Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
De Morgen

TGIF! Smullen van een vispannetje met zalm en scampi

24/11/2016 - 00:01
"Een lekkere bistrokeuze: vispannetje met stukjes zalm en scampi. Laat het weekend maar beginnen!"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Smullen van een vispannetje met zalm en scampi (25/11/2016 - Het Laatste Nieuws)

Een lekkere bistrokeuze: vispannetje met stukjes zalm en scampi. Laat het weekend maar beginnen! Wat heb je nodig:20 scampi's, gepeld, darmkanaal [naar artikel]


2. Smullen maar: 3 heerlijke recepten met zalm (10/05/2020 - Het Laatste Nieuws)

We love zalm, van zijn smaak, zijn sappigheid en textuur. Je kan hem bakken, grillen, roken, stomen, pocheren … Of probeer hem eens rauw, met wat... [naar artikel]


3. Jeroen Meus maakt gegratineerd vispannetje met kervelpuree (20/02/2017 - Het Laatste Nieuws)

Een vispannetje, dat is voor mij pure nostalgie, echt de jaren 90. Op de koksschool was het een van de klassiekers die we absoluut moesten kunnen [naar artikel]


4. Sterrenchef Luc Bellings keurt kerstingrediënten uit de supermarkt: “Vispannetje? Dit lijkt meer op saus uit een legerkazerne” (21/12/2019 - Het Laatste Nieuws)

Nog op zoek naar een geslaagde kreeftensoep? Twijfel je als hoofdgerecht nog tussen een vispannetje of fazantenfilet? En met welke dessertstronk... [naar artikel]


5. Dankzij deze roomsaus tover je een parel van een vispannetje op tafel (24/09/2020 - Het Laatste Nieuws)

Een vispannetje staat of valt met de saus. Daarom serveren wij onze pangasiusfilet in een badje van room, zure room, mosterd, citroensap en... [naar artikel]


6. Serveer je feestelijke vispannetje met dit pittige sausje voor meer culinair vuurwerk (23/12/2019 - Het Laatste Nieuws)

Een vispannetje op het menu deze feestdagen? Laat het klassieke witte wijn- of roomsausje eens voor wat het is en verras je gasten met een... [naar artikel]


7. Het beste uit Spanje: vispannetje met chorizo (11/08/2016 - Het Laatste Nieuws)

Dit Spaanse vispannetje met kabeljauw en chorizo is het hele jaar door lekker. De zachte smaak van de kabeljauw gaat trouwens perfect samen met [naar artikel]


8. Verrassend: ovengebakken zalm met korstje van feta (14/07/2016 - Het Laatste Nieuws)

Zalm is gemakkelijk te bereiden én past perfect in een gezond en evenwichtig eetpatroon. Bij een frisse salade wordt deze zalm met fetakaas een [naar artikel]


9. Voor het eerst eten we meer gekweekte dan gevangen vis (10/07/2018 - Het Nieuwsblad)

Meer dan de helft van de vis die wereldwijd gegeten wordt, komt tegenwoordig uit kwekerijen. Dat blijkt uit het visserijrapport van de VN. En dan gaat het niet alleen over tilapia, pangasius of scampi. Ook de populaire zalm komt uit visboerderijen. [naar artikel]


10. Sterrenchef Luc Bellings proeft vispannetjes aan de kust en is aangenaam verrast: “Dit is het schoolvoorbeeld van het klassieke recept” (23/07/2022 - Het Laatste Nieuws)

Wie zee zegt, zegt vis: en daar kan een heerlijk vispannetje op de dijk niet bij ontbreken. Maar smaakt dat gerecht ook lekkerder aan zee? En hoe wordt een klassiek vispannetje het best gemaakt? Chef Luc Bellings proeft in Blankenberge, Oostende, Middelkerke, Nieuwpoort en Zeebrugge. “Nul kruiding en amper kaassmaak: dit vispannetje smaakt gewoon naar niets, zelfs niet naar vis.” [naar artikel]


11. Zomerrecept: Thaise fruitsalade met gegrilde scampi’s (08/07/2021 - Het Belang van Limburg)

Meer dan twintig Limburgse chefs en foodies verklapten ons hun zomertopper. Chef Koong van Thais Koken aan Huis tipt een verfrissende salade met scampi’s. [naar artikel]


12. Aprilvis op je bord: zalm met kruidenkorst (01/04/2017 - Het Laatste Nieuws)

Het enige wat wij beet nemen vandaag, is deze vis. Het neusje van de zalm, in een kruidenkorst Wat heb je nodig:- 4 moten zalm met vel - 50 g [naar artikel]


13. Caesarsalade 2.0 en gepimpte tomaat-garnaal: 5 recepten voor een frisse 'salade locale’ met duurzame, lokale lekkernijen (22/08/2021 - Het Laatste Nieuws)

Vijf heerlijk verrassende salades met zomerse toppers. Geen burrata, exotische scampi of gerookte zalm, maar allemaal overheerlijke, duurzame lekkernijen van bij ons. [naar artikel]


14. Welke gerookte zalm uit de supermarkt is lekker en gezond? Diëtiste oordeelt en geeft één 10/10: “Dit is de ster en bevat het meeste echte zalm” (30/09/2023 - Het Laatste Nieuws)

In een slaatje, op een toast of als aperitiefhapje: een stukje gerookte zalm is lekker en veelzijdig. Maar zelfs in dat aanbod schuilen soms onverwachte ongezonde ingrediënten. Waar moet je op letten als je gerookte zalm kiest? En is een duurder plakje of biologische zalm per se beter? Diëtiste Sanne Mouha nam tien verschillende soorten gerookte zalm onder de loep. “Gerookte zalm past in een evenwichtig voedingspatroon, maar hier moet je wel voor oppassen.” [naar artikel]


15. Voedingsreeks | Zalm gekweekt met soldatenvliegen (24/04/2018 - De Tijd)

01:00 Wilde zalm eet visjes en garnalen, maar binnenkort ligt de eerste zalm die met zwarte soldatenvliegen is gekweekt op uw bord. ‘Ecologisch is het al, nu het nog economisch aantrekkelijker maken.’ [naar artikel]


16. Sjiek zomerrecept: Thaise fruitsalade met gegrilde scampi’s (20/06/2020 - Het Belang van Limburg)

Sjiek zorgt voor een heerlijke zomer vol lekkers. Meer dan twintig Limburgse chefs en foodies verklapten ons hun zomertopper. Chef Koong van Thais Koken aan Huis tipt een verfrissende salade met scampi’s. [naar artikel]


17. Een vispannetje, boomstammetjes en een heerlijk dessert: van deze recepten wordt Jeroen Meus nostalgisch (21/09/2023 - Het Belang van Limburg)

Drie gerechten waar Jeroen altijd zwaar nostalgisch van wordt. Het gegratineerde vispannetje is een klassieker uit het begin van zijn kookcarrière waar hij tot vandaag nog altijd met groot plezier op terugkijkt. [naar artikel]


18. Atlantische zalm krijgt er een soortgenoot bij: er zwemt nu ook bultrugzalm in de Maas (30/06/2023 - Het Belang van Limburg)

Er zwemmen twee soorten zalm in de Maas. Naast de inheemse, opnieuw uitgezette Atlantische zalm zijn er nu ook sporen van een neef: de Amerikaanse bultrugzalm, bekend van documentaires. Modern eDNA-onderzoek heeft de vis gedetecteerd. [naar artikel]


19. 24 kilogram scampi vernietigd bij supermarkt waar hygiëne te wensen overlaat (02/10/2020 - Gazet van Antwerpen)

Bij een supermarkt op de Bredabaan in Merksem zijn woensdag 24 kilogram scampi vernietigd. De winkel bleek het niet nauw te nemen met de hygiëne. Er was ook ongedierte in de hele zaak. [naar artikel]


20. gerookte zalm op het menu? Peter Goossens proeft in welke supermarkt je de beste koopt (23/12/2017 - Gazet van Antwerpen)

Driesterrenchef Peter Goossens van Hof van Cleve gaat op zoek naar het verschil tussen wilde en gekweekte zalm. Voor wilde zalm betaal je een pak meer dan voor gekweekte zalm, terecht? Het antwoord van Peter Goossens is overtuigend ‘ja’. “Wilde zalm is een trekvis die lange afstanden aflegt en zijn eigen kostje bijeen moet zoeken. Het resultaat is stevig vlees met een mooie vaste structuur. Kweekzalm zwemt rondjes in ‘zeekooien’ en krijgt zijn voedsel zonder inspanning. Het resultaat is vettiger en slapper vlees .” [naar artikel]


21. Zalm niet langer zo gezond als gedacht (08/10/2016 - Het Belang van Limburg)

Zalm wordt allerlei goede eigenschappen toegedicht. Zo zou de vis tjokvol omega-3 vetzuren zitten en daardoor een dankbare superfood zijn die onder andere helpt bij het verlagen van de bloeddruk en cholesterol. Toch blijkt uit Brits onderzoek nu dat het percentage van die goede omega-3 de voorbije vijf jaar gehalveerd is in gekweekte zalm. [naar artikel]


22. RECEPT. Scampi diabolique met fijne groentjes (29/12/2020 - Het Belang van Limburg)

In aanloop naar oudjaarsavond delen we deze week een voor-, hoofd-, en nagerecht uit het boek ‘Zoveel om te vieren’, dat verscheen naar aanleiding van de tiende verjaardag van kookkanaal njam! Vandaag op het menu: scampi diabolique met fijne groentjes. [naar artikel]


23. Vijf maal sushi: van nigiri tot maki, sushi is altijd smullen (04/06/2020 - Het Belang van Limburg)

Sushi: niet enkel in coronatijden handig, maar altijd lekker om af te halen. Favoriet op de kaart bij Hanasaki in Lummen is de gefrituurde dragon eye roll met krab, zalm en avocado. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!