De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Fraudeonderzoek Belgisch voetbal – “Opgetogen dat KBVB onderzoek grondig en sereen heeft gedaan”, reageert Beerschot Wilrijk

Metro

01/06/2019 - 21:50

De Geschillencommissie Hoger Beroep voor het Profvoetbal veroordeelt KV Mechelen wegens competitievervalsing tot degradatie naar de Proximus League. Beerschot Wilrijk stijgt hierdoor in de plaats van KVM naar 1A. De uitspraak zorgt voor opluchting bij de Antwerpse club. “Beerschot is opgetogen dat de Belgische Voetbalbond het onderzoek grondig en sereen heeft gedaan, en dat de […] Het bericht Fraudeonderzoek Belgisch voetbal – “Opgetogen dat KBVB onderzoek grondig en sereen heeft gedaan”, reageert Beerschot Wilrijk verscheen eerst op Metro.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP METRO

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Fraudeonderzoek Belgisch voetbal – Beerschot Wilrijk stelt zich burgerlijke partij in ‘Propere Handen’ (13/11/2018 - Metro)
  Beerschot Wilrijk heeft zich bij de rechtbank van Tongeren laten registreren als burgerlijke partij in het grootschalige onderzoek naar witwassen en matchfixing in het Belgische voetbal. Dat bevestigden de Ratten dinsdagavond. Door zich burgerlijke partij te stellen kan Beerschot de zaak van dichtbij volgen en oordelen of er eventueel schade en gevolgen zijn voor clubs uit 1A en 1B. Eerder stelden onder meer ook de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) en de Pro League zich al burgerlijke partij. “Beerschot dient uiteraard het geheim van het onderzoek te respecteren, maar zal duidelijk communiceren zodra het kan en opportuun is”, klinkt het nog. . bron: Belga Het bericht Fraudeonderzoek Belgisch voetbal – Beerschot Wilrijk stelt zich burgerlijke partij in ‘Propere Handen’ verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 2. Voetbalbond kreeg nog geen inzage in strafdossier van fraudeonderzoek (21/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Belgische voetbalbond (KBVB) stelde zich burgerlijke partij in het grootschalige fraudeonderzoek in het Belgisch voetbal, maar heeft een maand...
  [naar artikel]
 3. Beerschot-Wilrijk heet voortaan officieel Beerschot, maar de naamsverandering is nog niet volledig: “Aparte aanvraag” (07/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft de naamsverandering van Beerschot-Wilrijk naar Beerschot goedgekeurd. Dat maakten de Ratten vrijdag bekend op hun website. De volledige naam van het stamnummer 13 luidt nu: Beerschot Voetbalclub Antwerpen (VA).
  [naar artikel]
 4. Bondsparket vervolgt Beerschot Wilrijk en Antwerp na rellen en racisme (04/05/2018 - De Standaard)
  Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) vervolgt zowel Beerschot Wilrijk als Antwerp na de incidentrijke derby op het Kiel van afgelopen zondag. Dat heeft de KBVB vrijdag bevestigd.
  [naar artikel]
 5. Bondsparket vervolgt Beerschot Wilrijk en Antwerp na rellen en racisme (04/05/2018 - De Standaard)
  Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) vervolgt zowel Beerschot Wilrijk als Antwerp na de incidentrijke derby op het Kiel van afgelopen zondag. Dat heeft de KBVB vrijdag bevestigd.
  [naar artikel]
 6. Hoofdaandeelhouder KV Mechelen reageert op uithaal Beerschot Wilrijk-top: “Wij weten dat we onschuldig zijn” (14/03/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De aanloop naar de beslissende return tussen KV Mechelen en Beerschot Wilrijk verliep tot donderdag in een opvallend gemoedelijke sfeer. Tot Beerschot Wilrijk-topman Francis Vrancken in deze krant zei dat hij “zeker” was dat Beerschot Wilrijk naar 1A gaat.
  [naar artikel]
 7. Aanhouding 9 verdachten verlengd in fraudeonderzoek Belgisch voetbal (16/10/2018 - De Tijd)
  21:00 In het onderzoek naar fraude in het Belgisch voetbal heeft de raadkamer in Tongeren dinsdagavond beslist om de aanhouding van negen verdachten met één maand te verlengen. Dat meldt het federaal parket...
  [naar artikel]
 8. FT België. Amuzu vervangt Saelemaekers bij jonge Duivels - Beerschot Wilrijk start procedure op om stamnummer 13 terug te kopen (08/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Beerschot en stamnummer 13 zijn binnenkort weer verenigd. Beerschot Wilrijk heeft immers bij de KBVB de officiële procedure opgestart om het...
  [naar artikel]
 9. Beerschot Wilrijk krijgt stamnummer 13 terug (21/12/2018 - Metro)
  Beerschot Wilrijk gaat vanaf 1 juli 2019 verder met het stamnummer 13, het historische stamnummer van voorloper Beerschot VAC. Dat maakte de 1B-club gisterenavond bekend en werd vandaag bevestigd door de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). Het voor Beerschot-supporters heilige stamnummer 13 verdween in 1999 bij het faillissement van Beerschot VAC. Daarna speelde de club met het stamnummer van Germinal Ekeren en van KFCO Wilrijk. Voor de nieuwe eigenaars van de Kielse Ratten, bouwbedrijf DCA en de Saoedische prins Abdullah Bin Mossaad, was het terugkopen van het stamnummer een prioriteit. Begin oktober startten ze een procedure op bij de KBVB, gisterenavond gaf het Uitvoerend Comité van de KBVB zijn fiat. “Het dossier werd ontvankelijk en gegrond verklaard. Mits het betalen van 40.000 euro, woont het stamnummer 13 weer officieel in het Olympisch stadion”, aldus clubvoorzitter Eric Roef. Beerschot Wilrijk zal vanaf 1 juli 2019 het stamnummer 13 dragen, nadat ook de Algemene Vergadering van de KBVB zijn goedkeuring geeft. Dat is louter een formaliteit. bron: Belga Het bericht Beerschot Wilrijk krijgt stamnummer 13 terug verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 10. FT België. Saelemaekers, Jackers en Bastien haken af bij jonge Duivels - Beerschot Wilrijk start procedure op om stamnummer 13 terug te kopen (08/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Beerschot en stamnummer 13 zijn binnenkort weer verenigd. Beerschot Wilrijk heeft immers bij de KBVB de officiële procedure opgestart om het...
  [naar artikel]
 11. Lierse en Beerschot Wilrijk betalen boete na rookbommetjes en voetzoekers op het Lisp (29/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft de supportersongeregeldheden tussen SK Lierse en Beerschot Wilrijk
  [naar artikel]
 12. Fraudeonderzoek Belgisch voetbal – Reeksen 1A en 1B mogen nog niet samengesteld worden (12/07/2019 - Metro)
  De Brusselse Rechtbank van eerste aanleg heeft vrijdagavond beslist dat de reeksen 1A en 1B nog niet mogen worden samengesteld. Dat mag pas gebeuren als het BAS een definitieve uitspraak heeft gedaan. “Beerschot mag op dit moment dus niet definitief onderverdeeld worden in 1B, KV Mechelen niet in 1A”, zegt Beerschot op zijn website. Beerschot diende donderdag een eenzijdig verzoekschrift in met de vraag om de samenstelling van de competitie in de reeksen 1A en 1B op te schorten. Dat verzoekschrift werd vrijdag aanvaard. “De huidige vordering wordt ontvankelijk en gegrond verklaard, dienvolgens voorlopig verbod op te leggen voor de reeksen 1A en 1B van het betaalde profvoetbal georganiseerd door de KBVB en de Pro League definitief samen te stellen voor het seizoen 2019-2020 en meer bepaald voorlopig verbod op te leggen verzoekster te weren uit reeks 1A, dit tot kennisname van de definitieve arbitrale eindbeslissing”, luidt de beslissing van de rechtbank. “De reeksen kunnen niet samengesteld worden tot het BAS een definitieve uitspraak gedaan heeft en uiteraard kan de competitie dus ook niet van start gaan”, verduidelijkt Beerschots advocaat Thomas Gillis. “Het BAS nam woensdag een tussentijdse beslissing, maar zoiets bestaat natuurlijk gewoon niet. Een beslissing kan nooit gedeeltelijk zijn, dat zijn juridische nonsens. Het is daarom dat ik dit verzoekschrift indiende.” “Volgens Gillis kan het op een einduitspraak van het BAS tot half augustus wachten zijn. De competitie in 1A zou normaliter in het weekend van 26 tot 28 juli van start gaan, de competitiestart voor 1B is een week later gepland. . bron: Belga Het bericht Fraudeonderzoek Belgisch voetbal – Reeksen 1A en 1B mogen nog niet samengesteld worden verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 13. Fraudeonderzoek Belgisch voetbal – Reeksen 1A en 1B mogen nog niet samengesteld worden (13/07/2019 - Metro)
  De Brusselse Rechtbank van eerste aanleg heeft vrijdagavond beslist dat de reeksen 1A en 1B nog niet mogen worden samengesteld. Dat mag pas gebeuren als het BAS een definitieve uitspraak heeft gedaan. “Beerschot mag op dit moment dus niet definitief onderverdeeld worden in 1B, KV Mechelen niet in 1A”, zegt Beerschot op zijn website. Beerschot diende donderdag een eenzijdig verzoekschrift in met de vraag om de samenstelling van de competitie in de reeksen 1A en 1B op te schorten. Dat verzoekschrift werd vrijdag aanvaard. “De huidige vordering wordt ontvankelijk en gegrond verklaard, dienvolgens voorlopig verbod op te leggen voor de reeksen 1A en 1B van het betaalde profvoetbal georganiseerd door de KBVB en de Pro League definitief samen te stellen voor het seizoen 2019-2020 en meer bepaald voorlopig verbod op te leggen verzoekster te weren uit reeks 1A, dit tot kennisname van de definitieve arbitrale eindbeslissing”, luidt de beslissing van de rechtbank. “De reeksen kunnen niet samengesteld worden tot het BAS een definitieve uitspraak gedaan heeft en uiteraard kan de competitie dus ook niet van start gaan”, verduidelijkt Beerschots advocaat Thomas Gillis. “Het BAS nam woensdag een tussentijdse beslissing, maar zoiets bestaat natuurlijk gewoon niet. Een beslissing kan nooit gedeeltelijk zijn, dat zijn juridische nonsens. Het is daarom dat ik dit verzoekschrift indiende.” “Volgens Gillis kan het op een einduitspraak van het BAS tot half augustus wachten zijn. De competitie in 1A zou normaliter in het weekend van 26 tot 28 juli van start gaan, de competitiestart voor 1B is een week later gepland. . Bron: Belga   Het bericht Fraudeonderzoek Belgisch voetbal – Reeksen 1A en 1B mogen nog niet samengesteld worden verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 14. Beerschot Wilrijk vraagt om uitstel in disciplinair dossier Maes: “Nalatigheid van de KBVB” (10/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  Advocaat Johnny Maeschalck heeft zaterdagochtend ter zitting van de Geschillencommissie Hoger Beroep van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) namens Beerschot Wilrijk gevraagd om uitstel in de tuchtprocedure tegen middenvelder Alexander Maes. Het sterke pleidooi van de gerenommeerde sportadvocaat om uitstel viel uiteen in twee delen.
  [naar artikel]
 15. Beerschot Wilrijk vraagt om uitstel in disciplinair dossier Maes: “Nalatigheid van de KBVB” (10/03/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Advocaat Johnny Maeschalck heeft zaterdagochtend ter zitting van de Geschillencommissie Hoger Beroep van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) namens Beerschot Wilrijk gevraagd om uitstel in de tuchtprocedure tegen middenvelder Alexander Maes. Het sterke pleidooi van de gerenommeerde sportadvocaat om uitstel viel uiteen in twee delen.
  [naar artikel]
 16. Fraudeonderzoek Belgisch voetbal – Competitie in 1A en 1B mag niet van start gaan voor definitieve uitspraak BAS (13/07/2019 - Metro)
  De competitie in 1A en 1B mag niet van start gaan voor er een definitieve uitspraak is van het Belgisch Arbitragehof voor de Sport in de fraudezaak rond het Belgische voetbal. Dat besliste de Nederlandstalige rechtbank van eerste aanleg in Brussel vrijdag na een eenzijdig verzoekschrift van Beerschot. “De Koninklijke Belgische Voetbalbond moet de einduitspraak van het BAS afwachten, eerder kan zowel 1A als 1B niet van start gaan”, bevestigde advocaat Walter Damen, die het verzoekschrift indiende. Bron: Belga   Het bericht Fraudeonderzoek Belgisch voetbal – Competitie in 1A en 1B mag niet van start gaan voor definitieve uitspraak BAS verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 17. Fraudeonderzoek Belgisch voetbal – Competitie in 1A en 1B mag niet van start gaan voor definitieve uitspraak BAS (12/07/2019 - Metro)
  De competitie in 1A en 1B mag niet van start gaan voor er een definitieve uitspraak is van het Belgisch Arbitragehof voor de Sport in de fraudezaak rond het Belgische voetbal. Dat besliste de Nederlandstalige rechtbank van eerste aanleg in Brussel vrijdag na een eenzijdig verzoekschrift van Beerschot. “De Koninklijke Belgische Voetbalbond moet de einduitspraak van het BAS afwachten, eerder kan zowel 1A als 1B niet van start gaan”, bevestigde advocaat Walter Damen, die het verzoekschrift indiende. bron: Belga Het bericht Fraudeonderzoek Belgisch voetbal – Competitie in 1A en 1B mag niet van start gaan voor definitieve uitspraak BAS verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 18. Fraudeonderzoek Belgisch voetbal – Beerschot reageert “verbaasd” op derdenverzet van Pro League en voetbalbond (16/07/2019 - Metro)
  Beerschot heeft zondag de Pro League en de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) uitdrukkelijk verzocht om het finale vonnis van het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) af te wachten. De Ratten reageren “verbaasd” op het nieuws dat beide voetbalinstanties van plan zijn om derdenverzet aan te tekenen tegen een beschikking van de Brusselse rechtbank, die de samenstelling van de reeksen 1A en 1B verbiedt zonder definitieve uitspraak van het BAS. “Beerschot is verbaasd dat de KBVB en Pro League verzet overwegen en op die manier mogelijk een sanctie voor KV Mechelen uitsluiten. De voorbije maanden werden tal van initiatieven genomen om het voetbal weer proper te maken. Verzet aantekenen zou volledig ingaan tegen deze filosofie”, klinkt het op de clubwebsite. “Het organiseren van een competitie voor de uitspraak van het BAS zou een nieuwe kaakslag zijn voor het Belgische voetbal. Het zou een overwinning zijn voor valsspelers die in de voorbije maanden alles uit de kast hebben gehaald om een sanctie te ontlopen door een eerlijk proces te vertragen en hiaten in het reglement te misbruiken.” Het verzet van de KBVB en de Pro League komt er nadat Beerschot vrijdag bij hoogdringendheid een eenzijdig verzoekschrift had ingediend bij de Nederlandstalige rechtbank van eerste aanleg in Brussel. Die oordeelde dat er moest gewacht worden op de finale uitspraak van het BAS alvorens de reeksen samen te stellen. Het BAS had eerder tussentijds beslist dat KV Mechelen en Waasland-Beveren niet konden degraderen, omdat de bondsactie wegens vermeende matchfixing te laat was ingesteld. Over de schuldvraag en andere straffen sprak het BAS zich nog niet uit. “De voorzitter van de KBVB merkt terecht op dat mensen die zware feiten hebben gepleegd, vrijkomen door juridische achterpoortjes. Beerschot vraagt dan ook uitdrukkelijk aan de KBVB geen verzet aan te tekenen tegen de uitspraak van de rechtbank, de visie van haar voorzitter en de wet te volgen, zodat rechtvaardigheid kan zegevieren”, richt Beerschot zich tot de KBVB. “Maanden heeft de KBVB uitgetrokken om een dossier op te bouwen. Maanden hebben enkele betrokken partijen getracht het proces te vertragen en procedurefouten te zoeken. Beerschot vraagt uitdrukkelijk dit niet te belonen.” Daar waar de KBVB zich als belanghebbende partij opwierp in de procedure voor het BAS, stelde de Pro League zich eerder afzijdig op in het matchfixingdossier. “Beerschot heeft de Pro League gevraagd consequent te zijn, zich neutraal te blijven opstellen en te wachten op de uitspraak van het BAS. Een onbesproken competitie is veel belangrijker dan de datum van de start van de competitie. Alle schijn van partijdigheid moet uitgesloten worden. Telenet heeft tv-rechten van de Pro League en is ook hoofdsponsor van KV Mechelen. Telenet heeft daarom, zonder twijfel, belangen bij een vrijspraak voor KV Mechelen en een snelle start van de competitie waardoor tijdige bestraffing uitgesloten wordt.” “Het lijkt logisch dat KBVB en Pro League meer baat hebben bij een propere competitie dan bij de snelle start van een competitie. De financiële schade en reputatieschade van een competitie waarbij valsspelers worden toegelaten is veel groter dan die van een competitie die mogelijk later begint”, eindigt Beerschot. Bron: Belga   Het bericht Fraudeonderzoek Belgisch voetbal – Beerschot reageert “verbaasd” op derdenverzet van Pro League en voetbalbond verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 19. Fraudeonderzoek Belgisch voetbal – Beerschot reageert “verbaasd” op derdenverzet van Pro League en voetbalbond (15/07/2019 - Metro)
  Beerschot heeft zondag de Pro League en de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) uitdrukkelijk verzocht om het finale vonnis van het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) af te wachten. De Ratten reageren “verbaasd” op het nieuws dat beide voetbalinstanties van plan zijn om derdenverzet aan te tekenen tegen een beschikking van de Brusselse rechtbank, die de samenstelling van de reeksen 1A en 1B verbiedt zonder definitieve uitspraak van het BAS. “Beerschot is verbaasd dat de KBVB en Pro League verzet overwegen en op die manier mogelijk een sanctie voor KV Mechelen uitsluiten. De voorbije maanden werden tal van initiatieven genomen om het voetbal weer proper te maken. Verzet aantekenen zou volledig ingaan tegen deze filosofie”, klinkt het op de clubwebsite. “Het organiseren van een competitie voor de uitspraak van het BAS zou een nieuwe kaakslag zijn voor het Belgische voetbal. Het zou een overwinning zijn voor valsspelers die in de voorbije maanden alles uit de kast hebben gehaald om een sanctie te ontlopen door een eerlijk proces te vertragen en hiaten in het reglement te misbruiken.” Het verzet van de KBVB en de Pro League komt er nadat Beerschot vrijdag bij hoogdringendheid een eenzijdig verzoekschrift had ingediend bij de Nederlandstalige rechtbank van eerste aanleg in Brussel. Die oordeelde dat er moest gewacht worden op de finale uitspraak van het BAS alvorens de reeksen samen te stellen. Het BAS had eerder tussentijds beslist dat KV Mechelen en Waasland-Beveren niet konden degraderen, omdat de bondsactie wegens vermeende matchfixing te laat was ingesteld. Over de schuldvraag en andere straffen sprak het BAS zich nog niet uit. “De voorzitter van de KBVB merkt terecht op dat mensen die zware feiten hebben gepleegd, vrijkomen door juridische achterpoortjes. Beerschot vraagt dan ook uitdrukkelijk aan de KBVB geen verzet aan te tekenen tegen de uitspraak van de rechtbank, de visie van haar voorzitter en de wet te volgen, zodat rechtvaardigheid kan zegevieren”, richt Beerschot zich tot de KBVB. “Maanden heeft de KBVB uitgetrokken om een dossier op te bouwen. Maanden hebben enkele betrokken partijen getracht het proces te vertragen en procedurefouten te zoeken. Beerschot vraagt uitdrukkelijk dit niet te belonen.” Daar waar de KBVB zich als belanghebbende partij opwierp in de procedure voor het BAS, stelde de Pro League zich eerder afzijdig op in het matchfixingdossier. “Beerschot heeft de Pro League gevraagd consequent te zijn, zich neutraal te blijven opstellen en te wachten op de uitspraak van het BAS. Een onbesproken competitie is veel belangrijker dan de datum van de start van de competitie. Alle schijn van partijdigheid moet uitgesloten worden. Telenet heeft tv-rechten van de Pro League en is ook hoofdsponsor van KV Mechelen. Telenet heeft daarom, zonder twijfel, belangen bij een vrijspraak voor KV Mechelen en een snelle start van de competitie waardoor tijdige bestraffing uitgesloten wordt.” “Het lijkt logisch dat KBVB en Pro League meer baat hebben bij een propere competitie dan bij de snelle start van een competitie. De financiële schade en reputatieschade van een competitie waarbij valsspelers worden toegelaten is veel groter dan die van een competitie die mogelijk later begint”, eindigt Beerschot. bron: Belga Het bericht Fraudeonderzoek Belgisch voetbal – Beerschot reageert “verbaasd” op derdenverzet van Pro League en voetbalbond verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 20. Fraudeonderzoek Belgisch voetbal – Scheidsrechters krijgen psychologische hulp (13/10/2018 - Metro)
  De scheidsrechters uit de hoogste klassen krijgen psychologische bijstand, schrijft Het Nieuwsblad zaterdag. Ze zijn immers zwaar aangeslagen door het voetbalschandaal waarbij twee collega’s worden beschuldigd van match­fixing. Een van hen, Bart Vertenten, zit nog steeds in de cel. Jef Brouwers, die als sportpsycholoog werkt voor de Voetbalbond, werd gecontacteerd door scheidsrechtersbaas Johan Verbist. In een sessie dinsdag zal hij hen vooral wijzen op het belang van hun rol in het voetbal en welk ­gedrag toepasselijk is. De amateurscheidsrechters kregen dan weer een mail van het Bureau Arbitrage Voetbal Vlaanderen, waarin hen ­gevraagd wordt “sereen en waakzaam te blijven”. Gevreesd wordt dat ze nu nog meer dan anders het doelwit zullen zijn van ontevreden supporters. Bron: Belga   Het bericht Fraudeonderzoek Belgisch voetbal – Scheidsrechters krijgen psychologische hulp verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 21. Fraudeonderzoek Belgisch voetbal – Scheidsrechters krijgen psychologische hulp (13/10/2018 - Metro)
  De scheidsrechters uit de hoogste klassen krijgen psychologische bijstand, schrijft Het Nieuwsblad zaterdag. Ze zijn immers zwaar aangeslagen door het voetbalschandaal waarbij twee collega’s worden beschuldigd van match­fixing. Een van hen, Bart Vertenten, zit nog steeds in de cel. Jef Brouwers, die als sportpsycholoog werkt voor de Voetbalbond, werd gecontacteerd door scheidsrechtersbaas Johan Verbist. In een sessie dinsdag zal hij hen vooral wijzen op het belang van hun rol in het voetbal en welk ­gedrag toepasselijk is. De amateurscheidsrechters kregen dan weer een mail van het Bureau Arbitrage Voetbal Vlaanderen, waarin hen ­gevraagd wordt “sereen en waakzaam te blijven”. Gevreesd wordt dat ze nu nog meer dan anders het doelwit zullen zijn van ontevreden supporters. bron: Belga Het bericht Fraudeonderzoek Belgisch voetbal – Scheidsrechters krijgen psychologische hulp verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 22. Oud-spelers geven hun mening over de kansen van Beerschot Wilrijk: “Aanwinst voor eerste klasse” (01/03/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Wie beter dan ervaringsdeskundigen als oud-Beerschotspelers kunnen hun mening geven over de kansen die Beerschot Wilrijk maakt om de finalewedstrijden te winnen van Cercle Brugge en om zo weer bij de elite van het Belgisch voetbal te horen?” Daarom legden we ons oor te luisteren bij een aantal van hen.
  [naar artikel]
 23. Pittige boetes voor Cercle Brugge en Beerschot Wilrijk na incidentrijke finale in 1B (24/04/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft dinsdag fikse boetes opgelegd aan Cercle Brugge en Beerschot Wilrijk. De promovendus uit de Proximus League moet 5.500 euro ophoesten voor incidenten met supporters in de 1B finale in het Brugse Jan Breydelstadion. Het gedrag van de bezoekers van Beerschot Wilrijk levert de “Ratten” 3.000 euro boete op.
  [naar artikel]
 24. Pittige boetes voor Cercle Brugge en Beerschot Wilrijk na incidentrijke finale in 1B (24/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft dinsdag fikse boetes opgelegd aan Cercle Brugge en Beerschot Wilrijk. De promovendus uit de Proximus League moet 5.500 euro ophoesten voor incidenten met supporters in de 1B finale in het Brugse Jan Breydelstadion. Het gedrag van de bezoekers van Beerschot Wilrijk levert de “Ratten” 3.000 euro boete op.
  [naar artikel]
 25. Fraudeonderzoek Belgisch voetbal – Ook Belgische voetbalbond in verzet tegen beschikking Brusselse rechtbank (13/07/2019 - Metro)
  De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) tekent derdenverzet aan tegen de uitspraak van de voorzitter van de Brusselse rechtbank in eerste aanleg. Dat heeft woordvoerder Stefan Van Loock zaterdag bevestigd. Eerder ging ook de Pro League in beroep. Het BAS besliste eerder deze week dat KV Mechelen en Waasland-Beveren niet kunnen degraderen, omdat de bondsactie in het kader van mogelijke matchfixing op het einde van seizoen 2017-2018 te laat is ingesteld. Het arbitragecollege sprak zich nog niet uit over de grond van de zaak, maar liet in een tussentijds vonnis al wel weten dat de degradatie onmogelijk opgelegd kan worden. Andere straffen zijn wel nog mogelijk. Maar Beerschot diende donderdag bij hoogdringendheid een eenzijdig verzoekschrift in tegen die tussentijdse beslissing van het BAS. De voorzitter van de rechtbank van eerste aanleg gaf de Ratten ook gelijk. De voetbalbond en Pro League moeten wachten tot het BAS zijn finale oordeel heeft geveld. Pas na die einduitspraak kan bepaald worden of Beerschot in 1A of 1B moet uitkomen en hoe de reeksen er zullen uitzien. Door die juridische demarche van Beerschot, dreigt de competitie later van start te moeten gaan. Het BAS heeft namelijk tot eind augustus de tijd om te oordelen over het volledige dossier. Net als de Pro League zal de KBVB echter derdenverzet aantekenen. Dat beroep werkt opschortend, waardoor de competitie voorlopig in 1A zoals gepland op 27 juli en in 1B in het eerste weekend van augustus kan starten. bron: Belga Het bericht Fraudeonderzoek Belgisch voetbal – Ook Belgische voetbalbond in verzet tegen beschikking Brusselse rechtbank verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 26. Fraudeonderzoek Belgisch voetbal – Ook Belgische voetbalbond in verzet tegen beschikking Brusselse rechtbank (14/07/2019 - Metro)
  De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) tekent derdenverzet aan tegen de uitspraak van de voorzitter van de Brusselse rechtbank in eerste aanleg. Dat heeft woordvoerder Stefan Van Loock zaterdag bevestigd. Eerder ging ook de Pro League in beroep. Het BAS besliste eerder deze week dat KV Mechelen en Waasland-Beveren niet kunnen degraderen, omdat de bondsactie in het kader van mogelijke matchfixing op het einde van seizoen 2017-2018 te laat is ingesteld. Het arbitragecollege sprak zich nog niet uit over de grond van de zaak, maar liet in een tussentijds vonnis al wel weten dat de degradatie onmogelijk opgelegd kan worden. Andere straffen zijn wel nog mogelijk. Maar Beerschot diende donderdag bij hoogdringendheid een eenzijdig verzoekschrift in tegen die tussentijdse beslissing van het BAS. De voorzitter van de rechtbank van eerste aanleg gaf de Ratten ook gelijk. De voetbalbond en Pro League moeten wachten tot het BAS zijn finale oordeel heeft geveld. Pas na die einduitspraak kan bepaald worden of Beerschot in 1A of 1B moet uitkomen en hoe de reeksen er zullen uitzien. Door die juridische demarche van Beerschot, dreigt de competitie later van start te moeten gaan. Het BAS heeft namelijk tot eind augustus de tijd om te oordelen over het volledige dossier. Net als de Pro League zal de KBVB echter derdenverzet aantekenen. Dat beroep werkt opschortend, waardoor de competitie voorlopig in 1A zoals gepland op 27 juli en in 1B in het eerste weekend van augustus kan starten. Bron: Belga   Het bericht Fraudeonderzoek Belgisch voetbal – Ook Belgische voetbalbond in verzet tegen beschikking Brusselse rechtbank verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 27. Ook Georges Leekens op de rooster in fraudeonderzoek in Belgisch voetbal (25/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In het grote onderzoek naar fraude in het Belgische voetbal zijn volop ondervragingen bezig. Het gaat onder andere om zowel (ex-)trainers als...
  [naar artikel]
 28. Beerschot Wilrijk is periodekampioen. Wat nu? (05/11/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Door de overwinning van Beerschot Wilrijk bij Union en de nederlaag van OH Leuven heeft Beerschot Wilrijk de eerste periode in de Proximus League gewonnen. Maar wat houdt dat in?
  [naar artikel]
 29. Fraudeonderzoek Belgisch voetbal – Vrouw van Dejan Veljkovic aangehouden door onderzoeksrechter (11/10/2018 - Metro)
  In het fraudeonderzoek naar het Belgisch voetbal is donderdag de echtgenote van voetbalmakelaar Dejan Veljkovic aangehouden door de onderzoeksrechter in Tongeren. Dejan Veljkovic zelf moet donderdagavond of -nacht nog bij de onderzoeksrechter verschijnen. Omwille van de grote omvang van het dossier zijn alle drie de onderzoeksrechters in Tongeren ingeschakeld om de voorleidingen praktisch en vlot te laten verlopen. Zo arriveerde donderdagavond om 21 uur nog de derde onderzoeksrechter in het gerechtsgebouw in Tongeren, waar de voorleidingen de komende uren nog plaatsvinden. bron: Belga Het bericht Fraudeonderzoek Belgisch voetbal – Vrouw van Dejan Veljkovic aangehouden door onderzoeksrechter verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 30. Fraudeonderzoek Belgisch voetbal – Antwerps hof van beroep behandelt wrakingsverzoek Bart Vertenten (05/11/2018 - Metro)
  Het hof van beroep in Antwerpen gaat zich vandaag/maandag buigen over het wrakingsverzoek dat scheidsrechter Bart Vertenten heeft ingediend tegen onderzoeksrechter Joris Raskin, die het fraudeonderzoek in het Belgische voetbal leidt. Hans Rieder, de advocaat van Bart Vertenten, verwijt de onderzoeksrechter belangenvermenging, omdat hij ook zetelde in de licentiecommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). “Hoe kan iemand die verbonden is aan de voetbalbond beslissen over de aanhouding van mijn cliënt, die er als bediende een contract heeft lopen?”, vroeg de raadsman zich af. Raskin weigerde een stap opzij te zetten, waardoor het nu aan het hof van beroep in Antwerpen is om te beslissen of hij in dit dossier onderzoeksrechter kan blijven of niet. Het wrakingsverzoek wordt om 14 uur behandeld, waarna het hof binnen de acht dagen een oordeel moet vellen. Tegen de uitspraak van het hof is wel nog cassatieberoep mogelijk. Bart Vertenten werd op 11 oktober aangehouden in het onderzoek naar fraude en wedstrijdvervalsing in het Belgische voetbal. De 30-jarige scheidsrechter werd in verdenking gesteld van omkoping en criminele organisatie. Hij zit nog altijd in de cel. Op 8 november moet de Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling beslissen of hij al dan niet achter de tralies blijft. bron: Belga Het bericht Fraudeonderzoek Belgisch voetbal – Antwerps hof van beroep behandelt wrakingsverzoek Bart Vertenten verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 31. Voetbalbond heeft maand na datum nog altijd geen inzage gekregen in strafdossier Operatie Propere Handen (21/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) stelde zich burgerlijke partij in het grootschalige fraudeonderzoek in het Belgisch voetbal, maar heeft een maand na de bekendmaking daarvan nog geen inzage gekregen in het strafdossier. Dat bevestigde KBVB-woorvoerder Pierre Cornez woensdag.
  [naar artikel]
 32. Lierse en Beerschot Wilrijk riskeren boete voor wangedrag supporters (29/08/2017 - Gazet van Antwerpen)
  SK Lierse en Beerschot Wilrijk worden door het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) disciplinair vervolgd voor gebeurtenissen tijdens hun onderlinge competitiewedstrijd op de tweede speeldag in de Proximus League (1B). De partij op ‘t Lisp van 13 augustus werd tijdelijk stilgelegd na incidenten met toeschouwers. De boetes kunnen tot 500 euro voor Lierse en tot 1.250 euro voor Beerschot Wilrijk.
  [naar artikel]
 33. Beerschot Wilrijk neemt afscheid van Braziliaanse middenvelder (23/08/2018 - Het Belang van Limburg)
  Beerschot Wilrijk heeft donderdag het contract van de Braziliaanse middenvelder Octavio in onderling overleg ontbonden. De 24-jarige Braziliaan had het moeilijk om zich tactisch en conditioneel aan te passen aan het voetbal in Europa. Octavio speelde 27 wedstrijden, waarin hij eenmaal scoorde en twee assists uitdeelde. Vorige week ontbond Beerschot Wilrijk ook al het contract van Jacques Zoua.
  [naar artikel]
 34. 1.000 euro boete voor Beerschot Wilrijk na supportersincidenten tegen OHL (29/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Geschillencommissie Hoger Beroep van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft vrijdag 1.000 euro boete opgelegd aan Beerschot Wilrijk, nadat supporters zich op 19 augustus misdragen hadden in het competitieduel op bezoek bij OH Leuven.
  [naar artikel]
 35. Boetes voor Lierse en Beerschot Wilrijk na wangedrag supporters (29/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft de supportersongeregeldheden tussen SK Lierse en Beerschot Wilrijk op de tweede speeldag in de Proximus League (1B) dinsdag bestraft met geldboetes. De partij op ‘t Lisp van 13 augustus werd tijdelijk stilgelegd na incidenten met toeschouwers.
  [naar artikel]
 36. KBVB stelt stamnummer 13 opnieuw ter beschikking van Beerschot Wilrijk (20/12/2018 - Gazet van Antwerpen)
  “Na een onverwacht vertrek, komt onze dierbare thuis. Hij is nog nooit zo welkom geweest. It’s home. 13 forever.” Met die aankondiging op de website van Beerschot Wilrijk werd de terugkeer van het stamnummer 13 aangekondigd.
  [naar artikel]
 37. Voorwaardelijke straf voor Lierse en Beerschot Wilrijk na incidentrijke derby (04/02/2018 - Sporza)
  De Geschillencommissie van de KBVB heeft Lierse en Beerschot Wilrijk een speeldag achter gesloten deuren, met één jaar uitstel, opgelegd voor de incidenten tijdens de derby.
  [naar artikel]
 38. Fraudeonderzoek Belgisch voetbal – Vanroy neemt taak bij KV Mechelen opnieuw op, Steemans zegt voetbalwereld vaarwel (11/01/2019 - Metro)
  Stefaan Vanroy neemt zijn taak binnen de sportieve cel van KV Mechelen opnieuw op. In het kader van het onderzoek naar fraude en matchfixing in het Belgisch voetbal mocht hij tijdelijk geen contact hebben met de club, die voorwaarden liepen vrijdag af. “Thierry Steemans heeft dan weer laten weten niet langer actief te willen zijn in het voetbal en stopt bij KV Mechelen”, zo meldt Malinwa op de clubwebsite. Vanroy zal “voornamelijk achter de schermen” aan de slag gaan, zo klinkt het. “Zo zal hij in het belang van het onderzoek geen interviews geven.” De voorwaarden van Olivier Somers lopen nog tot eind januari, zo meldt de club nog. bron: Belga Het bericht Fraudeonderzoek Belgisch voetbal – Vanroy neemt taak bij KV Mechelen opnieuw op, Steemans zegt voetbalwereld vaarwel verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 39. Fraudeonderzoek Belgisch voetbal – Overzicht van sancties in tuchtdossier KV Mechelen/Waasland-Beveren (01/06/2019 - Metro)
  Overzicht van de opgelegde sancties door de Geschillencommissie Hoger Beroep va, de KBVB in het kader van het tuchtdossier met betrekking tot de wedstrijd KV Mechelen – Waasland-Beveren van 11 maart 2018. KV Mechelen: . Club: Degradatie naar 1B met handicap van 12 punten (verdeeld over beide periodes), verbod op bekervoetbal, verbod op Europees voetbal . Hoofdaandeelouder Olivier Somers: tien jaar schorsing voor alle activiteiten binnen de KBVB, verbod op heraansluiting . Bestuurslid en ex-voorzitter Johan Timmermans: tien jaar schorsing voor alle activiteiten binnen de KBVB . Financieel directeur Thierry Steemans: tien jaar schorsing voor alle activiteiten binnen de KBVB . Sportief directeur Stefaan Vanroy: zeven jaar schorsing voor alle activiteiten bij de KBVB Waasland-Beveren: . Club: vrijspraak . Financieel directeur Olivier Swolfs: een jaar (effectieve) schorsing voor alle activiteiten bij de KBVB . Voorzitter Dirk Huyck: een jaar voorwaardelijke schorsing voor alle activiteiten bij de KBVB . Bestuurslid Walter Clippeleyr: vrijspraak . Bestuurslid Jozef Van Remoortel: vrijspraak . Voormalig speler Olivier Myny: vrijspraak Spelersmakelaars: . Dejan Veljkovic: tien jaar schorsing voor alle activiteiten binnen de KBVB, verbod op heraansluiting . Walter Mortelmans: een jaar schorsing voor alle activiteiten bij de KBVB . Thomas Troch: een jaar schorsing voor alle activiteiten bij de KBVB . Evert Maeschalck: vrijspraak . bron: Belga Het bericht Fraudeonderzoek Belgisch voetbal – Overzicht van sancties in tuchtdossier KV Mechelen/Waasland-Beveren verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 40. KV Mechelen kan rekenen op bijna 15.000 fans in topper tegen Beerschot, Malinwa beperkt macht van makelaars (19/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  Na het fraudeonderzoek in het Belgische voetbal wordt er komend weekend voor de eerste keer opnieuw gevoetbald in de Belgische profcompetities. Zondagnamiddag ontvangt KV Mechelen Beerschot Wilrijk, op de elfde speeldag in de Proximus League. Voor die wedstrijd zijn al meer dan 14.500 tickets verkocht, zo meldde KVM vrijdag.
  [naar artikel]
 41. KV Mechelen kan rekenen op bijna 15.000 fans in topper tegen Beerschot, Malinwa beperkt macht van makelaars (19/10/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Na het fraudeonderzoek in het Belgische voetbal wordt er komend weekend voor de eerste keer opnieuw gevoetbald in de Belgische profcompetities. Zondagnamiddag ontvangt KV Mechelen Beerschot Wilrijk, op de elfde speeldag in de Proximus League. Voor die wedstrijd zijn al meer dan 14.500 tickets verkocht, zo meldde KVM vrijdag.
  [naar artikel]
 42. Fraudeonderzoek Belgisch voetbal – Competitie in 1A en 1B mag niet van start gaan voor definitieve uitspraak BAS (12/07/2019 - Metro)
  De competitie in 1A en 1B mag niet van start gaan voor er een definitieve uitspraak is van het Belgisch Arbitragehof voor de Sport in de fraudezaak rond het Belgische voetbal. Dat besliste de Nederlandstalige rechtbank van eerste aanleg in Brussel vrijdag na een eenzijdig verzoekschrift van Beerschot. “De Koninklijke Belgische Voetbalbond moet de einduitspraak van het BAS afwachten, eerder kan zowel 1A als 1B niet van start gaan”, bevestigde advocaat Walter Damen, die het verzoekschrift indiende. “Uiteraard kan de KBVB hiertegen nog verzet aantekenen, maar wij hebben ook nog meer juridische middelen ter beschikking.” Om duidelijkheid te hebben over het competitieverloop, besliste het BAS om woensdag een tussentijds vonnis uit te vaardigen. Het arbitragecollege oordeelde op basis van het bondsreglement dat de gevorderde degradatie voor KV Mechelen en Waasland-Beveren niet meer kan, omdat de bondsactie daarvoor te laat is ingesteld. Er resten wel nog andere sanctiemogelijkheden, die pas uitgesproken kunnen worden als het BAS zich over de grond van de zaak heeft uitgesproken. Op de eis van Beerschot om de competitiestart uit te stellen, of om met minstens 17 ploegen aan te treden in 1A, wou de Pro league niet ingaan. “De indeling van zowel 1A als 1B voor het komende seizoen ligt vast”, stelde Pierre François, CEO van de Pro League, donderdag. De competitie in 1A zou normaliter in het weekend van 26 tot 28 juli van start gaan, de competitiestart voor 1B is een week later gepland. . bron: Belga Het bericht Fraudeonderzoek Belgisch voetbal – Competitie in 1A en 1B mag niet van start gaan voor definitieve uitspraak BAS verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 43. Fraudeonderzoek Belgisch voetbal – Competitie in 1A en 1B mag niet van start gaan voor definitieve uitspraak BAS (13/07/2019 - Metro)
  De competitie in 1A en 1B mag niet van start gaan voor er een definitieve uitspraak is van het Belgisch Arbitragehof voor de Sport in de fraudezaak rond het Belgische voetbal. Dat besliste de Nederlandstalige rechtbank van eerste aanleg in Brussel vrijdag na een eenzijdig verzoekschrift van Beerschot. “De Koninklijke Belgische Voetbalbond moet de einduitspraak van het BAS afwachten, eerder kan zowel 1A als 1B niet van start gaan”, bevestigde advocaat Walter Damen, die het verzoekschrift indiende. “Uiteraard kan de KBVB hiertegen nog verzet aantekenen, maar wij hebben ook nog meer juridische middelen ter beschikking.” Om duidelijkheid te hebben over het competitieverloop, besliste het BAS om woensdag een tussentijds vonnis uit te vaardigen. Het arbitragecollege oordeelde op basis van het bondsreglement dat de gevorderde degradatie voor KV Mechelen en Waasland-Beveren niet meer kan, omdat de bondsactie daarvoor te laat is ingesteld. Er resten wel nog andere sanctiemogelijkheden, die pas uitgesproken kunnen worden als het BAS zich over de grond van de zaak heeft uitgesproken. Op de eis van Beerschot om de competitiestart uit te stellen, of om met minstens 17 ploegen aan te treden in 1A, wou de Pro league niet ingaan. “De indeling van zowel 1A als 1B voor het komende seizoen ligt vast”, stelde Pierre François, CEO van de Pro League, donderdag. De competitie in 1A zou normaliter in het weekend van 26 tot 28 juli van start gaan, de competitiestart voor 1B is een week later gepland. . Bron: Belga   Het bericht Fraudeonderzoek Belgisch voetbal – Competitie in 1A en 1B mag niet van start gaan voor definitieve uitspraak BAS verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 44. Lierse en Beerschot Wilrijk riskeren boete voor wangedrag supporters (29/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  SK Lierse en Beerschot Wilrijk worden door het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) disciplinair vervolgd voor gebeurtenissen
  [naar artikel]
 45. Beerschot-Wilrijk pakt vierde titel op rij en treedt volgend seizoen aan in 1B (13/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Beerschot-Wilrijk is sinds vanavond officieel kampioen in de hoogste amateurklasse van het voetbal. De Antwerpse fusieclub ging met 1-2 winnen
  [naar artikel]
 46. Finalematch tussen Cercle en Beerschot Wilrijk krijgt nog disciplinair staartje (22/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  Promovendus Cercle Brugge en Beerschot Wilrijk worden door het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) vervolgd wegens incidenten met supporters tijdens de terugwedstrijd van de 1B-finale in het Jan Breydelstadion.
  [naar artikel]
 47. Finalematch tussen Cercle en Beerschot Wilrijk krijgt nog disciplinair staartje (22/03/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Promovendus Cercle Brugge en Beerschot Wilrijk worden door het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) vervolgd wegens incidenten met supporters tijdens de terugwedstrijd van de 1B-finale in het Jan Breydelstadion.
  [naar artikel]
 48. Stadionomroeper moet fans van Beerschot Wilrijk sensibiliseren tegen racisme (07/12/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Beerschot Wilrijk heeft vrijdag een bijzondere sanctie gekregen van de Geschillencommissie Hoger Beroep van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). De Ratten moeten hun supporters drie thuiswedstrijden via de stadionomroeper wijzen op de nefaste gevolgen van racistische uitlatingen en pyrotechnisch materiaal.
  [naar artikel]
 49. Beerschot Wilrijk gaat stamnummer 13 terugkopen (09/10/2018 - Metro)
  De investeerders achter KFCO Beerschot Wilrijk hebben bij de KBVB een procedure opgestart om stamnummer 13 weer naar het Kiel te halen. Dat bevestigt de club uit 1B op de teamwebsite. Het voor Beerschotsupporters “heilige” stamnummer 13 verdween in 1999 bij het faillissement van Beerschot VAC. Daarna speelde de club met het stamnummer van Germinal Ekeren en van KFCO Wilrijk. Voor de nieuwe eigenaars van de Kielse Ratten, bouwbedrijf DCA en de Saoedische prins Abdullah Bin Mossaad, is het terugkopen van het stamnummer een prioriteit. “Wij hebben in Beerschot geïnvesteerd omdat het een traditieclub is. Door het oorspronkelijke stamnummer 13 terug te kopen, halen we de banden met de rijke geschiedenis van deze mooie club aan. We doen dit ook voor de supporters. Vooral voor de vele trouwe fans die de club zijn blijven volgen en er mee voor hebben gezorgd dat ze nog bestaat”, klinkt het. Aan het nummer 13 hangt een serieus prijskaartje. De nieuwe investeerders zullen die kosten dragen. “Het is een aanzienlijk bedrag maar stamnummer 13 heeft meer dan een symbolische waarde”, zeggen de clubeigenaars. “De naam en het merk ‘Beerschot’ zijn sterker en echter met ‘den 13’. Dit toont dat we ambitieus zijn. Het is een belangrijk signaal.” Volgens voorzitter Eric Roef moet de procedure tegen volgend seizoen afgerond zijn. “We hebben dit grondig onderzocht en voldoen aan alle voorwaarden en criteria. We gaan ervan uit dat de KBVB van dezelfde mening is en aan dit initiatief meewerkt. Dat het stamnummer 13 weer naar het Kiel verhuist, is goed voor het Belgische voetbal en historisch voor Beerschot.” bron: Belga Het bericht Beerschot Wilrijk gaat stamnummer 13 terugkopen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy