HasseltDe kans dat u binnenkort meer betaalt voor de salami en hesp op uw boterham, is bijzonder groot. Door een massale uitbraak van varkenspest in China is de prijs van varkensvlees wereldwijd enorm gestegen. [naar artikel]
De kans dat u (binnenkort) meer betaalt voor de sneetjes salami en hesp op uw boterham, is bijzonder groot. Door een massale uitbraak van varkenspest in China is de prijs van varkensvlees wereldwijd enorm gestegen. De consument voelt het nog niet overal, maar het ziet er niet naar uit dat dit zo zal blijven. [naar artikel]
Salami is meer dan alleen maar beleg tussen de boterham. De worst is de inzet van een zware concurrentiestrijd, inclusief bedrijfsspionage. Een producent uit het Kortrijkse daagde deze week nog een ex-werknemer voor de rechter omdat die zijn recept aan de concurrentie zou hebben doorgespeeld. “Zoiets is dan ook een ramp”, klinkt het bij slagers. “Salami is iets speciaals, niet te vergelijken met pakweg kookham.” [naar artikel]
Ardense salami mag binnenkort alleen die naam dragen als de salami ook gemaakt wordt in de Ardennen. Zakenman Willy Naessens is hiermee niet opgezet, maar gaat er zich wel bij neerleggen. [naar artikel]
Dit is een salami. Een grote salami keurmerk zonder look van Zwan. Een ongezond donkerrood gekleurde salami. Hij moest mee op reis. Eerst begon die te zweten, dan te stinken. Toen de trein moeizaam een bocht rond de Botnische golf maakte, is die loodzware salami onaangesneden gedumpt. [naar artikel]
Vlaamse producenten van Ardense salami moeten er binnenkort de brui aan geven. Volgens een dossier dat bij de Europese Commissie ligt, mag de salami enkel de naam ‘Ardens’ dragen als ze ook daar gemaakt is. Vlaamse producenten noemen het voorstel “onzin”. [naar artikel]
Lees dit artikel: Waarom we binnenkort wellicht fors meer zullen betalen voor koffie In de afgelopen 12 maanden is de C-prijs – de referentieprijs voor Arabica-koffie van basiskwaliteit op de New York International Commodity Exchange – gestegen van 1,07 dollar per pond (454 gram) tot ongeveer 1,95 dollar. De prijzen van koffiebonen zijn het afgelopen jaar dus quasi verdubbeld en kunnen volgens experten nog een keer verdubbelen. Wat […] Lees dit artikel: Waarom we binnenkort wellicht fors meer zullen betalen voor koffie [naar artikel]
Colombia heeft vijftig ton hesp gestuurd naar Venezuela. In het land, dat het voorbije jaar al kampte met verschillende tekorten, was onvrede ontstaan omdat nu ook hesp niet meer voldoende voorradig was, een populaire feestdis tijdens de eindejaarsperiode. [naar artikel]
Wie een paar kilootjes wil kwijtspelen, doet het ongetwijfeld: calorieën tellen. Minder calorierijke voeding eten blijft nu eenmaal dé manier om af... [naar artikel]
Met Aswoensdag en het askruisje op uw voorhoofd is deze week de vastentijd van start gegaan. Dat betekent minder alcohol, minder snoep en minder vlees. Maar wat dan met uw dagelijks schelleke salami op uw boterham of uw broodje martino ’s middags op het werk? Bij ‘HBvL test’ proeven de lezers deze week vegetarische vleesvervangers voor op de boterham. [naar artikel]
Een kop koffie en een pistolet met kaas, hesp of salami: zo ziet een koffietafel bij ons er doorgaans uit. Afgewisseld met een kop thee voor wie dat liever drinkt en het liefst zoet afgesloten met koffiekoeken - met of zonder pudding. Maar waar komt deze ‘rouwmaaltijd’ vandaan? Marie Vandecaveye van Huis van Alijn en ceremoniespreker Lieke Biesemans leggen het uit. [naar artikel]
Een kop koffie en een pistolet met kaas, hesp of salami: zo ziet een koffietafel bij ons er doorgaans uit. Afgewisseld met een kop thee voor wie dat liever drinkt en het liefst zoet afgesloten met koffiekoeken - met of zonder pudding. Maar waar komt deze ‘rouwmaaltijd’ vandaan? Marie Vandecaveye van Huis van Alijn en ceremoniespreker Lieke Biesemans leggen het uit. [naar artikel]
We horen steeds vaker dat bereide vleeswaren voor op de boterham zoals ham, kipfilet en salami niet goed voor ons zijn. Zo zou charcuterie amper... [naar artikel]
De Belg kan niet zonder charcuterie op de boterham: 99 procent van alle gezinnen kocht volgens VLAM in 2022 vleesbeleg, van salami tot serranoham. “Nochtans zou je volgens de richtlijnen maar 30 gram per week mogen eten”, duidt diëtiste Sanne Mouha. Welke charcuterie is dan (on)gezond? En wat als je meer eet? Onze diëtiste vergelijkt alle populaire opties. “Dit vlees is bewerkt, maar het is wél mager.” [naar artikel]
De salami van Kapellenaar Peter Van de Weyer (60) is bekroond tot de beste van ons land. De Landsbond der Beenhouwers Spekslagers en Traiteurs van België beschouwt salami als het koninginnenstukje van de vleeswaren omwille van het moeilijke productieproces. [naar artikel]
Lees dit artikel: Moeten we binnenkort meer betalen om te lenen voor een woning? Ondanks de lage rente bestaat de kans dat het prijskaartje van een woonlening binnenkort in sommige gevallen gevoelig kan oplopen. De Europese bankenregulator EBA stelt het gebruik van een hypothecair mandaat, een populaire techniek om de notariskosten bij een hypothecaire lening gevoelig te verlagen, in vraag. Wie vandaag leent voor een woning, geniet nog altijd […] Lees dit artikel: Moeten we binnenkort meer betalen om te lenen voor een woning? [naar artikel]
“Lust jij graag een stukje biefstuk, een heerlijk gebraden worst, of een sneetje hesp tussen je boterham?” Het is een tekst uit een ‘educatieve’ uitgave van VLAM, het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing. Na de steak-frietdiscussie komt ook op dit initiatief kritiek. [naar artikel]
Over vlees bestaan een pak misverstanden, vinden voedingswetenschappers. Een aantal van hen is daarom bijeengekomen op een congres om de meest hardnekkige te ontkrachten. U kunt dus gerust weer charcuterie op de boterham van uw kinderen leggen, niet? [naar artikel]
Zakenman Willy Naessens denkt erover de Ardense salami die één van zijn vleesfabrieken verkoopt om te dopen in salami "van de Vlaamse Ardennen." [naar artikel]
Betalen we binnenkort voor sociale media zoals we dat voor streamingdiensten als Netflix of Disney+ doen? De kans zit erin, stellen experts. Want na Twitter, Snapchat en Telegram lanceren nu ook Instagram en Facebook een betalende versie van hun diensten. Waarom kiezen Zuckerberg en co opeens voor de betalende route? En zullen gratis sociale media zo helemaal verdwijnen? [naar artikel]
Betalen we binnenkort een handvol euro’s voor het mandje brood met boter dat we vroeger in elk restaurant gratis en voor niks kregen? “Hoewel het nog lang geen gangbare praktijk is, gaan stilaan meer en meer restaurants die weg op”, klinkt het in de horecawereld. [naar artikel]
Krijgt u op Netflix ook suggesties voor films en series waarvan u denkt dat u ze nooit van uw leven zult bekijken? Als de ultieme strategie van de streamingdienst ook maar een beetje werkt, zult u dat binnenkort wél doen. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.