Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Puur Sonja: 3 x genieten van asperges

09/06/2019 - 14:13
"Dit is hét moment om van asperges te genieten, voordat de telers traditiegetrouw stoppen met telen op 24 juni. Het witte goud op zijn best, nu het..."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Puur Sonja: 3 x tajine van basic tot chic (20/01/2019 - Het Laatste Nieuws)

?NINA’s foodstyliste Sonja Peeters brengt vanaf nu telkens een spannend trio, met elke week een ander gerecht in de kijker. Klassiek, chic of... [naar artikel]


2. Waarom asperges nu zo duur zijn (04/04/2018 - VRT NWS)

Doordat de prijs van Belgische asperges momenteel erg hoog is, is de kans groot dat er afgelopen weekend bij u geen asperges à la flamande op het paasmenu stond. Nochtans is de lekkernij een traditioneel gerecht om rond Pasen te eten. Hoe komt het dat asperges nu zo duur zijn en heeft dat een impact op de smaak? [naar artikel]


3. Genieten van witte goud: bij deze zaken zijn de asperges om van te smullen (22/04/2021 - Het Belang van Limburg)

In menig Limburgs veld wordt momenteel wit goud uit de grond getrokken. Het aspergeseizoen is immers volop aan de gang. Bij deze zaken toveren ze de lekkerste afhaalgerechten met asperges op tafel. [naar artikel]


4. Waarom we zo van asperges houden (16/04/2019 - VRT NWS)

De eerste asperges zijn inmiddels al geoogst en gegeten en staan alweer volop op het menu. Maar wat verklaart nu dat enorme succes van asperges in ons land? "Ze zijn betaalbaar, ze passen in de trend van vegetarisch eten en zijn seizoensgebonden: kortom asperges hebben alles", zegt chef-kok Geert van Hecke. [naar artikel]


5. Hier eet je de lekkerste asperges van Antwerpen (13/05/2017 - Gazet van Antwerpen)

Elk jaar weer kijk ik reikhalzend uit naar het aspergeseizoen. Geloof me vrij en wees er trots op, onze witte asperges zijn de beste ter wereld, neem met minder geen genoegen. Het oogsten van de witte asperges is een specialiteit van onze contreien. Een delicate bezigheid omdat de asperges zo min mogelijk aan zonlicht blootgesteld mogen worden, zodat ze mooi wit blijven. [naar artikel]


6. Daar zijn de asperges: onze chef geeft je tips over hoe je ze het best kookt (08/04/2021 - Het Belang van Limburg)

Het aspergeseizoen is in volle gang. Maar hoe weet je nu of de asperges vers zijn? En hoe schil je ze en gaar je asperges het best? Goesting vroeg het aan chef Wilfried Beliën. [naar artikel]


7. Waarom asperges niet alleen lekker, maar ook gezond zijn (tip: ze verhelpen je kater) (06/04/2018 - Het Laatste Nieuws)

Wie lente zegt, zegt asperges. Buiten mogelijke toiletbezoeken met een geurtje is er geen enkele reden om ze niet op het menu te zetten. Asperges... [naar artikel]


8. Puur Sonja: de klassieker der klassiekers, vol-au-vent, drie keer anders (27/01/2019 - Het Laatste Nieuws)

?NINA’s foodstyliste Sonja Peeters brengt deze week de klassieker der klassiekers, vol-au-vent, drie keer anders. Traditioneel, in een vegan jasje... [naar artikel]


9. "Asperges houden nu van alles waar de mensen niet van houden" en andere dingen die je moet weten aan het begin van het aspergeseizoen (09/04/2018 - Het Belang van Limburg)

Ze hebben dit jaar een beetje vertraging opgelopen, maar de asperges uit volle grond komen eraan. Tijd dus ook om de hardnekkigste fabels en feiten rond asperges vanonder het stof te halen. Zijn lange asperges een stuk lekkerder dan kortere exemplaren en moeten ze echt piepen als je ze tegen elkaar wrijft? We voelden daarom aspergekweker Paul Vercammen aan de tand. [naar artikel]


10. Wat staat er op het seizoensmenu? Witte asperges: “Heerlijk met ingrediënten zoals spek, zalm, boter of parmezaan” (09/04/2022 - Het Laatste Nieuws)

De dagen worden stilaan langer, de bomen dragen bloesems én we kunnen weer witte asperges eten. Dit is het seizoen waar lekkerbekken een heel jaar naar uitkijken. Zo ook chef-kok Francesca Skerckx van restaurant Mistinguett in Aarschot. “Witte asperges zijn mijn favorieten”, vertelt ze. “Tenminste als je geen lange, vezelige draden proeft tijdens het eten.” Hoe vermijd je die draden dan? Hoe bereid je die witte asperges het best en welk type asperges gebruik je wanneer? [naar artikel]


11. Zijn asperges echt goed voor de potentie? (28/05/2019 - De Morgen)

Aan asperges worden allerlei gezondheidsvoordelen toegeschreven. Klopt dat wel? [naar artikel]


12. Asperges (11/04/2020 - Het Belang van Limburg)

Het witte goud van asperges, het rood van wilde aardbeien. De Zeeuwse meester Adriaen Coorte schildert troostende heerlijkheden van de aarde. [naar artikel]


13. Daarom zijn er dit jaar al zo vroeg asperges (04/04/2017 - Het Belang van Limburg)

Normaal verschijnen ze pas rond mei, maar nu al zijn er asperges te verkrijgen. Dat het witte goud zo vroeg op het jaar zijn weg gevonden heeft naar de winkelrekken heeft als voornaamste oorzaak het mooie weer, zeker wat de asperges betreft die bij ons in open grond werden gekweekt. [naar artikel]


14. Puur Sonja: 3 x heerlijke appelgebakjes (10/02/2019 - Het Laatste Nieuws)

?Denk aan Adam en Eva, Willem Tell, Sneeuwwitje. Appels spelen mee in de allermooiste liefdesverhalen. Geen betere dan deze sprankelende, sappige... [naar artikel]


15. Daar is het witte goud weer: bij deze Limburgse boeren koop je asperges recht van het veld (29/03/2024 - Het Belang van Limburg)

Het seizoen van het witte goud is weer aangebroken, de eerste asperges schieten nu al uit de grond. Lust jij ze op Vlaamse wijze of liever in de soep? Bij deze aspergeboeren kan je nog tot en met juni terecht voor verse asperges van het veld. [naar artikel]


16. Puur Sonja: 3 x lekkere lasagne (16/02/2019 - Het Laatste Nieuws)

?Van kleurrijk comfortfood worden wij altijd blij! Met eenvoudige en eerlijke ingrediënten zet je een van deze drie hartverwarmende lasagnes op... [naar artikel]


17. Puur Sonja: 3 x overheerlijke chocoladetaart (24/03/2019 - Het Laatste Nieuws)

Chococoladetaart is altijd een goed idee, of je die nu maakt uit pure goesting, of omdat je vrienden over de vloer hebt. Check zeker eens de... [naar artikel]


18. Puur Sonja: 3 x bagelfestijn (20/04/2019 - Het Laatste Nieuws)

Bagels hebben niet zomaar een gat in het midden. Want zo bakken ze egaler bruin. En vroeger, toen de Joodse bakkers ermee naar New York trokken,... [naar artikel]


19. KIJK. “Dit is puur genieten”: Belgian Cats in Zaventem onthaald door honderden fans (27/06/2023 - Het Laatste Nieuws)

De Belgian Cats, die zich kroonden tot Europees kampioen, werden door enkele honderden fans op de luchthaven van Zaventem onthaald. “Dit is fantastisch. De komende dagen en weken wordt puur genieten.” Vandaag worden de Cats gehuldigd op de Grote Markt van Brussel. [naar artikel]


20. Puur Sonja: 3 x burger de luxe (24/02/2019 - Het Laatste Nieuws)

Zeg niet te snel hamburger of snelle snack. Dat doet dit gerecht oneer aan. Een hamburger, dat is zoveel meer. Of wat dacht je van de varianten met... [naar artikel]


21. Donderdag veggiedag: sushi met asperges (10/05/2017 - De Morgen)

Geen fan van rauwe vis? Hoeft ook niet. Maak je sushi met groene asperges, wortels en avocado. Veggielicious! [naar artikel]


22. Puur Sonja: 3 x verrassende taco’s (25/05/2019 - Het Laatste Nieuws)

Taco’s eet je lekker met de hand. En de allerbeste, die tover je thuis op tafel. Klassiek, veggie of fancy, dat kies je helemaal zelf. [naar artikel]


23. Prijzen asperges nog nooit zo laag (17/05/2018 - Het Belang van Limburg)

De aspergetelers klagen steen en been omdat ze het slechtste seizoen in jaren beleven. Door de late start van het seizoen en de aanhoudende warmte is er al weken een overaanbod aan asperges, met historisch lage prijzen tot gevolg. “Voor AA-asperges krijg ik op de veiling nog maar 1,60 euro per kilo, terwijl dat normaal 3 euro is”, zegt aspergeteler Maarten Snijkers uit Kinrooi. “Dit is ons slechtste seizoen in 18 jaar.” [naar artikel]


24. De beste asperges op Vlaamse wijze eet je in Schilde: unieke bereiding (03/05/2019 - Gazet van Antwerpen)

Asperges op Vlaamse wijze is een klassieker en zeer herkenbaar, maar De Drij Lindekens wisten op een unieke wijze dit gerecht om te toveren. Zeer geslaagd, want onze jury is ervan overtuigd dat zij de titel verdienen van beste asperges op Vlaamse wijze. De Bomma uit Antwerpen en Calesberg uit Merksem eindigen op twee en drie. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!