Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

14 May 2021
00:04 uur

Koningin Mathilde bezoekt vrouwen in landbouwbedrijven

Het Nieuwsblad

13/06/2019 - 14:08

Koningin Mathilde bezoekt donderdag twee landbouwbedrijven in Heers en Lummen op uitnodiging van Boerenbond en op vraag van de koningin zelf. Centraal staat de rol van de vrouw in de landbouwsector. Al is een koe meer geïnteresseerd in de vestimentaire keuzes van de koningin.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET NIEUWSBLAD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Koningin Mathilde bezoekt vandaag landbouwbedrijven in Heers en Lummen (13/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  Koningin Mathilde bezoekt vanmorgen twee landbouwbedrijven in Heers en Lummen. Ze wil vooral weten welke taken de vrouwelijke landbouwers vandaag hebben.
  [naar artikel]
 2. Koningin Mathilde bezoekt Limburgse boerderijen (03/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  Koningin Mathilde komt naar Limburg. Volgende week donderdag bezoekt ze twee boerderijen, in Lummen en in Heers.
  [naar artikel]
 3. Koningin Mathilde bezoekt Biënnale van Venetië (08/09/2017 - Het Nieuwsblad)
  Koningin Mathilde brengt vrijdag een bezoek aan de Biënnale van de Beeldende Kunsten in Venetië. Ze bezoekt er onder meer het Belgisch paviljoen in het bijzijn van kunstenaar Dirk Braeckman en curator Eva Wittocx.
  [naar artikel]
 4. Koningin Mathilde bezoekt Biënnale van Venetië (08/09/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Koningin Mathilde brengt vrijdag een bezoek aan de Biënnale van de Beeldende Kunsten in Venetië. Ze bezoekt er onder meer het Belgisch paviljoen in het bijzijn van kunstenaar Dirk Braeckman en curator Eva Wittocx.
  [naar artikel]
 5. Koningin Mathilde bezoekt Biënnale van Venetië (08/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  Koningin Mathilde brengt vrijdag een bezoek aan de Biënnale van de Beeldende Kunsten in Venetië. Ze bezoekt er onder meer het Belgisch paviljoen in het bijzijn van kunstenaar Dirk Braeckman en curator Eva Wittocx.
  [naar artikel]
 6. Koningin Mathilde op bezoek in Mechelen (15/12/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Koningin Mathilde is vandaag te gast in Mechelen. Ze bezoekt het Sociaal Huis. De koningin maakt kennis met hun project over jeugdzorg.
  [naar artikel]
 7. Dit droeg koningin Mathilde om kalfjes eten te geven (14/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  Onze vorstin Mathilde heeft dinsdag een bezoek gebracht aan twee landbouwbedrijven in Namen. De immer stijlvolle koningin trok een elegante jurk aan met print van klaprozen, maar viel volgens The Daily Mail een klein beetje uit de toon.
  [naar artikel]
 8. Koningin Mathilde bezoekt vluchtelingenkamp in Jordanië (25/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Koningin Mathilde heeft gisteren, na een vroege ontmoeting met de VN-Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen, Filippo Grandi, een werkbezoek
  [naar artikel]
 9. Koningin Mathilde bezoekt sloppenwijk: "Dit is heel speciaal voor mij" (08/11/2017 - VRT NWS)
  Tijdens het koninklijke staatsbezoek aan India heeft koningin Mathilde een sloppenwijk bezocht. In de wijk Dakshinpuri in New Delhi loopt een project van het Internationaal Centrum voor Research over Vrouwen, waarvan Mathilde erelid is. Het centrum voorziet in een opleiding om meisjes zelfzekerder te maken, zodat ze werk kunnen vinden en een andere toekomst hebben dan alleen maar uitgehuwelijkt te worden.
  [naar artikel]
 10. Koningin Mathilde bezoekt Laos (21/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Koningin Mathilde is op werkbezoek in Laos. Ze trekt er met Unicef door het platteland om met eigen ogen te zien hoe de organisatie medische
  [naar artikel]
 11. Mathilde bezoekt arme kinderen in Laos (20/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Koningin Mathilde is aangekomen in Laos, in Zuidoost-Azië, voor een werkbezoek van vier dagen. De koningin is erevoorzitter van Unicef België en
  [naar artikel]
 12. Koningin Mathilde bezoekt vaccinatiecentrum UA (23/09/2020 - VRT NWS)
  Koningin Mathilde heeft een bezoek gebracht aan het Centrum voor de Evaluatie van Vaccinaties (CEV) van de Universiteit Antwerpen in Wilrijk. Daar wordt momenteel gezocht naar mogelijke vaccins tegen het coronavirus. De koningin sprak er onder andere met professor Pierre Van Damme en met de vrijwilligers die de potentiële coronavaccins testen.
  [naar artikel]
 13. Koningin Mathilde naar provinciehuis Leuven voor onderonsje met 11 sterke vrouwen (11/03/2020 - VRT NWS)
  Coronavirus of niet, wat tot nader order wél nog altijd doorgaat vandaag is het bezoek van koningin Mathilde aan het provinciehuis in Leuven. De koningin zal er praten met 11 Vlaams-Brabantse vrouwen uit verschillende sectoren n.a..v. de Internationale Vrouwendag.
  [naar artikel]
 14. Nafi Thiam en Luikse vrouwen ontmoeten koningin Mathilde (13/03/2019 - Metro)
  Olympisch kampioene zevenkamp Nafissatou Thiam heeft vandaag in Luik een ontmoeting gehad met koningin Mathilde. Er was een rondetafelgesprek met een tiental vrouwen uit het Luikse. De ontmoeting kwam er in de nasleep van de Internationale Vrouwendag, vorige week vrijdag. De rol van het onderwijs kwam aan bod, maar ook de uitdagingen en de verwachtingen van vrouwen in de huidige samenleving. bron: Belga Het bericht Nafi Thiam en Luikse vrouwen ontmoeten koningin Mathilde verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 15. Koningin Mathilde bezoekt Utopia-tentoonstelling in museum M (27/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Koningin Mathilde heeft vandaag de tentoonstelling 'Op zoek naar Utopia' in het Leuvense museum M bezocht. De koningin werd onder
  [naar artikel]
 16. Koningin Mathilde bezoekt siertelers (28/05/2020 - VRT NWS)
  Ook de sierteelt in ons land heeft te lijden onder de coronacrisis. Koningin Mathilde bezocht vandaag een chrysantenkwekerij in Oostnieuwkerke, in West-Vlaanderen, en sprak er met verschillende kwekers. Heel wat onder hen zagen hun omzet sterk dalen.
  [naar artikel]
 17. Koningin Mathilde bezoekt Kazerne Dossin en ontmoet Holocaustoverlevende (27/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Koningin Mathilde heeft vandaag een bezoek gebracht aan Kazerne Dossin, een museum over de Holocaust en mensenrechten, in Mechelen. De vorstin...
  [naar artikel]
 18. Koningin Mathilde bezoekt Koninklijk Atheneum in Hoboken (09/03/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Koningin Mathilde heeft donderdag het Koninklijk Atheneum van Hoboken bezocht. De koningin kreeg uitleg over het ‘tutoraatproject’, waarbij studenten van de Universiteit Antwerpen en de hogescholen in Antwerpen bijles geven aan leerlingen in de middelbare school.
  [naar artikel]
 19. Mathilde bezoekt ‘containerdorp’ van Universiteit Antwerpen (10/10/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Koningin Mathilde bezoekt dinsdagmorgen het zogenaamde ‘containerdorp’ van de Universiteit Antwerpen. Dat werd de voorbije maanden gebruikt voor de testfase in de ontwikkeling van een nieuw poliovaccin.
  [naar artikel]
 20. Koningin Mathilde bezoekt Mechelse toptentoonstelling (19/03/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Koningin Mathilde brengt volgende week donderdag een bezoek aan Museum Hof van Busleyden in Mechelen. Daar opent vrijdag 26 maart de internationale toptentoonstelling Kinderen van de Renaissance voor het publiek. De eerste duizend tickets zijn ondertussen de deur uit.
  [naar artikel]
 21. Koningin Mathilde bezoekt Gentse duurzame woonmodule en spreekt studenten toe (10/05/2019 - Het Nieuwsblad)
  Koningin Mathilde heeft vrijdag in Gent de Mobble bezocht, een duurzame woonmodule die door een team van studenten is ontworpen. Het prototype van de innovatieve woning neemt later dit jaar deel aan de wereldwijde wedstrijd Solar Decathlon in Hongarije. “Ik wil u van harte feliciteren voor uw engagement en visie”, zei de koningin na het bezoek.
  [naar artikel]
 22. Waarom koningin Mathilde niet alleen de mooiste paviljoens bezoekt op de Biënnale in Venetië (06/09/2019 - Het Nieuwsblad)
  Koningin Mathilde is één dag in Venetië voor de Biënnale, een van ’s werelds grootste en belangrijkste cultuurmanifestaties. Ze heeft de keuze uit 90 nationale paviljoens, van het Servische over het Japanse tot het Braziliaanse. Maar hoe beslist ze welke landen ze bezoekt? De mooiste, zou u denken. Néén – toch niet alleen dat. Het is een en al diplomatie, en daarbij valt de naam van de Japanse keizer.
  [naar artikel]
 23. Mooi gebaar: koningin Mathilde staat stil bij Vrouwendag (02/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Koningin Mathilde van België gaat ook dit jaar weer met verschillende vrouwen in gesprek in het kader van de Internationale Dag van de Vrouw. Het...
  [naar artikel]
 24. Koningin Mathilde bezoekt testpersonen in Antwerps vaccinatiecentrum: “Proficiat, u bent heel moedig” (23/09/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Koningin Mathilde bezocht gisteren het vaccinatiecentrum van professor Pierre Van Damme aan de Universiteit Antwerpen. Ze sprak lange tijd met de wetenschappers en had bemoedigende woorden voor de vrijwilligers die er coronavaccins testen, waaronder dat van Janssen Pharmaceutica.
  [naar artikel]
 25. Koningin Mathilde bezoekt hotelschool Spermalie op 65ste verjaardag (17/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  Hotel- en Toerismeschool Spermalie in Brugge heeft dinsdag koningin Mathilde ontvangen. Ze kwam op bezoek voor de 65ste verjaardag van de school.
  [naar artikel]
 26. Week tegen Pesten: Koningin Mathilde bezoekt Tuinbouwschool in Melle (19/02/2020 - VRT NWS)
  Koningin Mathilde heeft op woensdagvoormiddag 19 februari een bezoek gebracht aan de GO! Tuinbouwschool van Melle. Ze kwam er met de leerlingen praten over pesten.
  [naar artikel]
 27. Koningin Mathilde bezoekt boerin Annick in Heers (07/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  Annick Strauven uit Heers is al 18 jaar boerin. Ze is de vierde generatie en is cruciaal in het landbouwbedrijf dat ze runt met haar man. Volgende week krijgt ze hoog bezoek want koningin Mathilde komt langs. En die zal oogjes opentrekken, want het werk staat nooit stil.
  [naar artikel]
 28. [VIDEO] - Koningin Mathilde bezoekt kleuterschool in Laos (22/02/2017 - De Redactie)
  Koningin Mathilde is sinds maandag op missie in Laos voor kinderrechtenorganisatie Unicef. Vandaag heeft ze een kleuterschool bezocht. Het onderwijs is in het Aziatische land een groot probleem. Er zijn bijna geen kleuterscholen en slechts 45% van de kinderen volgt secundair onderwijs.
  [naar artikel]
 29. Koningin Mathilde bezoekt op 12 juli Speelplein Ruimte in Zoutleeuw (04/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Volgende week donderdag, 12 juli, brengt Koningin Mathilde een bezoek aan Speelplein Ruimte in Zoutleeuw. “Een hele erkenning”, zegt speelpleinverantwoordelijke Hilda Vandevelde.
  [naar artikel]
 30. VIDEO. Koningin Mathilde wil kindhuwelijken in Mozambique aanpakken (04/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Koningin Mathilde is momenteel voor drie dagen op bezoek in Mozambique. Ze bezocht vandaag een organisatie die het geweld tegen vrouwen en meisjes...
  [naar artikel]
 31. Waarom deze outfit van Koningin Mathilde zo bijzonder is (26/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Koningin Mathilde is momenteel op werkbezoek in Jordanië om collega koningin Rania te bezoeken en de vluchtelingenproblematiek te bestuderen. Een
  [naar artikel]
 32. Mathilde bezoekt Biënnale Venetië (08/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Koningin Mathilde heeft de Biënnale bezocht, de tweejaarlijkse tentoonstelling van Beeldende kunsten in Venetië. Ze kreeg onder meer een
  [naar artikel]
 33. Koningin Mathilde siert cover in haar blootje (30/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  Een zorgvuldig gedrapeerde Belgische vlag. Meer heeft koningin Mathilde niet om het lijf op de cover van Femme fatale, het nieuwe album in de Filip & Mathilde-reeks. “Mathilde is een schoon madame, dan ben je snel vertrokken”, zegt tekenaar Charel Cambré.
  [naar artikel]
 34. Koningin Mathilde bezoekt tentoonstelling over familie Arenberg in Leuven (08/11/2018 - Metro)
  Koningin Mathilde heeft vandaag een bezoek gebracht aan een tentoonstelling over de familie Arenberg in het M-Museum in Leuven. De expositie “Macht en Schoonheid. De Arenbergs” toont topwerken van de adellijke familie uit kunstcollecties over de hele wereld. De tentoonstelling maakt deel uit van het festival “Vijf eeuwen Arenberg”. Dat is een initiatief van KU[N]ST Leuven, het samenwerkingsverband van de stad Leuven en de KU Leuven. De expositie toont schilderijen, wandtapijten, prenten en andere kunstobjecten in het bezit van het geslacht Arenberg. De tentoonstelling werpt ook een blik op de riante levensstijl en de zin voor pracht en praal van de familie. Het huis Arenberg is nog altijd een bekende adellijke familie in ons land. In de loop der eeuwen verwierf dit geslacht uit de Duitse Eifel overal eigendommen, vooral in de Zuidelijke Nederlanden. bron: Belga Het bericht Koningin Mathilde bezoekt tentoonstelling over familie Arenberg in Leuven verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 35. Koningin bezoekt 80-jarige Wit-Gele Kruis (01/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Koningin Mathilde brengt vandaag een bezoek aan het tachtigjarige Wit-Gele Kruis, een organisatie voor thuisverpleging, in Gent. In het
  [naar artikel]
 36. Koningin Mathilde: "Met koningin Fabiola was het uitdaging om te zwijgen in de loge van de Koningin Elisabethwedstrijd" (24/05/2019 - VRT NWS)
  Koningin Mathilde heeft uitzonderlijk een interview gegeven, als beschermvrouwe van de Koningin Elisabethwedstrijd. Ze vertelt openhartig over hoe ze wedstrijd heeft leren kennen. Over waarom ze er zo goed als elke avond wil bij zijn. En of de kinderen mee wíllen komen, of moeten.
  [naar artikel]
 37. Koningin bezoekt Wit-Gele Kruis dat 80ste verjaardag viert (01/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Koningin Mathilde brengt vandaag in Gent een bezoek aan het tachtigjarige Wit-Gele Kruis, een organisatie voor thuisverpleging. In het
  [naar artikel]
 38. Koningspaar bezoekt 7 steden in Nederland (28/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Koning Filip en koningin Mathilde zijn door koning Willem-Alexander en koningin Máxima warm verwelkomd bij hun staatsbezoek in Nederland. Ze
  [naar artikel]
 39. Koningin Mathilde: “Cultuur kan een troef zijn tegen eenzaamheid, dus laten we elkaar volgende week virtueel ontmoeten” (24/05/2020 - VRT NWS)
  Koningin Mathilde geeft de cultuursector een duwtje in de rug en roept op om de Koningin Elisabeth-wedstrijd de komende week virtueel te volgen. Ze doet dat in een interview over de impact van de coronacrisis. De Koningin Elisabeth-wedstrijd is uitgesteld naar volgend jaar, maar deze week -normaal de finaleweek- brengen Klara en Canvas programma's over de geschiedenis van de wedstrijd. En dat is nodig, vindt ook koningin Mathilde.
  [naar artikel]
 40. Mathilde bezoekt 'School of Arts' van AP Hogeschool (06/12/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Koningin Mathilde was deze voormiddag te gast op de 'School of Arts' van de Artesis Plantijn Hogeschool in Antwerpen. Die organiseert opleidingen voor musici en podiumkunstenaars, maar ook leerkrachtenopleidingen.
  [naar artikel]
 41. Koningin Mathilde maakt ongewone kledingkeuze (25/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  Koningin Mathilde houdt van Belgische mode, maar tijdens een bezoek aan de Jordaanse koningin Rania stemde ze haar outfit af op het land. Ze koos voor een roodwitte jurk, gemaakt door lokale ambachtsvrouwen.
  [naar artikel]
 42. Koningin Mathilde: ‘Pesten is echt niet oké’ (06/02/2018 - De Standaard)
  In een videoboodschap heeft koningin Mathilde zich uitgesproken tegen cyberpesten. ‘Jij bent de held, niet de pester’, aldus de koningin, die wil dat kinderen die gepest worden hun verhaal kunnen doen.
  [naar artikel]
 43. Koningin Mathilde: 'Jij bent de held, niet de pester' (07/02/2018 - De Standaard)
  In een videoboodschap heeft koningin Mathilde zich uitgesproken tegen cyberpesten. ‘Want pesten is echt niet oké’, aldus de koningin, die wil dat kinderen die gepest worden hun verhaal kunnen doen.
  [naar artikel]
 44. Nieuw portret van koning Filip en koningin Mathilde vrijgegeven voor Koningsdag (15/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  Het Koninklijk Paleis heeft op donderdag ter gelegenheid van Koningsdag nieuwe officiële portretten van koning Filip en koningin Mathilde vrijgegeven. Koningin Mathilde draagt op de foto's een gerecycleerde, fuchsiakleurige jurk van Armani die ze al twee keer droeg tijdens buitenlandse staatsbezoeken.
  [naar artikel]
 45. Koning Filip en koningin Mathilde bezoeken koningin Paola (18/02/2017 - De Standaard)
  Koning Filip en koningin Mathilde hebben zaterdagnamiddag een bezoek gebracht aan koningin Paola, die in het ziekenhuis Saint-Luc in Brussel herstelt van een heupoperatie.
  [naar artikel]
 46. Koningin Mathilde bezoekt vluchtelingenkamp: “Emotioneel, maar leerrijk voor mijn dochter” (25/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  Koningin Mathilde heeft naar aanleiding van haar bezoek aan het vluchtelingenkamp van Kakuma in het noordwesten van Kenia kort de meereizende Belgische pers toegesproken. Het was een emotionele dag voor haar, bekende ze, en een leerrijke ervaring voor haar dochter. Voor de eerste keer is prinses Elisabeth erbij bij een buitenlandse missie. Haar deelname werd tot het laatste moment geheim gehouden.
  [naar artikel]
 47. Koningin Mathilde bezoekt vluchtelingenkamp: “Emotioneel, maar leerrijk voor mijn dochter” (25/06/2019 - Het Nieuwsblad)
  Koningin Mathilde heeft naar aanleiding van haar bezoek aan het vluchtelingenkamp van Kakuma in het noordwesten van Kenia kort de meereizende Belgische pers toegesproken. Het was een emotionele dag voor haar, bekende ze, en een leerrijke ervaring voor haar dochter. Voor de eerste keer is prinses Elisabeth erbij bij een buitenlandse missie. Haar deelname werd tot het laatste moment geheim gehouden.
  [naar artikel]
 48. IN BEELD. Koningin Mathilde bezoekt redacties Libelle en Femmes d’Aujourd’hui (13/07/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Koningin Mathilde bezocht de redacties van de twee weekbladen Libelle en Femmes d’Aujourd’hui bij uitgever Sanoma in Mechelen. Ze doorliep een op maat ‘Parcours Royal’, dat zegt hoofdredactrice van Libelle Mie Van de Auwera. “We namen ze mee doorheen heel het productieproces van een magazine. We wilden vooral tonen dat de wereld onze vrouwenbladen groter is dan enkel het gedrukte weekblad”. De werknemers van Sanoma kregen na afloop allen een toepasselijk Koninginnenhapje.
  [naar artikel]
 49. Nieuw portretten van koning Filip en koningin Mathilde vrijgegeven voor Koningsdag (15/11/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Het Koninklijk Paleis heeft op donderdag ter gelegenheid van Koningsdag nieuwe officiële portretten van koning Filip en koningin Mathilde vrijgegeven. Koningin Mathilde draagt op de foto's een fuchsiakleurige jurk van Armani die ze al twee keer droeg tijdens buitenlandse staatsbezoeken.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.