contreien. Een delicate bezigheid omdat de asperges zo min mogelijk aan zonlicht blootgesteld mogen worden, zodat ze mooi wit blijven. [naar artikel]


6. Zo maak je asperges op Vlaamse wijze klaar voor Pasen volgens Piet Huysentruyt: “Prak het ei nooit met een vork” (27/03/2024 - Het Laatste Nieuws)

Bij Pasen denkt iedereen aan witte asperges. Het seizoen is volop bezig en asperges op Vlaamse wijze zijn vaak een vaste waarde op de paasbrunch. Hoe maak je de nationale klassieker zoals het hoort? Van de perfecte saus tot goed geschilde asperges: HLN-chef Piet Huysentruyt legt uit. Hij gidst je door de zeven ultieme stappen en deelt de vijf meestgemaakte fouten. “Maak een krasje in de achterkant om te checken of ze nog niet uitgedroogd zijn.” [naar artikel]


7. Waarom asperges niet alleen lekker, maar ook gezond zijn (tip: ze verhelpen je kater) (06/04/2018 - Het Laatste Nieuws)

Wie lente zegt, zegt asperges. Buiten mogelijke toiletbezoeken met een geurtje is er geen enkele reden om ze niet op het menu te zetten. Asperges... [naar artikel]


8. Hoe maak je asperges op Vlaamse wijze klaar? Piet Huysentruyt deelt 7 tips: “Zo krijg je een mooi gebonden saus” (27/03/2024 - Het Laatste Nieuws)

Bij Pasen denkt iedereen aan witte asperges. Het seizoen is volop bezig en asperges op Vlaamse wijze zijn vaak een vaste waarde op de paasbrunch. Hoe maak je de nationale klassieker zoals het hoort? Van de perfecte saus tot goed geschilde asperges: HLN-chef Piet Huysentruyt legt uit. Hij gidst je door de zeven ultieme stappen en deelt de vijf meestgemaakte fouten. “Maak een krasje in de achterkant om te checken of ze nog niet uitgedroogd zijn.” [naar artikel]


9. Daarom zijn er dit jaar al zo vroeg asperges (04/04/2017 - Het Belang van Limburg)

Normaal verschijnen ze pas rond mei, maar nu al zijn er asperges te verkrijgen. Dat het witte goud zo vroeg op het jaar zijn weg gevonden heeft naar de winkelrekken heeft als voornaamste oorzaak het mooie weer, zeker wat de asperges betreft die bij ons in open grond werden gekweekt. [naar artikel]


10. Wat staat er op het seizoensmenu? Witte asperges: “Heerlijk met ingrediënten zoals spek, zalm, boter of parmezaan” (09/04/2022 - Het Laatste Nieuws)

De dagen worden stilaan langer, de bomen dragen bloesems én we kunnen weer witte asperges eten. Dit is het seizoen waar lekkerbekken een heel jaar naar uitkijken. Zo ook chef-kok Francesca Skerckx van restaurant Mistinguett in Aarschot. “Witte asperges zijn mijn favorieten”, vertelt ze. “Tenminste als je geen lange, vezelige draden proeft tijdens het eten.” Hoe vermijd je die draden dan? Hoe bereid je die witte asperges het best en welk type asperges gebruik je wanneer? [naar artikel]


11. Asperges stuk goedkoper dan vorig jaar (04/04/2017 - Het Belang van Limburg)

Asperges zijn dit jaar een stuk goedkoper dan vorig jaar. Het warme voorjaar heeft er immers voor gezorgd dat het witte goud veel vroeger dan anders geoogst kan worden en het aanbod groter is. “Ze zijn lekker en betaalbaar en dat is natuurlijk goed nieuws voor de consument”, klinkt het bij de Limburgse telers. [naar artikel]


12. Daar is het witte goud weer: bij deze Limburgse boeren koop je asperges recht van het veld (29/03/2024 - Het Belang van Limburg)

Het seizoen van het witte goud is weer aangebroken, de eerste asperges schieten nu al uit de grond. Lust jij ze op Vlaamse wijze of liever in de soep? Bij deze aspergeboeren kan je nog tot en met juni terecht voor verse asperges van het veld. [naar artikel]


13. Asperges (11/04/2020 - Het Belang van Limburg)

Het witte goud van asperges, het rood van wilde aardbeien. De Zeeuwse meester Adriaen Coorte schildert troostende heerlijkheden van de aarde. [naar artikel]


14. Puur Sonja: 3 x genieten van asperges (09/06/2019 - Het Laatste Nieuws)

Dit is hét moment om van asperges te genieten, voordat de telers traditiegetrouw stoppen met telen op 24 juni. Het witte goud op zijn best, nu het... [naar artikel]


15. Kempense familie steekt eerste asperges van 2018 uit de grond: “Droge en zachte zandgrond is ideaal voor de teelt” (15/04/2018 - Gazet van Antwerpen)

Nergens ter wereld zijn de omstandigheden voor de teelt van asperges zo perfect als in onze regio. “De droge en zachte Kempense zandgrond is ideaal voor asperges”, zeggen vader Fons (55) en zoon Jan Nooyens (29) uit Ravels. Donderdag wordt op hun erf het nieuwe Vlaamse aspergeseizoen officieel geopend. [naar artikel]


16. Asperges zijn uitstekend dankzij strenge vorst (22/03/2021 - Het Belang van Limburg)

Zaterdagmiddag werden bij aspergeboer Johan Driessens in Molenbeersel de eerste asperges uit de grond gestoken. Seizoenarbeiders van dienst waren minister Beke en aspergekoningin Bente. [naar artikel]


17. Prijzen asperges nog nooit zo laag (17/05/2018 - Het Belang van Limburg)

De aspergetelers klagen steen en been omdat ze het slechtste seizoen in jaren beleven. Door de late start van het seizoen en de aanhoudende warmte is er al weken een overaanbod aan asperges, met historisch lage prijzen tot gevolg. “Voor AA-asperges krijg ik op de veiling nog maar 1,60 euro per kilo, terwijl dat normaal 3 euro is”, zegt aspergeteler Maarten Snijkers uit Kinrooi. “Dit is ons slechtste seizoen in 18 jaar.” [naar artikel]


18. Hoe vermijd je die lange, vezelige draden bij witte asperges als je ze klaarmaakt? (03/04/2023 - Het Laatste Nieuws)

Liefhebbers kijken er het hele jaar naar uit: aspergeseizoen. Zo ook chef-kok Francesca Sterckx van restaurant Mistinguett in Aarschot. “Witte asperges zijn mijn favorieten”, vertelt ze. “Tenminste, als je geen lange, vezelige draden proeft tijdens het eten.” Hoe bereid je de witte asperges het best om dit te vermijden? En hoe smaken ze het lekkerst? [naar artikel]


19. Eerste asperges uit volle grond zijn er: “Later dan vorig jaar door gebrek aan zon” (31/03/2023 - Het Belang van Limburg)

De eerste asperges uit volle grond zijn er. Die zijn later dan vorig jaar door het gebrek aan zonlicht. De zon is cruciaal voor de groei van asperges. Die zorgt ervoor dat de aarde opwarmt. “Pas als de warmte de wortel bereikt, begint een asperge te groeien.” [naar artikel]


20. Donderdag veggiedag: sushi met asperges (10/05/2017 - De Morgen)

Geen fan van rauwe vis? Hoeft ook niet. Maak je sushi met groene asperges, wortels en avocado. Veggielicious! [naar artikel]


21. Bij deze boeren koop je de asperges vers van het veld (08/04/2021 - Het Belang van Limburg)

Asperges zijn op hun best wanneer ze kraakvers zijn. Waar koop je ze dan beter dan bij de aspergeboer zelf? Deze vijf aspergetelers openden de hoevewinkel voor een nieuw aspergeseizoen. [naar artikel]


22. Eerste asperges van het jaar geveild, opbrengst gaat naar goed doel uit Schriek (01/02/2019 - Gazet van Antwerpen)

Op de groente- en fuitveiling BelOrta in Sint-Katelijne-Waver zijn vrijdag de eerste witte asperges van het jaar verkocht. De opbrengst van het eerste primeurkistje gaat naar de vzw Beyond the Moon, een organisatie uit Schriek (Heist-op-den-Berg) die vakanties biedt aan families met een ernstig ziek kind. [naar artikel]


23. Asperges: zo kies je ze en dit doe je met de schillen (11/05/2021 - Het Belang van Limburg)

Heerlijke lentegroenten, die asperges. Maar hoe kies je de meest verse exemplaren? En wat doe je met de schillen? Dit zijn de tips van Sofie Dumont. [naar artikel]


24. Superfan Sus (9) belooft Wout van Aert levenslang gratis asperges in ruil voor groene trui (12/07/2022 - VRT NWS)

Een groene trui in ruil voor een levenslange voorraad gratis asperges, dat is de deal die Sus (9) uit Morkhoven, bij Herentals, wil sluiten met wielrenner Wout van Aert. Sus is al sinds zijn 3 jaar fan van Wout. Hij wil nu heel graag de groene trui, die Wout draagt in de Ronde van Frankrijk, bemachtigen. Hij ruilt die graag tegen asperges van de boerderij van zijn ouders. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!